Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Αυτή είναι η αριστερά...αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτήν θέλουμε, ''αυτή μας αξίζει''. Ένα το χελιδόνι....και τα μνημόνια ακριβά. Σιωπή!


O Τσίπρας ως ηλικιωμένος πρωθυπουργός καταθέτει στεφάνι με τον Γλέζο στο μνημείο της ΕΡΤ [σκίτσο]

Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2043 και ανήμερα της 6ης Νοεμβρίου, ο υπέργηρος πρωθυπουργός πλέον Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στον χώρο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ για να καταθέσει στεφάνι για τα τριάντα χρόνια από την εισβολή των ΜΑΤ και την εκδίωξη των εργαζομένων......

Το προφητικό σκίτσο είναι από τα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ 8 Νοεμβρίου 2013

29 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση:

«Η μνήμη είναι ένα από τα πρωταρχικά συστατικά στοιχεία της πορείας του ανθρώπου στους αιώνες. Χρέος όλων μας είναι να θυμόμαστε τους αγώνες για τα ιδανικά τους και την αιτία που έγιναν και να τιμούμε όλους αυτούς που τα έδωσαν όλα γι’ αυτό τον αγώνα, ορισμένοι ακόμα και τη ζωή τους.

Έτσι κι εμείς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε μνημείο εντός του προαυλίου του Ραδιομεγάρου, όχι γιατί ζήσαμε αυτή την πραγματικότητα και είμαστε πρωταγωνιστές - μαζί με την κοινωνία - του αγώνα ενάντια στο μαύρο, για τη δημοκρατία, για τα συνταγματικά μας δικαιώματα, για την ελευθεροφωνία, για το δικαίωμα στη ζωή και στη δουλειά, αλλά και γιατί οι παρακαταθήκες, τα οράματα, οι αξίες, η αλληλεγγύη και η αυταπάρνηση, συστατικά αυτού του ανένδοτου αγώνα, πρέπει να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη και να γίνουν ορόσημο και στις μελλοντικές γενιές.

Αυτός ο συνδικαλιστικός αγώνας που είχε καθαρό ιδεολογικό - πολιτικό πλαίσιο και εργατική - ταξική αναφορά και συνείδηση, ξαναεπιβεβαίωσε τη ρήση και τη μόνη σίγουρη λύση «Όλα με αγώνες κατακτιούνται, τίποτα δεν μας χαρίζεται».


Στο μνημείο «Μνήμες και χρέος», θα τοποθετηθεί μοναδικό έργο αποτύπωσης του αγώνα, φιλοτεχνημένο από τον αλληλέγγυο της ERTopen, διεθνώς αναγνωρισμένο γλύπτηΚυριάκο Ρόκο που αφιλοκερδώς προσφέρθηκε να δημιουργήσει.

Μετά το Πολυτεχνείο στεφάνια και στην ΕΡΤ........Παρέλαση με τη Ζωή, τον Αλέξη, τη Ραχήλ, τον Βαρουφάκη, τον ροκά Διονύση, τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές....όλοι στον αγώνα κατά του φασισμού.......μνήμες και χρέος...ένα το χελιδόνι για την δημοκρατία.....


Mα θα πει κάποιος φουκαράς. "Έχουν μηδενίσει τα πάντα, η αγορά, η ψυχολογία του κόσμου, τα όνειρα, τα πλάνα μας για το αύριο, τα επαγγελματικά σχέδια, όλα μηδέν. Μας έφτασε,σε όσους τυχερούς, απλώς να επιβιώνουμε και να πληρώνουμε φόρους . Δεν υπάρχει ελπίδα, και αυτοί γιορτάζουν ταξικούς αγώνες;"


Μπα ;... μήπως είσαι φασίστας;; Σκάσε και πλήρωνε...


Αυτό το μνημείο πρέπει να είναι ό,τι πιο γελοίο έχει φτιαχτεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ούτε στη Σοβιετική Ένωση δεν θα τολμούσαν να κτίσουν μνημείο για να τιμήσουν το πώς η κρατική κομματική νομεκλατούρα που εκμεταλλεύεται πανηγυρικά και σαδιστικά τον ιδρώτα των φορολογούμενων και των πραγματικά εργαζομένων (του ιδιωτικού τομέα) που παράγουν πραγματικά εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες. Έτσι, οι (πραγματικά) εργαζόμενοι, πέρα από τη βαριά φορολογία που υφίστανται (αυτή που κάνει τους επενδυτές και τους επιστήμονες να παίρνουν δρόμο για τα ξένα), έχουν και τις επιβαρύνσεις της ΕΡΤ για να σιτίζονται παρασιτικά τα μέλη της νομενκλατούρας (και χωρίς κανείς να ζητά τις προπαγανδιστικές υπηρεσίες τους) κι αυτοί που έκτισαν αυτό το μνημείο (με δικούς τους πόρους; από την τσέπη τους το έφτιαξαν;).

H γελοιότητα του υπαρκτού σοσιαλισμού και του ολοκληρωτισμού γενικότερα (παρόμοιες κιτσαρίες είχαμε δει και την εποχή της σκοταδιστικής δικτατορίας μας) φαίνεται να μην έχει όρια. Κι όλα αυτά την εποχή του Ίντερνετ, της ελεύθερης ενημέρωσης και της δωρεάν απεριόριστης πρόσβασης στη γνώση για όλους. Ο Κιμ Γιογκ Ουν όμως ίσως όλα αυτά να τα έβλεπε φυσιολογικά. Μάλλον, όχι. Ούτε κι αυτός.

Η Ελληνική αριστερά είναι ότι χειρότερο υπάρχει .....πραγματική αρρώστια. Από τον σοσιαλισμό του Ανδρέα μέχρι τον Τσε Τσίπρα η αριστερά καταστρέφει ζωές.


ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΠΡΟΣΘ.ΦΩΤΟ:Α.Τ.