Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

Πώς ένας εφοριακός έλεγχος έβγαλε την κατοχική εισπρακτική πολιτική στην φόρα. Αλεξιάδης: Ο λογιστής που έγινε μπέης...

Ο στρατός Αλεξιάδη εναντίον Ελλήνων

Παρακολουθώντας την είδηση των "έγκριτων" δημοσιογράφων που αφορούσε στο βρίσιμο κατοίκων και μικροπωλητών εναντίον κλιμακίου του ΣΔΟΕ πριν λίγες ημέρες στο πανηγύρι στα Μαριτσά Ρόδου, ανακαλύπτεις ότι "έγκριτος" δημοσιογράφος στην Ελλάδα είναι αυτός που ακολουθεί την ρήση του πρώην υπουργού Βουλγαράκη: "Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό".

Όλοι δημοσίως καταδίκασαν τον "προπηλακισμό" των εφοριακών που "απλά έκαναν την δουλειά τους" αλλά από την άλλη δεν έκαναν τον κόπο να πάρουν δηλώσεις από τους "παράνομους μικροπωλητές" και από τους "εξαγριωμένους πολίτες" που τόλμησαν να υπερασπιστούν το μεροκάματο των ημερών της εποχής των Μνημονίων.

Δεν βρήκαν κανέναν από τους "εξαγριωμένους" αλλά μπόρεσαν και βρήκαν "δωρεάν" το βίντεο που δείχνει την αλήθεια.
Η αλήθεια παίζεται στην σκηνή, οι υπότιτλοι σχολιασμού οδηγούν τον θεατή και αναγνώστη στην γραμμή που θέλει να περάσει το Μέσο και μετά έρχεται ο μεροληπτικός σχολιασμός του ρεπόρτερ. Μεροληπτικός, εφόσον έχει δηλώσεις μόνο από την πλευρά του νόμιμου άρα και ηθικού. Το "ανήθικο" δεν έχει δικαίωμα λόγου στην Ελλάδα της νομιμοκρατίας.

Κατοχική δημοσιογραφία


Λες και δεν ζούνε στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια, οι έγκριτοι δημοσιογράφοι παίρνουν θέση με την πλευρά του νόμου χωρίς να εξετάσουν αν ο νόμος είναι ανήθικος (με 23% ΦΠΑ, 29% φόρο, ΤΕΒΕ 350 ευρω/μήνα, 100% προκαταβολή φόρου, 650 ευρώ φόρο επιτηδεύματος, ενοίκιο πάγκου στο Δήμο) ή αν οι νόμοι είναι φτιαγμένοι έτσι ώστε να απαγορεύουν το μεροκάματο με αποτέλεσμα να αναγκάζει κατεστραμμένους από τις μνημονιακές πολιτικές να παρανομούν για να βγάλουν 200 ευρώ από σουβλάκια και μαντολάτα. Για το πότε θα έχουν ξανά μεροκάματο αυτοί οι "παράνομοι" ουδείς δεν ενδιαφέρεται. Ούτε ο δημοσιογράφος, ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο εφοριακός και πολύ περισσότερο ο υπουργός. Κι αυτό συμβαίνει διότι οι προαναφερόμενοι το μεροκάματο το έχουν σίγουρο αφού είναι με την πλευρά του νόμιμου, του ηθικού και βέβαια του μνημονιακού.

Στην συνταγή του κατευθυνόμενου ρεπορτάζ βρίσκουμε πάντα και έναν νόμιμο, τυπολάγνο και νοικοκύρη Έλληνα επαγγελματία που είναι εξαγριωμένος με τους παράνομους εφόσον αυτός πληρώνει τους φόρους που πηγαίνουν στην τσέπη των δανειστών της Ελλάδας, ενώ αντίθετα οι "παρασιτικοί" Έλληνες κλέβουν τους δανειστές.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε, διότι ο δημοσιογράφος δεν το ρωτά, αν ο σημερινός νόμιμος επαγγελματίας ήταν επαγγελματίας και πριν 6,7 ή 10 χρόνια όταν χιλιάδες άλλοι ήταν νόμιμοι, τυπικοί επαγγελματίες αλλά τους κατέστρεψαν πολιτικές που και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει. Βλέπετε υπάρχει και μία τεράστια διαφορά μεταξύ παλιών κατεστραμμένων επαγγελματιών και νέων μνημονιακών. Άλλο 30 χρόνια επαγγελματίας κι άλλο ευκαιριακός λόγω καταστροφής των πρώτων.

