14 Δεκ 2015

ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είναι ο τελευταίος μεγάλος ηγέτης που έχει να θυμάται ο Ελληνισμός. Κόντρα σε όλους και κυρίως στους μεγάλους του κόσμου είπε σταθερά το ΟΧΙ του στη «λύση» Ανάν. Πολεμήθηκε, απειλήθηκε, συκοφαντήθηκε. Δεν κάμφθηκε ποτέ. «Έφυγε» τις 12 Δεκέμβρη του 2008. Πολύ νωρίς όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον Ελληνισμό.


Ο Παπαδόπουλος είχε πει το πρώτο του «Όχι» στη Ζυρίχη, ως εκπρόσωπος του
πολιτικού σκέλους της ΕΟΚΑ, της ΠΕΚΑ (Πολιτική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα)
και του Γρίβα Διγενή, αρχηγού της ΕΟΚΑ….


Η δράση του ξεκινά από τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ του ’55-59 για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Ένας αγώνας που τελικά κατέληξε σε ανεξάρτητο κράτος, στην εισβολή του ’74 και εν συνεχεία, διά του Σχεδίου Ανάν, σε μια προσπάθεια διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και νομιμοποίησης της διχοτόμησης…

Μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου

5 Δεκ 2015

Οι περιπέτειες της Αργεντινής

Έχουν «δημευθεί» ξανά, με διάφορους τρόπους, οι αποταμιεύσεις των ιδιωτών – όπως με ένα καταναγκαστικό ομόλογο, το οποίο υιοθετήθηκε για πρώτη φορά από τη δημοκρατική κυβέρνηση που διαδέχθηκε το 1983 τη δικτατορία.

Η χώρα δεν μπορεί να συνέλθει ακόμη από τη χρεοκοπία του 2001 – κάτι που ασφαλώς δεν θα συνέβαινε, εάν δεν είχε προηγηθεί η λεηλασία της από το ΔΝΤ, όπως δυστυχώς προβλέπεται ότι θα συμβεί και με την Ελλάδα. Τα βασικότερα της προβλήματα είναι σήμερα η υψηλή ανεργία, ο πληθωρισμός, η φτώχεια μεγάλων μερίδων του πληθυσμού, η ραγδαία υποτίμηση του νομίσματος της, καθώς επίσης η ολοκληρωτική σχεδόν απώλεια των συναλλαγματικών της αποθεμάτων – ενώ οι ελπίδες της έχουν επικεντρωθεί πλέον στην καινούργια κυβέρνηση.

Αρκετοί βέβαια θλίβονται από το γεγονός ότι μία αριστερή πολιτικός, η οποία φαινόταν πως θα επιλύσει τα προβλήματα των φτωχών της χώρας της, έχοντας το υποσχεθεί, έχασε τις εκλογές – φοβούμενοι πως ολόκληρη η Λατινική Αμερική πλέον θα μετακινηθεί προς τα δεξιά, κινδυνεύοντας να εμφανιστούν ξανά δικτατορικά καθεστώτα.

Άλλοι, συγκρίνοντας τη χώρα με τη Βενεζουέλα, η οποία οδηγήθηκε στο χάος από τη νέα της κυβέρνηση κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να χρεοκοπήσει ανεξέλεγκτα (άρθρο), έχουν ήδη τρομοκρατηθεί – πολύ περισσότερο αφού ο «Ισολογισμός» που άφησε η κυρία Kirchner είναι απολύτως καταστροφικός.

Μεταξύ πολλών άλλων, ο προστατευτισμός έχει ενισχυθεί, η χώρα αδυνατεί να δανεισθεί από τις αγορές, τα συνταξιοδοτικά ταμεία έχουν λεηλατηθεί, ενώ η μεσαία τάξη συρρικνώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό – αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα της είναι ο υπερπληθωρισμός, τον οποίο δεν μπόρεσε σχεδόν ποτέ να αποφύγει, στην πρόσφατη ιστορία της (γράφημα).

AVAAZ: ΟΙ ΠΑΡΑΚΙΝΗΤΕΣ


Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης.

Πριν λίγες ημέρες, τα μέσα ενημέρωσης, αυτοί οι διασπορείς πνευματικών μικροβίων και ακαθαρσιών, δημοσίευαν την ακόλουθη είδηση: «Σε κινητοποίηση καλεί τους πολίτες της Λαμίας η διεθνής οργάνωση AVAAZ, στο πλαίσιο των παγκόσμιων κινητοποιήσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενόψει της διεθνούς συνδιάσκεψης που λαμβάνει χώρα στο Παρίσι, με στόχο μία νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση του φαινομένου».

Για τους ευφυείς αναγνώστες,μόνον η ανάγνωση της περιγραφής των στόχων της οργάνωσης Avaaz, όπως αυτή δίδεται στην Βικιπαίδεια, αρκεί, για να καταλάβουν αμέσως περί τίνος πρόκειται: ''Η Avaaz είναι μία παγκόσμια οργάνωση πολιτών που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007, και προωθεί τον ακτιβισμό για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των ζώων, της διαφθοράς, της φτώχειας, των συγκρούσεων κλπ''. Εντάξει, το ''πιάσατε το νόημα'', θέλω να πιστεύω…

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση, είναι να καταλάβουμε τις τεράστιες δυνατότητες κινητοποίησης και καθοδήγησης των μαζών, που έχουν αυτές οι οργανώσεις σε πλανητικό πλέον επίπεδο, και φυσικά να δούμε ποιοι βρίσκονται από πίσω. Ο Ιδρυτικός πρόεδρος της Avaaz και εκτελεστικός διευθυντής είναι ο Ricken Patel : μαντεύετε την φυλετική καταγωγή του; φυσικά, προέρχεται από τους ''εκλεκτούς''… Συνιδρυτής είναι η οργάνωση MoveOn.org, η οποία χρηματοδοτείται πάλι από δύο ''εκλεκτούς'': τον George Soros και τον Peter B. Lewis

Με άλλα λόγια: μία ομάδα ''εκλεκτών'' και ''διαλεκτών'', μπορεί να κτυπά το τύμπανο και να βάζει, σε πλανητικό επίπεδο, τον κόσμο να χορεύει, να πηδάει, να διαμαρτύρεται , να κάνει βουτιές στη θάλασσα ή σκι στα χιόνια, να διεκδικεί τα ''δικαιώματα των ζώων'', τα ''δικαιώματα'' των γκέι , ή να σταματά την βιομηχανική ανάπτυξη ιδρύοντας μία νέα ιδεολογία ή θρησκεία : τον ''Κλιματισμό''(όχι αυτόν που έχετε στο σπίτι σας για να

3 Δεκ 2015

Πανικός στη Σουηδία





Δεν βρίσκονται ελεύθερα διαμερίσματα, δεν υπάρχουν δουλειές και δεν μπορεί κανείς να ψωνίσει, χωρίς να έχει μαζί του πιστόλι, μετά τη διπλή δολοφονία σε κατάστημα της ΙΚΕΑ. Το 2040 η χώρα θα είναι ισλαμική, ενώ μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος

Μία από τις πιο πλούσιες και κοινωνικά δίκαιες χώρες της Ευρώπης καταρρέει, ενώ όλο και πιο πολλά ΜΜΕ αναφέρονται στο δράμα που βιώνουν οι πολίτες της (πηγή). Ειδικά μετά το διπλό, αποτρόπαιο έγκλημα σε κατάστημα της ΙΚΕΑ, με τους βιασμούς γυναικών από μουσουλμάνους να έχουν εξελιχθεί σε επιδημία, μαζί με την τρομοκρατία και με τα υπόλοιπα ανατριχιαστικά εγκλήματα (άρθρο).

Η χώρα που οι κάτοικοί της απαγορεύεται να αναφερθούν σε τέτοια προβλήματα, μήπως χαρακτηριστούν ρατσιστές ή επειδή κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους στο δημόσιο, αποφάσισε τελικά να κλείσει ερμητικά τα σύνορα της, να απομονωθεί. Οι αιτίες; Πολλοί μουσουλμάνοι. Πολύ τρομοκρατία. Συμμοριτοπόλεμοι στους δρόμους. Εμπρησμοί. Υπερβολικές αναταραχές. Ελάχιστη αφομοίωση των ξένων!

Ολόκληρη η Σκανδιναβία οχυρώνεται, επειδή οι χώρες της έχουν τρομοκρατηθεί από τα γεγονότα στη Σουηδία. Βλέπουν πανικοβλημένες πως οι κάποτε ειρηνικές, πολιτισμένες, ήσυχες πόλεις της, έχουν μετατραπεί σε εμπόλεμες ζώνες, με αποτέλεσμα τα μικρά παιδιά να πηγαίνουν σχολείο μόνο με συνοδεία αστυνομικών! Εν τούτοις, φαινόταν από πολύ καιρό τι θα συνέβαινε, ενώ είχαν γραφτεί αρκετά βιβλία για το θέμα.

Στη φωτογραφία

Λιάκος, ΕΛΙΑΜΕΠ, Μπαμπινιώτης καὶ τὸ σύστημα (ἀ)παιδείας τους.


Σήμερα σκέφθηκα νὰ σᾶς θυμήσω κάποια γεγονότα ποὺ εἶτε οἱ περισσότεροι τὰ ἀγνοοῦν, εἶτε, ἐντέχνως, ἔχουν περάσει στὰ …ψιλά. Βλέπετε ἔπεσε πολὺ …λάδωμα, φούσκωσαν πολλοὶ λογαριασμοί, βούλωσαν πολλὰ στόματα γιὰ νὰ φθάσουμε σήμερα στὸ νὰ συζητᾶμε γιὰ κράτος τρομοκράτη καὶ ἀνθελληνικό.




