Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Πέστε ότι γίνεται Οικουμενική κυβέρνηση. Τϊ θα αλλάξει;

Ό,τι τα σκατά τα ίδια και το φτυάρι.

Δεν τους βλέπετε όλους, ότι σας δουλεύουν με τίτλους; Είναι και ανίκανοι. Τους πετάς ένα κόκκαλο, το αρπάζουν και το κάνουν σημαία. Μέχρι εκεί πηδάνε. Δεν βαρεθήκατε τις μαϊμούδες;

Εσείς πάλι, χαρούμενος λαός, μαλθακός, κουτοπόνηρος και ασυμμόρφωτος. Αυτοί είναι σκατ… Εσείς; Δεν καταλαβαίνετε ότι σας ετελείωσαν; Τί περιμένετε; Δεν γίνεται τίποτα με αυτούς. Πάπαλα. Tέλος. Δεν σας τα λέγαμε;

Μέχρι και ο Λεβέντης στηρίζει Σκάι και Άλφα. Πόσα χρωστάνε οι ιδοκτήτες τους και αν οι εφοπλιστές πρέπει να πληρώνουν 25% φόρο όπως οι Κινέζοι, δεν μας λέει. Yπάλληλοι όλοι τους. Για παραγωγή μιλάει κανείς; Αυτό να το θυμάσθε.

Εξαγωγές, φόροι και συντάξεις


Οι εξαγωγές έπεσαν. Δεν το μάθατε; Aυτό δεν έχει σχέση με τα capital controls που λέει η Εθνική Τράπεζα αλλά με την έλλειψη παραγωγής. Ψέμματα λέει.

Όταν αυξηθούν και άλλο οι ΕΟΖ και ξεπουληθούν τα πάντα, οι δημόσιοι υπάλληλοι απο που θα παίρνουν μισθούς και συντάξεις; Το κράτος συνέχεια μικραίνει με τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται. Aυτό, σας τό έχει πεί κανείς μέχρι τώρα; Tώρα, το μάθατε. Και που το μάθατε, οι Ελληνικές κότες λειρί δεν έχουν.

Θα πληρώσουν περισσότερους φόρους οι συνήθεις ύποπτοι για να μη χαθούν οι συντάξεις; Τα λεφτά τελείωσαν. Με πλαστικό χρήμα γίνονται οι συναλλαγές για να μαζέψουν λεφτά οι τράπεζες και όταν βγούν τα capiτal controls θα τα βγάλουν έξω περιμένοντας μια επιστροφή στη δραχμή για να κάνουν τα κόκκινα δάνεια πράσινα και να τριπλασιάσουν τα κέρδη τους με τη μία (για την ακρίβεια οι νέοι επενδυτές που δεν επένδυσαν και σχετικά τίποτα μπροστά στη φούσκα που θα προκύψει).

Αναγκαστικά για να βρεθούν λεφτά (αφού παραγωγή δεν υπάρχει), οι κυβερνώντες θα ξεπουλήσουν τα πάντα. Αυτό θέλουν. Για αυτό το λόγο και για να διαλυθεί η χώρα, δεν κάνουν τίποτα για να αυξήσουν τη παραγωγή της.

Είναι δυνατόν να πληρώνουν φόρους οι αγρότες και όχι οι εφοπλιστές και εσείς να το δέχεστε, επειδή δεν το λέει κανένα ΜΜΕ; Αφού όλα τα έχουν εφοπλιστές. Ti πνευματική ηλικία έχετε; Γνωρίζετε; Για ποιά δημοκρατία σαν μιλούν; Aφού είστε δούλοι. Όποιο κόμμα δεν παίρνει θέση είναι καλό; Όχι. Έχει ρόλο. Είναι στη παρέα και αυτό.

Στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχει “άξονας καλού και κακού”, αυτά είναι κουταμάρες, ξεπερασμένα…

Υπάρχουν ομάδες συμφερόντων και κάποιος που σήμερα είναι απο δώ μπορεί να τα βρίσκει απο καλύτερο σημείο εμπλοκής με έναν απο μια άλλη ομάδα συμφερόντων. Η Ελλάδα με τις συμμαχίες που έχει κάνει είναι αναγκασμένη να έλθει σε ρήξη με τη Γερμανία και κατά συνέπεια με τη Τουρκία. Τότε γιατί ζητάει η χώρα λεφτά απο τη Γερμανία (και όχι απο αλλού) και εμπάσει περιπτώσει για λόγους εθνικού συμφέροντος, γιατί δεν κλείνει τα σύνορα της; Θα βρεθεί εκτός ΕΕ αναγκαστικά. Με το γάντι…

Σουτάρουν την Ελλάδα απο τη Σένγκεν αλλά αυτοί το χαβά τους. “Να μοιραστούμε τα βάρη…”Μόνο απο αυτό που λέει ο Τsipras, φαίνεται ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ζεί σε μια άλλη εποχή, Δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά ανάμεσα σε έννοιες όπως υποχρέωση, καθήκον, ευθύνη. Δεν έχει δουλέψει και ποτέ του, όπως και ο Μητσοτάκης. Απο το Λαγούμι στα ΜΜΕ και μετά στη Βουλή. Δεν φταίει μόνο αυτός, φταίνε και όσοι συνομιλούν μαζί του και του δίνουν αέρα να λέει βλακείες.

Στο Ισραήλ ο Tsipras δεν πήγε για να συμφωνήσει για θέματα που αφορούν τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου EAST-MED αλλά για να κλείσει δουλειές για LNG, που θα το μεταφέρουν απο το Ισραήλ στην ΕΕ αυτοί που δεν πληρώνουν φόρους (οι εφοπλιστές, που κατά σύμπτωση κάνουν κουμάντο και στη Κύπρο) και αφού αυτοί δεν πληρώνουν φόρους, πληρώστε εσείς και οι Γερμανοί πολίτες, τα κορόιδα. Αυτό είναι ισοδύναμο μέτρο κατά Τσίπρα. Αυτό σημαίνει μοιρασιά στα βάρη.

Προσωπικά δεν πιστεύουμε και δεν σεβόμασττε καμμία συμφωνία που έχουν κάνει ή θα κάνουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, όπως και κανένα αποτέλεσμα εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.

Κόκκινα δάνεια χωρίς ξέπλυμα δεν γίνεται…


Φαντάζομαι ότι θα έχει πέσει και κάποιο κόλπο για τη φορολόγηση όσων πρώτων κατοικιών θα αγοράζονται απο κάποιους μελλοντικά. Ένα ξέπλυμα χρήματος απο τους αγοραστές στο συμβολαιογράφο είναι ό,τι χρειάζεται.

Άχρηστοι πολιτικοί, παράγουν πάντα προβλήματα και αστάθεια


Το παρόν πολιτικό σύστημα της Ελλάδας δεν εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό. Άλλους εκπροσωπεί και είναι γνωστό ποιοί είναι.

Στην Ελλάδα οι πολιτικοί απο εξωτερική πολιτική δεν ξέρουν, απο οικονομία δεν ξέρουν, απο τεχνολογία δεν ξέρουν (άρα και απο παραγωγή) ενώ φαίνεται να τα παίρνουν απο παντού. Συνέχεια λένε ψέμματα και κοροιδεύουν και τους μέσα και τους έξω. Δεν πάει άλλο. Με ενέσεις και με προσποιήσεις απο τις ΗΠΑ δεν γίνεται δουλειά.

Καμμία συμφωνία που κάνουν δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και νόμιμη. ¨Εχουν κάνει το σύνταγμα κουρέλι και η δικαιοσύνη κοιμάται όρθια.

Tου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Διαμόρφωση : Α.Τ.