9 Σεπ 2017

Kαι ξέρεις κάτι φίλε αναγνώστη; Όταν ο Κωλέττης ( αρχηγός του γαλλικού κόμματος) έχανε την εξουσία έφερνε εμφύλιους....και διχόνοιες.

Με τις αθρόες απολύσεις κομματικών αντιπάλων, τους διορισμούς ημετέρων, την κατοχύρωση των προνομίων των διαφόρων τοπαρχών και την απάλειψη της αξιοκρατικής ρήτρας που κατοχύρωνε τους διορισμούς στο Δημόσιο βάσει προσόντων, ο Κωλέττης δημιούργησε και τα πρώτα πελατειακά δίκτυα του φαυλοκρατικού συστήματος.

Το σύστημα αυτό, το οποίο πέρασε από πολλές ιστορικές φάσεις, μαζικοποιήθηκε και εκδημοκρατίστηκε στην διάρκεια της μεταπολίτευσης, με αποτέλεσμα να τονωθεί περαιτέρω η φαυλότητά του και, μέσω της διαπλοκής, να επεκταθεί και στην σφαίρα της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας. Η ενίσχυση του κρατισμού από τις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η αποθέωσή του από τον Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο 1981-1990, ολοκλήρωσε, θεσμοποίησε και διεύρυνε απεριόριστα την ελληνική φαυλοκρατία.

Σήμερα υπό μαρξιστικό μανδύα γίνονται ακριβώς τα ίδια και χειρότερα. Έχουμε δηλαδή την επιστροφή του φαντάσματος του Ηπειρώτη Κωλέττη για έναν νέο φαύλο κύκλο. Σήμερα ο Τσίπρας απλά θέλει να κάνει ένα μεγαλύτερο άλμα. Θέλει να αλλάξει τα χαρακτηριστικά της χώρας για πάντα. Μέσω της κρίσης, γίνεται μια βίαιη αναδιανομή πλούτου.


Επίσης, η ιδέα της εθνικής κυριαρχίας να αποτελεί μια αυταπάτη...από την στιγμή που η Ελλάδα θα είναι μια πουλημένη μπανανία, ανύπαρκτη-με επενδύσεις χαμηλού κόστους για φωτοχοποιημένους Έλληνες . Με σιδερένιο τοκογλυφικό χέρι κυβερνά ο Τσίπρας. Σαν αυτό που κυβερνούσε ο Κωλέττης όταν "έφτιαχνε" την Ελλάδα...μετά από εντολές των τοκογλύφων ( Γερμανίας)...ένα έθνος ελεγχόμενο-ανάπηρο.

Oύτε πολιτική, ούτε τεχνική. Τίποτα συγκεκριμένο. Μόνο εντολές

Θα μπορούσε κάποιος να πει : Ωραία, αποικία το γνωρίζουμε. Τίποτα άλλο;

Απάντηση

Η λέξη Ισλαμαμπάντ σου λέει κάτι; Φουλ αποικία λοιπόν.

Bλέποντας τις φάτσες των Γάλλων τι ένιωσες;

Εγώ, ένιωσα θυμό και απογοήτευση. Οι Γάλλοι είναι σκληροί. Έχουν ιστορία στις αποικίες....Στην ΕΡΤ αρκετά συχνά παίζουν γαλλικές ταινίες σε βαθμό βαρεμάρας. Εκεί που είχαμε τις Αγγλοσαξονικές τώρα έχουμε και τις γαλλικές. Είναι μέσα στο project της αποικίας.

Από αύριο θα κλαίνε τον θάνατο του Berge. Ο γκόμενος του σχεδιαστή Yves Saint Laurent....Τρελές και αφύσικες καταστάσεις. Μετά τους φταίει ο Guerlain...

Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν ήταν αυτοί που κατηγορούσαν τον Σαμαρά ότι δέχεται απευθείας επικεφαλής μεγάλων εταιρειών στο Μαξίμου; Δεν τον χαρακτήριζαν διαπλεκόμενο, που θα ξεπουλήσει τη χώρα; Τώρα ο Τσίπρας θα δέχεται επενδυτές στο Μαξίμου ή θα τους συναντά στο… Χίλτον, όπως την τρόικα;

Ρε παιδιά ο επαναστάτης Κουράκης δεν είναι αυτός δεξιά; Τι κάνει εκεί; Μαθαίνει στην Μπριζίτ τα μυστικά μιας καλής μολότοφ;

Μια αναμνηστική φωτογραφία από την μπανανία......του Alexis :




ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ : Α.Τ.