Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Καταλονία: «Ανεξαρτησία» ή... Ισπανία;


Με αφορμή το δημοψήφισμα για την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία, η Καταλανική Αστυνομία δηλώνει πίστη όχι στην Μαδρίτη αλλά στον Καταλανό πρόεδρο ...και όλοι μαζί, Καταλανοί και Καταλανική Αστυνομία, δηλώνουν πίστη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ευρώ).

Ζήτω η ανεξαρτησία!

Who is Next?

Πηγή

Όταν βλέπω ανθρώπους του ΚΑΤΑΡ να είναι ΥΠΕΡ του δημοψηφίσματος στην Καταλoνία μαζί με "μετανάστες" κάτι δεν μου αρέσει...δεν μου πάει...Μακάρι να είμαι λάθος αλλά βλέπω αίμα...Έπεσαν πολλά λεφτά στην Καταλονία....χάζεψαν....και δεν βλέπουν καθαρά...

Αν οι Podemos (ο Σύριζα της Ισπανίας) είχαν πάρει την εξουσία θα γινόταν λόγος για δημοψήφισμα;... Πολύ εύκολα χρησιμοποιούν την λέξη "εμφύλιος" οι Καταλανοί.....«Έγκλημα κατά της δημοκρατίας» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας τις βιαιοπραγίες κατά των πολιτών της Καταλονίας από την Ισπανική αστυνομία στο δημοψήφισμα.

Ο ηγέτης των Podemos κατηγόρησε την ισπανική κυβέρνηση και την αστυνομία για τη βία κατά το δημοψήφισμα.

«Γριές γυναίκες σύρθηκαν. Διεφθαρμένο, υποκριτικό κι ανώφελο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τα όσα γίνονται σε βάρος της δημοκρατίας.

Αργότερα, προχώρησε σε νέα ανάρτηση μαζί με φωτογραφίες από την άσκηση της αστυνομικής βίας, για ν’ αναρωτηθεί: «Αυτή είναι η νίκη σας;»

skai.grΔεν υπάρχει ομάδα Μπαρτσελόνα. Υπάρχει μόνο ΚΑΤΑΡ. Μιλάμε για χρεοκοπημένες καταστάσεις...είναι δυνατόν το δημοψήφισμα να σπρώχνεται από σώβρακα και φανέλες;

Που είναι αλήθεια ο πνευματικός κόσμος της Καταλονίας; Που κρύφτηκε; Που χάθηκε; Είναι δυνατόν να μιλάνε οι οπαδοί της μπάρτσα για εμφύλιο; Να διαθέτουν ιστορικές γνώσεις για το ποια είναι τα πραγματικά συμφέροντα της Καταλονίας;


Πηγή

Εάν τυχόν η Καταλονία αποσχισθεί, η Ισπανία θα ξυπνήσει αύριο το πρωί με δημόσιο χρέος στο 124% του ΑΕΠ της και με έλλειμμα 6,7% – οπότε θα έπρεπε να εντείνει την πολιτική λιτότητας για να αποφύγει τη χρεοκοπία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν οι μεγάλες κοινωνικές εξεγέρσεις που ήδη κυοφορούνται.  


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Διαμόρφωση/σύζευξη:Α.Τ.


Τι συμβαίνει στην Ισπανία; Τι ετοιμάζεται και για άλλες χώρες;

Πηγή