Το δικαίωμα δημόσιου λόγου σε μια κατοχική Ελλάδα δεν τον έχει ποτέ αυτός που παρανομεί. Τον έχει όμως ο τυπικός φορολογούμενος, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κατοχικού κράτους, ο εκλεγμένος τοπικός άρχοντας που αναγκαστικά συνδιαλέγεται για την διοίκηση του τόπου του με την κατοχική κυβέρνηση και βέβαια ο αρμόδιος υπουργός.

Να μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι "έγκριτοι" δημοσιογράφοι έπαιξαν εγκληματικό ρόλο στην εβδομάδα προ του δημοψηφίσματος αλλά και υπέροχης σιωπής της Αλήθειας κατά την διάρκεια των 5 Μνημονιακών χρόνων που συνεχίζονται.

Αλεξιάδης: Ο λογιστής που έγινε μπέης


Η απίστευτη εκδικητική ανακοίνωση του πρώην εφοριακού και νυν υπουργού, Αλεξιάδη, που είχε ως αφορμή την υπόθεση "προπηλακισμού" εφοριακών στα Μαριτσά δεν σχολιάστηκε από τους έγκριτους δημοσιογράφους ούτε για τυπικούς λόγους.

Ο κ. Αλεξιάδης πέρασε στα νιάτα του ως υπάλληλος λογιστής επιχειρήσεων, αλλά το μόνιμο και σίγουρο ηθικό μεροκάματο είναι πιο γλυκό. Έτσι λοιπόν, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου το 1987 διορίστηκε στο δημόσιο. Από εκεί και πέρα ο συνδικαλισμός του άνοιξε τον δρόμο για την πολιτική του καριέρα πάντα όμως της αριστερής πλευράς, εφόσον μέχρι να διαλυθεί ο Συνασπισμός και να έρθει ο Σύριζα, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο γραφείο του κ. Δραγασάκη. Είναι στα μέτρα της φιλοσοφίας των κουλτουριάριδων: "Οι παρέες γράφουν ιστορία".

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και πρόεδρος του Συλλόγου των εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων. Ως εκπρόσωπος των εφοριακών υπαλλήλων κατά καιρούς έχει αντιταχθεί σε προσπάθειες στοχοποίησης του κλάδου για θέματα διαφθοράς. Κοινώς, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

Στοχοποιούνται όσοι αντιδρούν


Ο πρώην εφοριακός, νυν υπουργός δήλωσε μετά το περιστατικό στα Μάριτσα: "Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια δεν υπάρχει περίπτωση να φοβηθούμε. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω! Κι αυτοί οι διάφοροι κύριοι που το παίζουν τσαμπουκάδες στους ελεγκτές και προσπαθούν να παρεμποδίσουν ελέγχους θα βρουν μπροστά τους την πιο δυναμική αντίδραση. Να ξέρετε πως σε αυτές τις περιοχές και σε αυτές τις επιχειρήσεις που κάνανε αυτές τις ενέργειες εναντίον των ελεγκτών εξασφάλισαν για όσο καιρό θα είμαι στο υπουργείο Οικονομικών τη διαρκή ελεγκτική ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ".

