Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Δε θα σας ξεχάσω! Θα σας βρω!

Βούιξαν τα τηλεπαντοπωλεία από το κλάμα, για την «κακοποίηση» υπαλλήλων της εφορίας και της ΔΕΔΔΗΕ!

Κυβερνούν τα ίδια δωσίλογα δοτά γερμανοτσογλάνια, οι απόγονοί τους σήμερα κι οι ίδιοι κατακτητές.

Ο ένας έκανε «σαφάρι» ιδιοκτητών τσιπουράδικων, που -οι άθλιοι- έριξαν στα βράχια την εθνική οικονομία φορτώνοντας τον ελληνικό λαό με χρέος της τάξης του 180% του ΑΕΠ.

Ο άλλος, με την τανάλια στο χέρι, έψαχνε καλοβολεμένους και κακορίζικους συνταξιούχους που -παρά τον πλούτο και την οικονομική τους ευμάρεια- δεν πλήρωναν το ρεύμα και έριχναν στον πάτο την αξία της μετοχής της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αναγκάσουν την κυβέρνηση να την πουλήσει στα κοράκια σε τιμή ίση με την αξία ενός σώβρακου του εκάστοτε αξιότιμου διευθυντή της ΔΕΗ!

Συμβουλεύω τους δυο ευσυνείδητους υπαλλήλους να κρατήσουν σε αρχεία την... «κακοποίησή» τους, γιατί, αργά ή γρήγορα θα κληθούν να απολογηθούν σαν συνεργάτες των κατακτητών.

Εκείνη τη μέρα να βγάλουν από τα αρχεία τους τα πειστήρια της «κακοποίησής» τους, μήπως και καταφέρουν να αποδείξουν ότι... έχουν εκτίσει ένα μικρό μέρος της ποινής τους!

Το ίδιο θα συμβούλευα και τους συνδικαλισταράδες της ΓΕΝΟΠ, οι οποίοι με «ανδροπρεπή» και «θαρραλέα» ανακοίνωσή τους, καταδίκασαν την «κακοποίηση» του μέλους της οργάνωσής τους!

Θα τους έλεγα όμως ότι παρά το... θρήνο τους για τον ατυχή συνάδελφό τους, ήταν πολύ συγκρατημένοι με την ανακοίνωσή τους που έλεγε ότι.. :
«Η παραδειγματική τιμωρία του θερμοκέφαλου, που ξυλοκόπησε τον τεχνικό του ΔΕΔΔΗΕ είναι η άμεση υποχρέωση της πολιτείας», διότι θα έπρεπε να ζητούν τον δημόσιο απαγχονισμό του, για παραδειγματισμό!
Πιο έξυπνοι είναι δηλαδή οι Σαουδάραβες;...

Άλλωστε... αυτό έκαναν και οι ναζί στην α' κατοχή για τους... μη πειθαρχημένους κατοίκους αυτού του τόπου!

Όσο για το απόσπασμα της ανακοίνωσης που λέει... «το γεγονός αυτό πρέπει να κινητοποιήσει τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ ώστε οι εργαζόμενοι να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο και αυτό είναι μια βασική υποχρέωση της εταιρίας απέναντι στο προσωπικό της...», έχω την εντύπωση ότι δεν βοηθά αρκετά την αγία διοίκηση, γιατί δεν προτείνει συγκεκριμένα μέτρα.

Για παράδειγμα θα μπορούσαν να ζητούν τη συνοδεία κάθε... ταναλιάρη, μέλους της οργάνωσής τους, από διμοιρία των ΜΑΤ, με πλήρη εξοπλισμό, και με τη δικαιοδοσία να πυροβολούν στο ψαχνό!

Άλλωστε... αυτό δεν έκαναν και οι ταγματασφαλίτες στην α' κατοχή, οι οποίοι σε κάθε επιδρομή τους, σε συνοικίες αντιστασιακών, υποστηρίζονταν από τα ναζιστικά Ες-Ες;

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

Τόσα και τόσα παραδείγματα έχουν! Τόσες και τόσες ευκαιρίες παρέχει η ΕΕ τους! Γιατί να μην τα αξιοποιήσουν;

Βέβαια θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι η περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και ο ξενοδόχος θα φέρει το λογαριασμό!

Γι' αυτό και, μαζί με τις ανακοινώσεις, τα παλικάρια της ΓΕΝΟΠ, καλό θα είναι να ετοιμάζουν από τώρα το κομπόδεμά τους, γιατί ο λογαριασμός θα είναι αρκετά ψηλός και το χρέος τους απέναντι στον ελληνικό λαό (τον ξενοδόχο) θα είναι μάλλον... μη βιώσιμο!

