Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Στις 28 Μαρτίου 2018 ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συμμετέχει σε διάσκεψη στην Βουλγαρία .Στην συνάντηση αυτή η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ερντογάν, την Μέρκελ, τον Γιούνγκερ και με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.Η Ελλάδα θα προσέλθει στην συνδιάσκεψη της 26ης Μαρτίου έχοντας να αντιμετωπίσει τον άξονα Τουρκίας -Γερμανίας σε έδαφος και διαιτησία της Βουλγαρίας, χώρα που εξαρτάται απολύτως οικονομικά και γεωπολιτικά απο τις δύο πρώτες.Η Μέρκελ επισκέφθηκε την Βουλγαρία την 20 Ιανουαρίου για να προετοιμάσει το έδαφος της διάσκεψης της 28 Μαρτίου. Στις 20 Ιανουαρίου εισέβαλε η Τουρκία στην επαρχία Αφρίν, μιλάμε για τέλειο συντονισμό.


ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ


Στις 28 Μαρτίου 2018 ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συμμετέχει σε διάσκεψη στην Βουλγαρία .Στην συνάντηση αυτή η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ερντογάν, την Μέρκελ, τον Γιούνγκερ και με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Η Βουλγαρία το πρώτο εξάμηνο του 2018 εκτελεί χρέη προέδρου στην Ε.Ε. Στη συνδιάσκεψη θα συζητηθούν κυρίως θέματα σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα.

Ο Ερντογάν θα προσέλθει ως ο θριαμβευτής του Αφρίν .Η Τουρκία με την κατάληψη της επαρχίας και της πόλης του Αφρίν εγκαινιάζει την σταδιακή ανάκτηση των εδαφών της τα οποία έχασε το 1916 και μετά τον Α΄ΠΠ με την συνθήκη Σάικς -Πικώ.

Η επαρχία του Αφρίν από το 1916 μέχρι το 1930 παρέμεινε υπό την υψηλή εποπτεία της Γαλλίας της οποία αποτελούσε και αποικιακή κτήση και το 1930 εντάχθηκε στο τότε νεοϊδρυθέν Συριακό κράτος.
Η Γαλλία μέχρι τον Β΄ΠΠ ασκούσε μεγάλη επιρροή στην Συρία και τον Λίβανο, κράτη που ιδρύθηκαν στις πρώην γαλλικές αποικίες στην Μ.Ανατολή. Το 1938 η Γαλλία ανάγκασε την κυβέρνηση μαριονέτα της Συρίας να αποδεχθεί την προσάρτηση της Αλεξανδρέττας και της επαρχίας του Χατάι στην Τουρκία.

Η επαρχία του Αφρίν με την ομώνυμη πρωτεύουσα το 2012
αυτονομήθηκε de facto δηλαδή μονομερώς από τους Κούρδους κατοίκους της που αποτελούσαν την πλειοψηφία έναντι των Αράβων, πλειοψηφία η οποία για πολλούς επιτεύχθηκε με την μετακίνηση Κούρδων από άλλες ανατολικές επαρχίες της Συρίας στην Αφρίν.

Ο πρ.Άσαντ της Συρίας δεν επενέβη με τρόπο δραστικό για την υπεράσπιση της επαρχίας κατά την εισβολή της Τουρκίας στην Αφρίν την 20 Ιανουαρίου 2018 ίσως διότι ήθελε να στείλει μήνυμα σε όσους θέλουν αυτονομούνται de facto ότι τελικά θα είναι μόνοι τους και απροστάτευτοι και αυτό παρόλο που η Αφριν βρίσκεται πολύ κοντά στο Χαλέπι για το οποίο Ρώσοι-Ιρανοί και Σύροι έχυσαν πολύ αίμα για την ανακατάληψη του απο το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ερντογάν βγαίνει θριαμβευτής όχι μόνο γιατί κατέλαβε έδαφος αλλά και γιατί έδρασε ανενόχλητος τόσο απο τον ΟΗΕ όσο και απο τις ΗΠΑ και Ρωσία. Ποιος Πούτιν , ο Ερντογάν είναι ο κυρίαρχος της Μ.Ανατολής .

Στην συνδιάσκεψη της 18 Μαρτίου 2018 στην Σόφια ο Ερντογάν θα έχει στο πλευρό του την Γερμανία, την Βουλγαρία και την Ε.Ε. Η Ελλάδα θα προσέλθει υποταγμένη .

