23 Ιαν 2020

Μια "ροκ σταρ" υποψήφια δεν αρκεί να είναι καλή, πρέπει και να πιστεύει στη "σωστή" "θρησκεία"...Έργα και ημέρες της "νέας" ΠτΔ

Μετά την ανακοίνωση του ονόματος μιας γυναίκας ως υποψήφιας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να "φάνε" εύκολα τον Καραμανλικό Παυλόπουλο, το διαδίκτυο γέμισε από "αγιογραφικές" περιγραφές της νέας υποψήφιας. Σε μια απ' αυτές διάβασα "Νέα δικηγόρος αφηγείται: Στη Νομική λέγαμε ατάκες της «σαν να ήταν ροκ σταρ»". Ωστόσο το ιστολόγιο δεν είναι εδώ για να κάνει "αγιογραφίες", οπότε ας διαβάσουμε" πίσω απ' τις γραμμές":

Όπως είναι γνωστό,την υποψηφιότητα που ανακοίνωσε ο Κούλης έσπευσαν αμέσως να στηρίξουν ο Αλέξης κι η Φώφη, σε μια σπάνια εκδήλωση σύμπνοιας. Τέτοια απόλυτη σύμπτωση απόψεων των κομμάτων του μνημονιακού τόξου, εκτός απ' τα μνημόνια οικονομικής υποδούλωσης των Ελλήνων για έναν αιώνα, μόνο σ' ένα θέμα έχει ξαναπαρουσιαστεί. Όπως διάβασα εδώ, "Όλα τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής έχουν υιοθετήσει το ψευδέστατο θεώρημα της κλιματικής κρίσης. Δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα στη Βουλή το οποίο να διαφοροποιείται."

Μα, φυσικά, τα κόμματα τα ενώνει το χρήμα πίσω απ' την απάτη της "κλιματικής αλλαγής", που πλέον την έχουν εξελίξει σε "κλιματική κρίση". Ποια η διαφορά "αλλαγής" από "κρίση"; Μα η "κρίση" "δικαιολογεί" τη λήψη έκτακτων μέτρων.

Ένα απ' αυτά ήδη μας το αποκάλυψε ο Σταθάκης, σε άρθρο του μέσα στις γιορτές, τη νέα, πρόσθετη φορολόγηση των ήδη βαρύτατα φορολογούμενων καυσίμων:
Η φορολόγηση των καυσίμων δεν θα γίνει μόνο για να μαζέψουν κι άλλα λεφτά απ' τις τσέπες μας.Ο εξηλεκτρισμός των πάντων θα κάνει πανεύκολη την ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών, το κράτος-"Μεγάλος Αδελφός" του Όργουελ αλλάζει όνομα και θα λέγεται πλέον ΕΕ.
Αυτή είναι η αντίληψή τους για τη Δημοκρατία: συστηματική στέρηση του δικαιώματος για ελεύθερες επιλογές και επιβολή καταναγκαστικών μέτρων στους λαούς, με δήθεν νομιμοποίηση μέσα απ' τα Κοινοβούλια.

Αλλά ξέρουν πως στη λαϊκή συνείδηση δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιηθούν, γι' αυτό κι επιδίδονται σε συστηματική πλύση εγκεφάλου, με συνεχή προπαγάνδα απ' τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Όταν οι σημερινοί νέοι μεγαλώσουν, αποκτήσουν εμπειρίες απ' τη ζωή κι αντιληφθούν το μέγεθος της απάτης, ποιος ξέρει ποια θα είναι η αντίδραση.


Ξαναγυρνώντας στη "ροκ σταρ" υποψήφια, αναγνώστης του ιστολογίου εντόπισε ...
άρθρο της με τίτλο "Η κλιματική κρίση και ο ρόλος του δικαστή", με το οποίο δηλώνει την απόλυτη πίστη της στη νέα "θρησκεία" και δίνει γραμμή στους δικαστές για το δρόμο που πρέπει ν' ακολουθήσουν προκειμένου, ποιος ξέρει, μια μέρα να γίνουν κι αυτοί διακοσμητικοί αντιπρόεδροι κυβέρνησης ή και πρώτοι πολίτες της χώρας. Το άρθρο έχει πολύ πρόσφατη ημερομηνία, μόλις πριν 2 μήνες στις 17/11/2019, οπότε αυτό "πονηρεύει" και τον πιο καλόπιστο για το πότε ακριβώς έγινε η επιλογή της για το ύπατο αξίωμα της χώρας.


