Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

ΑΚΕΛ – Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΚΟΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟΥ

Όταν η ηγεσία του ΑΚΕΛ αποφάσιζε να στηρίξει τον Τάσο Παπαδόπουλο, τον πατέρα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπο του Γιωρκατζιησμού, ο ‘’αξεπέραστος’’ Χριστόφιας δικαιολογούσε την επιλογή αυτή λέγοντας το αμίμητο, ‘’Άλλαξε σιόρ ο άνθρωπος’’ και όταν λίγους μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2008, ο Τασος κέρδιζε τις εκλογές, η ηγεσία του ΑΚΕΛ δήλωνε: ‘’Στο ΑΚΕΛ ανήκει και αυτή η μεγάλη νίκη’’

Και αφού το ΑΚΕΛ γίνεται εξουσία μέσω της ‘’Πόρνης της Πολιτικής Ζωής του Τόπου’’, του ΔΗΚΟ ( Πήρε τα μισά Υπουργεία και Προεδρία της Βουλής) ήταν πλέον αναμενόμενο ότι θα κλοτσούσε τον Τάσο και θα κατακτούσε την Προεδρία , δια του τότε ‘’παιδιού του λαού’’ και βοσκού του Δικώμου, του ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥ Δημήτρη Καταστρόφια, τις συνέπειες της καταστροφικής πενταετίας του οποίου δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό,
το αλλόκοτο αυτό κόμμα, δια της υποψηφιότητας Σταύρου Μαλά, κατάφερε να φέρει στην εξουσία τον Ουισκάκια, τον αλλοπρόσαλλο, αναξιόπιστο και μειοδότη Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν πίστευε ότι κάποτε θα πάρει την εξουσία.

Το αλλόκοτο ΑΚΕΛ συνεχίζει ακάθεκτο 

 

Μετά την καταστροφικές 5ετίες Χριστόφια και Αναστασιάδη,όντας χαμένο στις επιλογές του, σκέφτηκε ότι μπορεί να του κάτσει πάλιν η μπίλια όπως έγινε και με το Γ. Βασιλείου και επέλεξε έναν κατ’ εξοχήν νεοφιλελεύθερον και εκφραστή του κεφαλαίου τον Μάικ Σπανό, ο οποίος όμως φαγώθηκε με την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση, όταν εκστόμισε την πιο σκληρή και αδιαμφισβήτητη αλήθεια. ‘’ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ’’

Μετά το πρόσφατο φιάσκο Μαικ Σπανού, το αλλόκοτο και αλλοπρόσαλλο ΑΚΕΛ, άρχισε πλέον να το χαρακτηρίζει η εσωστρέφεια και το κόμπλεξ και αναζητά ηττοπαθείς λύσεις εκ των έσω (Κίκη Καζαμία, Τάκης Χατζιηγεωργίου) αντί της σίγουρης επιλογής νίκης δια της στήριξης της ανεξάρτητης υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα.(Ξεκαθαρίζω δεν ανήκω στην Συμμαχία Πολιτών του Γ. Λιλλήκα, απλά δηλώνω αντιδιζωνικός)

Αυτή η στάση τι καταδεικνύει; καταδεικνύει ότι το ΑΚΕΛ φοβάται να πάρει την εξουσία και να φορτωθεί ενδεχόμενη κακή λύση του Κυπριακού. Και αφού το αλλόκοτο και αλλοπρόσαλλο αυτό κόμμα κάνει επιλογές ήττας, δεν αποκλείεται να μας φέρει στην εξουσία αυτή την φορά ΤΟΝ ΑΤΑΛΑΝΤΟ, ΔΙΖΩΝΙΚΟ και ανεπαρκέστατο υιό του Τάσου Παπαδόπουλου ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑΛΑΝΤΑ.

Νομίζετε ότι τυχαία βρίσκεται σήμερα η Κύπρος στα τάρταρα και στο χείλος του γκρεμού; Διόλου τυχαίο. Είναι γιατί τα 3 μεγάλα και διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, που μας κυβέρνησαν από τον θάνατο του Μακαρίου στίς 3/8/1977 μέχρι σήμερα, τα ενδιαφέρει μόνον η καρέκλα και όχι η ενότητα για να σώσουν αυτόν τον επίγειο παράδεισο που μας χάρισε ο θεός.