Ὅταν ξεκίνησε ὁ Καραμανλῆς τὸ 1974 νὰ μᾶς …σώσῃ, μεταξὺ τῶν πολλῶν …«σωτηριῶν» του περιελαμβάνοντο καὶ …«σωτηρίες» τῆς παιδείας. Πρὸς τοῦτο «ἐκλεκτά» πρόσωπα, ὅπως ὁ Μπαμπινιώτης, δὲν πειράχθηκαν ἀπὸ τὰ πανεπιστημιακά τους ἕδρανα, ἄν καὶ διορισμός τους ἔγινε ἐπὶ δικτατορίας.



βικιπαιδεία

Συζητᾶμε γιὰ τὸν γνωστὸ Μπαμπινιώτη ποὺ ἔδινε ἀναφορὰ στὴν ἀμερικανικὴ πρεσβεία περὶ τῶν ὅσοων συνέβαιναν ἐντὸς τῶν ἑλληνικῶν πανεπιστημίω, μὲ στόχο τὴν …συμμόρφωσίν τους!!! (Οἱ προθέσεις μετροῦν… σωστά;)


Ὁ Μπαμπινιώτης συνδέεται στενὰ μὲ τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ, ποὺ οὐσιαστικῶς ἀποδόμησε κάθε

25 Νοε 2015

Οι δειλοί είναι οι Ευρωπαίοι που δεν κάνουν τίποτα, δεν λένε τίποτα, και κοιτάνε στην άλλη πλευρά του δρόμου, ώστε να απολαύσουν την παρακμή τους. Οι δειλοί είναι εκείνοι που προσβλέπουν σε πολιτικούς για να τους σώσουν ή νομίζουν ότι με μια γνώμη στα social media θα καταφέρουν κάτι.




«Η Ευρώπη έχει ριχθεί, γυμνή και ανυπεράσπιστη, σε έναν κόσμο που ‘καίγεται’ να την ταπεινώσει εκδικητικά» - Dominique Venner, The Shock of History

Η αντίδραση στην πρόσφατη ισλαμική τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ήταν εντελώς προβλέψιμη. Στο ίδιο έργο θεατές.

Οι πολιτικοί κάνουν έκκληση για «ενότητα» και διαβεβαιώνουν ότι το «πνεύμα της δημοκρατίας» θα παραμείνει άρρηκτο.

Το σύνολο των media και των εφημερίδων μιλάει για "τρομοκράτες" (γενικώς, χωρίς άλλο πρόσημο) και για την "τρέλα" που υπάρχει στον (προφανώς λογικό και ωραίο) κόσμο μας, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα καλούν τον κόσμο να μην ξεχάσει το δράμα των "προσφύγων", να μην κάνει "ρατσιστικούς συσχετισμούς" και είναι έκδηλη η αγωνία τους μήπως ανέβει η, κατά αυτούς, "ξενοφοβία".

Μεγάλες μορφές της δυτικής "κουλτούρας", κάνουν δηλώσεις, προσπαθώντας να δράσουν "κατευναστικά" και αποπροσανατολιστικά, όπως η γνωστή 57χρονη καμπαλίστρια, που βγήκε να πει ότι "όλοι είμαστε μετανάστες". Ο κόσμος, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα media, μοιάζει να ζει το.. Γούντστοκ του. Παριστάνουν τα "παιδιά των λουλουδιών", ενώ δεν έχει στεγνώσει το αίμα των θυμάτων. Πλακάτ με το σύμβολο της "ειρήνης", λουλούδια, αρκουδάκια και τραγουδάκια του Λένον είναι η απάντηση των (για μια ακόμη φορά) "σοκαρισμένων" δυτικών. Κάποιοι, ως συνήθως, βρίσκουν την ευκαιρία και τα βάζουν (γενικώς) με τη «θρησκεία».

Σχεδόν ΟΛΟΙ βρίσκονται "αλλού", αν και ορισμένοι αρχίζουν σταδιακά να μπαίνουν στο νόημα.

22 Νοε 2015

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ


Η ευρωπαϊκή ιδεολογία προετοιμάζει την Ευρώπη ώστε να κατακτηθεί από το Ισλάμ . (ο πολυπολιτισμικός εφιάλτης)



Ζούμε σε μια παθητική κοινωνία.


Ενώ η πολυπολιτισμικότητα ελέγχει σχεδόν τα πάντα …. αρχίζοντας από τα μέσα ενημέρωσης , ακολουθούν τα πολιτικά κόμματα , μετά την ακαδημία , τους κρατικούς οργανισμούς και τελειώνει με όλους αυτούς που βίαια προσπαθούν να μας επιβάλλουν τον καινούργιο τρόπο σκέψης και ζωής , να μας αφαιρέσουν την πατρίδα μας , να καταστρέψουν την ιστορία μας την φυλή μας …. γιατί έτσι πρέπει...

" Υπάρχει μια διαδεδομένη παραίτηση ".

Μπορεί να υπάρχει μια διαδεδομένη οργή , με λίγα λόγια , αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό … « μία ανίσχυρη οργή ».

Οι Ευρωπαίοι σήμερα έχουν εκτραφεί να είναι παθητικοί, να αφήνουν την κατάσταση στα χέρια των ηγετών τους , των οποίων η σοφία όπως έχουμε αντιληφτεί δεν είναι και δεδομένη !

Μια ιστορική υπόθεση και όχι ένας λογοτεχνικός ισχυρισμός , είναι οτι η Ευρώπη η οποία με την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου , μετά τα δεινά και τις αγριότητες που σημάδεψαν όλους τους λαούς της , « αποφάσισε να εκχωρεί πλέον τα πάντα , αρκεί να εξασφαλίζει την ειρήνη », ο φόβος ξέρετε και η φρίκη ενός νέου πολέμου , ίσως και το ότι « δεν άντεχαν άλλον ένα πόλεμο ».

Αποτέλεσμα η «φιλειρηνική» (;) κατοχή μας από τους ξένους εισβολείς , που δεν θα σταματήσουν να εισέρχονται απρόσκλητοι στις πατρίδες μας , ενώ εμείς ….. θα μιλάμε για την συμφιλίωση των λαών και των θρησκειών , παρόλο που γνωρίζουμε πολύ καλά , ότι έτσι κοροϊδεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό .


Μέχρι εκεί . Γιατί ;

Επειδή είμαστε ένα μέρος αυτού του παρανοϊκού σχεδίου

21 Νοε 2015

Οι ελληνικές αρχές θα προσφέρουν δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο πίσω στην Αθήνα σε όσους λαθρομετανάστες αρνήθηκαν την είσοδο τα Σκόπια. -Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη.


Η ευρωπαϊκή ιδεολογία προετοιμάζει την Ευρώπη ώστε να κατακτηθεί από το Ισλάμ . (ο πολυπολιτισμικός εφιάλτης)

Οι ελληνικές αρχές θα προσφέρουν δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο πίσω στην Αθήνα σε όσους λαθρομετανάστες τους αρνήθηκαν την είσοδο τα Σκόπια.




From HEIL GAP ( or mind the GAP)

Σύμφωνα με timesunion :

Ειδομένη, Ελλάδα :

Περίπου 1.300 μετανάστες συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην ελληνική πόλη της Ειδομένης διαμαρτυρήθηκαν κατά της αποφάσεως των σκοπιανών αρχών να διώξουν τους μετανάστες οι οποίοι δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες, όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Οι αρχές της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έλαβαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα την απόφαση να αποκλείσουν τους μετανάστες από τρίτες χώρες.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές ήταν από το Μαρόκο, αλλά μερικοί ήταν και από την Αλγερία, την Τυνησία, τη Λιβύη, το Λίβανο, το Ιράν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Κονγκό. Ζήτησαν να τους επιτραπεί η είσοδος στην Ευρώπη, φωνάζοντας συνθήματα, όπως ''Ελευθερία!" και "Εμείς δεν θα επιστρέψουμε''. Ένας απροσδιόριστος αριθμός εξ αυτών, έχουν επίσης προχωρήσει σε απεργία πείνας.


Ένα πανό, από τους Μαροκινούς, έγραφε "Λυπούμαστε Γαλλία, αλλά δεν είμαστε επικίνδυνα (sic) άτομα. Χρειαζόμαστε ειρήνη και μια καλή ζωή."

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδα, Γιάννης Μουζάλας, επισκέφθηκε το

19 Νοε 2015

Φράχτης και στα Σκόπια. Φράχτες παντού.


Η Ελλάδα έρμαιο στόν μεθοδευμένο εποικισμό... Γερμανοί, προβοκάτορες ''ακτιβιστές'', προσπάθησαν να ''ρίξουν'' τον Φράχτη του Έβρου




Μπουλντόζες και εκσκαφείς διαμορφώνουν τον χώρο στην μεθόριο των Σκοπίων με την Ελλάδα στο ύψος της Ειδομένης, όπου η σκοπιανή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να υψώσουν συρμάτινο φράχτη σε περίπτωση που ευρωπαϊκά κράτη μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται...


Σε περίπτωση που ευρωπαϊκές χώρες μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται, τότε η ΠΓΔΜ θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός συρμάτινου φράχτη σε σημεία των συνόρων της με την Ελλάδα.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας της ΠΓΔΜ το οποίο συνεδρίασε τη νύχτα του Σαββάτου για να εξετάσει την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις προσφυγικές ροές.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της ΠΓΔΜ μάλιστα ανέθεσε στο στρατό της χώρας να αρχίσει αμέσως όλες τις προετοιμασίες για τον καθαρισμό και την προετοιμασία του εδάφους στα σύνορα για το ενδεχόμενο κατασκευής φράχτη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της ΠΓΔΜ αναφέρεται, μεταξύ

18 Νοε 2015

Τα ανοιχτά σύνορα είναι το τέλος της Ελλάδας




Θα πρέπει να ζεις εντελώς στον δικό σου κόσμο για να μετακομίζεις την Μέση Ανατολή στην Ευρώπη και μετά να αναρωτιέσαι γιατί η καθημερινότητα σου γίνεται όλο και πιο μεσανατολική. Κάπου εκεί βρίσκονται η πολιτική τάξη και τα ΜΜΕ της Ελλάδας.