Τουρκία και Γερμανία είναι σύμμαχοι απο το 1908. Ο Κεμάλ χρηματοδοτήθηκε απο την Γερμανία, οι γενοκτονίες Ελλήνων κι Αρμενίων το ίδιο. Ο πόλεμος στην Συρία αποτελεί έμπνευση της Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ και ΗΠΑ προκειμένου να ανατραπεί ο Άσαντ που δεν ήθελε τον αγωγό Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας.

Η Βουλγαρία αποτελεί προτεκτοράτο της Γερμανίας. Η Βουλγαρία εισήλθε στην Ε.Ε. με μεσολάβηση της Γερμανίας κι ας είναι η φτωχότερη χώρα της Ε.Ε. Ο κ Μπορίσοφ είναι ο ορισμός του πραγματιστή και ρεαλιστή ηγέτη ο οποίος κινείται κάτω απο το βάρος των δυσμενών στοιχείων που παραθέτω παρακάτω:

Ο πληθυσμός της Βουλγαρίας είναι περίπου στα 6 εκατομμύρια.Απο αυτά περίπου 750,000 είναι μουσουλμάνοι οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι και που κατοικούν στην επαρχία του Κέρτζαλι , στον αντίποδα της οροσειράς Ροδόπης, βόρεια της Κομοτηνής και Ξάνθης.
Περίπου 700,000 είναι οι Ρομά.

Από τα υπόλοιπα 4,5 εκατομμύρια πληθυσμού που αυτοπροσδιορίζονται ως Βούλγαροι, περίπου οι μισοί , και αυτό με επίσημα στοιχεία, είναι μετανάστες στο εξωτερικό με μόνιμη κατοικία σε αυτό και μάλιστα σε υπερπόντιες χώρες όπως Αυστραλία και Βόρεια Αμερική. Τα υπόλοιπα 2-2,5 εκατομμύρια κατοικούν μεν στην Βουλγαρία μόνιμα ωστόσο πολύ συχνά και χωρίς να το δηλώσουν μετακινούνται για πολλούς μήνες σε Ελλάδα-Ιταλία-Γερμανία-Κύπρο για εργασία.

Το ίδιο κάνουν και οι μουσουλμάνοι-Τούρκοι του Κέρτζαλι οι οποίοι ωστόσο πάντα επιστρέφουν σε εύλογο χρονικό διάστημα και επενδύουν τα χρήματα που κέρδισαν στην επαρχία τους και στην δημιουργία οικογένειας.

Οι Τούρκοι της Βουλγαρίας γεννούν παιδιά με αμείωτο ρυθμό ενώ οι Βούλγαροι χριστιανοί βαίνουν προς εξαφάνιση σε τρεις δεκαετίες.

Η Βουλγαρία εκβιάζεται απο την Τουρκία. Στην βουλγαρική βουλή το 5 με 10% των εδρών ανήκουν στο κόμμα που εκπροσωπεί τους Τούρκους. Αυτό το κόμμα στις κυβερνήσεις συνασπισμού της Βουλγαρίας παίζει τον πιο καταλυτικό ρόλο τον σχηματισμό κυβερνήσεων.

Το 1989 και λίγο πριν την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος ο τότε πρ Ζίβκοφ έδιωξε δεκάδες χιλιάδες Τούρκους του Κέρτζαλι οι οποίοι κα΄τεφυγαν στην Τουρκία. Σήμερα πολλοί από αυτούς επιστρέφουν με όλο κι γρηγορότερους ρυθμούς την στιγμή που οι χριστιανοί Βούλγαροι μεταναστεύουν και οι παραμένοντες δεν κάνουν παιδιά.

Οι Βούλγαροι ηγέτες είναι πάντοτε εκβιαζόμενοι από την δυναμική των Τούρκων της χώρας.Το 2013 οι Τούρκοι μειονοτικοί του Κέρτζαλι θεώρησαν τον εαυτό τους αδικημένο από μια σειρά πολιτικών της βουλγαρικής κυβέρνησης. Σε μηδενικό χρόνο ηγέτες και επιφανή στελέχη της μουσουλμανικής κοινότητας είτε μέσω συνεντεύξεων είτε με διαρροές μιλούσαν για εξέγερση των μουσουλμάνων και κλείσιμο δρόμων που οδηγούν σε τουριστικά θέρετρα όπως το Παμπόροβο αλλά και των την διακοπή κυκλοφορίας των εθνικών οδών που διασχίζουν το Κέρτζαλι.

