Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

«Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη από την έκρηξη», λέει ο συστημικός γερμανοτσολιάς Σρόιτερ. Σοκαρισμένη γιατί, ρε παλληκάρι; Πατέρας μας ήταν ο τύραννος;

Ακούμε εδώ και μισή ώρα την βλακώδη λογοδιάρροια του παπαγάλου του Κοντομηνά, ότι η κοινή γνώμη είναι σοκαρισμένη από το συμβάν.

Σοκαρισμένη γιατί, ρε;

Πατέρας μας ήταν ο τύραννος που σκλάβωσε τη χώρα;

Μαζεύτε τον γλείφτη…

ΠΗΓΗ

Ο Παπαδήμος, ο οποίος έπρεπε σήμερα να είναι φυλακή για το "μαγείρεμα" του ελληνικού χρέους σε συνεργασία με την Goldman Sachs, έρχεται σήμερα να μας σώσει με τις ευλογίες της Goldman Sachs ...O τενεκές του Κολεγίου ...
Ο αποτυχημένος μηχανικός ...Ο τραπεζοϋπάλληλος. ...Ο "Ζίκος" του τραπεζικού συστήματος ...Ο "τραπεζόγατος" με το διεθνές κύρος ενός γνωστού καρπαζοεισπράκτορα των δύο Ηπείρων ...Ο "τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι —και με τόκους, πέναλτυς και προσαυξήσεις— τρεις και δεκαπέντε το λαδόξυδο" ...Ο επιστήμων.

Ποιοι τοποθέτησαν αυτόν τον "Ζίκο" στην κορυφαία πολιτική θέση της χώρας; Αυτοί, οι οποίοι μπορούσαν ...Οι κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες αυτής της χώρας ...Ο Παπανδρέου κατ’ αρχήν ...Ο προκάτοχος αυτής της θέσης ...Άλλη μεγάλη προσωπικότητα με διεθνές κύρος ...Αυτός, ο οποίος έκοβε ξύλα στη Σουηδία και έκανε τις "μεγάλες" σπουδές στην κοινωνιολογία ...Ούτε καν οικονομολόγος ...Ο μεγάλος "στοχαστής" και ποδηλάτης ...Ο γιος του μεγάλου "τιμονιέρη".

Ο Παπανδρέου, ο οποίος, σε συνεννόηση με τον Στρος Καν και τους διάφορους Σόρος, μας οδήγησαν στη "μέγγενη" του ΔΝΤ ...Ο Παπανδρέου, που εύκολα αποδεικνύεται ότι μεθόδευσε συνωμοτικά την κρίση δανεισμού, για να μας παγιδεύσει στα "δίκτυα" των τοκογλύφων φίλων της μητέρας του ...Ο Παπανδρέου, ο οποίος φρόντισε να δυσφημίσει τον ελληνισμό στα πέρατα του κόσμου, προκειμένου ένας μέχρι πρόσφατα αγαπητός λαός να φτάσει στο σημείο να γίνει παγκοσμίως αντιπαθής και να μην βρίσκει συμπάθειες και βοήθειες πουθενά στον Πλανήτη.

ΠΗΓΗ


Οι όποιες βίαιες αντιδράσεις στη παρούσα οικονομική κατάσταση μπορεί να είναι συνταγματικά αποδεκτές


Αν δεχτούμε ότι αποτέλεσμα της επιβολής των νόμων είναι η τάξη, τότε είναι κατανοητό ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει τάξη απο τη στιγμή που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι με τον ίδιο τρόπο για όλους.

Η εμπειρία του Ελληνικού λαού δείχνει ένα σαθρό πολιτικό, οικονομικό και νομικό σύστημα. Μέσα σε αυτό ο κάθε πολίτης προβληματίζεται για το "ποιό" είναι το κατώτατο όριο ανοχής που του επιτρέπει να λειτουργεί μέσα στα υπάρχοντα νομικά πλαίσια.