Είναι τόσο βαθιά χωμένοι και οι μεν και οι δε στις αριστερές ιδεοληψίες της πολιτικής ορθότητας και της πολυπολιτισμικότητας που τους είναι αδύνατο να καταλάβουν την καταστροφή που θα φέρει η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που έχουν επιβάλλει.

Ο ξάδερφος του πρωθυπουργού, διορισθείς γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εξωτερικών, την Κυριακή το πρωί στο Mega μας προειδοποίησε το θέμα της τρομοκρατίας «υπάρχει ο κίνδυνος να μετατοπιστεί στο προσφυγικό».

Αν και όπως είπε «πιθανώς να εμφανιστούν και άλλοι (τρομοκράτες) που πέρασαν από τον ελληνικό χώρο» Οι “πρόσφυγες” μας είπε ο ξάδερφος του πρωθυπουργού ότι φεύγουν από την Συρία για να αποφύγουν τους ίδιους ανθρώπους που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Αυτό που δεν θέλει να ξέρει ή δεν θέλει να πει ο ξάδερφος του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έχει ιδέα ποιοι μπαίνουν στην Ελλάδα. Στην Συρία υπάρχουν πληθυσμοί που είναι με την Isis και υπάρχουν άλλες ομάδες που είναι αντίθετες στην Isis, αλλά τα πιστεύω τους είναι επίσης του ακραίου ισλαμισμού. Οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα. Όταν η Isis χάνει μια μάχη οι φιλικοί πληθυσμοί προς αυτή γίνονται και αυτοί πρόσφυγες. Όταν περίπου 6.000 μουσουλμάνοι εισβάλουν καθημερινά στην Ελλάδα το ελληνικό κράτος δεν έχει ιδέα από που είναι και τι πιστεύουν. Ο διορισθείς ξάδελφος απλά

17 Νοε 2015

Σύντομα, οι δυτικοί θα κλείσουν τα σύνορα τους και η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να διαχειριστεί μόνη της απέραντο πόνο και θλίψη.





Η οδυνηρή άφιξη μιας συναισθάνουσας θλίψης...


Αν παρακολουθήσει κανείς όλους αυτούς τους αστείους τύπους στα κρατικά και στα ιδιωτικά κανάλια, που υποτίθεται ότι αναλύουν τα γεγονότα και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, θα διαπιστώσει ότι παπαγαλίζουν τα ίδια πράγματα και πως μοιάζουν σα να κτυπάνε αταβιστικά το κεφάλι τους στον τοίχο. Βλέπουν οπουδήποτε αλλού τους «υπεύθυνους», αλλά ποτέ εκεί που πρέπει.

Αν δεν το ξέρατε, οι τύποι αυτοί εισάγουν τώρα και νέα νοήματα στη διάκριση των όρων «συντηρητικός» και «προοδευτικός», πέρα από τα ήδη γνωστά. Με αφορμή, λοιπόν, τα γεγονότα στο Παρίσι και με βάση τα όσα λένε, εξάγουμε το συμπέρασμα, ότι «συντηρητικός» θα ονομάζεται από εδώ και πέρα, αυτός που δεν θέλει να πεθάνει, που ενεργοποιεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης του και που αμύνεται για την ζωή του και προστατεύει τις αξίες του. Αντίθετα «προοδευτικός» θα είναι στο εφεξής εκείνος, που θέλει να πεθάνει αδιαμαρτύρητα, να αυτοκτονήσει πρόθυμα, αποδεχόμενος τα πάντα και υπακούοντας στις εντολές του Σόρος και της νέας τάξης.

Δεν χρειάζεται, πάντως, να είναι κανείς προφήτης, για να μαντέψει τι από τα δύο θα επιλέξουν οι ευρωπαϊκοί λαοί, που αρχίζουν πλέον να βγαίνουν με οδυνηρό τρόπο από τη νάρκωση και να έρχονται σε συναίσθηση. Γι αυτό, επειδή το ξέρουν, τρέχουν τώρα να προλάβουν τις αντιδράσεις και να μαζέψουν ότι μπορούν με τα τσιράκια τους. Έχουν έτοιμες τις ταμπέλες για να τις φορέσουν σε όσους αντιδρούν, όπως «φασίστας», «ρατσιστής» και λοιπούς χαρακτηρισμούς του «ανθρωπιστικού» τους οπλοστασίου.

16 Νοε 2015

Το Προτεκτοράτο των Αθηνών και η Εθνική Καταστροφή




Η Ελλάδα είναι ήδη το τρίτο προτεκτοράτο των Βρυξελλών και του Βερολίνου στη Βαλκανική Χερσόνησο, μετά τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο.

Μετά την ψήφιση του τρίτου νεο-αποικιακού μνημονίου, αλλά και την ανάδειξη της πλέον νεοφιλελεύθερης βουλής, με κυβέρνηση-και αντιπολίτευση-αποφασισμένη να υπηρετήσει τα γεωπολιτικά σχέδια της Ουάσινγκτον, του Βερολίνου και του διευθυντήριου της ΕΕ, είναι βέβαιη η πλήρης απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, η μετάλλαξη του ελληνικού κράτους σε μη ανασχέσιμου προτεκτοράτου και η εθνική καταστροφή.

Το Προτεκτοράτο


Ο J. Martin, στο άρθρο του «The Colonial Origins of the Greek Bailout», έδειξε την αποικιακή καταγωγή των προγραμμάτων "διάσωσης" της Ελλάδας, επισημαίνοντας την συνέχεια που υπάρχει ανάμεσα στις πρακτικές κυριαρχίας του κλασσικού ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και στους θεσμούς υπερεθνικής διακυβέρνησης της εποχής μας-όπως η ΕΕ- υποστηρίζοντας ουσιαστικά την άποψη ότι οι Βρυξέλες έχουν εγκαταστήσει με την Ελλάδα μια σχέση αποικιακού επικυρίαρχου.

Η αδυναμία της άποψης αυτής βρίσκεται στο ότι θεωρεί την ιμπεριαλιστική σχέση Βρυξελών-Αθήνας, ως μια σχέση που εγκαθιδρύθηκε ως αποτέλεσμα της ελληνικής κρίσης χρέους, ενώ αντίθετα, η κρίση χρέους είναι αποτέλεσμα της ανισόμετρης σχέσης που παγιώνεται με την ένταξη μιας χώρας στο ιμπεριαλιστικό μοντέλο της ΕΕ.

Ο Kw. Nkrumah, ο πρώτος πρόεδρος της ανεξάρτητης Γκάνα, στο κλασσικό έργο του, “Neo-colonialism, The Last Stage of Imperialism”, (International Publishers, N. York, 1965), έχει περιγράψει με ακρίβεια τις πρακτικές του σύγχρονου ιμπεριαλισμού.

Κεντρική ιδέα της ανάλυσης είναι ότι η σύγχρονη αποικιοκρατία (Νεο-αποικικρατία) έχει ξεπεράσει το κλασσικό αποικιοκρατικό μοντέλο κυριαρχίας και στη θέση του έχει εγκαταστήσει το νεο-αποικιοκρατικό.

Η διαφορά των δύο μοντέλων βρίσκεται στο τρόπο κυριαρχίας: στο παλιό, η αποικιοκρατική δύναμη είναι παρούσα σε μια χώρα, με φυσικό τρόπο, ενώ στο νέο, η κυριαρχία συντελείται από απόσταση, έτσι ώστε, ενώ η χώρα εμφανίζεται ως κυρίαρχη και ως υποκείμενο του διεθνούς δικαίου, τόσο το οικονομικό, όσο και το πολιτικό της σύστημα καθορίζεται από τη μητρόπολη. Η μητρόπολη κυριαρχεί στην αποικία όχι μόνο μέσω των εκλεγμένων κυβερνήσεων, αλλά επιπλέον, με οικονομικά όσο και εμπορικά μέσα, όπως απέδειξε η λεηλασία της Αφρικής από την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, μέσω της χορήγησης δανείων που δεν μπορούσαν να αποπληρωθούν.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Nkrumah, η Ελλάδα είναι προ πολλού μια νεο-αποικία που μόνο τυπικά διαθέτει εθνική ανεξαρτησία.

Έτσι, οι πολιτικές των μνημονίων αφορούν τη προτεκτοριοποίηση της χώρας, αφού οι «δανειστές» μετά την ακύρωση της οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας, προχωρούν στη κατάργηση της ίδιας της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Το πολίτευμα έχει μετατραπεί σε δοτή ψευδο-δημοκρατία, δηλαδή ένα είδος χούντας με εικονικό κοινοβουλευτισμό, αφού οι «δανειστές», έχοντας σφετεριστεί τις εξουσίες που υποτίθεται ότι απορρέουν από το λαό, καθορίζουν το θεσμικό και νομικό πλαίσιο, την εσωτερική και εξωτερική πολιτική.

Βαλκανικά προτεκτοράτα και υδρογονάνθρακες




Οι γεωπολιτικοί στόχοι του Βερολίνου, αναφορικά με τα Βαλκάνια, τη μέση ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, έχουν αρχίσει να συμπίπτουν με τους στόχους της προπολεμικής Γερμανίας, παρότι υπό το κάλυμμα της υπερεθνικής ΕΕ, ο σύγχρονος γερμανικός ιμπεριαλισμός έχει καταστεί σχεδόν αόρατος.

