Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

«Ανοίγουν» 165 νέες θέσεις για καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ


Απίστευτο: «Τριπλοπληρώνουμε» τον καθαρισμό των εφοριών

Προσλαμβάνουν ξανά καθαρίστριες ενώ έχουν επαναπροσλάβει τις παλαιές και «τρέχουν» και συμβάσεις με ιδιωτικά συνεργεία - Παραβίαση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης διαπιστώνει το Γενικό Λογιστήριο - Ερίζουν για το «τις πταίει» και ποιος θα «καθαρίσει» για το μπάχαλο με την επαναπρόσληψη των καθαριστριώνΣε μείζον θέμα εξελίσσεται πλέον η διαμάχη εντός του υπουργείου Οικονομικών, επειδή δεν έχει πού να βάλει παλαιές και νέες καθαρίστριες, ενώ απειλεί να αφήσει απλήρωτους και τους ιδιώτες που καθαρίζουν τις εφορίες!

Όπως αποκάλυψε το ΘΕΜΑ, εδώ και ένα μήνα έχει ξεσπάσει ένα απίστευτο πίνγκ-πονγκ ευθυνών μεταξύ του Γενικού Λογιστηρίου, των διευθυντών των εφοριών και, όλων αυτών, με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για το ποιος θα «καθαρίσει» τα κτίρια του υπουργείου και ποιος θα πληρώνεται για αυτό.

Και ενώ η διαμάχη αφορούσε ως τώρα τις παλαιές καθαρίστριες και τα ιδιωτικά συνεργεία, τα νομικά παρατράγουδα συνεχίζονται με την πρόσληψη και άλλων 165 καθαριστριών που διέταξε ο κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το πρόβλημα ανέκυψε όταν
οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου αρνήθηκαν να πληρώνουν τα ιδιωτικά συνεργεία που είχαν συμβάσεις για να καθαρίζουν τα κτίρια των εφοριών, από τη στιγμή που επέστρεψαν σε αυτές οι καθαρίστριες.

Τα πράγματα περιέπλεξε το γεγονός ότι οι καθαρίστριες επανήλθαν στις θέσεις τους με πλήρες 8ωρο, αντί 4ωρο απασχόλησης. Με 40ωρο εβδομαδιαίας εργασίας η κάθε καθαρίστρια, τυπικά ξεπεράστηκαν οι εργατοώρες που δικαιολογούνται για τον καθαρισμό των κτιρίων (συνήθως προβλέπονταν 20-40 ώρες την εβδομάδα ανά κτίριο). Ως πλήρους απασχόλησης, οι παλαιές καθαρίστριες απέκτησαν δικαίωμα να ζητήσουν μετάταξη. Εξ αυτού του λόγου όμως –και για άλλους πολλούς όμως- πολλές καθαρίστριες δεν εμφανίστηκαν να καθαρίζουν και πάλι τα γραφεία.

Και ενώ οι έφοροι είχαν πρόβλημα καθαριότητας αλλά και ευθύνη αν διπλοπληρώσουν για τον καθαρισμό των κτιρίων, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να τους στείλει και άλλες 165 νέες καθαρίστριες, με 4ωρη απασχόληση, ώστε να αναλάβουν αυτές το έργο της καθαριότητος.

Την ώρα που ακόμα δεν έχει κοπάσει ο σάλος για την τοποθέτηση καθαριστριών σε θέσεις γραμματέων στα δικαστήρια, με νέα απόφασή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζητά την πρόσληψη νέων

Την ώρα που η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει τις πρώην καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ ως γραμματείς στα δικαστήρια, συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά και αντιδράσεις, με νέα απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, «ανοίγει» 165 νέες θέσεις μερικής απασχόλησης για την καθαριότητα των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων!
Η απόφαση του υπουργού, υπογράφηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως χθες Κυριακή.

Η απόφαση προβλέπει την πρόσληψη 111 καθαριστριών στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (κατά κύριο λόγο στις εφορίες σε όλη την Ελλάδα) καθώς και άλλων 54 σε κεντρικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (π.χ. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Με την απόφαση ορίζεται ότι η απασχόληση των καθαριστριών θα είναι τετράωρη ημερησίως και η μεικτή μηνιαία αμοιβή για κάθε καθαρίστρια θα είναι 484,81 ευρώ, δηλαδή καθαρά 325 ευρώ.

Για να ξεκινήσει η παροχή των υπηρεσιών θα πρέπει να υπογραφεί ατομική σύμβαση από κάθε καθαρίστρια και η λήξη κάθε σύμβασης ορίζεται υποχρεωτικά στην 31η Δεκεμβρίου 2015. Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα των θέσεων για νέες καθαρίστριες μερικής απασχόλησης έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την μεταφορά 17 καθαριστριών σε διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίες είχαν επαναπροσληφθεί από την κυβέρνηση μετά την απόλυσή τους στο πλαίσιο των αλλαγών στη δημόσια διοίκηση με το δεύτερο μνημόνιο.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ΦΕΚ

Πρώτο Θέμα