Η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας έχει κατεβάσει πολύ αυτό το τελικά υποκειμενικό όριο, παράγοντας μια δυναμική αστάθεια διαφορετική για τον καθένα. Αυτή η αστάθεια μπορεί να εκφρασθεί δημόσια με πολλούς τρόπους π.χ. με κακή συμπεριφορά, με μη απόδοση φόρων κλπ. και μεγαλώνει με το μέγεθος της αδικίας όπως ο καθένας την αντιλαμβάνεται. Το θέμα αυτό δεν αφορά το σωστό ή το λάθος αλλά αυτό που "τρέχει" στη ζωή και όπως "τρέχει". Στατιστικά θα προκύψει μια αντίδραση ακατανόητη για πολλούς και κατανοητή για λίγους.

Ο Παπαδήμος, παρέδωσε τη χώρα για πάντα στα μνημόνια εν μέσω λευκού καπνού, υπογράφοντας το δημοσιονομικό σύμφωνο. Έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή στην Ελλάδα, απο την οποία δεν θα γλυτώσει καμμία απο τις ερχόμενες γενεές. Ήταν απο αυτούς που δεν την άφησαν να χρεοκοπήσει τότε που έπρεπε και όχι για το καλό της. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός, ότι η χώρα πάει συνεχώς προς το χειρότερο ενώ η κατάσταση επιβαρύνεται απο την επικράτηση φελλών και ζόμπι στο βούρκο της πολιτικής ζωής.

Δεν είναι ξένο το γεγονός στα πολιτικά δρώμενα, όπου ένας "πολιτικός" εμφανίζεται απο το πουθενά, κάνει μια "δουλίτσα" και μετά εξαφανίζεται απο το προσκήνιο παριστάνοντας τον "αριστοκράτη". Δυστυχώς, οι δείκτες της οικονομίας και η αύξηση του χρέους επιβεβαιώνουν μια κατάσταση, που ξένοι οικονομικοί δολοφόνοι με Ελληνικό διαβατήριο φοράνε φερετζέ καλού χριστιανού και από κάτω είναι πανούκλα.

Απο τεχνική άποψη, το συμβάν που προεκλήθη απο τη συμπεριφορά του καθεστώτος προς το λαό δεν είχε σκοπό να οδηγήσει στο φόνο του Παπαδήμου αλλά να εκφοβίσει όλο το πολιτικό σύστημα που απέτυχε και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις αδυναμίες και τις ανάγκες του Ελληνικού λαού. Για κροτίδα πρόκειται όχι για βόμβα.

Κάποια στιγμή θα δούμε και θανάτους πρώην ή νύν πρωθυπουργών. Για το λόγο αυτό καλύτερα να μη προκαλείται το κοινό αίσθημα απο κανένα και να μη βασανίζονται επιλεκτικά συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα με φορολογικά μέτρα και μειώσεις μισθών και συντάξεων. Το θέμα της μη φορολόγησης των εφοπλιστών έχει βρωμίσει.

Η παρουσία του Μητσοτάκη στη πολιτική ζωή της Ελλάδας είναι ντροπή για τη δημοκρατία και την ιστορία του τόπου. Πιστεύω ακράδαντα πως οι εφοπλιστές, αν απο το παράθυρο που τον έχουν να ατενίζει "παραγωγικά" τη θάλασσα, τον οδηγήσουν στη πρωθυπουργική καρέκλα θα κλάψουν Μάνες...

Υπάρχουν και άλλες οπτικές γωνίες για να εξηγηθεί αυτό που συνέβη. Μια απο αυτές απαιτεί τη δημιουργία τέτοιων γεγονότων για να ξεχασθούν η αποτυχία, η ανικανότητα και οι διαρκείς γκάφες του κ.Τσίπρα. Στη περίπτωση αυτή, τέτοιες πράξεις μπορεί να θέλουν να περισώσουν με μια καλή κηδεία, αυτό που δεν υπάρχει σε κανένα πολιτικό του ΧΘΕΣ, την αξιοπρέπεια.

ΠΗΓΗ