Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Δείτε πώς συμφώνησαν μεταξύ τους όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων για το καθεστώς κατοχής της Ελλάδας.


Θέλετε να δείτε πόσο συνένοχο είναι ολόκληρο το επίσημο πολιτικό σύστημα, μηδενός κόμματος εξαιρουμένου; Χθες ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του φερόμενου ως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής.

Βρείτε μου σας παρακαλώ έναν, έναν μόνο, που να έθεσε θέμα δημοσιοποίησης της συμφωνίας που έχει υπογράψει ο κ. Τσακαλώτος με τους «θεσμούς». Κανείς. Κανένας. Ουδείς.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε θα τα πούμε στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα με απειλητικό ύφος αντάξιο του κινηματογραφικού Μπρίλη. Φυσικά, ξέχασε τελείως να αναφέρει ότι η συμφωνία που έχει υπογράψει ο Τσακαλώτος με τους «θεσμούς» πίσω από κλειστές πόρτες, δεν έχει ούτε καν δημοσιοποιηθεί. Κρατιέται μυστική, ακόμη και από την Βουλή.

Αν βέβαια έθετε ένα τέτοιο θέμα ο κ. Μητσοτάκης, ή κάποιος άλλος από τους αρχηγούς, τότε θα έπρεπε ως λογική συνέπεια να μιλήσει για κατάλυση του Συντάγματος, αλλά και της Βουλής.

Επομένως για μια συμφωνία, η οποία δεν τηρεί κανενός είδους νόμιμες διαδικασίες και άρα έκπτωτη, εξ υπαρχής άκυρη. Ποιος τολμά από τους αρχηγούς να θέσει τέτοιο θέμα; Κανείς!

Γιατί όμως κρατιέται μυστική; Αναρωτήθηκε κανείς, ή αρκεί να μας πουν τι θέλουν από εμάς κι εμείς σκύβουμε το κεφάλι σαν καλοί ραγιάδες και κοιτάμε πώς θα τα φέρουμε βόλτα; Κρατιέται μυστική η συμφωνία μήπως γιατί οι δανειστές και οι «θεσμοί» φοβούνται ότι δεν θα περάσει από την Βουλή; Μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να το σκεφτεί κανείς κάτι τέτοιο. Ιδίως με τη σύνθεση της σημερινής Βουλής.

Η συμφωνία κρατιέται μυστική μήπως γιατί οι δανειστές και οι «θεσμοί» φοβούνται το ξεσηκωμό του ελληνικού λαού, μόλις ενημερωθεί για το τι προβλέπει; Όχι βέβαια. Έχουν πολλά υπόθετα για την οργή του λαού. Υπόθετο Μητσοτάκης. Υπόθετο Φώτη. Υπόθετο Ποτάμις. Υπόθετο – αυτό κι αν είναι– Λεβεντοκανάγιας. Υποθετο Κουτσούμπας. Υπόθετο ΧΑ. Υπόθετα για όλα τα γούστα και τις ορέξεις για να κάθεται αποχαυνωμένος και να νομίζει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να δέχεται τα πάντα ως απολύτως νόμιμα.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο η συμφωνία κρατιέται μυστική είναι το γεγονός ότι κανένας από τους εταίρους – ούτε καν η Μέρκελ – δεν είναι σίγουροι ότι μια τέτοια συμφωνία με την Ελλάδα ως «συμπληρωματικό μνημόνιο» θα μπορούσε να περάσει από τα δικά τους κοινοβούλια. Κι επειδή τρέμουν τυχόν πολιτικές επιπλοκές στις χώρες τους, διέταξαν του εγχώριους δωσιλόγους τους να κρύψουν τη συμφωνία και να την περνάνε κομμάτι-κομμάτι από την Βουλή με νόμους και τροπολογίες.

Ταυτόχρονα χρέωσαν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να εκταμιεύσει τη δόση για να πληρωθούν οι ίδιοι οι δικοί τους «θεσμοί» και οι ημέτεροι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων. Με τον τρόπο αυτό, ούτε η δόση χρειάζεται έγκριση των κοινοβουλίων. Βέβαια, στη Γερμανία γίνεται χαμός στο κοινοβούλιο, αλλά η Μέρκελ έχει έτοιμη την απάντηση: Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά, οι Έλληνες το κανόνισαν.

Σ’ αυτό το παιχνίδι παίζουν και οι υπόλοιποι αρχηγοί με στιχομυθίες της πλάκας και δηλώσεις, πού όλες, μα όλες κατέτειναν σε ένα και μόνο έναν στόχο: να πείσουν τον απλό Έλληνα πολίτη πώς όλα είναι νόμιμα, είναι μονόδρομος και επομένως αναπότρεπτα. Μόνο και μόνο επειδή τα υπέγραψε η κυβέρνηση.
Τσιμουδιά για το γεγονός ότι οι 'εταίροι' και η κυβέρνηση υπέγραψαν μια συμφωνία κεκλεισμένων των θυρών, την οποία ένα άτυπο όργανο σαν το Eurogroup, χωρίς καμιά συμβατική εξουσία, απαιτεί με τελεσιγραφικό ανακοινωθέν να υλοποιηθεί κατά γράμμα.

Σ’ αυτό βέβαια συνεπικουρεί και η ηγεσία της δικαιοσύνης, η οποία για μια ακόμη φορά δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτε. Το γεγονός ότι από φέτος θα πληρώνουμε τους φόρους όχι προς το ελληνικό κράτος, αλλά προς μια ανεξάρτητη αρχή υποχείριο ξένων δυνάμεων, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που αντικατέστησε τον σκληρό πυρήνα του κράτους, δεν φαίνεται να αφορά κανέναν.

Το υποζύγιο, δηλαδή ο τύποις Έλληνας πολίτης, οφείλει να ξέρει μόνο ένα πράγμα: να πληρώνει τους φόρους, έστω και με διακύβευμα της δικής του επιβίωσης, χωρίς να νοιάζεται για το ποιος του επιβάλλει, ούτε για το πού πάνε. Αυτό ονομάζουν «νέο πατριωτισμό» το χυδαιοδέστερο είδος των επιγόνων του δωσιλογισμού σήμερα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ:Α.Τ.


Έχουν πολλά υπόθετα για την οργή του λαού...