Η ένδεια που παρουσιάζει η Γερμανία σε ενεργειακούς πόρους, ωθεί στην αναθέρμανση της έννοιας του ζωτικού χώρου (Lebensraum), αναζητώντας πόρους που αφθονούν στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου.

Έτσι, τα βαλκάνια, ως εσαεί γερμανικός ζωτικός χώρος, αναδεικνύονται στο επίκεντρο των γεωπολιτικών επιδιώξεων του Βερολίνου, καθότι, επιτρέπουν τη πρόσβαση στην ανατολική Μεσόγειο.

Η εμπλοκή της Γερμανίας στη Συριακή κρίση, αποκαλύπτει ότι τα σχέδια του Βερολίνου σχετίζονται με έναν ενεργειακό αγωγό που θα μεταφέρει στη βόρεια Ευρώπη- δια μέσου των προτεκτοράτων της-τους λεηλατημένους υδρογονάνθρακες της Συρίας, της Κύπρου και της Ελλάδας, επιτρέποντας τη μείωση της εξάρτησης από τη Ρωσία.

Η Γερμανική έκδοση του Foreign Policy, τον Ιούνιο του 2012, αναφέρει: «Πριν ακόμη να ανατραπεί η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, οι σύμμαχοι είχαν κατανεμηθεί τις παραχωρήσεις για την εκμετάλλευση του φυσικού της αερίου. Ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δημιούργησε μια μόνιμη γραμματεία, με προϋπολογισμό € 600.000, για να διαχειριστεί τη λεηλασία των υδρογονανθράκων που εμπιστεύτηκε στον Gunnar Wälzholz ο οποίος είχε ήδη υπηρετήσει με τον ίδιο τρόπο εναντίον του Αφγανιστάν»

[ Voltairenet.org.]


Από τη λεηλασία στη καταστροφή


Όμως , η λεηλασία της χώρας, του ενεργειακού της πλούτου του ανθρώπινου δυναμικού, είναι το μικρότερο κακό σε σχέση με τις συνέπειες που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει η άκριτη πρόσδεση στο ιμπεριαλιστικό άρμα του Βερολίνου.

Ένα προτεκτοράτο, μια χώρα χωρίς κύρος, ισχύ και ανεξαρτησία βρίσκεται στο έλεος των διαθέσεων των κηδεμόνων του.

Ήδη, οι προθέσεις του Βερολίνου και των Βρυξελλών άρχισαν να αποκαλύπτονται με τις παραινέσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων για κοινή φύλαξη του Αιγαίου, από Ελλάδα και Τουρκία.

Οι διμερής διαφορές των δύο χωρών (οι διεκδικήσεις της Τουρκίας), κατά τους ευρωκράτες, αποτελούν επουσιώδη ζητήματα, σε σχέση με την ανάγκη θωράκισης των «ευρωπαϊκών» συνόρων.

Επιπρόσθετα, και ενώ η αναγνώριση του ψευδοκράτους έχει ήδη συντελεστεί από την Ουάσιγκτον, οι εκβιασμοί προς τη Κύπρο, για λύση σε βάρος των ελληνοκυπρίων, δείχνει ότι τα γεωπολιτικά συμφέροντα της ευρω-ατλαντικής ελίτ ευνοούν τη Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας.

Η δυναμική εμφάνιση της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή και η πιθανή δημιουργία Κουρδικού κράτους, αναβαθμίζει ουσιαστικά τη Τουρκία, την οποία, τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η Ουάσιγκτον θεωρούν ως αξιόπιστη περιφερειακή δύναμη, ικανή να λειτουργήσει ως ανάχωμα στη Μόσχα.

Αναπόφευκτα, η απώλεια της Ανατολίας και πιθανό ενός μέρους της νότιας Τουρκίας, θα εξισορροπηθεί με τη διχοτόμηση του Αιγαίου, την απώλεια της Ανατολικής Θράκης και την μετατροπή της Κύπρου σε τουρκοκρατούμενη νήσο.

Αυτή η πολύ πιθανή συρρίκνωση της ελληνικής επικράτειας ενδέχεται να προκαλέσει γενικότερη ανάφλεξη στα Βαλκάνια, με ακόμη χειρότερες συνέπειες για τη χώρα, που θα βρεθεί αντιμέτωπη και με τεράστια ανθρωπιστικά προβλήματα.

Οι «δανειστές», οι «εταίροι» και οι «σύμμαχοι» δουλεύουν φυσικά για τα δικά τους συμφέροντα, αφήνοντας τις διάφορες ανθρωπιστικές, κοσμοπολιτικές και ευρωπαϊστικές κορώνες για τους χρήσιμους ηλίθιους.

Σε μια τέτοια συγκυρία, αν η Ελλάδα δεν αναστρέψει την προτεκτοριοποίηση που συντελείται μέσω των μνημονίων, αλλά και αν δεν ενταχθεί σε διαφορετικό γεωπολιτικό στρατόπεδο-ΕΕ και ΝΑΤΟ έχουν αποδείξει την ανθελληνικότητά τους-, οδηγείται με βεβαιότητα στη μεγαλύτερη καταστροφή από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

Σουλτάνης Γρ.

14 Νοε 2015

Μαντέψτε ποιος θα υπογράψει το «ξεπούλημα» των αεροδρομίων...



Με ΦΕΚ εξουσιοδοτούνται από τον Τσίπρα και το Υπουργικό Συμβούλιο 3 υπουργοί για την υπογραφή των Συμβάσεων παραχώρησης αεροδρομίων... ο ένας είναι ο Τσακαλώτος, ο άλλος ο Σπιρντζής κι ο τρίτος και καλύτερος είναι...ο Πάνος Καμμένος!

11 Νοε 2015

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΩΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΗ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


Η χώρα βρίσκεται καθ’ οδόν στο να γίνει η Σιέρα Λεόνε της Ευρώπης, όπου την εξουσία ασκούν συμμορίες με αντικρουόμενα συμφέροντα...

Η περιουσία του δημοσίου, που δημιουργήθηκε με χρήματα του Ελληνικού λαού, ξεπουλιέται κακήν – κακώς και με εξευτελιστικό τίμημα, εκατοντάδες (και χιλιάδες) φορές κάτω από την πραγματική της αξία.

Οι ''αγοραστές'', γνωρίζοντας τη μνημονιακή υποχρέωση του ξεπουλήματος με συγκεκριμένες μάλιστα προθεσμίες, χαμηλώνουν ακόμα πιο πολύ το τίμημα και χειροτερεύουν (σε όφελός τους) τους όρους.Για παράδειγμα, η Fraport (''αγοραστής'' των 14 περιφερειακών αεροδρομίων) φέρεται τώρα απρόθυμη να τηρήσει αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί στην περσινή προσφορά της. Ζητά «να της παρασχεθούν αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση», ενώ «''δυσκολεύεται'' να εξασφαλίσει χρηματοδότηση εξαιτίας του ρίσκου της χώρας»!

Πωλήσεις δημόσιας περιουσίας κάτω από τέτοιες συνθήκες, αποτελούν θερμοκήπιο διαφθοράς και σκανδάλων. Για παράδειγμα, «Η εκποίηση των 28 δημοσίων κτιρίων έφτασε μετά από παρεμβάσεις πολιτών στην εισαγγελέα διαφθοράς, ασκήθηκε δίωξη κατά στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ για απιστία κατά του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος και επιδικάστηκε πρόστιμο 600 εκ ευρώ. Επίσης, η ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης σταμάτησε γιατί το ΣτΕ δεν έκανε δεκτό το ΕΣΧΑΔΑ»

Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις πάνε στην εξυπηρέτηση της μαύρης τρύπας του χρέους, δηλαδή σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, με μόνους ωφελημένους, εκτός από τους αγοραστές, τους δανειστές.

Ο ίδιος ο νυν αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, τόνιζε

2 Νοε 2015

«Πρόσφυγες»: Η δολιότητα των «ανθρωπιστικών» δακρύων…


Τα μεγαλύτερα εγκλήματα συγκαλύπτονται με το εμπόριο της φρίκης τους και το εμπόριο του «ανθρωπισμού» (ψευτοανθρωπισμός).

Είναι τέτοια η «ανθρωπιστική» καταιγίδα για την τραγωδία των «προσφύγων» (των οργανωμένων μεταναστευτικών εισβολών προς την Ευρώπη) που λειτουργεί τρομοκρατικά: Ουδείς τολμά να μιλήσει για το στρατηγικό, ιμπεριαλιστικό ΕΓΚΛΗΜΑ, που επικαλύπτεται από την τραγωδία των «προσφύγων», που επικαλύπτεται από την «ανθρωπιστική» εμπορία της ΦΡΙΚΗΣ τους…


Τα πρώτα «ανθρωπιστικά» βιολιά τα ΜΜΕ: Τα όργανα της αυθάδους εμπορίας των δακρύων και της ΦΡΙΚΗΣ…

Κόπτονται για τον ανθρώπινο πόνο και το ανθρώπινο δράμα τα προπαγανδιστικά ιερατεία της «ενημέρωσης»: Οι μαφιόζοι που πουλάνε τη ΦΡΙΚΗ και τον «ανθρωπισμό» και πλουτίζουν από αυτά…

Και μόνο αυτά τα γοερά αναφιλητά των εμπόρων της ΦΡΙΚΗΣ, των ΜΜΕ, που εμπορεύονται την τραγωδία των «προσφύγων» και τα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο, θα έπρεπε να μας βάλουν σε σκέψεις και να μας …πουν: «Εδώ κάποιο λάκκο έχει η φάβα»…