Άλλωστε... τι να κάνουμε!
Αυτή ήταν -και θα είναι πάντα- η μοίρα των δωσίλογων και των συνεργαζόμενων με τις δυνάμεις κατοχής!

_____________________________________________________________________________

Όταν το «εγώ την δουλειά μου κάνω» γίνεται «φονικό για τον Πολίτη» (κλίκ)

_____________________________________________________________________________


Για κάποιους συμπατριώτες μας όμως το ημερολόγιο δείχνει μέρες του `42 ή του `50, γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι... ελληνόφωνοι «κυβερνώντες»!

Αυτοί οι «κάποιοι», αφού πρώτα στέρησαν το ψωμί, την περίθαλψη, την πρόνοια, τη στέγη, τα όνειρα, την ελπίδα και την πίστη στη ζωή, από τους συνανθρώπους μας, τελικά αποφάσισαν να τους στερήσουν ακόμα και το φως!

Οι κατακτητές και οι «κυβερνώντες» Κουίσλινγκς είναι γνωστοί πια, στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας!Πολιτικά αποκαΐδια ενός συστήματος που καταρρέει και που δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε μια μέρα...Δε θα είχε τη δυνατότητα να μπορέσει να στεριώσει ούτε ώρα, αν...δεν είχε τη στήριξη από τις στρατιές των καλοθελητών που προσφέρουν πρόθυμα τις υπηρεσίες τους και εκτελούν πειθήνια τις εντολές τους, για ένα κομμάτι ψωμί!

Από τέτοιους έχουμε μπόλικους!Καθάρματα, με ανύπαρκτη συνείδηση!Υποκείμενα με ανύπαρκτη αξιοπρέπεια!Ανδρείκελα με δείκτη νοημοσύνης κάτω του υποτυπώδους!

Τρεμάμενα ανθρωπάρια που ξέρουν να πουλάνε νταηλίκι και «παλικαριά» στους απόκληρους και βασανισμένους ανθρώπους, την ίδια στιγμή που κατουριούνται πάνω τους έτσι και τους λοξοκοιτάξει το... αφεντικό, έτσι και τους υψώσει τη φωνή ο... προϊστάμενος!

Ο ένας, δημόσιος υπάλληλος. Εφοριακός που χωρίς κανέναν ενδοιασμό χτυπάει με δύναμη τη σφραγίδα και βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κάτω από το κατασχετήριο του σπιτιού του ανέργου, του «τυχερού» μεροκαματιάρη των 400 €, της χήρας και των ορφανών της!

Ο άλλος, υπάλληλος κάποιας «εισπρακτικής» (έτσι ονομάζονται σήμερα τα στέκια της μαφίας), που χωρίς καμία αναστολή, σηκώνει το τηλέφωνο και απειλεί τον άνεργο, τον άρρωστο, τον απελπισμένο!

Ο άλλος συμβολαιογραφάκος, χαρτογιακάς του κερατά, που φορτωμένος το υπηρεσιακό του ύφος, ανάλγητος και ψυχρός, κατακυρώνει την απόφαση κατάσχεσης της περιουσίας του μεροκαματιάρη, προς όφελος των κορακιών που εκπροσωπεί!

Ο άλλος, υπάλληλος επιχείρησης κοινής ωφέλειας, που, σιγοσφυρίζοντας αδιάφορα, μπαίνει πρωί πρωί στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο να εκτελέσει το «καθήκον» του: Να κόψει το ρεύμα από κάποιο φτωχόσπιτο!

«Κάνει τη δουλειά του»! Έτσι δηλώνει!

Αλλά δεν σκέφτηκε ότι το ίδιο ακριβώς δηλώνει και το ανθρωπόμορφο μπρατσοειδές των ΜΑΤ, την ώρα που κλωτσάει ανήμπορους γέρους κι ανυπεράσπιστες γυναίκες!

Που ακόμα κι αυτό δεν είναι ικανό να το κάνει –και το ξέρει- αν δεν είναι μέσα στο μπουλούκι των κρανοφόρων! Μέσα στην αγέλη των αρρωστημένων!

Όλοι αυτοί κι άλλοι τόσοι, είναι «άνθρωποι» που ζουν ανάμεσά μας! Είναι «άνθρωποι» της διπλανής πόρτας!

Κυκλοφορούν αγκαλιά με τα παιδάκια τους και ξένοιαστοι, την ίδια ώρα που κάποια άλλα παιδιά θα τουρτουρίζουν στο σκοτάδι κάποιου σπιτιού χωρίς ρεύμα!

Είναι οι ώρες που σιχαίνεσαι το ανθρώπινο είδος και σε πιάνει λύσσα όταν διαβάζεις στην ταυτότητά τους... «Έλλην υπήκοος»!!

