Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Δύο μουσουλμάνοι βουλευτές στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας...!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Εάν δεν πρόκειται για ηλιθιότητα, τότε κάτι άλλο πάρα πολύ επικίνδυνο κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση. Κι αυτό, επειδή είναι γνωστό ότι οι μουσουλμάνοι βουλευτές (που εκλέγονται) είναι "καθαρές επιλογές" του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, δηλαδή έμπιστοι της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Απολύτως λογικό είναι, λοιπόν, το πλήθος ερωτημάτων στις τάξεις των βουλευτών που προκαλεί η κυβερνητική επιλογή να τοποθετηθούν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, ο Μουσταφά Μουσταφά (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιουσούφ Αϊχάν (ΣΥΡΙΖΑ).

Το θέμα, όπως αναφέρεται , σχολιάζονταν εντόνως χθες το βράδυ σε διακομματικά κοινοβουλευτικά πηγαδάκια καθώς στη συγκεκριμένη επιτροπή εξετάζονται ζητήματα μείζονος εθνικής σημασίας πολλά εκ των οποίων έχουν άκρως απόρρητη διαβάθμιση.

Το οξύμωρο (το γελοίο, για να είμαστε ειλικρινείς, κι ας παραβιάζουμε την "πολιτική ορθότητα" της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου) είναι ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να εκδώσουν ανακοινώσεις από τη στιγμή που πρόκειται για Έλληνες βουλευτές, από την άλλη όμως είναι από ετών γνωστόν ότι αρκετοί από αυτούς κάθε τρεις και λίγο βρίσκονται στην Τουρκία και συναντώνται με στελέχη της γειτονικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά μας προτιμούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός. Ίσως οι κυβερνώντες να γνωρίζουν καλύτερα. Αν όμως κάνουν λάθος... τότε θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και της διευκόλυνσης μεταφοράς κρίσιμων και ευαίσθητων πληροφοριών εθνικού περιεχομένου σε ξένη χώρα, όσοι εισηγήθηκαν και όσοι αποδέχθηκαν την τοποθέτηση των δύο (συγκεκριμένων) μουσουλμάνων βουλευτών στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Περιμένουμε, όμως, δηλώσεις από τους κ.κ. Πάνο Καμμένο και Τέρενς Κουίκ. Θα είχαν, πράγματι, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι ό,ποιες δηλώσεις έκαναν (αν τολμήσουν). Προφανώς, η συγκεκριμένη τοποθέτηση των δύο μουσουλμάνων βουλευτών καλύπτει τις "πάγιες κόκκινες γραμμές" των ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι δεν διαβλέπουν την πιθανότητα να ενημερωθούν ξένες χώρες για τα όσα θα ενημερώνεται η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, η οποία διαχειρίζεται άκρως ευαίσθητες και στον απόλυτο βαθμό διαβαθμισμένες πληρφορίες.
Κάποιοι μετά και από αυτή την κυβερνητική απόφαση - τοποθέτηση, θα έλεγαν πως "μπήκαν οι λύκοι στο μαντρί". Δυστυχώς, θα τους διαψεύσουμε. Οι "λύκοι" δεν μπήκαν τώρα στο μαντρί, αλλά βρίσκονται σε αυτό εδώ και πολύ καιρό. Τώρα, απλά, βάζουν και τα... "φιλαράκια" τους.

ΥΓ: Απορία θα καταθέσουμε και περιμένουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους: Μήπως στην Τουρκία έχει τοποθετηθεί στην εκεί επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, κάποιος "ρωμιός" ή κάποιος Κούρδος; Τις απαντήσεις στις απορίες μας και τις δηλώσεις για την "τσιμεντωμένη πατριωτική γραμμή και στάση" των ΑΝ.ΕΛ, τις περιμένουμε από τον εγνωσμένης ευαισθησίας επί των εθνικών θεμάτων κ. Τέρενς Κουίκ. Και μην ισχυριστεί ότι κάτι τέτοιο συμπεριλαμβάνεται στα "κρατικά μυστικά", γιατί θα του υπενθυμίσουμε ότι δύο εκλεκτοί του τουρκικού προξενείου βρίσκονται στην πλέον ευαίσθητη επιτροπή της Βουλής...

ΠΗΓΗ