Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Πρόβλεψη - σοκ της HSBC: Εως και 4 δισ. το ετήσιο κόστος του προσφυγικού για την Ελλάδα...Ο Σόρος έστειλε το λογαριασμό του αντιρατσισμού στον Έλληνα φορολογούμενο

HSBC: Εως και 4 δισ. το ετήσιο κόστος του προσφυγικού για την Ελλάδα


Το κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων σημαίνει ότι τώρα υπάρχουν εγκλωβισμένοι περίπου 50.000 πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα. Αυτό έρχεται να προστεθεί στο δημοσιονομικό κόστος για την κυβέρνηση, και επίσης εκθέτει τις αποκλίσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Στις 18 Μαρτίου επιτεύχθηκε μια συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, για να στέλνει πίσω στην Τουρκία τους πρόσφυγες, αλλά η εφαρμογή θα μπορούσε να πάρει καιρό, και είναι αβέβαιο εάν θα είναι αρκετό για να συγκρατήσει την ροή των μεταναστών.

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για την Ελλάδα, επισημαίνει η HSBC, είναι ότι η μεγαλύτερη αποπληρωμή χρέους που θα κληθεί να καταβάλει η χώρα μας το 2016 έρχεται τον Ιούλιο, όταν θα πρέπει παράλληλα να πληρώσει πάνω από 3 δις ευρώ σε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό, όπως εξηγεί η HSBC, συμπίπτει με την περίοδο του χρόνου κατά την οποία οι εισροές προσφύγων έφτασαν το 2015 στο μέγιστο σημείο τους. Αν αυτές οι αυξημένες εισροές επαναληφθούν και τον φετινό Ιούλιο, θα μπορούσαν να προκληθούν μεγάλα προβλήματα, αναφέρει η HSBC.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, σημειώνει η HSBC, είναι ότι η προσφυγική κρίση πιθανόν να στοιχίσει στην Ελλάδα τελικά πολύ περισσότερο απ’ όσο εκτιμάται.

Η HSBC αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο του ''ξεκινήματος μίας ανθρωπιστικής κρίσης'', η ΕΕ συμφώνησε να εφαρμόσει νέα μέτρα για να υποστηρίξει την Ελλάδα. Αυτά περιλαμβάνουν 700 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας, εκ των οποίων 300 εκατ. ευρώ (0,2% του ΑΕΠ) τον πρώτο χρόνο, με την υπόσχεση ότι οι πόροι θα κινητοποιηθούν ''το συντομότερο δυνατό''.......


Ωστόσο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προηγουμένως είχε προειδοποιήσει για κόστος 600 εκατ. ευρώ φέτος, προσθέτοντας πως ‘αυτή η εκτίμηση βασίστηκε στην προϋπόθεση ότι η Ελλάδα ήταν μόνο χώρα transit, αλλά τώρα πρέπει να φιλοξενήσουμε έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων’ και ‘θα πρέπει να αναθεωρηθεί’, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να καταλήξουν να μείνουν στην Ελλάδα.

Οι εκτιμήσεις της γερμανικής κυβέρνησης προβλέπουν ότι κάθε πρόσφυγας στη Γερμανία απαιτεί στήριξη περίπου 13.000 ευρώ το χρόνο. Αν οι αφίξεις συνεχιστούν με τον τρέχοντα ρυθμό και ο διάδρομος των δυτικών Βαλκανίων παραμείνει κλειστός, το κόστος για την ελληνική κυβέρνηση μπορεί να φτάσει τα 4 δισ. ευρώ! (2% του ΑΕΠ) ετησίως μέχρι το καλοκαίρι, πολύ περισσότερα από την αρχική εκτίμηση του Στουρνάρα».

Μάλιστα εκφράζει την ανησυχία για πολιτική αποσταθεροποίηση, παρά το γεγονός ότι εκτιμά πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αποφύγει τις εκλογές.

imerisia.gr
Το είδαμε ΕΔΩ
Διαμόρφωση:Α.Τ.


Ο Σόρος έστειλε το λογαριασμό του αντιρατσισμού στον Έλληνα φορολογούμενο


HSBC: Εως και 4 δισ. το ετήσιο κόστος του προσφυγικού για την Ελλάδα

Κόψτε τις συντάξεις αριστεροί για να πληρώσετε

Η διεθνής τράπεζα HSBC σε ανάλυσή της αποκαλύπτει ότι η εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας ότι ο «ανθρωπισμός» των σάντουιτς για τους εποίκους θα κόστιζε στον ελληνικό προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ φέτος, βασίστηκε στην προϋπόθεση ότι η Ελλάδα ήταν μόνο χώρα διέλευσης. Και με βάση αυτή την εκτίμηση του Στουρνάρ, η Κομισιόν έκοψε επιδότηση 50%.

700 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας, εκ των οποίων τα 300 εκατ. ευρώ (0,2% του ΑΕΠ) τον πρώτο χρόνο, με την υπόσχεση ότι οι πόροι θα κινητοποιηθούν «το συντομότερο δυνατό». Τα άλλα 300 είναι «εθνική συμμετοχή» και θα προέλθουν από την περικοπή των συντάξεων.

Τώρα όμως που γίναμε «χώρα φιλοξενίας» η εκτίμηση, «θα πρέπει να αναθεωρηθεί», όπως γράφει η έκθεση της HSBC και το κόστος «για την ελληνική κυβέρνηση μπορεί να φτάσει τα 4 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ) ετησίως».

Βέβαια το κόστος δεν θα το πληρώσουν τα αριστερά λαμόγια της κυβέρνησης,ο Άξελ, η Τασία, ο γυναικολόγος και τα λοιπά καθάρματα αλλά ο δύστυχος ελληνικός λαός.

Για να καταλάβετε τι γίνεται , σύμφωνα με τους υπολογισμούς του γερμανικού Γενικού Λογιστηρίου, τα σάντουιτς και οι υποδομές της φιλοξενίας κάθε ενός «πρόσφυγα» στη Γερμανία απαιτεί δαπάνη περίπου 13.000 ευρώ το χρόνο.

Πηγή
Διαμόρφωση/φωτό:Α.Τ.