Κλαίνε «ανθρωπιστικά» και τα πολιτικά ιερατεία, τα κόμματα των απατεώνων. Μιλάει και ο Τσίπρας για «ντροπή της Ευρώπης». Τέτοια προκλητική δημαγωγία και υποκρισία: Εμπορεύεται «ανθρωπιστικά» τη μετατροπή του Αιγαίου σε «νεκροταφείο ψυχών», την ίδια ώρα που έχει μετατρέψει ο ίδιος την Ελλάδα σε νεκροταφείο ψυχών…

Και οι ληστές και οι δήμιοι της ΕΕ, όλα τα διεθνή μαντεία των χρηματιστηριακών μαφιών (από τα οικονομικά κέντρα, τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ μέχρι και τις διεθνείς αθλητικές μαφίες), χύνουν «ανθρωπιστικά» δάκρυα για το δράμα των «προσφύγων»…

Η τρομοκρατική ΟΜΟΦΩΝΙΑ …συμπληρώνεται από τις ανθρωπιστικές ιαχές των αριστερών κάθε απόχρωσης. Πολιτικό εμπόριο, κάνουν και αυτοί, της ΦΡΙΚΗΣ και του «ανθρωπισμού»…

Η διαφορά του πολιτικού εμπορίου των αριστερών από τους άλλους συνίσταται σε τούτο:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: «Θέλουμε να π ρ ο σ τ α τ ε υ θ ε ί ο λαός μας. Οι περισσότεροι μετανάστες έρχονται από χώρες που είναι ανοιχτά εχθρικές προς τον Ιησού Χριστό και διώκουν τους Χριστιανούς και εδώ απαιτούν να προστατεύονται τα δικαιώματά τους», λέει σε δήλωσή της η ουγγρική Aνασχηματισμένη Eκκλησία



Faith & Heritage / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Χθες, συμπληρώθηκαν 498 χρόνια από τότε (31 Οκτωβρίου 1517) που ο Μαρτίνος Λούθηρος ξεκίνησε την Προτεσταντική Μεταρρύθμιση, τοιχοκολλώντας στις θύρες του ρωμαιοκαθολικού Καθεδρικού Ναού της Βιττεμβέργης τις 95 θέσεις του.

Αν και ο Προτεσταντισμός σε γενικές γραμμές (όπως ακριβώς ο Ρωμαιοκαθολικισμός γενικά) κατάφερε επαρκώς στο παρελθόν να αντιμετωπίσει τον αντι-χριστιανικό Διαφωτισμό και αργότερα τα μαρξιστικά δόγματα, που σήμερα, έχουν δυστυχώς κατακτήσει τη Δύση, κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, σχεδόν το σύνολο των Προτεσταντικού κόσμου εγκατέλειψε τα δόγματά του, αγκαλιάζοντας τα ‘πολιτικά ορθά’ μαρξιστικά δόγματα. Τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο πολύ, οι παραδοσιοκράτες Προτεστάντες νιώθουν ότι έχουν πολύ περισσότερα κοινά με τους παραδοσιοκράτες Ορθόδοξους ή Ρωμαιοκαθολικούς Χριστιανούς απ’ ότι με τους mainline προτεστάντες ή ακόμη και με κάποιους που παρουσιάζονται ως «συντηρητικοί» προτεστάντες.


Διάβασε: «Φιλελεύθεροι» εναντίον «παραδοσιακών», ο νέος διαχωρισμός των χριστιανών


Σήμερα, οι περισσότερες προτεσταντικές εκκλησίες έχουν υποταχθεί πλήρως στην πολιτική ορθότητα. Τα παραδείγματα είναι πολλά, αλλά μία ιδιαίτερα συγκλονιστική

30 Οκτ 2015

Εγκαταλείποντας την ψηφιακή ουτοπία…


Computers against Computing


«Υπάρχει ένας αόρατος κόσμος που είναι άρρηκτα δεμένος με κάθε εργαλείο. Αν το χρησιμοποιήσεις όπως έχει προβλεφθεί, αυτό σε βάζει στο ίδιο καλούπι με τους υπόλοιπους που κάνουν το ίδιο. Αν το αποσυνδέσεις απ’ αυτό τον κόσμο, μπορείς να ξεκινήσεις να φτιάχνεις άλλους.»–Περιοδικό Hunter/Gatherer

Το ιδανικό καπιταλιστικό προϊόν θ’ αντλούσε την αξία του απ’ την αδιάκοπη απλήρωτη εργασία ολόκληρης της ανθρωπότητας. Θα ήταν απαραίτητο. Εμείς περιττοί. Θα ενσωμάτωνε ολόκληρη την ανθρώπινη δραστηριότητα σ’ ένα ενιαίο πεδίο, που θα ήταν προσβάσιμο μόνο μέσω πρόσθετων εταιρικών προϊόντων στα οποία θα είχαν συγχωνευτεί τα εργασιακά κάτεργα και η αγορά. Κι όλα αυτά θα τα πετύχαινε υπό το έμβλημα της αυτονομίας και της αποκέντρωσης, ίσως ακόμη και της «άμεσης δημοκρατίας».

Είναι σίγουρο πως αν ποτέ εφευρεθεί ένα τέτοιο προϊόν, κάποιοι καλοπροαίρετοι αντικαπιταλιστές θα διακηρύξουν πως πλησιάζει η βασιλεία των ουρανών και μένει απλά να αφαιρέσουμε τον καπιταλισμό απ’ την εξίσωση. Ο ύμνος των λωτοφάγων.

Δεν θα'ναι η πρώτη φορά που αντιεξουσιαστές θα'χουν σχεδιάσει την ουτοπία τους απ’ τις υποδομές της άρχουσας τάξης. Θυμηθείτε τον ενθουσιασμό του Καρλ Μαρξ και της Άυν Ραντ για τους σιδηροδρόμους! Αντίθετα πιστεύουμε πως η τεχνολογία η οποία παράγεται από τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό τείνει να ενσαρκώνει και να επιβάλλει τη λογική του. Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτή τη λογική, δεν πρέπει να θεωρήσουμε ποτέ τα εργαλεία του ως δεδομένα.

Όταν χρησιμοποιούμε εργαλεία, τα εργαλεία μας χρησιμοποιούν κι αυτά με τη σειρά τους.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε την ιδεολογία που είναι ενσωματωμένη στην ψηφιακή τεχνολογία και να διατυπώσουμε μερικές υποθέσεις για το πώς μπορούμε να σχετιστούμε μαζί της.

28 Οκτ 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-''Σε τούτο τον πόλεμο, που μας κήρυξαν, με πρόθεση την εξαφάνιση μας, ας απαντήσουμε, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ''.


Το ζοφερό παρόν και ο δρόμος προς την ελευθερία

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Σύμφωνα με στοιχεία από την "Καθημερινή", το 63,82% των φορολογούμενων δηλώνει οικογενειακό εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ το μήνα.

Αν λάβουμε υπόψη την έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών(Γενάρης 2015) ή της ΓΣΕΕ(Ιούλιος 2015), το 44% ή το 40% των Ελλήνων βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ποσοστά υπερδιπλάσια του 2009.

Αν λάβουμε υπόψη ότι το μηνιαίο ατομικό εισόδημα, που ορίζει το όριο της φτώχειας είναι 665 ευρώ και 1.397 ευρώ για ζευγάρι με δύο παιδιά(στοιχεία Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), το 63,82% των φορολογουμένων τείνει προς τη φτώχεια.

Όμως, με τα μέτρα του 3ου Μνημονίου, που ψήφισε η βουλευτής Κεφαλονιάς και οι συγκυβερνώντες (με τους υπόλοιπους "μνημονιακούς" να παριστάνουν την "αντιπολίτευση") η κατάσταση της φτώχειας θα επέλθει ταχύτατα.




Σύμφωνα με τον Τζέιμς Γκάμπρεϊθ, «στην Αθήνα δεν υπάρχει μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά μια αποικιακή διοίκηση».

Σύμφωνα με τον Νόαμ Τσόμσκυ, «Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Έλληνες περί το 30% και οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20%».

Αν όχι το 2016, σίγουρα, το 2017 θα ακούσουμε ότι στα όρια της φτώχειας θα ζει το

27 Οκτ 2015

«Μένουμε Ελλάδα»... Ετοιμάζουν εκστρατεία ενημέρωσης για τους λαθρομετανάστες με σκοπό να εγκατασταθούν μόνιμα στην χώρα μας! Σε "επιφυλακή" οι κρατικοδίαιτοι καλλιτέχνες της μεταπολίτευσης να δώσουν "παραστάσεις ανθρωπιάς". Φυσικά και θα τρέξει το πόπολο...

Χαιρετίζουν στην Κουμουνδούρου την νέα προπαγανδιστική εκστρατεία που ετοιμάζουν οι ευρωπαίοι «εταίροι μας» με στόχο να πείσουν τους λαθρομετανάστες να μείνουν στην Ελλάδα και να μην συνεχίζουν το «ταξίδι της προσφυγιάς» στην Ευρώπη.

Την ώρα που ο Τσίπρας πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, αξιωματούχος της Ε.Ε. δηλώνει στον Economist ότι στόχος είναι να πειστούν οι μετανάστες να μείνουν στην Ελλάδα.

«Στόχος μας είναι να πείσουμε έναν πατέρα από τη Συρία πως είναι καλύτερα να εγκατασταθεί με την οικογένειά του στην Ελλάδα, παρά να επιχειρήσει να διασχίσει την Ευρώπη», αναφέρει ο αξιωματούχος σύμφωνα με δημοσιογράφο του βρετανικού περιοδικού.

Την αποκάλυψη κάνει στο λογαριασμό του στο twitter ο

26 Οκτ 2015

Αρπάζουν τα σπίτια των Ελλήνων…Αλλά επιδοτούν το ενοίκιο των λαθρομεταναστών!...Ικανοποιημένοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες...


