21 Σεπ 2015

Αποτελέσματα ''εκλογών'' 2015: Νίκησε η αποχή-'Όχι' στις κάλπες ψήφισαν οι πολίτες- Σε ποσοστά ρεκόρ η αποχή που μέσω των μ.μ.ε. γίνεται προσπάθεια να ''περάσει στα ψιλά'' και με συγκεχυμένα ποσοστά....Ψήφισαν σχεδόν 800.000 λιγότεροι από τον Ιανουάριο

Ιστορική η αποχή του κόσμου για τις εκλογές 2015 της 20ης Σεπτεμβρίου! Στο 45,2% (;)οι εκλογές Σεπτεμβρίου 2015, ενώ στο 36,38 οι εκλογές 2015 του Ιανουαρίου! Τα σχόλια δικά σας...

Μπορεί τόσο ο συριζα όσο και η νέα δημοκρατία να φωνάζουν οτι “κράτησαν” τα ποσοστά τους, ωστόσο στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η συμμετοχή βρέθηκε στο ναδίρ. Η αποχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τόσο τα δύο πρώτα κόμματα, όσο και όλα τα υπόλοιπα, αναλογικά, είχαν πολύ μεγάλες απώλειες σε απόλυτους αριθμούς.

Τα ποσοστά και οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Τον Περασμένο Ιανουάριο η συμμετοχή ήταν στο 63,62% του συνόλου των ψηφοφόρων, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η συμμετοχή έπεσε (με καταγεγραμμένο το 99,45% της Επικράτειας) περιορίστηκε στο 56,55%. Η αποχή λοιπόν σημείωσε τεράστια αύξηση.

newsit

Η αποχή είναι ο παράγοντας «κλειδί» των φετινών βουλευτικών εκλογών, καθώς με ενσωματωμένο το 75% της επικράτειας, σημείωσε ποσοστό ρεκόρ που όποιο κόμμα το ελάμβανε θα σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση.



Το 45,2% της αποχής μαζί με το 1,7% των άκυρων ψηφοδελτίων, δηλαδή περίπου το 50% των ψηφοφόρων αποφάσισαν δεν εμπιστεύονται είτε δεν συναινούν σε αυτή τη διαδικασία των εκλογών με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και τα κόμματα που ζήτησαν την εμπιστοσύνη του λαού.

Μεγαλύτερη αποχή εμφανίζεται στη Φλώρινα, όπου δεν προσήλθε στις κάλπες το 66,70% των ψηφοφόρων, στην Κεφαλλονιά με αποχή 61,07%, στη Λακωνία με 60,50%, στη Λέσβο με 60,37%, στην Ευρυτανία με 58,75%, στη Χίο με 55,75% και στην Καστοριά με 54,52%.

Στον αντίποδα τα χαμηλότερα ποσοστά αποχής παρατηρήθηκαν στα αστικά κέντρα, όπως στην Αττική (37,15%), στη Β΄ Θεσσαλονίκης (35,17%), στη Β΄ Αθηνών 37,24%), στο Ηράκλειο (37,53%) και στη Λάρισα (38,77%).


Η αποχή-με βάση τα στοιχεία της Ε.Ρ.Τ.-στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου ήταν 36,38%, τον Ιούνιο του 2012 37,51%, τον Μάιο του ίδιου έτους 34,88% , το 2009 29,05%, ενώ το 2007 25,85%.

Αν και η αποχή αυτή δεν «βγάζει» κυβέρνηση, αυτομάτως τα αποτελέσματα των κομμάτων που διαγκωνίσθηκαν στην προεκλογική διαδικασία θεωρούνται εκ των ουκ άνευ ή, καλύτερα, θα πρέπει να υπολογίζονται στο μισό από ότι εμφανίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα…

Δηλαδή, το ποσοστό του συριζα (εάν αφαιρέσουμε τους νεκρούς και τους μετοικήσαντες έλληνες σε άλλες χώρες, που είναι εγεγγραμμένοι επί των εκλογικών καταλόγων και στη συνέχεια κατανείμουμε αυτό το ποσοστό σε όλα τα κόμματα αναλογικά) είναι περίπου στο 20-22%, της νέας δημοκρατίας αντίστοιχα στο 16-18% και… έπεται το χάος...

