17 Μαρ 2020

Στα χρόνια των μνημονίων, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που είχαν συνδέσει την ύπαρξή τους με την παραμονή στην Ε.Ε. και το ευρώ, απέκρυπταν συνειδητά, την αποδιάρθρωση της πραγματικής οικονομίας.


Ακόμη, λοιπόν, και αν η παγκόσμια οικονομία καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση του κοροϊδοϊού,  η "πανδημία" θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στην Ελλάδα για τις δομικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.





Η ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά αδύναμη, με πολύ φτωχούς ρυθμούς ανάπτυξης (μόλις 1,9% για το 2019), χαμηλότατες επενδύσεις, περιορισμένη κατανάλωση, χαμηλή παραγωγικότητα, αρνητική καθαρή αποταμίευση και ροπή προς έλλειμμα στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές. Το χρέος της είναι μεγαλύτερο από ποτέ (356 δις, ή 185% του ΑΕΠ)


Τελειώστε τους τώρα…



Δεν ξέρω αν η είδηση είναι πραγματική και εάν είναι όντως δεδομένη η άρνηση Στουρνάρα να χρησιμοποιηθεί μέρος από το μαξιλάρι των 30+ δις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της βιολογικής κατάρας που πλήττει την χώρα μας όπως και τον πλανήτη ολόκληρο, αλλά σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε γι ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με δύο κρίσιμες διαπιστώσεις...


  • Πρώτον: Τράπεζα της Ελλάδας και τραπεζικό σύστημα εν συνόλω, λειτουργούν και συμπεριφέρονται ως μια ιδιότυπη “συμμορία”, πλήρως αποσπασμένη από την δεινή πραγματικότητα την οποία βιώνει η χώρα, απολύτως αδιάφορη για τις κρίσιμες εθνικές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη, και προκλητικά ανάλγητη όσο και εχθρική απέναντι στην... ελληνική κοινωνία και δη στο υπερχρεωμένο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.
  • Δεύτερον: Η υπερεθνική χειραφέτηση αυτής της “συμμορίας”, και η Ευρωπαϊκή προστασία που της παρέχεται, συνιστά πρόκληση πρώτου μεγέθους και ένα επικίνδυνο απόστημα το οποίο πρέπει να σπάσει ΤΩΡΑ, διότι όταν οι συνέπειες της βιολογικής κατάρας αρχίσουν να στραγγαλίζουν αυτό που μάθαμε να αποκαλούμε "εθνική οικονομία" θα είναι πλέον αργά. Άλλωστε υπάρχει παρελθόν, και ουδείς δικαιούται να αμφιβάλει για τον ρόλο και την στάση που θα κρατήσουν οι αξιολάτρευτοι τραπεζίτες.

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να επεξεργαστεί συγκεκριμένο σχέδιο βιώσιμης στήριξης της χώρας, των κρίσιμων – στρατηγικών υποδομών της και του Έθνους, συνυπολογίζοντας και τα καινούρια δεδομένα με τα οποία έχει επιβαρυνθεί συνολικά η καθημεριονότητα, εξ αιτίας της συνδυασμένης πίεσης από την πανδημία και την τουρκική επιθετικότητα.

Και οφείλει να το κάνει, διαμηνύοντας στους πάντες ότι η ανάγκη υλοποίησης αυτού του σχεδίου, θέτει σε δεύτερη μοίρα έως και σε πλήρη αναστολή επ αόριστον, το σύνολο των μνημονιακών και δήθεν διεθνών υποχρεώσεων που της έχουν επιβληθεί.

Και φυσικά πρώτο και άκρως απαραίτητο βήμα για την αποσαφήνιση αυτού του μηνύματος έναντι πάντων, είναι η άμεση και πλήρης άρση κάθε ασυλίας τόσο του κεντρικού όσο και του συνόλου των τραπεζιτών, καθώς και η καθολική ανακοπή του εγκληματικού σχεδίου τους, σε βάρος των υπερχρεωμένων συμπολιτών μας, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη... [ΠΗΓΗ]