Μίνι σύνοδος κορυφής...πεταμένος στό περιθώριο της
ευρώπης την οποία θα άλλαζε...άχρηστος και άβουλος...

Παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων που έμειναν άνεργοι ενώ επιδοτούν το ενοίκιο των λαθρομεταναστών...Την ίδια στιγμή απειλούν με φορολογικά μέτρα απο το πρώτο ευρώ ,άνεργους ,συνταξιούχους του ΟΓΑ ,αγρότες. Καταργούν το ΕΚΑΣ και απειλούν με φυλακή τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν πληρώνουν αφού δεν έχουν !...

Παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων και επιδοτούν το ενοίκιο των λαθρομεταναστών!…Ενώ παραδίδουν την φύλαξη των Συνόρων στα Σκόπια και Αλβανία στην «FRONTEX»


Οι 30.000 – 10.000, δηλαδή, περισσότερες από όσες είχε ήδη συμφωνήσει – θα αφορούν θέσεις σε hotspots και κέντρα καταγραφής και οι «κατ” ελάχιστον» 20.000, όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης, μέσω επιδότησης ενοικίου και προγραμμάτων υποδοχής σε οικογένειες.

Ο Γιούνκερ διαβεβαίωσε οτι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να δημιουργήσει συνολικά 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων, με την οικονομική συνδρομή της ΕΕ, εκ των οποίων οι 30.000 θα δημιουργηθούν ως το τέλος του 2015.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η διαχείριση των συνόρων στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

Τα 17 σημεία στα οποία συμφώνησαν οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη σύνοδο

25 Οκτ 2015

Σερβία , Βουλγαρία και Ρουμανία απειλούν να κλείσουν τα σύνορα αν η Γερμανία πράξει το ίδιο. Η Ελλάδα τι θα πράξει;



Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ (Κ), μαζί με τους ομολόγους του της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα (Α) και της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς (Δ).

Ξεκίνησε ουσιαστικά το «ξήλωμα» της ΕΕ;

Πριν ξεκινήσει η πολυθρυλούμενη μίνι σύνοδος κορυφής , με την οποία οι Γερμανοί θα μετέβαλαν στα Βαλκάνια σε «αποθήκη» εκατομμυρίων ψυχών, ξεκίνησαν ήδη οι αντιδράσεις από χώρες των Βαλκανίων .

Φτάνει πλέον η γερμανική αδιαλλαξία και αλαζονεία. Ούτε λύση προτείνουν οι Γερμανοί , ούτε λεφτά δίνουν στα βαλκάνια παρά μόνο στην Τουρκία.

Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία, ανακοίνωσαν στις 24 Οκτωβρίου ότι θα κλείσουν τα σύνορά τους, εάν η Γερμανία ή άλλες χώρες της «εξευγενισμένης» κεντρικής Ευρώπης πράξουν το ίδιο για να σταματήσουν την ροή των χιλιάδων προσφύγων που έρχονται κατά κύματα, προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει η περιοχή των Βαλκανίων μια νεκρή ζώνη για λαθρομετανάστες.

«Αντρίκεια απάντηση» στις γερμανικές απειλές και πιέσεις που εκπορεύονται από το Βερολίνο.

Το ζήτημα όμως είναι που ακριβώς είναι η Αθήνα , η οποία υποτίθεται πριν τρεις μήνες θα άλλαζε την Ευρώπη;

Γιατί ως Έλληνες είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις παράλογες και καταδικαστικές απαιτήσεις των Γερμανών ;

23 Οκτ 2015

Βουλευτές και Δικαστές στο επίκεντρο της διαφθοράς στην Ελλάδα! (και μετά απορούμε γιατί η Βουλή και η Δικαιοσύνη ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΝΕ την διαφθορά στην Ελλάδα;;;)

Με μία έκθεση-καταπέλτη, για το ποιοί ευθύνονται, κυρίως, για την διαφθορά στην Ελλάδα, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι, στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

Η διαφθορά λέει η έκθεση, πού πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση και στην συγκάλυψη και επέκταση της, συνέβαλλαν τα μέγιστα εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας παράνομες αποφάσεις απαλλαγής και διαγραφής ευθυνών καθώς και δικαστές και εισαγγελείς, με αδιαφανείς νομοθετικές διαδικασίες.

Καλώντας την Ελλάδα, «να διασφαλίσει την ακεραιότητα στο κοινοβούλιο και στο δικαστικό σώμα», η έκθεση της GRECO, υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα κανόνες που να διασφαλίζουν τον έλεγχο της παράλληλης δραστηριότητας βουλευτών, των δωρεών που λαμβάνουν από «αγνώστους» επιχειρηματικούς κύκλους για την προώθηση των συμφερόντων τους καθώς και για τον έλεγχο των σχέσεων τους με «ομάδες συμφερόντων».

Η Ελλάδα βρίσκεται

22 Οκτ 2015

Ο ΣΗΜΙΤΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ


Έβαλαν το «σοφό» να φάει τα πρόβατα!


Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο επί χρόνια σημιτικά διοικητής του ΙΚΑ βασικό στέλεχος της Επιτροπής Σοφών, η οποία ανέλαβε το ρόλο του λαγού για να καταστρέψει τις συντάξεις και τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων.

Διαβάστε τις κοτσάνες που έγραφε πριν χρόνια στο (πού αλλου;) ΒΗΜΑ, αυτός ένας καθηγητής ιδιωτικής ασφάλισης σε… κρατικό φυσικά Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο του Σημίτη, του ανθρώπου που ανέλαβε να υπερχρεώσει τους Έλληνες, ώστε να τους φάει τις συντάξεις για να στραφούν στην… ιδιωτική ασφάλιση, όσοι επιβιώσουν.

«Υπάρχει λύση για τις συντάξεις»


Η μόνη δομική μεταρρύθμιση που έγινε στην κοινωνική ασφάλιση στην περίοδο της μεταπολίτευσης ήταν αυτή του Ν. 2084/1992. Η μεταρρύθμιση αυτή άφησε δύο σημαντικές εκκρεμότητες: (α) τις κατώτερες συντάξεις και (β) την θέσπιση ενός νέου ισοζυγίου μεταξύ κύριας και επικουρικής σύνταξης καθώς και την κεφαλαιοποίηση των ταμείων επικουρικών συντάξεων. Το πρώτο θέμα ρυθμίστηκε με την θέσπιση του ΕΚΑΣ το 1996.

Το θέμα των επικουρικών συντάξεων όχι μόνο δεν ρυθμίστηκε, αλλά η κατάσταση των

Πετσοκόβουν συντάξεις και μισθούς αλλά δίνουν υπερωρίες (2.703.807) ευρώ στην ΕΡΤ !...


Την ώρα που σχεδιάζουν να πετσοκόψουν συντάξεις και μισθούς, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο το δώρο στους 1900 εργαζόμενους της ΕΡΤ !! Φαύλοι και προκλητικοί ! 

" Ποσό 2.703.807 ευρώ θα δοθεί ως υπερωρίες στους 1930 εργαζόμενους της ΕΡΤ για το 2015. Ή απόφαση ενεκρίθη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ" ΠΗΓΗ - ΦΩΤΟ:Α.Τ.


19 Οκτ 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΗΚΟΩΝ (πώς κατασκευάζεται μια γνώμη σ’ ένα κεφάλι και το οποίο κατόπιν,νομίζει οτι η γνώμη ειναι δίκη του)


«Όταν οι πρώτοι άνθρωποι πλούτισαν αρκετά,μια συμμορία για την καταπίεση και την εκμετάλλευση των άλλων γεννήθηκε,αυτό που ονομάζουμε σήμερα ''κράτος''.
Το ''κράτος'' είναι η μετεξέλιξη μιας συμμορίας από μπράβους.

Οι νόμοι είναι η μετεξέλιξη ενός καταλόγου με τις επιθυμίες των πλούσιων δουλοκτητών. Το κράτος διευκολύνεται στη διακυβέρνηση αυτού του νέου είδους υπηκόων χάρη σε δύο εξελίξεις: η πρώτη είναι ότι ο μηχανισμός της ποδηγέτησης γίνεται όλο και πιο πολύπλοκος και αδιαφανής για τους ποδηγετούμενους· η δεύτερη είναι η εξέλιξη των δημόσιων πηγών πληροφοριών στις τελευταίες δεκαετίες.

Μ' αυτόν τον πανταχού παρόντα μηχανισμό των πληροφοριών και την επιρροή των σχολείων στους απροστάτευτους εγκεφάλους των ανήλικων μελών του πληθυσμού, μπορεί κανείς να εξαπατήσει ακόμα και έξυπνους ανθρώπους, σε βαθμό που να πανηγυρίζουν για την ίδια τη θανατική καταδίκη τους
». [Ε. Α. Ράουτερ]


Στο σχολείο κατασκευάζονται άνθρωποι.Η διαδικασία της κατασκευής ανθρώπων λέγεται καταχρηστικά ''εκπαίδευση''.

Η οικογένεια, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, το θέατρο, το ραδιόφωνο, οι εφημερίδες, τα βιβλία και τα πλακάτ είναι σχολεία με την ευρύτερη έννοια.Όλα τα κέντρα που μεταδίδουν πληροφορίες είναι σχολεία. Τα σχολεία δεν φτιάχνουν μόνον ανθρώπους, τα σχολεία φτιάχνουν και βιογραφίες.

Οι συνήθειες που εδραιώνονται στην παιδική ηλικία έχουν μεγάλη αντοχή.Το εργαλείο με το οποίο κατασκευάζονται άνθρωποι, είναι η πληροφορία.Οι πράξεις του ανθρώπου καθορίζουν την πορεία της ζωής του.

