Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Επιδιώκουν να χυθεί αίμα...

Βλέπαμε τα σημεία και τέρατα που συνέβαιναν στην Ισπανία, όπου οι τράπεζες και τα ξένα funds, με τη βοήθεια των αλήτικων ταγμάτων εφόδου των ισπανικών ΜΑΤ, πετούσαν στο δρόμο οικογένειες ολόκληρες, τραβώντας τες από τα μαλλιά και... φτύναμε στον κόρφο μας...Στην Ισπανία, που άνοιξαν το δρόμο για τα funds νωρίτερα, ζουν ήδη τις επιπτώσεις εδώ και καιρό.

Σύντομα όμως αποδείχτηκε ότι τα ξόρκια και τα φτυσίματα στον κόρφο είναι για τους αφελείς και τους αλλοπαρμένους.

Η δυστυχία, η μιζέρια, και η εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερων ομάδων του πληθυσμού, έγινε το μόνιμο μοτίβο της ζωής αυτού του τόπου. Ενός τόπου που θα μπορούσε να είναι τόπος ευημερίας, προόδου και υγιούς διαβίωσης και ανάπτυξης ενός λαού, έχει μετατραπεί σε κολαστήριο που, σε λίγο ακόμα καιρό, ελάχιστα θα διαφέρει από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μέσα σ' αυτό το ζοφερό σκηνικό, ζουν και υπάρχουν άνθρωποι που μπορείς να τους κατατάξεις σε διάφορες κοινωνικές ομάδες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Ένα ιδιόμορφο κοινωνικό παζλ, αποτέλεσμα των βίαιων κοινωνικών ανακατατάξεων που παρατηρούνται εξ αιτίας των κατοχικών συνθηκών που επιβλήθηκαν στον τόπο μας.

Από τη μια Τράπεζες και δωσίλογοι «κυβερνώντες», μαζί με το συρφετό που τους ακολουθεί. Οι τοκογλύφοι κάθε είδους και τα «τζάκια». Οι βολεμένοι και οι τυχοδιώκτες που πάντα παρασιτούσαν στο κορμί αυτού του λαού. Οι μαυραγορίτες και τα κοράκια, που πάντα ελλόχευαν στα σπλάχνα αυτού του τόπου. Τα μίσθαρνα όργανα, οι συνεργάτες των κατακτητών. Από κοντά και το βολεμένο κοινοβουλευτικό «λεβεντοσόι» όλων των χρωμάτων που βυζαίνει αδιάφορα τις τελευταίες σταγόνες αντοχής αυτού του λαού.

Τα διψασμένα για αίμα κοράκια των funds γρήγορα πέταξαν κατά δω, μόλις τους άνοιξαν διάπλατα τα παράθυρα οι «έντιμοι» τραπεζίτες της χώρας μας!
Αυτοί, τους οποίους πληρώνουμε ακόμα για τα κουφάρια τους, που τα αποκαλούν τράπεζες,
Πληρώνουμε τις «ανακεφαλαιοποιήσεις» τους –έτσι ονομάζεται η σύγχρονη ληστεία!

Τις «ανακεφαλαιοποιήσεις» που τις συντηρούν ακόμα, με εγγυήσεις του δημοσίου(!), καλύπτοντας αυτά που εξανέμισαν, μεταφέροντας καραβιές σε ξένα θησαυροφυλάκια!

Το δημόσιο –ο συνεπής τελώνης τους- απαιτεί από μένα φόρο κι άλλο φόρο και κομμάτι απ` άλλο φόρο, για να εξασφαλίσει την επιβίωση των κουφαριών!

Και τα κουφάρια, έχοντας τις πλάτες της... καλόκωλης «κυβέρνησης», μάζεψαν πακέτο τα «κόκκινα» δάνεια και τα πούλησαν στα κοράκια, τ` αγρίμια και τους γύπες των «αγορών» για ψίχουλα, και... ό,τι κονομήσουν κονόμησαν!

