27 Αυγ 2017

Αφού κατακάψανε τη νοτιοδυτική Ζάκυνθο τώρα, καίνε Κ Α Ι ΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ . Επιμένει το site «έσχατη γραμμή ανασχέσεως».


Μια βαθιά τομή στο παρελθόν..

Απειλεί με εκδίκηση ο Εμίρης του Κατάρ: «Θα σας κόψω τις επενδύσεις»


Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως ήταν η πρόσθετη παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου, μέσω του ΥΠΟΙΚ, στην αγωγή της Μητρόπολης Ζακύνθου και της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, για την ακύρωση του συμβολαίου αγοράς 15.000 στρεμμάτων στο Ναυάγιο.

Το πολυσέλιδο έγγραφο του ΥΠΟΙΚ προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου, σύμφωνα με την Real News, περιλαμβάνει βαριές εκφράσεις για τους Αραβες επενδυτές, τους οποίους περιγράφει ως «αδίστακτους» και «βουλιμικούς».


Ανατροπές και εκπλήξεις με την επένδυση του πρώην εμίρη του Κατάρ στη Ζάκυνθο. Η ακροαματική διαδικασία, με την οποία σειρά φορέων ζητεί την ακύρωση του συμβολαίου με το οποίο η εταιρεία Pimana SA είχε αγοράσει από ιδιώτη μια έκταση 15.000 στρεμμάτων στη Ζάκυνθο, ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα στο πρωτοδικείο του νησιού.

Το ελληνικό Δημόσιο, εκπλήσσοντας και πάλι, ζήτησε στην αρχή της διαδικασίας να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς, τρία χρόνια μετά τη συναλλαγή, δεν έχει κατορθώσει να περατώσει τις διοικητικές διαδικασίες, «μέσω των οποίων διερευνώνται τα δικαιώματα του Δημοσίου στη διαφιλονικούμενη έκταση, ήτοι στην παράδοση του πορίσματος της ομάδας εργασίας, η οποία συστήθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας…».

Να σημειωθεί ότι στο διάστημα αυτό ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του τέως γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας και τοποθέτησε στη θέση του την κ. Π. Πέρκα. Ο προκάτοχος της κ. Πέρκα είχε ζητήσει και είχε λάβει πραγματογνωμοσύνη της προϊσταμένης της υπηρεσίας του στη Ζάκυνθο. Σε αυτήν, με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου, η υπάλληλος (σ.σ.: που αργότερα μετατέθηκε στα τελωνεία του νησιού) γνωμοδοτεί ότι δεν θεμελιώνονται δικαιώματα του Δημοσίου. Η περιφερειακή υπηρεσία της Πάτρας στη συνέχεια συνέστησε διμελή επιτροπή με την ίδια υπάλληλο και έναν συνάδελφό της που κατέληξαν σε δύο αντιδιαμετρικά αντίθετα συμπεράσματα· με την υπάλληλο της Ζακύνθου να διατηρεί τη γνώμη της, σε αντίθεση με τον συνάδελφό της. (κλίκ)

Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙ TO QATAR. Υπό νέο βλέμμα η αγορά εκτάσεων στα Ορεινά


«Ανάπτυξη χωρίς ηθική δεν υπάρχει»


Εκτός από την έκταση στα βορειοδυτικά του νησιού, το Κατάρ έχει εμπλακεί και σε άλλες επενδύσεις στο Ιόνιο, όπως στο ξενοδοχειακό κατάλυμα Miramar στην Κέρκυρα και στο νησάκι Οξυά.

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται πλέον σε ό,τι αφορά το κράτος του Κατάρ, ο Εμίρης του οποίου είναι γνωστός στη Ζάκυνθο για τις επενδύσεις που φέρεται να επιθυμεί να πραγματοποιήσει στα ορεινά του νησιού. Το Κατάρ μπήκε σε «καραντίνα» από μια σειρά Αραβικών κρατών. Παράλληλα, η διεθνής κοινότητα τάσσεται με επιφύλαξη απέναντί του, αφού κατηγορείται για στήριξη του περιβόητου τρομοκρατικού Ισλαμικού Κράτους. Το θέμα είναι εξόχως ενδιαφέρον, αφού η εταιρία που θέλει να επενδύσει σε εκτάσεις χιλιάδων στερεμάτων στη βορειοδυτική Ζάκυνθο, είναι κρατικών συμφερόντων με κύριο ενδιαφερόμενο τον ίδιο τον Εμίρη του Κατάρ. Για πολλούς γεννώνται αξεπέραστες επιφυλάξεις ως προς την ηθική πλευρά της επένδυσης και αισθάνονται δικαιωμένοι για τη στάση που εξαρχής τήρησαν απέναντι στις διαδικασίες της αγοραπωλησίας της επίμαχης έκτασης.

Συνέχεια εδώ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ-Σε «πύρινο κλοιό» τα ορεινά


Βλέπε ΕΔΩ
Φωτιά τώρα: Πύρινος εφιάλτης στη Ζάκυνθο κοντά στο «Ναυάγιο» (κλίκ)

Μετά από επτά µαραθώνιες συνεδριάσεις του Πολυµελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, έπεσε η αυλαία της δίκης, σε επίπεδο εξέτασης µαρτύρων, για την αγορά έκτασης 15.000 στρεµµάτων στην περιοχή του Ναυαγίου από τον εµίρη του Κατάρ. «Η δίκη ολοκληρώθηκε µετά από µια εξονυχιστική ακροαµατική διαδικασία, στην οποίαεξετάστηκαν όλα τα δεδοµένα.Πλέον περιµένουµε την απόφαση, έχοντας απόλυτη εµπιστοσύνη στην ελληνική ∆ικαιοσύνη», δηλώνει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» εκπρόσωπος της εταιρείας Pimana, που αγόρασε την έκταση για λογαριασµό του καταριανού κρατικού οµίλου Al Rayan. Οι εκπρόσωποι των επενδυτών πρότειναν συµβιβασµό σε 22 οικογένειες που είχαν διεκδικήσεις σε αυτά τα 15.000 στρέµµατα.