Όλο αυτό το «σινάφι» δηλώνει ότι δεν κάνει τίποτε κακό! Απλώς .... «κάνει τη δουλειά του»!

Μερικοί προχωρούν ακόμα πιο πέρα, δηλώνοντας ότι προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα, σώζοντάς την από τους... μπαταχτσήδες!!

Αναρωτιέμαι!

Όλοι αυτοί δεν έχουν γνωστούς, συγγενείς, φίλους, γείτονες;

Πώς διάολο τους ανέχονται και δεν τους έχουν, ακόμα, απομονώσει;

Όλοι όσοι ξέρουν τέτοια ανθρωποειδή και δεν τα έχουν ακόμα ρίξει στο περιθώριο της κοινωνίας, είναι συνένοχοί τους!

Γιατί την ίδια στιγμή που υπάρχουν αυτά τα κοινωνικά αθύρματα, υπάρχουν και ΑΝΘΡΩΠΟΙ με παλικαριά και αξιοπρέπεια!

Πριν λίγο καιρό ένιωσα την ελπίδα και την περηφάνια να ξαναζωντανεύουν μέσα μου, όταν ένα παλικάρι, οικογενειάρχης και ΑΝΕΡΓΟΣ, απέρριψε πρόταση πρόσληψής του σε εισπρακτική εταιρεία, λέγοντάς μου :

«εγώ δεν πρόκειται να ταΐσω τα παιδιά μου με ψωμί βουτηγμένο στο δάκρυ κάποιου φουκαρά, που τον οδήγησαν στην απελπισία.

Δε θα γίνω υπάλληλος των δοσίλογων και των κατακτητών, για να φάω μια φέτα ψωμί!

Θα παλέψω, μαζί με όσους μπορώ, να τους ξαποστείλουμε, να ελευθερώσουμε τον τόπο μας και να φάμε όλοι ψωμί τιμημένο!

Άλλωστε τα ψωμιά τους είναι λίγα!

Αργά ή γρήγορα θα σαρωθούν και δε θέλω την ημέρα εκείνη να βρεθώ με το κεφάλι σκυμμένο, για να αποφύγω το φτύσιμο του κόσμου!

Δε θέλω να έχω την τύχη των πορνιδίων της α΄κατοχής, που με το φευγιό των Γερμανών, ο λαός τις κούρευε στους δρόμους!».

Και τελειώνοντας, μου τόνισε, με μάτια αγριεμένα:

«Και επειδή ξέρω ότι γράφεις, μην ξεχάσεις να πεις σε κάτι τέτοιους, ότι δεν πρόκειται να τους ξεχάσω! Τη μέρα της απελευθέρωσης θα τους βρω! Γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί να τροφοδοτούν το θεριό με αίμα, σήμερα θα ήμασταν ελεύθεροι! Και μην ξεχάσεις, είναι κι άλλοι σαν και μένα! Πολλοί! Κι είναι, ακόμα, σιωπηλοί»!

Κ Α Τ Ο Χ Η.
Οικονομική μεν, αλλά κατοχή και δεν έχει καμιά σημασία αν είναι «οικονομική μόνο» (κάποιοι σχίζουν τα ιμάτιά τους για το θέμα), διότι οι ΝΕΚΡΟΙ τους, είναι στα ίδια νούμερα με οποιονδήποτε πόλεμο που έχουμε ζήσει ως χώρα.

Δεν σας αρέσει το «κατοχή»; Σας φαίνεται λίγο «γραφικό»; Δεν ταιριάζει με αυτά που ξέρατε ή ελπίζατε; Δεν γουστάρετε την λέξη; Είναι μήπως λίγο «λαϊκίστικη»; Δεν είναι αρκετά «αριστερή»; Δεν έχει καμιά σημασία.

Κατοχή το λέει η γειτόνισσα, κατοχή κι ο περιπτεράς, κατοχή κι ο βιοτέχνης, κατοχή αυτοί που το έψαξαν και κατοχή θα έπρεπε να το λέμε κι εμείς.

Ίσως τότε, αν το λέγαμε όλοι ΚΑΤΟΧΗ και καταλαβαίναμε όλοι ότι ΕΙΝΑΙ κατοχή, να κατανοούσαμε και το χρέος μας.

Δεν με ενδιαφέρει λοιπόν, σε ποιόν τα ρίχνετε και πως το λέτε. Η πραγματικότητα είναι αυτή : Είναι Κ Α Τ Ο Χ Η. Τέλος._

ΠΗΓΕΣ : 1 , 2 , 3
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΖΕΥΞΗ/ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ/ΦΩΤΟ : Α.Τ.


Πάλι εδω είστε, παλι νύχτα θα φύγετε. Αυτη την φορα όμως δεν θα μεινει δουλικό για δουλικό σας όρθιο…ωστε να σας ξαναφέρει πισω.