Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΗΓΕΤΙΚΕΣ" ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ...


Τον... Θεό τους δεν έχουν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι του Υπουργείου Προστασίας(;) του Πολίτη, οι οποίοι άφησαν χωρίς καύσιμα εδώ και 12 μέρες(!) όλα τα βενζινοκίνητα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου, δημιουργώντας έτσι εκ των πραγμάτων τεράστια προβλήματα σε δεκάδες αστυνομικούς του νησιού μας που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, αλλά κυρίως, στους ίδιους τους πολίτες που υποτίθεται ότι προστατεύουν.

Οι... δουλειές του ποδαριού των εκπροσώπων των υπουργείων αλλά και του κυβερνητικού σχηματισμού που υποτίθεται ότι κρατούν τις τύχες των νησιών μας στα χέρια τους, αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο, όχι μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και για μια σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν την περιοχή της Δωδεκανήσου, για τα οποία δεν υπάρχει κανένα μα κανένα ενδιαφέρον.(Λες και υπάρχει για την υπόλοιπη Ελλάδα....)

Την ίδια ώρα,
κάποιοι από εκείνους που υποτίθεται ότι ελέγχουν τα έργα και τις ημέρες των κυβερνώντων, βρίσκονται σε... βαθειά νιρβάνα, αντί να προχωρήσουν σε μια σειρά από δυναμικές παρεμβάσεις για τέτοιου είδους ζητήματα και να παρουσιάσουν στην κοινωνία την πραγματική διάσταση των προβλημάτων αυτών, ξεμπροστιάζοντας όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και τους κατοίκους αυτών, ως παρακατιανούς.

Χειρόφρενο για όλα τα βενζινοκίνητα της ΕΛΑΣ


Επί του συγκεκριμένου προβλήματος , το οποίο μοιάζει απίστευτο αλλά είναι άκρως αληθινό, τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η ΡΟΔΙΑΚΗ είναι πραγματικά εντυπωσιακά:
Πριν από 12 μέρες, το πρατήριο υγρών καυσίμων που είχε σύμβαση με την ΕΛΑΣ για να εφοδιάζει τα περιπολικά οχήματα και τα συμβατικά αυτοκίνητα της Ελληνικής Αστυνομίας στη Ρόδο, ειδοποίησε ότι θα σταματήσει οριστικά την χορήγηση καυσίμων κι αυτό επειδή:
Το ανεξόφλητο ποσό που έχει συσσωρευτεί τους τελευταίους μήνες, ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, θέλοντας μάλιστα να βοηθήσει την κατάσταση, ζήτησε να γίνει έστω εκταμίευση του ποσού αυτού κατά το ήμισυ για να μπορέσει και ο ίδιος να ανταποκριθεί στις αγορές καυσίμων που έκανε και πλήρωσε ο ίδιος από την τσέπη του, αλλά δυστυχώς ούτε αυτό εισακούστηκε. Μετά από αυτό, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να σταματήσει την χορήγηση αμόλυβδης βενζίνης, με αποτέλεσμα ΟΛΑ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ οχήματα της αστυνομίας (περιπολικά , μοτοσικλέτες κλπ) να «τραβήξουν χειρόφρενο.»

Επιστρατεύθηκαν τα οχήματα ντίζελ

Για να αντιμετωπίσει η τοπική αστυνομία τα αυξημένα προβλήματα που προέκυψαν από την πρώτη μέρα, επιστρατεύθηκαν όλα τα οχήματα ντίζελ που διαθέτει η αστυνομία στη Ρόδο και μάλιστα, μετακινήθηκαν και κάποια από άλλα νησιά προς τη Ρόδο.

Κι αυτό επειδή καύσιμο ντίζελ η ΕΛΑΣ μπορεί να προμηθεύεται (για την ώρα) από τις εγκαταστάσεις που διαθέτει η 95 ΑΔΤΕ στο νησί. Έτσι λοιπόν, σε κάθε τμήμα και υπηρεσία, το μόνο που κινείται αυτές τις μέρες είναι ένα και μοναδικό όχημα βάρδιας, (ντιζελοκίνητο) μέχρι οι... φωστήρες του υπουργείου να δεήσουν και να δώσουν άμεση λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αστυνομικοί βάζουν καύσιμα από... τη τσέπη τους

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, αστυνομικοί επίσης προκειμένου να ανταποκριθούν στα πιο βασικά από τα καθήκοντά τους, αποφασίζουν από μόνοι τους και βάζουν το χέρι στην τσέπη εφοδιάζοντας υπηρεσιακά οχήματα για να κινηθούν!

Κάποιοι άλλοι σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα (αυτοκίνητα και δίκυκλα) για να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας βασικές τους υποχρεώσεις έναντι των πολιτών του νησιού.

Τα ακινητοποιημένα οχήματα λόγω αδυναμίας αγοράς βενζίνης, συνθέτουν το σκηνικό της ντροπής, φέρνοντας στο προσκήνιο τη ... γύμνια των υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις.
Μιλώντας στη «Ροδιακή» αστυνομικοί που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, δίπλα στον πολίτη, υποστήριξαν ότι η πολιτεία οφείλει ΑΜΕΣΑ να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υψώνοντας φωνή αγανάκτησης για την υπολειτουργία των υπηρεσιών.

«Υπολειτουργούμε αφού δεν έχουμε τα μέσα για να δουλέψουμε όπως πρέπει και να προσφέρουμε στον πολίτη την ασφάλεια που πρέπει. Εμείς το φωνάζουμε αλλά δεν μας ακούει κανείς» - σημειώνουν οι ίδιοι. Οι καταγγελίες των ένστολων για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν αποτυπώνουν μία πραγματικότητα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.


Το μεταναστευτικό στο προσκήνιο και πάλι

Την ίδια ώρα που οι αστυνομικές υπηρεσίες έχουν αφεθεί εδώ και δύο περίπου εβδομάδες στην τύχη τους, υπολειτουργώντας ουσιαστικά, το ζήτημα του μεταναστευτικού φουντώνει εκ νέου και όλα δείχνουν ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει εκ νέου έξαρση, με δεκάδες μετανάστες να έρχονται και πάλι στα νησιά μας από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Με αυτά τα δεδομένα που υπάρχουν αναρωτιέται πλέον κανείς, με ποιά μέσα και με ποιό ανθρώπινο δυναμικό θα αντιμετωπιστεί και αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

http://www.rodiaki.gr/article/375572/oyte-stagona-benzinhs-den-exoyn-ta-aytokinhta-ths-astynomias-sthn-rodo

kerberos-hellas

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:ΑΑ.Τ.