Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Ο «φίλος» του μετανάστη … ο πληρωμένος παρακρατικός

της Αλέκας Λεώνη
από το Έκτακτο Παράρτημα

Ανάμεσα στο πλήθος που μας φθάνει από την ανατολή δεν θα δυσκολευτεί κανείς να εντοπίσει τον ‘φίλο’ των μεταναστών που τρέχει για να τους συνδράμει. Είναι ο ‘αλληλέγγυος’ ή ο ‘εθελοντής’ ή το μέλος μιας κάποιας ΜΚΟ που κανείς μέχρι χτες δεν είχε ακούσει.


Σπεύδει, να τους ‘βοηθήσει’, γνωρίζει εκ των προτέρων τι θα πει πρώτο, τι δεύτερο. Έχει άλλωστε κάνει τόσες προσπάθειες. Αυτός που μέχρι χτες κανέναν δεν ήξερε, σπεύδει να τους ‘συμβουλεύσει’, σαν να ήταν δικοί του άνθρωποι. Μοιάζει με χριστιανό, αλλά δεν είναι. Τι αλτρουϊσμός;

Κι όμως αυτό ακριβώς είναι η μεγαλύτερη υποκρισία της εποχής. Για όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι το ‘δίκτυο’. Είναι ο μηχανισμός που χειραγωγεί το πλήθος σαν να είναι αγέλη.

Το αφεντικό που έχει στήσει το δίκτυο,

τους πάει εκεί που θέλει, τους καθοδηγεί όπως έχει σχεδιάσει. Σε όλη την διαδρομή του μετανάστη μια αλυσίδα ‘αλληλέγγυων’ τους καθοδηγεί και τους ‘συμ-παρίσταται’. Είναι η τεχνική δημιουργίας μεταναστευτικών ροών, που τόσο καλά γνωρίζουν οι ΗΠΑ. Η Kelly Greenhill (Βλέπε: εδώ ), είναι ένα από τα πρόσωπα τα οποία μελέτησαν με λεπτομέρεια το πανίσχυρο αυτό και σύγχρονό ‘όπλο’ ασύμμετρου πολέμου.

Όταν πχ οι μετανάστες καταγραφούν σε ένα οποιοδήποτε Hot Spot – δίνοντας τα στοιχεία τους (ακόμα και ψεύτικα)- δίνουν και το κινητό τηλέφωνο. Αυτό είναι και το νήμα της καθοδήγησής τους. Τα στοιχεία αυτά φθάνουν στις διάφορες ΜΚΟ και από εκεί στο ‘αφεντικό’.

Σε λίγες μέρες ο κάθε μετανάστης θα λαμβάνει μηνύματα συμπαράστασης και

καθοδήγησης από ‘την αδελφότητα των Σύρων’, ‘η προσευχή των μουσουλμάνων’, ‘την ένωση των Αφγανών’ κλπ.

Είναι η χειραγώγηση του ‘μεγάλου αδερφού’, που έχει στήσει όλο αυτό το δίκτυο. Η Kelly Greenhill στο βιβλίο της Sex, Drugs, and Body Counts: The Politics of Numbers in Global Crime and Conflict δηλαδή Σεξ, Ναρκωτικά και οι αριθμοί του σώματος: Η πολιτική των αριθμών στο παγκόσμιο έγκλημα και τις συγκρούσεις, αναφέρεται και σε πολύ πιο δύσκολες περιπτώσεις, που εφαρμόστηκαν και την Νότια Αμερική.


Και τότε οι ‘αλληλέγγυοι’ και όλοι αυτοί τι είναι; Είναι το σύγχρονο παρακράτος. Οι άνθρωποι που αντικαθιστούν το κράτος.

Μπορεί να μην φαίνονται ως ο ‘Γκοτζιαμάνης’ σκληροί και βίαιοι αλλά στην πραγματικότητα εκτελούν πολλαπλάσιο έργο από εκείνον. Είναι οι υπηρέτες των νέο-φασιστών που εξανάγκασαν σε εκτοπισμός πληθυσμούς, τους κατευθύνουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους και στις πλάτες αυτών υλοποιούν το υπόστρωμα.