Κρίνοντας το αποτέλεσμα, όπως είναι και όχι όπως εμφανίζεται, γίνεται σαφές πως υπάρχει συνταγματικό κώλυμα και ταυτόχρονα πολιτική – κομματική εκμετάλλευση από παρωχημένα κόμματα που συνεχίζουν να υφίστανται παρά την απίστευτη μείωσή των ποσοστών τους (π.χ. η νέα δημοκρατία του Μεϊμαράκη, που καταβαραθρώθηκε, αλλά συνεχίζει «υπερήφανη» να έχει πολιτικό λόγο για την επόμενη ημέρα της χώρας, αφού πρώτα δεν μπόρεσε να νικήσει τον καταρρέοντα μνημονικό συριζα).

Περιπτώσεις κομμάτων όπως του Ποταμιού, του πασοκ και της έκπληξης της κάλπης, δηλαδή της Ένωσης Κεντρώων, είτε βρίσκονται στα όρια εισόδου, είτε απαξιώθηκαν από τον λαό, αλλά ελέω εκλογικού νόμου (και συνταγματικής ανοχής) θα βρεθούν στο Κοινοβούλιο, θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά παίγνια εντός κλειστών γραφείων και… ενδεχομένως θα «γεννήσουν» και… πρωθυπουργό!

Μία εκλογική διαδικασία που μόνο ως παρωδία μπορεί να χαρακτηριστεί, δεν μπορεί να έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο (και κανείς δεν πρέπει να υπολογίσει στα σοβαρά) στην χάραξη πολιτικής για το αύριο της χώρας. Το μόνο βέβαιο είναι πως σήμερα Δευτέρα, δεν πρόκειται να ξημερώσει κάποια νέα ημέρα, αλλά θα είναι μία προγραμματισμένη (πριν τις εκλογές) ημέρα, αφού η Εφορία θα ξεκινήσει το «έργο» της και η Βουλή των Ελλήνων με ένα πλήθος αγόμενων και φερόμενων άβουλων εκπροσώπων των πολιτών, θα ξεκινήσει (λίαν συντόμως) την παραγωγή νόμων που θα καταστρέψουν ολοσχερώς την χώρα…, ενώ ο Τσίπρας φαίνεται να εξαναγκάζεται από τους Έλληνες πολίτες να εφαρμόσει το μνημόνιο που συμφώνησε, που υπέγραψε και που ψήφισε... Ουσιαστικά, πρόκειται για εντολή πολιτικής αυτοκτονίας και στο συριζα το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, γι αυτό και έχουν προετοιμάσει ήδη τις "εναλλακτικές", με κάποιον άλλο στη θέση του πρωθυπουργού... Κάποιον που μπορεί να είναι ακόμη και από το Ποτάμι...

Δυστυχώς δεν θα πρέπει να λέμε «καλημέρα», αλλά… «καληνύχτα Ελλάδα»…

ΥΓ: Μέσα στους μεγάλους χαμένους της εκλογικής διαδικασίας βρίσκονται και όλες οι δημοσκοπικές εταιρείες, οι οποίες είτε είναι ανίκανες να στην μέτρηση του «σφυγμού» των ψηφοφόρων (οπότε και πρέπει να κλείσουν), είτε παίζουν πολιτικά παιχνίδια επηρεασμού των ψηφοφόρων (οπότε και πρέπει να κλείσουν)… Την ώρα που γραφόταν τα παραπάνω, οι(Ιταλοί) νέοι του συριζα είχαν αρχίσει να ανεμίζουν κόκκινες, πράσινες και άλλες σημαίες, πλην της... ελληνικής...

Τέλος, για όσους επιχειρούν να "μεταφράσουν" το μήνυμα της αποχής, τους διευκολύνουμε λέγοντάς τους ότι ήταν πολύ απλό. Οι πολίτες που απείχαν είπαν:

"δεν σας εμπιστευόμαστε, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν από εσάς"...

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΖΕΥΞΗ/ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ:Α.Τ.