Σύµφωνα µε την εταιρεία, τα διεκδικούµενα αγροτεµάχια είναι στην άκρη της έκτασης και δεν επηρεάζουν την επένδυση, οπότε αποφασίστηκε να τροποποιηθεί το συµβόλαιο και να αποδοθούν τα 1.000 στρέµµατα σε 22 ιδιώτες

Συνέχεια ΕΔΩ

Μόνοι εχθροί οι οικοπεδοφάγοι


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙΛΙΔΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/1998

Στην Ελλάδα ώς το 1973 καίγονταν τον χρόνο 115.000 στρέμματα, από τα οποία το 1/3 ήταν δάση και τα 2/3 θαμνώνες και χορτοβοσκότοποι. Από το 1974 και μετάσημειώνεται αλματώδης αύξηση της ετήσιας καιγόμενης έκτασης, ενώ μετά το 1981 η κατάσταση γίνεται καταστροφική! Έτσι, το 1981 κάηκαν 800.000 + στρ., το 1985κάηκαν 1.000.000 + στρ., επίσης το 1988 κάηκαν 1.000.000 + στρ., μετά δε το 1991 κατά μέσον όρο καίγονται 420.000 στρ. τον χρόνο (δάση 130.000 + 290.000 θαμνώνες + χορτοβοσκότοποι).

Τα αίτια είναι πολλά. Στο με 3 εκδόσεις βιβλίο μου «Δασικές Πυρκαγιές» και στις 75 εργασίες μου για το πρόβλημα και για τα αίτια των δασικών πυρκαγιών στηνΕλλάδα, γράψαμε πολλές φορές ότι αύξηση των πυρκαγιών είχαμε σε χρονιές εκλογών και πολιτικής φαγωμάρας 1928, 1932-’33, 1958, 1965, 1974, 1978, 1981, 1985 κ.λπ., όπως και σε χρονιές εθνικών καταστροφών, όπως το 1922, Κατοχή, Εμφύλιο, 1974.

Ακόμη, άλλα αίτια είναι η μετά το 1968-’70 εγκατάλειψη της υπαίθρου, οπότε το 50% του ελληνικού πληθυσμού μετακινήθηκε στις πόλεις. Με την εγκατάλειψη της υπαίθρου είχαμε αύξηση της καιγόμενης δασικής ύλης 2-4 φορές. Συγχρόνως, αυξήθηκε πολύ η τιμή της γης. Δεν υπήρχε ποτέ πολεοδομικός σχεδιασμός, έτσι οι Έλληνες έκτισαν και κτίζουν όπου θέλουν, κλέβουν τη δημόσια γη, όλα τελικά νομιμοποιούνται και το κράτος εισπράττει λίγα ή πολλά δισ. ή τρισ.

Βλέπετε,επίσης, στο «Βήμα» της 28-6-98 το «Κάψτε και κτίστε». Το πρόβλημα δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μετά το 1974 είναι θέμα καθαρά πολιτικό.

ΠΗΓΗ : https://dasarxeio.com/2017/07/09/1114-8/


Αφού κατακάψανε τη νοτιοδυτική Ζάκυνθο, τώρα, καίνε Κ Α Ι ΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ Σάς είπαμε, ο αγωγός "East Med", θα κατακάψη τα πάντα ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ από Κρήτη - Αντικύθηρα - Κύθηρα - Μάνη - Καλαμάτα - Ζαχάρω - Κυλλήνη - Ζάκυνθο - Κεφαλλονιά - Λευκάδα - Αιτωλοακαρνανία - Άρτα - Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Διαπόντιες Νήσους. Το ιστολόγιο «Εσχάτη Γραμμή Ανασχέσεως», σάς τα γράφει... και σάς τα ξαναγράφει... και σάς τα ξαναγράφει... αλλά - δυστυχώς - οι περισσότεροι νεοραγιάδες, έχουν υποστή ολική λοβοτομή. Εμάς, εδώ, μάς διαβάζετε 3.000 παλληκάρια μόνον. Γράφει και η «Ελεύθερη Ώρα» (με πηγή εμάς), λέει και ο Βελόπουλος (με πηγή εμάς), αλλά από ό,τι αποδεικνύεται, ΔΕΝ είμαστε αρκετοί - Το ΣΚΥΛΟΚΑΤΑΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ το (παρα-) κράτος σας / μας, συνεχίζει... κανονικότατα... Ο καταραμμένος ο αγωγός, «πρέπει» να περάση - ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ - πάση θυσία, από το Ισραήλ για την Ιταλία... Θα κατακάψουν ΚΑΙ την Κέρκυρα... Η βορειοδυτική Κέρκυρα ειδικά, θα ΚΑΤΑΚΑΗ, διότι αυτός ο καταραμμένος ο αγωγός, πρέπει να περάση στα Διαπόντια Νησία (Οθωνούς - Μαθράκι - Ερεικούσα) κι από εκεί στο Οτράντο... Προσοχή: Μπορεί να μην γλυτώσουν ούτε οι Παξοί / Αντίπαξοι τους τους εμπρησμούς - Είναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΗ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ. Άλλωστε, το έχουν ξανακάνη, το 2007 (κι όχι μόνον...)



Περισσότερα, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ.
Ξανά εδώ !






ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΟ 2007 (κλίκ)

ΠΗΓΕΣ : 1 , 2

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΖΕΥΞΗ/ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ:Α.Τ.