Έτσι λοιπόν, ο καριερίστας εφοριακός που τυγχάνει να είναι υπουργός όλων των Ελλήνων αποφάσισε και διέταξε ότι είναι με την πλευρά των "νόμιμων" Ελλήνων και εχθρός των Ελλήνων που αντιδρούν ή υπερασπίζονται τους άγραφους νόμους της ανθρώπινης ηθικής. Ο κ. Αλεξιάδης έβαλε στο στόχο αυτούς που παρεμπόδισαν σε παραδοσιακό πανηγύρι τον έλεγχο υπαλλήλων του Ελληνικού κράτους που έχει ηγεμόνες δανειστές (όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός).

Ο υπάλληλος της εφορίας διατάσσεται απροκάλυπτα και δημοσίως από τον υπουργό της αποικίας Ελλάδα να "εκδικηθεί" αυτούς που τόλμησαν να πουν αυθόρμητα το φυσιολογικό: "πήραν εντολή να γράψουν τους ανθρώπους, τους μεροκαματιάρηδες. Δε ντρέπεστε ρε;" Πόσο φυσιολογικό είναι να βρεθεί κλιμάκιο του ΣΔΟΕ σε πανηγύρι χωριού στην Ρόδο και όχι σε κλαμπ ή εστιατόριο σούσι στη Μύκονο;!

Τώρα το ερώτημα μπαίνει αν αυτοί που "προπηλάκισαν" τους ελεγκτές δεν ήταν παράνομοι μικροπωλητές αλλά απλοί πολίτες.

Δηλαδή, ο κ. Αλεξιάδης με τα βίντεο που έχει στα χέρια του θα βρει τους Έλληνες που υπερασπίστηκαν Έλληνες και θα τους κυνηγήσει στις δικές τους δουλειές, στις επιχειρήσεις που εργάζονται ως υπάλληλοι ή ακόμα και στο δημόσιο αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι;

Εφορία: Ο έτοιμος στρατός εισβολής


Τραβάνε το σχοινί οι μνημονιακοί υπουργοί και υπερασπιστές της ηγεμονίας της Ε.Ε στην Ελλάδα με άσχημο τρόπο με δόλωμα την νομιμότητα της αγοράς υπέρ των εσόδων για το επιβεβλημένο χρέος της Ελλάδας.

Την στιγμή λοιπόν, που η ανεργία είναι στο 28%, που το 70% των επιχειρήσεων έχει κλείσει, που η φορολογία καθιστά τον επαγγελματία σκλάβο του μνημονιακού κράτους εφόσον πρέπει να δίνει ακόμα και προκαταβολικά το 100% του φόρου του διότι έτσι γουστάρει η Τρόικα, ο υπουργός Αλεξιάδης χρησιμοποιώντας ως κατοχικό στρατό τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ Έλληνες επειδή αντιδρούν.

Καθιστά ξεκάθαρα τους υπαλλήλους των Ελλήνων, στρατό επίθεσης των ηγεμόνων δανειστών των Ελλήνων.

Αυτό που ενοχλεί τον κ. Αλεξιάδη και τον στρατό του δεν είναι το μαντολάτο που δεν "χτυπήθηκε" στην ταμειακή μηχανή, ούτε το σουβλάκι που είχε μπαχαρικά και κόπηκε με 13% αντί 23% στο πανηγύρι. Είναι η ηγεμονική εντολή που έχει λάβει ότι πρέπει ο Έλληνας να φοβάται να βγάλει το μεροκάματό του αν δεν έχει προπληρώσει το χαράτσι ζωής στους εισβολείς δανειστές.

Ο πόλεμος που μάς έχουν κηρύξει, όπως και η κυβέρνηση Τσίπρα ομολογεί, είναι οικονομικός. Μόνο που οι εισβολείς δεν χρειάστηκε να φέρουν τα στρατεύματά τους για να εξολοθρεύσουν Έλληνες. Ήταν μόνιμα, φοροπληρωμένα και έτοιμα από καιρό στην Ελλάδα. Περίμεναν απλά την διαταγή για να βγάλουν τα νόμιμα άρα και ηθικά δημοσιοϋπαλληλικά γιαταγάνια τους.

Ξενοφώντας Ερμείδης
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΦΩΤΟ:Α.Τ.