Κατάντησαν στην ξεφτίλα η πώληση να φτάνει μέχρι και το 10% της αξίας, του μη εξυπηρετούμενου (ληξιπρόθεσμου) δανείου!
(Για παράδειγμα: Αν κάποιος είναι επιβαρυμένος με δάνειο 100.000 ευρώ, η τράπεζα συμβιβάζεται να το πουλήσει σε ξένο fund εισπράττοντας 10.000 ευρώ και αποσύρεται!)

Όμως...με κανένα τρόπο δεν κάνει την ίδια προσφορά στον πολίτη που είναι υπόχρεος!

Απ` αυτόν απαιτεί... και τις 100.000 χιλιάδες ευρώ! Το 100 % !

Γιατί αυτός είναι κατάδικος και πρέπει να πληρώσει στο ακέραιο τη... μαλακία που έκανε και εμπιστεύτηκε τα κουφάρια που το έπαιζαν «τράπεζες» και τον πίεζαν με καθημερινές προσφορές και τηλεφωνήματα να πάρει δάνειο που του το είχαν... προεγκρίνει!!

Κι όταν ρωτάς... «γιατί δεν προηγείται στην προσφορά ο υπόχρεος;» σου απαντούν ότι... «αυτή είναι η απαίτηση των «θεσμών»!

Έλα όμως που οι… «θεσμοί», ερωτηθέντες, απάντησαν ότι αυτοί... «ποτέ δεν προέβαλαν τέτοια απαίτηση»!

Συμπέρασμα:

Τα μαγκάκια της «κυβέρνησης»... υπερβάλλουν εαυτόν, για να δείξουν καλή διαγωγή και να κερδίσουν κανα χρόνο, ακόμα, στην καρέκλα!

Και η αντιπολίτευση...;
Ποια αντιπολίτευση;

Οι 300 Χατζηαβάτηδες είναι ΟΜΟΙΟΙ και ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟΙ!
Κανένας από τους 300, ούτε κιχ για το θέμα!
Γιατί, μηδενός εξαιρουμένου, είναι τσιράκια των τραπεζών και δέσμιοι των... αμαρτιών τους!

Την ίδια ώρα που οι σκλάβοι δέχονται στις 6.οο τα χαράματα την έφοδο των funds, με τη συμπαράσταση των γενίτσαρων των ΜΑΤ, στις περιουσίες τους και κατάσχεσή τους! (Ρέθυμνο 2-9-2017).

Ο δρόμος που διάλεξαν να ακολουθήσουν –και οι 300- είναι γλιστερός και επικίνδυνος!
Εκείνο που με φοβίζει είναι μη γίνει γλιστερός από το αίμα!

Ένα είναι σίγουρο. Οι τάσεις που σωρεύονται μέσα στην κοινωνία είναι τρομακτικές, την ίδια στιγμή που οι κυβερνητικές μαριονέτες, μην έχοντας τη δυνατότητα άλλων επιλογών, παραβιάζουν φυσικούς νόμους. Οι φυσικοί νόμοι δεν είναι σύνταγμα να τους κάνεις κουρελόχαρτα και να βάλεις στη θέση τους προεδρικά διατάγματα. Η φύση, όταν παραβιάσεις τους νόμους της, σε τιμωρεί σκληρά. Έτσι θα γίνει και δω. Το βουβό ποτάμι όσο πάει και βαθαίνει, την ίδια στιγμή που το καθεστώς μην έχοντας πολλές επιλογές, αντί να φαρδύνει την κοίτη, τη στενεύει κάθε μέρα και πιο πολύ, με την ελπίδα να το ελέγξει. Και το κάνει πιο ορμητικό. Να τρέμουν την ώρα που θ' αρχίσει να θολώνει και ν' αφρίζει.

Αν δεν καταλάβουν τι έρχεται και νομίσουν ότι η κοινωνία θα μείνει στα... γιαούρτια...
Τότε κοιμούνται σε λάθος πλευρό!
Θα ξυπνήσουν σε εφιάλτη!
Όλοι τους!

ΠΗΓΗ
ΦΩΤΟ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ :