Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Ένας εισαγγελέας να τον μαζέψει...

Το ταξίδι του πρωθυπουργού, αλλά και των αρμοδίων υπουργών στην Τουρκία στις 17-18 Νοεμβρίου, δεν προβλέπεται να αναβληθεί. Ο Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα, θα έχουν κρίσιμες συναντήσεις για το μεταναστευτικό και τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο...

Ούτε παραγγελία να είχαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι τα δραματικά επεισόδια που συγκλόνισαν το Παρίσι, καθώς η κάλυψη των τρομοκρατικών επιθέσεων θα κρύψει τους δικούς τους ανέντιμους συμβιβασμούς.


'Ενας εισαγγελέας βρε παιδιά, να του απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα;;;...


'Όποτε βγαίνει έξω, σφίγγεται η ψυχή μου, ότι κάτι θα χάσουμε...


Οι Τούρκοι ετοιμάζονται - Είσαι ανίκανος να υπερασπιστείς την πατρίδα γι αυτό θα πρέπει να αναβληθεί αυτό το μοιραίο ταξίδι


Πριν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αγκυρα, στην επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων (Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı) το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού θεώρησε σκόπιμο να αναρτήσει πολυσέλιδο εμπεριστατωμένο κείμενο για την «στρατηγική» του για την προάσπιση των τουρκικών συμφερόντων (και) στο Αιγαίο...

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΛΑΚΑ

Σε εισαγωγικό κείμενο του Τούρκου Αρχηγού ΓΕΝ Ναυάρχου Bülent BOSTANOĞLU συνοψίζεται ως εξής η Στρατηγική του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (Türk Deniz Kuvvetleri Stratejisi):

  • • Εκμετάλλευση της σημαντικής γεωστρατηγικής θέση της Τουρκίας η οποία βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Αφρικής και της Ασίας
  • • Αμφισβήτηση των Συνθηκών καθώς όπως λέει εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα στο Αιγαίο από την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας, παρά την εποικοδομητική της στάση.
  • • Επισήμανση του τουρκικού ενδιαφέροντος για την επαναφορά της ισορροπίας στης Μαύρη θάλασσα η οποία κατά την Τουρκία διαταράχτηκε εξ αιτίας της κρίσης της Ουκρανίας με ευθύνη της Ρωσίας.
  • • Δέσμευση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και της Μεσογείου με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Στο εμπεριστατωμένο τουρκικό κείμενο που δημοσιοποιήθηκε από… σύμπτωση λίγο πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, εκτός από την «έκρηξη μεγαλείου» για τις δυνατότητες του τουρκικού ναυτικού επαναλαμβάνονται οι γνωστές τουρκικές θέσεις, κάποιες από τις οποίες μάλιστα αποτυπώνονται και σε χάρτες στους οποίους αμφισβητείται το δικαίωμα σε ΑΟΖ ελληνικών νησιών (πχ. Καστελόριζο).

Πέραν αυτών των γνωστών ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που κορυφαίος παράγοντας του τουρκικού κράτους- όπως είναι ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού προβάλει το επιχείρημα ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο οφείλονται στην εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης!

ΠΗΓΗ 1 , 2
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΖΕΥΞΗ:Α.Τ.