12 Μαρ 2020

Το πράγμα «μπάζει» από παντού.




Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 - Εκτεταμένη ρίψη χημικών γίνεται από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να τους εμποδίσουν την είσοδο. Νέα εστία έντασης εντοπίζεται στην περιοχή των Πετράδων, κοντά στο Πύθιο Έβρου. Στο σημείο αυτό δεν υπάρχει φράχτης, αλλά μόνο στενά περάσματα, από τα οποία οι λαθρομετανάστες επιχειρούν να μπουν στην ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λαθρομετανάστες είχαν μεταφερθεί νωρίτερα στο σημείο, από το Παζάρ Κουλέ, με λεωφορεία από τους Τούρκους.





Από το Ιόνιο μέχρι και ΝΑ (νοτιονατολικά) του Καστελόριζου το τουρκικό Ναυτικό έχει παρατάξει αυτή την στιγμή τον υποβρύχιο στόλο του, σε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση, η οποία ξεκίνησε εχθές και πρόκειται να διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου.

Συνολικά 11 από τα 12 τουρκικά υποβρύχια έχουν απλωθεί σαν «βεντάλια» από το Ιόνιο μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου, έως και ανατολικά της Κρήτης φτάνοντας έως την Κύπρο, βάσει των Subnote που έχει εκδώσει η Άγκυρα, σε μια καθαρά επιθετική ενέργεια αποκλεισμού και περιορισμού των κινήσεων των σκαφών επιφανείας του ΠΝ.


Η τουρκική κίνηση, που θυμίζει προετοιμασία για σύγκρουση, δεν είναι τυχαία φυσικά, ούτε και άσχετη με το έκρυθμο κλίμα στον Έβρο. Η κίνηση αυτή της τουρκικής Αεροπορίας, που δεν έχει προηγούμενο, τοποθετεί την κλιμάκωση που επιζητούν οι Τούρκοι σε ένα νέο επίπεδο, ένα πιο κάτω από την σύγκρουση. Γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσαν να κάνουν πλην των πυρών.



Σφραγίστε ερμητικά τα σύνορα με την Τουρκία πριν να είναι αργά .Ο κορωνοϊός βράζει. Οι πληροφορίες μιλούν για χιλιάδες κρούσματα που το απολυταρχικό καθεστώς τα κρύβει.Ειδικά τα νησιά κινδυνεύουν να γίνουν Ιταλία.

ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ/ΦΩΤΟ:Α.Τ.