Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Αρπάζουν τα σπίτια των Ελλήνων…Αλλά επιδοτούν το ενοίκιο των λαθρομεταναστών!...Ικανοποιημένοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες...

Μίνι σύνοδος κορυφής...πεταμένος στό περιθώριο της ευρώπης την οποία θα άλλαζε...άχρηστος και άβουλος...

Παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων που έμειναν άνεργοι ενώ επιδοτούν το ενοίκιο των λαθρομεταναστών...Την ίδια στιγμή απειλούν με φορολογικά μέτρα απο το πρώτο ευρώ ,άνεργους ,συνταξιούχους του ΟΓΑ ,αγρότες. Καταργούν το ΕΚΑΣ και απειλούν με φυλακή τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν πληρώνουν αφού δεν έχουν !...

Παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων και επιδοτούν το ενοίκιο των λαθρομεταναστών!…Ενώ παραδίδουν την φύλαξη των Συνόρων στα Σκόπια και Αλβανία στην «FRONTEX»


Οι 30.000 – 10.000, δηλαδή, περισσότερες από όσες είχε ήδη συμφωνήσει – θα αφορούν θέσεις σε hotspots και κέντρα καταγραφής και οι «κατ” ελάχιστον» 20.000, όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης, μέσω επιδότησης ενοικίου και προγραμμάτων υποδοχής σε οικογένειες.

Ο Γιούνκερ διαβεβαίωσε οτι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να δημιουργήσει συνολικά 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων, με την οικονομική συνδρομή της ΕΕ, εκ των οποίων οι 30.000 θα δημιουργηθούν ως το τέλος του 2015.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η διαχείριση των συνόρων στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

Τα 17 σημεία στα οποία συμφώνησαν οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη σύνοδο περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων,
τη δημιουργία άλλων 50.000 θέσεων σε χώρες που βρίσκονται στην «οδό των Δυτικών Βαλκανίων», την κλιμάκωση της επιχείρησης Ποσειδών στην Ελλάδα μέσω της παρουσίας της Frontex στο Αιγαίο!

Την έναρξη μιας νέας επιχείρησης της Frontex στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων και Ελλάδας-Αλβανίας που θα επικεντρωθεί στην έξοδο και την καταγραφή προσφύγων που δεν έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ

Τρεις είναι οι άμεσες προκλήσεις που ανέκυψαν από την ''προσφυγική κρίση'' και αντιμετωπίστηκαν κατά τη χτεσινή μίνι-σύνοδο στις Βρυξέλλες, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

«Πρώτα απ’ όλα η ανάγκη για άμεση παροχή στέγης σε χιλιάδες ''πρόσφυγες'' που βρίσκονται εν κινήσει εντός των ευρωπαϊκών εδαφών και η διασφάλιση της ανθρώπινης μεταχείρισής τους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, οι ηγέτες δεσμεύτηκαν χτες να παρέχουν προσωρινή στέγη, υγεινομική περίθαλψη, τροφή, νερό και προϊόντα υγιεινής στους πρόσφυγες, και όταν οι εθνικές δυνατότητές τους είναι περιορισμένες να ζητούν βοήθεια από την ΕΕ, δηλαδή την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, όπως έκανε σήμερα η Κροατία.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ''ευρωπαίος αξιωματούχος'' διευκρίνισε νωρίτερα ότι οι 50.000 θέσεις υποδοχής δεν θα έχουν μόνιμο αλλά προσωρινό χαρακτήρα. Θα αφορούν, δηλαδή, στην προσωρινή παραμονή όσων ενταχθούν στο σχήμα μετεγκατάστασης, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς τους, όσων ακολουθήσουν την κανονική οδό της αίτησης ασύλου στην Ελλάδα μέχρι να ληφθεί η απόφαση, αλλά και αυτών που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου μέχρι να πραγματοποιηθεί η επιστροφή τους.

Η δεύτερη πρόκληση που αντιμετωπίστηκε με τη χτεσινή συμφωνία, υποστηρίζει η Επιτροπή, είναι η δέσμευση των κρατών μελών να διαχειριστούν την κρίση «από κοινού». Αυτό σημαίνει πρακτικά, ανέφερε ο εκπρόσωπος, ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών και αποτροπή της λήψης μονομερών μέτρων που έχουν άμεσες επιπτώσεις στις γείτονες χώρες. Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, σε αυτό το πλαίσιο, ήδη σήμερα το πρωί, ορίστηκαν από τα κράτη που συμμετείχαν στη χτεσινή διάσκεψη τα «εθνικά σημεία επαφής» τα οποία αναλαμβάνουν την αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ τους.

Η τρίτη πρόκληση αφορούσε την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. «Η Ελλάδα, η Αλβανία και η ΠΓΔΜ συμφώνησαν χτες να ενισχύσουν τη διαχείριση των εξωτερικών χερσαίων συνόρων», σημείωσε ο εκπρόσωπος, αναφέροντας πως η Frontex θα συμβάλλει στην καταγραφή των προσφύγων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, θα βοηθάει στην παρακολούθηση της διέλευσης μεταξύ Κροατίας και Σερβίας και θα υποστηρίξει η φύλαξη των συνόρων μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας.

ΠΗΓΗ

Ικανοποιημένοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες [!!!!]


Ικανοποίηση για την πρόθεση της Ελλάδας να αυξήσει την ικανότητα υποδοχής προσφύγων με 30.000 θέσεις έως το τέλος του έτους, εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους οι ηγέτες των χωρών που παραβρέθηκαν στη χθεσινή μίνι-Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σχετικά με τη δημιουργία επιπλέον 20.000 θέσεων υποδοχής στην Ελλάδα, στη δήλωση της Συνόδου επισημαίνεται ότι η ΕΕ δεσμεύεται να υποστηρίξει την Ελλάδα και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την παροχή επιδοτήσεων ενοικίου καθώς και με προγράμματα υποδοχής σε οικογένειες.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι αναμένεται χρηματοδοτική στήριξη για την Ελλάδα και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. “Αυτό αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά το σύστημα μετεγκατάστασης έκτακτης ανάγκης”, αναφέρει η δήλωση.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η δήλωση της Συνόδου επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία για την οριστικοποίηση και την εφαρμογή του σχέδιου δράσης ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και την ανάγκη να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας και ο οδικός χάρτης για την απελευθέρωση των θεωρήσεων.

Εξάλλου, η δήλωση επισημαίνει την ανάγκη να αναβαθμιστεί το πρόγραμμα κοινών θαλάσσιων επιχειρήσεων Ποσειδώνας, με την παρουσία της Frontex στο Αιγαίο. Η σημαντική ενίσχυση της Frontex θα βοηθήσει την Ελλάδα στην καταγραφή των προσφύγων και στη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σε ό,τι αφορά την ΠΓΔΜ, η δήλωση της Συνόδου επισημαίνει την ανάγκη άμεσων διμερών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αναφορικά με τη φύλαξη των συνόρων και συγκεκριμένα την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.
Η Ελλάδα, η ΠΓΔΜ και η Αλβανία θα ενισχύσουν την διαχείριση των εξωτερικών χερσαίων συνόρων. Η Frontex θα πρέπει να συνδράμει την Ελλάδα στην καταγραφή τωνπροσφύγων και μεταναστών που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί.

Τέλος, επισημαίνεται η ανάγκη ενισχυμένης εμπλοκής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ...

...................................

ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΖΕΥΞΗ:Α.Τ.