TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

31 Μαρ 2013

Μια προειδοποίηση από το παρελθόν (1934)

Σέ άμεση σχέση με το προηγούμενο άρθρο

Την 31 Ιανουαρίου 1934 υποτιμήθηκε το δολάριο Αμερικής κατά 40,4% και καθορίσθηκε η τιμή του χρυσού σε 35 δολάρια η ουγγιά. Είχε προηγηθεί την 19.4.1933 η εγκατάλειψη του κανόνα του χρυσού.

Με δεδομένο ότι η οικονομική κρίση του 1929 κατέληξε μετά από 4 χρόνια και 3 μήνες περίπου στη λήψη του απαιτούμενου διορθωτικού μέτρου αναμείνατε το αργότερο έως το τέλος του 2012 (2008+4) μια αντίστοιχα μεγάλη υποτίμηση του δολαρίου Αμερικής. (Είμαστε πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο,με μιά μικρή χρονική απόκλειση)

Η συνέπεια ενός τέτοιου μέτρου θα είναι η κατάρρευση της ζώνης του ευρώ, καθώς όλα τα εξαγόμενα και "τιμολογούμενα" σε ευρώ αγαθά θα γίνουν πανάκριβα και μη ανταγωνιστικά, ενώ παράλληλα το δημόσιο χρέος των χωρών του ευρώ θα ανατιμηθεί αντίστοιχα. (SON OFEON)
Καταλάβατε τώρα τι περιμένει ο σορός και τοποθετήθηκε πρόσφατα μονο σε χρυσό?


20 Αυγούστου 2012

«Τέλος εποχής»: Ο Σόρος πουλάει τις μετοχές του, επενδύει πάνω από 130 εκατ. δολάρια σε χρυσό και προβλέπει ότι Ευρώπη και Αμερική είναι πιθανό να κατρακυλίσουν στο χάος και στον εμφύλιο...

Σαν ένας προάγγελος του τι είναι πιθανό να μας περιμένει το φθινόπωρο του 2012 μοιάζει η πρόσφατη κίνηση του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει πουλήσει όλες τις μετοχές του, όπως αποδεικνύεται από το συμπληρωμένο έντυπο 13-F που υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2012.

Ο Σόρος, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια μέσω διαφόρων λογαριασμών στις ΗΠΑ και στα νησιά Cayman, φέρεται να έχει «ξεφορτωθεί» πάνω από ένα εκατομμύριο μετοχές σε χρηματοοικονομικές εταιρείες και τράπεζες, μεταξύ των οποίων στη Citigroup (420.000 μετοχές), JP Morgan (701.400 μετοχές) και Goldman Sachs (120.000 μετοχές ). Η συνολική αξία των μετοχών που πουλήθηκαν ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. δολάρια.

Το εξίσου ενδιαφέρον με την πώληση των μεγάλης αξίας αυτών μετοχών του είναι το πού εναπόθεσε τα ποσά του ο Σόρος. Την ίδια στιγμή που πουλούσε μετοχές τραπεζών, είχε αποκτήσει περίπου 884.000 μετοχές (αξίας περίπου 130 εκατ. δολαρίων) σε χρυσό μέσω της Trust SPDR Gold.

Όταν ένας σημαντικός διεθνής «παράγοντας», με απευθείας δεσμούς με τον Λευκό Οίκο, την Wall Street και το τραπεζικό σύστημα, αρχίζει να ξεφορτώνεται μετοχές και να συσσωρεύει χρυσό, αυτό ίσως να σημαίνει ότι αναμένονται πολύ σοβαρές εξελίξεις στον κόσμο των αγορών.

Ενώ έχει συχνά επικριθεί για τις εκκλήσεις του υπέρ της κεντροποίησης του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, της αύξησης της κρατικής παρέμβασης στην οικονομία και αυτού που αποκαλεί "εμφάνιση της νέας παγκόσμιας τάξης", αν υπάρχει κάποιος που έχει πάγιες εκ των έσω πληροφορίες για το πού κατευθύνονται τα πράγματα στο άμεσο μέλλον, αυτός είναι ο Σόρος.