Ακόμα πιο πολύ "πονηρεύεται" κανείς όταν ψάχνοντας λίγο βλέπει πως το άρθρο αυτό είναι η εισαγωγική ομιλία της ως "προσκεκλημένη ομιλήτρια" σε διεπιστημονικό συνέδριο στα Χανιά, στις 25-26 Οκτωβρίου 2019 με θέμα «Περιβαλλοντικές προκλήσεις στον 21ο αιώνα». Μάλιστα οι περιβαλλοντικές ανησυχίες των οργανωτών είναι τόσο "υψηλές" κι "αγνές", που αμέσως μετά την ομιλία της "προσκεκλημένης ομιλήτριας" στο πρόγραμμα ακολούθησαν δυο προωθητές της "κλιματικής κρίσης", απ' το Σύριζα ΗΠΑ και τη γνωστή ομάδα του Αστεροσκοπείου Αθηνών και αμέσως μετά ένας "νομικός συμπαραστάτης και νομικός σύμβουλος" περιβαλλοντικών ΜΚΟ, που κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

Αλλά δεν κάλεσαν π.χ. κάποιον απ' την Ερευνητική Ομάδα Φυσικής Κλίματος του Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος-Μετεωρολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που δεν βρήκε αύξηση της θέρμανσης της τροπόσφαιρας με το γεωγραφικό πλάτος, όπως λέει η θεωρία της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Γιατί να τους καλέσουν; Για να "χαλάσουν την πιάτσα";


Κι αφού το ακροατήριο "επιμορφώθηκε" στο ξεκίνημα από τέσσερις απανωτές ομιλίες, που ενδεχομένως έλεγαν τα ίδια πράγματα, (δεν βρήκα κάπου τις άλλες ομιλίες), ο σκοπός του συνεδρίου είχε ήδη επιτευχθεί. Τα κάστρα πάντα πέφτουν από μέσα, ας μην αναρωτιούνται λοιπόν οι Χανιώτες κι οι λοιποί Κρητικοί για ποιο λόγο οι βουνοκορφές τους στα προσεχή χρόνια θα γεμίσουν απ' τις με τη σφραγίδα του ΔΕΔΔΗΕ άχρηστες ανεμογεννήτριες.


Η ομιλία της "προσκεκλημένης ομιλήτριας" έκλεισε με την πολύ ενδιαφέρουσα παραίνεση "Ο δικαστής έχει τα μέσα που του παρέχει η έννομη τάξη, εσωτερική και διεθνής δεν μπορεί όμως να διατυπώνει δικές του πρωτογενείς επιστημονικές κρίσεις και εκτιμήσεις, είναι αναγκαίο να στηρίζεται σε επιστημονικές μελέτες και διαπιστώσεις ειδικών, που προκύπτουν από τον φάκελο σε κάθε υπόθεση." Παρόλο που ο Ιησούς είχε πει "ζητείτε και ευρήσετε", στα Χανιά η παραίνεση ήταν "μη ζητείτε ίνα μη ευρήσετε", όσα έχει μέσα ο φάκελος σας είναι αρκετά, αγαπητοί συνάδελφοι, καμιά σημασία δεν έχει αν ο φάκελος έχει μέσα μόνο όσα έβαλαν αυτοί που έχουν τα λεφτά να προσφεύγουν διαρκώς στη "Δικαιοσύνη". Όσοι δεν έχουν λεφτά, ας πρόσεχαν! Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος!


