22 Ιαν 2020

Φτάνει πια έως ΕΔΩ! Φυλάξτε-Κλείστε τα σύνορα! Λαοθάλασσα σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο (Βίντεο)

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020


Γενική απεργία, με καθολική συμμετοχή σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου που πλήττονται από τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Κάθε δραστηριότητα έχει νεκρώσει, κλειστά είναι έως και τα περίπτερα, ενώ νωρίς το πρωί «σφραγίστηκε» το κτίριο της ΔΟΥ Μυτιλήνης.

Οι κεντρικές συγκεντρώσεις, οργανωμένες από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ξεκίνησαν στις 12.00 το μεσημέρι, στη Μυτιλήνη στο χώρο της Προκυμαίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης, στη Χίο στην πλατεία Πλαστήρα και στη Σάμο στην πλατεία Πυθαγόρα.

Πλήθος κόσμου έχει κατέβει στους δρόμους
όπως φαίνεται από τις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ, πολλοί με ελληνικές σημαίες στα χέρια. “Θέλουμε πίσω τα νησιά μας. Θέλουμε πίσω τη ζωή μας” γράφουν τα φυλλάδια της γενικής απεργίας, με τους κατοίκους των νησιών να τονίζουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Με αποφάσεις των ΟΤΑ και των σωματείων και των άλλων φορέων που συμμετέχουν απορρίπτεται το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά, ζητείται ο άμεσος απεγκλωβισμός των αιτούντων άσυλο, ο έλεγχος των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, η φύλαξη των συνόρων και η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και των δομών υγείας και ασφάλειας.

Ας σημειωθεί ότι σχηματισμοί προσκείμενοι στο ΚΚΕ συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις με διαφορετικό πλαίσιο και διαφορετικές συγκεντρώσεις.




Πηγή

Αιγαίο, Ελλάδα, Ελληνισμός

Όταν σιωπάς για τα Μνημόνια, για τη Μακεδονία, για την Κύπρο, για το Αιγαίο, για τη Θράκη για το δημογραφικό, για το μεταναστευτικό, για τη φυγή των νέων στο εξωτερικό , για το Όχι που έγινε Ναι, για τη Ναζιστική Τουρκία, για την ανεργία, για την αναξιοκρατία,για τη ζωή, για τον Ελληνισμό...


ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΙΛΗΣΑΝ !!! 


ΛΕΣΒΟΣ - ΧΙΟΣ - ΣΑΜΟΣ ΒΡΟΝΤΩΦΩΝΑΞΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

TI ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΡΙΟ … «ΧΑΛΙ-ΟΛΕ» ΤΩΝ :

ΜΗΤΑΡΑΚΗ-ΣΤEΦΑΝΗ-ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΛΕΣΒΟ-ΧΙΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟ;

ΛΕΣΒΟΣ
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
ΧΙΟΣ
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες




ΣΑΜΟΣ