Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, αύριο Τετάρτη 25, Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Νοέμβρη στήν όμορφη Κέρκυρα


Αύριο Τετάρτη 25 Νοέμβρη,στις 5:30 μ.μ στό Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας,ομιλία/εκδήλωση με θέμα:

''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Το Πολίτευμα που μας είναι άγνωστο -Η Δημοκρατία του Εφιάλτη ''.

Ο πολιτισμός είναι έργο του ανθρώπου, του ανθρώπινου εγκεφάλου. Όσο περισσότεροι άνθρωποι, ανθρώπινοι εγκέφαλοι, συμμετέχουν στο έργο αυτό, τόσο ο πολιτισμός ανθεί περισσότερο.

Ο πολίτης όμως δεν είναι δημιούργημα παρά ενός και μόνου πολιτεύματος: της Δημοκρατίας.

Η Δημοκρατία στάθηκε το κύριο στοιχείο, η ειδοποιός διαφορά, που έκανε τον Ελληνικό Πολιτισμό μοναδικό. Η Δημοκρατία, αυτή μόνη, διαφοροποίησε τον Ελληνικό Πολιτισμό από όλους τους άλλους. Και ίσως μόνο το Ελληνικό Επίτευγμα μπορεί να χαρακτηρισθεί "πολιτισμός".

και Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Ρήγα "Η Δημοκρατία του Εφιάλτη" από τον εκδότη του βιβλίου Κωνσταντίνο Πάγκαλη.

Το βιβλίο πραγματεύεται το πολίτευμα της δημοκρατίας όπως γεννήθηκε, όπως λειτούργησε και όπως θα μπορούσε σήμερα να αναβιώσει.

Η αλήθεια είναι πως από τότε που οι άνθρωποι ενώθηκαν σε πολιτειακά οργανωμένες κοινωνίες μέχρι σήμερα, το πρόβλημα της εξουσίας παραμένει το ίδιο: ποιος θα αποφασίζει για τα κοινά; Ένας, λίγοι ή όλοι οι πολίτες;

Εδώ βρίσκεται και το κλειδί για την δημοκρατία όσο κι αν προσπαθούν οι ολιγάρχες κάθε εποχής (και ειδικά σήμερα) να διαστρεβλώσουν, να χαώσουν ή να αποσιωπήσουν την αλήθεια για την δημοκρατία.

Δίνοντας σκυτάλη στην παρουσίαση του βιβλίου "Η Δημοκρατία του Εφιάλτη" στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας την Τετάρτη 25 Νοέμβρη και ώρα 5.30μμ, ακολουθεί εκδήλωση με τίτλο "Η Δημοκρατία δίχως χειρόγραφα" το ερχόμενο Σάββατο,28 Νοέμβρη στο Πολύτεχνο.

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση για την ουσία της δημοκρατίας.

Πολύτεχνο - Σάββατο 28 Νοεμβρίου και ώρα 7.30μμ.


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Ιονίου Πανεπιστημίου :


«Παλαιολιθική ιστορία της Κέρκυρας»

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Μια εκδήλωση που πρέπει να παρακολουθήσετε.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Ιονίου Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα την «Παλαιολιθική ιστορία της Κέρκυρας».

Όλα τα έως τώρα στοιχεία με αρχαιολογικές, γεωλογικές, γλωσσολογικές πηγές αλλά και τον Όμηρο, τον Ησίοδο καθώς και την μυθολογία μας, παραπέμπουν σε ένα κόσμο που αγνοούμε κι όμως ζούμε πάνω στα χώματα όπου όλα ξεκίνησαν ...

Η επίσημη εκδοχή της ιστορίας μας αλλά και της προέλευσης της γλώσσας και του πολιτισμού των πρώτων Ελλήνων προκλητικά αποσιωπά τα στοιχεία που ανατρέπουν τόσες από τις αντιλήψεις που έχουν εδραιωθεί υπηρετώντας την κυρίαρχη τάξη πραγμάτων.

ΠΗΓΕΣ : 1 , 2
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.