Φυσικά δεν περιμένει κανείς από απόφοιτους Νομικής, που απ' το Λύκειο ακόμα έχουν πάρει θεωρητική γνωστική κατεύθυνση, να καταλαβαίνουν από Φυσική, Χημεία, Γεωλογία, Βιολογία. Ο καθένας όμως περιμένει απ' το φυσικό δικαστή να ενσωματώσει πλήρως στη δική του πρακτική το από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό "Μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφοίν μύθον ακούσης" και να σιγουρευτεί πως όλοι έχουν ίση πρόσβαση στην ένδική προστασία, καθώς εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα, στο "ίση".

Δεν μπορεί ο καθένας διαρκώς, πολύ περισσότερο στις μνημονιακές οικονομικές συνθήκες, να διαθέτει μερικές χιλιάδες ευρώ για να καταφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να προστατεύσει το αρχέγονο περιβάλλον απ' την επέλαση των δήθεν "επενδυτών". Κάπως έτσι μάλλον κι ο Ουγκώ είχε γράψει "Ξύστε το δικαστή, θα βρείτε το δήμιο". Εν προκειμένω και του περιβάλλοντος, βεβαίως-βεβαίως ...

ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.

Αἰκατερίνη Σακελλαροπούλου :
  • Τὸν Μάρτιο τοῦ 2001 στὸ Συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας ἐτάχθη ὑπὲρ τῆς ἀπαγορεύσεως τῆς ὑποχρεωτικῆς ἀναγραφῆς τοῦ θρησκεύματος στὶς ταὐτότητες, συντασσομένη μὲ τὴν πλειοψηφία.
  • Ἐπέρριψε τοὺς ἰσχυρισμοὺς τῶν Δήμων σχετικὰ μὲ τὴν ἐγκατάσταση ΧΥΤΑ σὲ Κερατέα καὶ Γραμματικό.
  • Τὸν Ἰούνιο τοῦ 2010, ὡς εἰσηγητὴς σὲ διάσκεψη, ἐψήφισε τὴν ἀποβολὴ τοῦ Ἄρη Πουλιανοῦ ἀπὸ τὸ Σπήλαιο Πετραλώνων
  • Τὸν Φεβρουάριο τοῦ 2013 συνεφώνησε, ὡς μειοψηφία, στὴν ἀπόδοση ἑλληνικῆς ἰθαγενείας σὲ ἀλλοδαπούς.
  • Συμμετεῖχε στὴν δίκη τοῦ Γιώργου Παπακωνσταντίνου ἔχοντας τὴν ἄποψη ὅτι τὸ ψηφιακὸ ἀρχεῖο τῆς λίστας Λαγκὰρντ δὲν μπορεῖ ἀπὸ τὸν νόμο νὰ θεωρηθῇ ὡς ἔγγραφο καὶ νὰ ληφθῇ ὑπ’ ὄψιν.
  • Ὑπῆρξε εἰσηγήτρια σὲ ἀπόφαση τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας ὑπὲρ τῶν μεταλλείων τῆς Χαλκιδικῆς, ἀποῤῥίπτοντας προσφυγὴ 264 κατοίκων. Σήμερα ἡ περιοχὴ ὁμοιάζει μὲ Κρανίου Τόπο.
  • Τὸ 2018 ἀπέῤῥιψε ὡς Πρόεδρος τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας προσφυγὲς συλλόγων κατὰ τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν γιὰ τὴν Μακεδονία μας.
  • Ὑπεστήριξε στὸ Συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας ὅτι τὰ αὐτονομιστικὰ σωματεῖα τῶν Σκοπιανῶν στὴν Ἑλλάδα μποροῦν νὰ ἐκφράζονται ἐλεύθερα καὶ νὰ ζητοῦν τὴν Ἀνεξάρτητο Μακεδονία
  • Τὸ 2018 ἀπεφάσισε ὡς Πρόεδρος τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας ὅτι εἶναι νόμιμος καὶ ἀναγκαία ἡ ἔνταξις τῶν «προσφυγόπουλων» στὰ σχολεῖα.
  • Τὸν Ἰούλιο τοῦ 2019 ἀπεφάσισε τὸ ὁριστικὸ τέλος τοῦ 13ου καὶ 14ου μισθοῦ τῶν δημοσίων ὑπαλλήλων (δῶρα Χριστουγέννων καὶ Πάσχα). [Πηγή]