Το σενάριο έχει πολλές σκηνές. Το ένα γεγονός θα εναλλάσσεται με το επόμενο. Όλα δήθεν τυχαία, όλα όμως απολύτως σχεδιασμένα. Το ‘δίκτυο’ είναι απλωμένο σε όλες τις χώρες. Σε όποια χώρα και να φθάσουν με μετανάστες, θα βρεθεί πάντα ο ‘κατάλληλος’ για να ‘καθοδηγήσει’ τον μετανάστη.


Ο μεταφερόμενος πληθυσμός θα φθάσει στη χώρα ‘στόχο’ και θα είναι το υπόβαθρο, για την πρόκληση του κοινωνικού και πολιτικού χάους και πολιτιστικής αλλοίωσης, η οποία θα ακολουθήσει.

Κάποτε οι μεγάλοι ‘εμπόλεμοι’ συγκέντρωναν το πλήθος και τους έβαζαν μπροστά για να πολεμήσουν. Ο Μωάμεθ ο πορθητής είχε πλήθος από χριστιανούς που τους έβαζαν μπροστά –για εξόντωση- σε κάθε μάχη. Σήμερα, χρησιμοποιούν τους διαφόρους εθελοντές ως πράκτορες και καθοδηγητές των ασύμμετρων καταστάσεων που προπαρασκευάζονται από τα εργαστήρια του ‘αφεντικού’.


Οι σύγχρονοι νέο-φασίστες δεν δημιουργούν μόνο μεταλλαγμένα τέρατα στα Εργαστήριά γενετικής, προκαλούν εφιάλτες και αποδόμηση κοινωνιών. Τα πολλαπλά χτυπήματα των νέο-φασιστών ξεπερνούν κατά πολύ τα βάρβαρα χτυπήματα του Χίτλερ και του Στάλιν. Στρώνουν την εξαθλίωση πάνω σε ολόκληρο τον πλανήτη και βάζουν τους ανθρώπους να αλληλοσπαράζονται. Νοσηρά μυαλά, νοσηρά δημιουργήματα.

Και για του λόγου το αληθές, ένα παράδειγμα. Μία από αυτές τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που δραστηριοποιείται στη χώρα μας είναι και η Solidarity now (δηλ. αλληλεγγύη τώρα).

Στη σελίδα (ΕΔΩ – 2η παράγραφο) θαυμάστε τον χρηματοδότη της – George Soros- δηλαδή τον γνωστό κερδοσκόπο.

Και στην σελίδα (ΕΔΩ), θαυμάστε τα πρόσωπα του Διοικητικού συμβουλίου: 

Στέλιος Ζαββός, Πρόεδρος
Χρήστος Ροζάκης (κλίκ) , Καθηγητής του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης
Νίκος Αλιβιζάτος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ευθύμιος Βιδάλης, Επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ, Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Αρίστος Δοξιάδης, Εταίρος, OpenFund
Τζένη Καβουνίδη, Ερευνήτρια, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Επισκέπτρια Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Οικονομικών, Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μέλος ΔΣ της ActionAid
Μάνος Ματσαγγάνης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Καλυψώ Νομικού, Πρόεδρος της A. M. Nomikos Transworld Maritime Agencies S.A.
Άννα Τριανταφυλλίδου, Καθηγήτρια, Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο, Φλωρεντία, Ιταλία

Δημήτρης Τριχόπουλος, Καθηγητής Πρόληψης Καρκίνου και Επιδημιολογίας, Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard και Μέλος Ακαδημίας Αθηνών ο οποίος και πρόσφατα απεβίωσε.Προσπαθήστε να θυμηθείτε τον πολιτικό τους ρόλο. Τα συμπεράσματα δικά σας...


ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.