Όμηρος Αλεξάνδρου

ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΠΡΟΣΘ.ΦΩΤΟ:Α.Τ.


Δεν τους φτανουν τα Μνημονια και η Σφαγη των Συνταξιουχων. Θελουν να καταστρεψουν και την Κυπρο

Πραξικοπημα: Καταλυουν την Κυπριακη Δημοκρατια στη Γενευη


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η επικείμενη σύγκλιση της Διάσκεψης της Γενεύης συνιστά βαρύτατο έγκλημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υφαρπάσσει την ύψιστη συντακτική εξουσία που έχει μόνο ο κυπριακός λαός και κανείς άλλος, αποδίδοντάς την σε διάσκεψη όπου συμμετέχουν τρία ξένα κράτη.Δεν είναι μόνο παράνομη, είναι και παράλογη. Καλούνται Βρετανία και Τουρκία, δύο κράτη με αιώνες βλέψεων στο νησί, που υποκίνησαν τη διαμάχη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, διεξήγαγαν αιματηρούς πολέμους εναντίον της Κύπρου, να συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος που δημιούργησαν. Μόνο να αποτελειώσουν την Κύπρο μπορούν αυτοί.

Αθήνα και Λευκωσία δεν έδωσαν καμιά πειστική εξήγηση γιατί απεδέχθησαν μια τουρκική πρόταση που αρνούνταν όλες οι μέχρι τώρα ελληνικές και κυπριακές κυβερνήσεις. Εκ των πραγμάτων, μόνη δυνατή εξήγηση είναι ότι το ζήτησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, επειγόμενες να πάρουν τον έλεγχο της Κύπρου και γνωρίζοντας ότι οι “λύσεις” τους δεν περνούν σε δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τις πιο βασικές από τις παγκόσμια αναγνωρισμένες αρχές του Δικαίου, μόνο οι ίδιοι οι Κύπριοι δικαιούνται να καθορίσουν το συνταγματικό και το διεθνές καθεστώς της Κύπρου. Η συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου στη Διάσκεψη συνιστά αναγνώριση του λόγου τρίτων κρατών επί της Κύπρου.

Ορθώς, ο πρύτανης των Ελλήνων συνταγματολόγων Γιώργος Κασιμάτης, αποκαλεί τη Διάσκεψη παράνομη και αντίθετη με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματά της άκυρα.

Φέρει βαρύτατη ευθύνη για το έγκλημα, όχι μόνο όποιος συμπράττει ενεργά, εν προκειμένω ο Κύπριος Πρόεδρος και η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και όσοι δεν καταγγέλλουν την παρανομία και δεν κάνουν ότι μπορούν για να τη σταματήσουν.

Η Ιστορία δεν θυμάται τόσο αυτούς που σταύρωσαν τον Χριστό, όσο τον Πόντιο Πιλάτο.

Για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους και να προσδώσουν φύλλο συκής στην κατάλυση της κυπριακής συνταγματικής τάξης που επιχειρούν, ένα πραξικόπημα δηλαδή, ο Κύπριος Πρόεδρος και η ελληνική κυβέρνηση διαπράττουν και δεύτερο έγκλημα, ανασύροντας από την αφάνεια και επανανομιμοποιώντας, εμμέσως πλην σαφώς, την ουδέποτε νόμιμη και από πολλού έκπτωτη Συνθήκη Εγγυήσεως.