Οι πληροφορίες που παίρνει αυτός ο άνθρωπος καθορίζουν πώς θα ζήσει.

Αν θέλει κανείς να καταλάβει τη φύση της πληροφορίας που δέχεται, πρέπει να εξετάσει την επίδρασή της στη ζωή του.

Ο σκοπός διαμορφώνει το εργαλείο. Δεν υπάρχει εργαλείο χωρίς σκοπό. Δεν υπάρχει πληροφορία χωρίς σκοπό.Οι πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ανθρώπων, είναι ανάλογες με το είδος του ανθρώπου που θέλει να κατασκευάσει κανείς.

Οι πληροφορίες που δεχόμαστε, συναρθρώνονται στο κεφάλι μας και σχηματίζουν κρίσεις και πεποιθήσεις.Η φράση ότι ''κάποιος ξέρει τι κάνει'' σημαίνει πως αυτός ο κάποιος καταλαβαίνει τους λόγους των πράξεών του και προβλέπει τα αποτελέσματά τους.

Τις περισσότερες πράξεις μας τις εκτελούμε χωρίς να καταλαβαίνουμε τους λόγους και τα αποτελέσματά τους. Ελάχιστοι οδηγοί π.χ. ξέρουν ποιες διεργασίες προκαλούν στον κινητήρα του αυτοκινήτου τους, με τα χέρια και τα πόδια τους. Ξέρουν μόνον το τελικό αποτέλεσμα μιας μακριάς αλυσίδας από αποτελέσματα.

Όσο συχνότερα κάνουμε πράξεις χωρίς να ξέρουμε τους λόγους, τις προϋποθέσεις και τα

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE- KALERGI: ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Άρθρο του di Riccardo Percivaldi (τίτλος πρωτοτύπου: Il Piano Kalergi – Seconda parte)
Μετάφραση –επιμέλεια: Ελευθέριος Αναστασιάδης

Πέρασαν τρία χρόνια από όταν δημοσιεύσαμε το άρθρο για το σχέδιο Kalergi, άρθρο το οποίο προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον από μέρους του κοινού και που αποκάλυπτε πως η μαζική μετανάστευση δεν αποτελεί ένα αυθόρμητο φαινόμενο ή μία ανθρωπιστική έκτατη ανάγκη, όπως η μεταναστευτική προπαγάνδα θέλει να πιστέψουμε, αλλά ένα συγκεκριμένο σχέδιο κοινωνικής μηχανικής που προβλέπει την καταστροφή των ευρωπαϊκών λαών, και την μετατροπή τους σε υβριδικές αφρό-ασιατικές μάζες εύκολα ελεγχόμενες από τις εξουσιαστικές ελίτ.

Είδαμε πως αυτό το διαβολικό σχέδιο βρίσκεται στην βάση της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία ολιγαρχία εγκληματιών με λευκά κολάρα που εγκατέστησε μία γραφειοκρατία σοβιετικού τύπου, για να φέρει εις πέρας τους σκοπούς της παγκοσμιοποίησης και την υποδούλωση μιας ολόκληρης ηπείρου σε μία κάστα φανατικών και αδίστακτων τραπεζιτών.

Κατά την διάρκεια αυτών των ετών διαπιστώσαμε μία επιτάχυνση του σχεδίου Kalergi.

17 Οκτ 2015

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ – Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ...Η ''ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ'' ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ...


Σ.Σ. Ακολουθεί απομαγνητοφώνηση και μετάφραση ενός βίντεο που παρουσιάζει την τραγική κατάσταση στη Σουηδία λόγω της ‘πληθωρικής’ μεταναστευτικής της πολιτικής. Σε ορισμένα σημεία μου ήταν δύσκολο να βρω τα ονόματα των εφημερίδων/προσώπων κτλ, επειδή ακούγονται στα Σουηδικά.


Σημειώνω, ότι ο Μάρτιν Σουλτς, συγχάρηκε τη Σουηδία για την «ανταπόκρισή της στην προσφυγική κρίση» την οποία χαρακτήρισε ως «παράδειγμα προς μίμηση».

Τα ‘προτερήματα’ αυτού του ‘αλληλέγγυου παραδείγματος’ που οφείλουμε να μιμηθούμε, θα τα δείτε μόνοι σας στο κείμενο που ακολουθεί .. Τέλος, θα σας παρακαλέσω να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα λόγια του Κούρδου μετανάστη από το Ιράν. Νομίζω ότι αγγίζει πολλές αλήθειες ...

‘ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΓΑΝΤΙ’


Μία νέα Στοχόλμη θα πρέπει να χτιστεί μέσα στα επόμενα 6 χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε το Εθνικό Συμβούλιο Στέγασης και Σχεδιασμού στη Σουηδία. Ο αναλυτής [όνομα] από το Τμήμα Στέγασης και Σχεδιασμού είπε στον Σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό sverigesradio, ότι για να μπορέσουν να στεγάσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών που έρχονται στη Σουηδία, θα πρέπει να χτίσουν 600 χιλιάδες νέες κατοικίες σε 11 χρόνια.

Αυτά τα επίπεδα θυμίζουν το πρόγραμμα ‘million. Το πρόγραμμα ‘million’ ήταν ένα κεντρικό πρόγραμμα δημόσιας στέγασης που εφαρμόστηκε από το 1965 έως το 1974 από το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Πρόκειται για ένα από τα ασχημότερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα όλων των εποχών. Στις πόλεις όπως το Gothenburg πολλά παραδοσιακά ξύλινα σπίτια ισοπεδώθηκαν για να παραχωρήσουν τη θέση τους σε αυτά τα απαίσια κουτιά που το ένα είναι στοιβαγμένο πάνω στο άλλο.

Μπαίνουμε λοιπόν σε μία νέα εποχή δημόσιας στέγασης στη Σουηδία όπου αναμένονται νέα σχέδια.

15 Οκτ 2015

ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Στις σύντομες ιστορικές αναλύσεις που παρουσιάσαμε σε αυτό το ιστολόγιο, θελήσαμε να δείξουμε ότι η Iστορία όπως διδάσκεται στα πανεπιστήμια και καταγράφεται στα ακαδημαϊκά βιβλία, δεν είναι τίποτε άλλο από μία παρουσίαση εξωτερικών γεγονότων και καταστάσεων. Δεν λαμβάνει καθόλου υπ' όψιν της τον μεταφυσικό παράγοντα· είναι μία υλιστική ερμηνεία των συμβάντων του κόσμου μας.

Αλλά ακόμη και αυτή η υλιστική ερμηνεία είναι λανθασμένη, εφόσον είναι επηρεασμένη από τα ιδεολογικά-πολιτικά πιστεύω των νικητών, δηλαδή εκείνων των πολιτικών, κοινωνικών και θρησκευτικών ομάδων που επικράτησαν μέσα στις χώρες της σύγχρονης εποχής .Εν ολίγοις, πρόκειται για μία παραποιημένη ιστορία.

Για να επιτευχθεί αυτή η παραποίηση χρησιμοποιούνται τέσσερις βασικές μέθοδοι:

Α)Η αγιοποίηση του «αυθορμητισμού» : όλες οι πολιτικές και κοινωνικές μεταβολές πρέπει να φαίνονται σαν αποτελέσματα αυθόρμητων διαδικασιών, που ξεκινούν από απλές συγκρούσεις συμφερόντων ή από την πρωτοβουλία κάποιων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μερικά παραδείγματα :

Mεταναστευτικό: Η κυβέρνηση παραχωρεί Ελληνικό έδαφος. "Τ α γ ί π πέρνα στο Α ι γ α ί ο" ! Ο Γιούνκερ μας "απειλεί" για την άρνηση "κοινών περιπολιών"!

Η έρευνα και διάσωση για αεροπορικά ατυχήματα διέπεται από τη Σύμβαση του Σικάγου και τους Κανονισμούς του ICAO.

Η Ελλάδα κατά την υπογραφή της Σύμβασης δήλωσε ότι η περιοχή ευθύνης της για τη ναυτική έρευνα και διάσωση συνέπιπτε με το FIR Αθηνών, όπως άλλωστε είχε ήδη κοινοποιήσει και στον προγενέστερο του ΙΜΟ Διεθνή Διακυβερνητικό Ναυτιλιακό Συμβουλευτικό Οργανισμό ήδη από το 1975.


Το FIR Αθηνών θα έπρεπε κανονικά να ταυτίζεται με την εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ και σε μεγάλο βαθμό αυτό συμβαίνει. Η Ελλάδα όμως αφενός για να ευνοήσει τη πειρατεία στην ανατολική Μεσόγειο, τη μη φορολόγηση των εξορύξεων στην Ελληνική ΑΟΖ αν ποτέ γίνουν αφού αυτές θα είναι σε διεθνή ύδατα (συν το γνωστό κόλπο της διπλής φορολόγησης σε φορολογικούς παραδείσους) αλλά να μη δημιουργήσει αναταραχές στα σχέδια των ΗΠΑ και άλλων στη περιοχή δεν προχωράει σε οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ, κάτι που είναι λάθος. Η Ελληνική ΑΟΖ είναι Ελληνικό έδαφος όχι “εθνικό” αλλά σίγουρα “Ελληνικό έδαφος”.

Με πρόφαση τον έλεγχο της ροής προσφύγων στο Αιγαίο

14 Οκτ 2015

Τεράστια η δυσωδία απο τις διεθνείς συμμορίες


Βρωμιά και δυσωδία, ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών οργανώσεων, ανοχή, έλλειψη δικαίου, δημιουργία νέων ανισοτήτων και ευκαιριών για λίγους, διατήρηση προνομίων, αναπαλαίωση του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος, προώθηση στη πολιτική ανθρώπων-φυτών, διαρκής προπαγάνδα, γελοία παραπληροφόρηση, συγκάλυψη και προκλητική αδιαφορία κάνουν άχρηστη τη παρουσία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που συμμετέχουν στο πανηγύρι της διαφθοράς, με τη στήριξη των έσω και των έξω συνεργατών.

