Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται 50,000 “πρόσφυγες”. Ο Τσίπρας φέρνει την ΙSIL στην Ελλάδα.

Στο χάρτη αριστερά βλέπετε τη σημερινή κατάσταση στη Συρία. Στη Συρία έχουν δημιουργηθεί 4 buffer zones. Ένα των επαναστατών (1+3), ένα της ISIL (2) και ένα ακόμη των Κούρδων (4), που στήνουν το κράτος τους.

Αυτοί που χάνουν τον πόλεμο είναι οι ''επαναστάτες'' και τα μέλη της ISIL. H Tουρκία έχει προσφέρει πολλή στήριξη σε αυτούς με τα λεφτά των Αραβικών κρατών. Απο τη στιγμή που οι ''επαναστάτες'' και τα μέλη της ISIL (δημιουργήματα της Δύσης) χάνουν το πόλεμο είναι λογικό να ψάξουν να βρούν οδούς διαφυγής.

Το Ιράκ, το Ιράν, οι Κούρδοι αλλά και το Ισραήλ δεν φαίνεται να τους αφήνουν χώρο να πάνε προς τα εκεί, η δε Τουρκία δεν τους θέλει για να μείνουν εκεί. Μόνη οδός διαφυγής τους είναι η Τουρκία και απο εκεί η Ελλάδα.

Με την είσοδο των Ρώσων στο παιγνίδι φαίνεται οτι τα buffer zones (1) και (2) συνεχώς αδειάζουν. Για το λόγο αυτό ανέρχεται συνεχώς πρόσφατα και ο αριθμός αυτών που έρχονται απο τη Συρία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.

Ο Τσίπρας αποδεχόμενος να φιλοξενήσει 50,000 ''πρόσφυγες'' δημιουργεί ένα μεγάλο buffer zone απο φανατικούς ισλαμιστές, όπως αυτά που διαλύονται στη Συρία, μέσα στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Διαμόρφωση/προσθήκες:Α.Τ.