Το έκανε ήδη προ δύο μηνών ο Κοτζιάς, μιλώντας δημόσια για διάσκεψη “εγγυητριών” δυνάμεων. Το έκανε ο Αναστασιάδης αποδεχόμενος την πρόσκληση Γκουτιέρες όπου γίνεται λόγος για “εγγυήτριες δυνάμεις”

Η Συνθήκη Εγγυήσεως, που καθιερώνει τις “εγγυήτριες δυνάμεις” και επί της οποίας επιχειρείται να θεμελιωθεί το διαπραττόμενο έγκλημα κατά της Κύπρου, δεν υπεβλήθη ποτέ, ως όφειλε, στην λαϊκή έγκριση. Επεβλήθη με εκβιασμούς και άλλα ανεπίτρεπτα μέσα από την αποικιακή δύναμη για να ακρωτηριάσει την κυπριακή ανεξαρτησία. Εμπίπτει στην κατηγορία των Συνθηκών που, με αποφάσεις του, ο ΟΗΕ κήρυξε παράνομες και μη δημιουργούσες υποχρεώσεις για τις πρώην αποικίες.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Τορναρίτης υπογράμμισε τον παράνομο χαρακτήρα της Συνθήκης και ότι δεν δημιουργεί υποχρέωση για την Κύπρο ήδη από το 1964. Αλλά και οι νομικοί, Law Officers του Υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας, της ίδιας της αποικιακής δύναμης που επέβαλε αυτή τη συνθήκη, έχουν αναγνωρίσει σε έγγραφό τους ότι είναι παράνομη, έρχεται σε σύγκρουση με το άρθρο 2.4 και η ισχύς της συμπαρασύρεται εντελώς από το άρθρο 103 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Αυτή την άκυρη και παράνομη συνθήκη ανασύρουν τώρα οι κυβερνήσεις Λευκωσίας και Αθήνας για να “νομιμοποιήσουν” το έγκλημά τους εις βάρος της Κύπρου.

Σκοπός της επιχείρησης, όπως την περιγράφει ο ίδιος ο Έλληνες Υπουργός Εξωτερικών, είναι η κατάλυση της Δημοκρατίας στην Κύπρο και του κυπριακού κράτους.

Ειδικότερα, καταργείται ο κανόνας της πλειοψηφίας (η δημοκρατία) “σε όλα τα σημαντικά θέματα”, αποδίδεται βέτο στους Τουρκοκυπρίους (δηλαδή στην Τουρκία) σε “όλα τα σημαντικά θέματα” (άρα και στην ψήφο της Κύπρου στην ΕΕ, της οποίας η Άγκυρα γίνεται από τώρα, από το παράθυρο, σχεδόν μέλος, με πολλά δικαιώματα, χωρίς υποχρεώσεις).

Επειδή κανένα κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει σε βάση 50-50%, υποχρεωτικά θα εισαχθούν, όπως στο Ανάν, ξένοι να το διοικούν, μετατρέπεται δηλαδή σε αποικία.

Η Κύπρος αφοπλίζεται (αποστρατιωτικοποίηση), στερείται του δικαιώματος στην αυτοάμυνα, τίθεται υπό την κυριαρχία “Διεθνούς Αστυνομικής Δύναμης”. Οι τουρκικές δυνάμεις νομιμοποιούνται και μονιμοποιούνται, εν μέσω διακηρύξεων ότι αποχωρούν.

Η υπογραφή από τον Αναστασιάδη και την ελληνική κυβέρνηση τέτοιων συνθηκών θα δημιουργήσει διεθνείς νομικές και πολιτικές συνέπειες, που δεν ανατρέπονται εύκολα ή και καθόλου σε τυχόν μελλοντικό δημοψήφισμα.

Η επιχειρούμενη καταστροφή του κυπριακού κράτους θα οδηγήσει πιθανότατα σε νέες, υπό πολύ χειρότερες συνθήκες, αιματηρές συγκρούσεις στο νησί, θα θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση των Ελλήνων και θα επιφέρει ενδεχομένως τη χαριστική βολή στο παραπαίον ελληνικό κράτος.

Όποιος τώρα, εγκαίρως, δεν καταγγέλλει το διαπραττόμενο έγκλημα και δεν κάνει ότι μπορεί να το σταματήσει, γίνεται συνένοχος μιας πιθανής, μεγάλης εθνικής καταστροφής.


Αθήνα, 22 Ιουνίου 2017