Το σενάριο το οποίο προβλέπει την ελεύθερη είσοδο τουρκικών ειδικών δυνάμεων στην Βουλγαρία, οι οποίες μέσω του Κέρτζαλι θα χτυπήσουν Κομοτηνή και Ξάνθη με την αναγκαστική ανοχή της Βουλγαρίας, δεν είναι και τόσο απίθανο.

Η Βουλγαρία παρόλο που διακατέχεται από αλυτρωτισμό όπως όλες οι όμορες μας χώρες, έχει φερθεί υποδειγματικά σε σχέση με το Σκοπιανό ζήτημα Η Βουλγαρία επίσημα καταδικάζει την πολιτική των Σκοπίων στο θέμα της ονομασίας και αυτό παρόλο που και η Βουλγαρία ονομάζει ως Μακεδονία του Πίριν την επαρχία του Σαντάνσκι-Μπλαγόεφγκραντ .

Ωστόσο η οικονομική καχεξία της Βουλγαρίας την κάνει εξαρτώμενη απο την Γερμανία και τον τουρκικό παράγοντα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Γερμανία επέλεξε τον χρόνο της συνδιάσκεψης τώρα που η Βουλγαρία προεδρεύει της Ε.Ε.

Η Ελλάδα θα προσέλθει στην συνδιάσκεψη της 26ης Μαρτίου έχοντας να αντιμετωπίσει τον άξονα Τουρκίας -Γερμανίας σε έδαφος και διαιτησία της Βουλγαρίας, χώρα που εξαρτάται απολύτως οικονομικά και γεωπολιτικά απο τις δύο πρώτες.Η Μέρκελ επισκέφθηκε την Βουλγαρία την 20 Ιανουαρίου για να προετοιμάσει το έδαφος της διάσκεψης της 28 Μαρτίου. Στις 20 Ιανουαρίου εισέβαλε η Τουρκία στην επαρχία Αφρίν, μιλάμε για τέλειο συντονισμό.

Στην διάσκεψη αυτή η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει :

  • α. για την απόδοση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια
  • β. στην παράδοση των ΄΄οχτώ΄΄ για να πάρει πίσω τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
  • γ. στην διευθέτηση των εκρεμοτήτων με την Αλβανία, τον έτερο σύμμαχο της Τουρκίας , σχετικά με το ΄΄Τσάμικο΄΄ και την διευθέτηση της ΑΟΖ στο Ιόνιο , πάντα βέβαια με όρους επαχθείς για την Ελλάδα και
  • δ. για την δέσμευση ότι το επόμενο στάδιο θα αφορά τις προσπάθειες για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου
Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και το χάσιμο της εθνικής κυριαρχίας είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να περάσει στην κοινή γνώμη γιαυτό και ίσως κανονισθεί ένα στημένο θερμό επεισόδιο. Ήδη έχουν αρχίσει δηλώσεις ηττοπάθειας ανώτατων κυβερνητικών στελεχών σχετικά με την ανικανότητα της Ελλάδας να αντεπεξέλθει σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Παράλληλα η Τουρκία η οποία φιλοξενεί τρία εκατομμύρια πρόσφυγες απο την Συρία θα αυξήσει τις παράνομες εισροές τους προς την Ελλάδα η οποία δεν έχει δικαίωμα να τους προωθήσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Ερντογάν θα εκβιάσει τον Τσίπρα με την αύξηση τω προσφυγικών ροών οι οποίες δεν θα απασχολήσουν την Γερμανία εφόσον τα σύνορα έχουν κλείσει για τους πρόσφυγες.

Οι αυξημένες εισροές θα αυξήσουν και τα δυστυχήματα . Οι πνιγμένοι πρόσφυγες θα αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας και ο Ερντογάν θα ενοχοποιήσει-δαιμονοποιήσει την Ελλάδα ως διώκτη των δύστυχων μουσουλμάνων προσφύγων.Με πρόσχημα την διάσωση των προσφύγων η Τουρκία θα αναλαμβάνει τις επιχειρήσεις διάσωσης τους εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία.

Οι εξελίξεις μετά την διάσκεψη της 28 Μαρτίου θα έχουν πολύ ενδιαφέρον...


Greek Spirit
18-3-2018
ΠΗΓΗ