Την ανυπαρξία δικαιοσύνης στην Ελλάδα τη βιώνουν όλοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη. Στην ΕΕ δεν έχει γίνει ακόμη κρίσιμη η κατάσταση αλλά θα γίνει.

Όλα όσα απερίγραπτα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διαδραματίζονται στην Ελλάδα είναι σε γνώση όλων των συνεργατών (εντός και εκτός).

Δεν θα μπορούσε να έχει προκύψει αλλοιώς ένας τέτοιος ηθελημένος κοινωνικός και πολιτικός αναλφαβητισμός σε όλα τα επίπεδα αποφάσεων απο τη μεταπολίτευση και μετά που χρεοκόπησε τη χώρα.

Όλοι έχουν ευθύνη, γιατί όλοι κάνουν δουλίτσες στην Ελλάδα, που σαν κράτος δεν λειτούργησε ποτέ.

Διατηρώ συνεχώς μια ζοφερή εικόνα καλοβαλμένων μαφιόζων που καλλιεργούν τους νόμους της σιωπής, εντός και εκτός Ελλάδας, χωρίς χρώματα και γεωγραφικά όρια.

Τα'ί'ζει καλά η Ελλάδα...

Προβλέπω, ότι ο Ελληνικός λαός θα οδηγηθεί σίγουρα σε μετανάστευση στην ΕΕ και δεν εννοώ στα επίπεδα που συμβαίνει τώρα. Κάπου στο να γίνει και να μη γίνει το συμβάν, θα υπάρξει η μεγάλη κρίση στη χώρα, η μεγάλη ανισότητα που δεν θα μπορεί να επιβιώσει. Η αρχή του τέλους. Οι πολίτες θα καταλάβουν ποιοί τους έπαιζαν ping-pong με τους έξω....


Απόσπασμα άρθρου του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη  - Φώτο/διαμόρφωση : Α.Τ.

13 Οκτ 2015

Ευρώπη: Game Over – Μια «χρωματιστή επανάσταση» έρχεται.




Του Konrad Stachnio, ανεξάρτητου δημοσιογράφου από την Πολωνία (“New Eastern Outlook”)

Κάθε φορά που βλέπω τον γερο-George Soros να λέει κάτι για «δημοκρατία» και «ευρωπαϊκές αξίες», ξέρω ότι κάτι πρόκειται να συμβεί. Τέτοια ήταν η περίπτωση της Ουκρανίας, όταν ο George ισχυρίστηκε ότι η δημοκρατία είναι πιο σημαντική και όταν λέει ότι οι ευρωπαϊκές αξίες είναι πιο σημαντικές και γι’ αυτό πρέπει να δεχθούμε εκατομμύρια προσφύγων κάθε χρόνο. Πώς θα τελειώσει όλο αυτό; Μάλλον όπως συνήθως: με φωτιές, εξεγέρσεις, ανατροπή κυβερνήσεων και ολική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη - λίγο πολύ όπως τελείωσε πρόσφατα στην Ουκρανία. Εντούτοις, αυτή τη φορά η «δημοκρατία» και οι «ευρωπαϊκές αξίες» έχουν εγκατασταθεί σε μια πολύ ευρύτερη κλίμακα και από πιο αποφασισμένους οι οποίοι πρόκειται να φέρουν μια «χρωματιστή επανάσταση» από την Μέση Ανατολή μέσα στην καρδιά της θνήσκουσας Ευρώπης.

Μέχρι τώρα, σε όλες τις χώρες όπου πραγματοποιήθηκαν «χρωματιστές επαναστάσεις», όλα αποσκοπούσαν την ανατροπή κυβερνήσεων υπό το πρόσχημα της εισαγωγής της «δημοκρατίας». Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά: Ακραίοι ισλαμιστές, που εισρέουν στη γηραιά ήπειρο θα ανατρέψουν την Ευρώπη στο όνομα του αγώνα εναντίον της «δημοκρατίας». Και κανείς δεν προσπαθεί καν να το κρύψει. Απλώς ακούστε τι απαιτούν ανοιχτά οι ισλαμιστές στις ομιλίες τους. Τελικά, ποια είναι η διαφορά; Όπως και να έχει, η παλαιά τάξη θα αντικατασταθεί από καινούργια. Μόνο το πρόσχημα θα αλλάξει: η «δημοκρατία» θα αντικατασταθεί από τον νόμο της Σαρία.

Αυτή τη φορά, η κοινωνική μηχανική α λα Soros και Σία πάει πιο μακριά. Δεν υπάρχουν πλέον τοπικά κράτη όπου ανατρέπονται οι κυβερνήσεις και τοποθετούνται ανδρείκελα όπως στην Ουκρανία. Τώρα το θέμα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, στην οποία οι μελλοντικές κοινωνικές αλλαγές επιβάλλονται χρησιμοποιώντας τα εισερχόμενα κύματα των προσφύγων. Το αν έχει λογική το να δέχεσαι πρόσφυγες σύμφωνα με τη βούληση του Soros μπορεί να μας εξηγηθεί σε αυτό το σύντομο video:

12 Οκτ 2015

Όλη αυτή η «προσφυγική κρίση» είναι οργανωμένη «από πάνω»... Nikolai Starikov explains Europe's refugee crisis.


Συνέντευξη με τον Nikolai Starikov*

Όλη αυτή η «προσφυγική κρίση» είναι οργανωμένη «από πάνω», λέει ο Ρώσος συγγραφέας :





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Δεν έχουν υπάρξει προηγουμένως κύματα μετανάστευσης προς την Ευρώπη; Φυσικά και έχουν υπάρξει. [Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960, ακόμη και τη δεκαετία του 1950.] Τότε που έρχονταν από τη Γιουγκοσλαβία, από διάφορες χώρες. Αργότερα από την Τουρκία πήγαν στη Γερμανία. Υπήρξαν πολλά κύματα. Στην πραγματικότητα, ήταν κυρίως για οικονομικούς λόγους, μερικές φορές υπήρχαν πολιτικά ζητήματα.

Για παράδειγμα, μια επανάσταση κατά των ΗΠΑ έλαβε χώρα στο Ιράν. Όλοι οι διεφθαρμένοι Ιρανοί - η μυστική αστυνομία, οι τοπικοί ολιγάρχες - κατέφυγαν στο Λονδίνο, την Ευρώπη, και ούτω καθεξής. Πάντα υπήρχαν αιτούντες άσυλο για πολιτικούς λόγους. Αλλά υπήρξε πάντα ο κανόνας στην ΕΕ και σε μεμονωμένα κράτη ότι αν ζητάει κάποιος πολιτικό άσυλο - το τονίζω πολιτικό, γιατί δεν μπορείς να ζητήσεις οικονομικό άσυλο - τότε θα πρέπει να αποδείξει ότι αντιμετωπίζει κίνδυνο.

Μερικοί δικοί μας με τις λευκές κορδέλες (τις φορούσαν Ρώσοι το 2011-2012 ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του Πούτιν) κατέφυγαν επίσης στην Ολλανδία μετά το 2012. Ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του εκεί, αν θυμάστε. Όλοι αυτοί δήλωναν ότι βρίσκονταν σε τρομερό κίνδυνο από το καθεστώς που διψούσε για αίμα και ότι θα έπρεπε να τους επιτραπεί να παραμείνουν. Υπάρχει μια διαδικασία σε ισχύ. Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ότι δεν υπάρχει καμία διαδικασία, ούτε καν κράτος δεν υπάρχει. Ξαφνικά, οι συνοριοφύλακες, η τελωνειακή υπηρεσία, όλες οι λειτουργίες του κράτους που ασχολούνται με αυτούς τους μετανάστες, την έκδοση, ή μη, των εγγράφων – όλοι εξαφανίστηκαν.

Το αποτέλεσμα είναι μια μάλλον περίεργη εικόνα:

7 Οκτ 2015

Οι ρίζες του γερμανικού αυτο-πυρπολισμού



Του F. Roger Devlin (Counter Currents) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Οι μεγάλες ιστορικές αλλαγές συχνά τροφοδοτoύνται από ασήμαντα γεγονότα, αλλά έχουν βαθύτερες αιτίες πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο σε πολλές γενιές ή ακόμα και σε πολλούς αιώνες. Τα τρομακτικά γεγονότα που εκτυλίσσονται σήμερα στη Γερμανία λέγεται ότι ξεκίνησαν από ένα “tweet” που στάλθηκε ''επιπόλαια'' στις 25 Αυγούστου από την Υπηρεσία Προσφύγων και Μεταναστών της γερμανικής πόλης της Νυρεμβέργης. Το «τιτίβισμα» αυτό, δήλωνε απλώς ότι η Γερμανία δεν θα εφάρμοζε πλέον τον κανόνα της ΕΕ ότι οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου πρέπει να γίνονται από την πρώτη χώρα της ΕΕ στην οποία ένα άτομο εισέρχεται. Μέσα σε λίγες ώρες, ένα μεγάλο μέρος της Δυτικής Ασίας έμαθε την αλλαγή που συνέβη και μια στρατιά «προσφύγων από τη Συρία» άρχισε να κατευθύνεται προς τη Γερμανία από κάθε χώρα μεταξύ της Γκάμπια και του Αφγανιστάν.


Η Άνγκελα Μέρκελ, που κάποτε δήλωνε ότι «η πολυπολιτισμικότητα έχει αποτύχει