Ο Σόρος, ο οποίος έχει γράψει εκτενώς για μια «επερχόμενη παγκόσμια αλλαγή» και τις επιπτώσεις της, στο βιβλίο του «Το Κραχ του 2008», όπου αποκαλεί το σημερινό οικονομικό και πολιτικό μοντέλο «τέλος εποχής», δήλωσε πρόσφατα ότι η χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάσταση σε όλο τον κόσμο είναι τόσο σοβαρή που η Ευρώπη δεν αποκλείεται σύντομα να κατρακυλίσει στο χάος και στον εμφύλιο. Σημειώνει, επίσης, ότι ο κόσμος εισέρχεται σε «μία από τις πιο επικίνδυνες περιόδους στη σύγχρονη ιστορία», και προβλέπει βίαιες ταραχές στην Αμερική και βάναυση καταστολή των εξεγέρσεων από το κράτος, το οποίο θα περιορίσει δραματικά τις πολιτικές ελευθερίες.

Ο Σόρος όχι μόνο προέβλεψε την κατάρρευση του 2008 και ανέλαβε δράση ώστε να αυτοπροστατευθεί, αλλά πρότεινε, επίσης, διάφορα διορθωτικά μέτρα που εφάρμοσαν τελικά οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ προκειμένου να «εξορκίσουν» την αποπληθωριστική ύφεση.

Στο εν λόγω βιβλίο του, άφησε να εννοηθεί ότι οι κεντρικές τράπεζες «εμποτίζουν» το σύστημα με τεράστια ποσά νομισματικής επέκτασης, αλλά επίσης προειδοποίησε ότι εάν δεν διοχετευθούν αρκετά ποσά στη σωστή κατεύθυνση, θα επεκταθεί απλώς η εμφάνιση του αποπληθωρισμού και η υπερβολική τύπωση χρήματος θα οδηγήσει σε κατάρρευση λόγω υπερπληθωρισμού του νομίσματος.

Με βάση την πρόσφατη κίνηση των λογαριασμών του Σόρος στις ΗΠΑ, είναι προφανές ότι οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες έχουν αποτύχει στις όποιες προσπάθειες σταθεροποίησης του συστήματος. Ο Σόρος εξασφαλίζει κέρδος από τις εταιρείες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο σε περίπτωση που το χρηματοπιστωτικό σύστημα υποστεί ό,τι υπέστη το 2008 και μετατοπίζει τις μετοχές του στο πιθανόν μοναδικό είδος επένδυσης που θα μείνει όρθιο όταν όλα τριγύρω θα έχουν σωριαστεί.


Τι ακριβώς περιμένει ο Σόρος; Γιατί, αγοράζει χρυσό;

Είναι γνωστό σε όλους πως ο χρυσός αποτελεί σταθερή (με ανοδικές τάσεις ανά περιόδους) αξία και εξασφαλίζει την μη απώλεια οικονομικής ισχύος, κάτω από οιεσδήποτε συνθήκες, ακόμη και στην χειρότερη των περιπτώσεων, δηλαδή σε περίπτωση πολέμου, ακόμη και ενός ευρείας κλίμακας, γενικού ή και παγκοσμίου πολέμου. 

Θεωρείται βέβαιο πως μετά το πέρας του πολέμου ισχυρός είναι εκείνος που κατέχει χρυσό, αφού ορίζει τις συναλλαγματικές αξίες. Εξάλλου, είναι γνωστό πως ο πόλεμος είναι κάτι καταστροφικό και μόνο όσοι κατέχουν χρυσό μπορούν με βεβαιότητα να βρίσκονται μεταξύ των νικητών...

Υπάρχει, όμως, τέτοια περίπτωση; Βρισκόμαστε μπροστά σε κάποια γενικευμένη σύρραξη ή ο Τζορτζ Σόρος φοβήθηκε τις κοινωνικές αντιδράσεις από την γενικευμένη οικονομική λιτότητα;

Είναι γνωστό πως πριν δύο χρόνια ο Τζορτζ Σόρος μετέφερε ένα πάρα πολύ σημαντικό ποσοστό της περιουσίας του στην βιομηχανία τροφίμων και ως εκ τούτου είναι απολύτως σαφές πως μία γενικευμένη κοινωνική έκρηξη μάλλον θα του απέδιδε κέρδη.

Προφανέστατα, λοιπόν, ο κύριος Σόρος δεν ανησυχεί για κοινωνικές εντάσεις και εκρήξεις. Η ανησυχία του (και οι πολύ καλές πληροφορίες που σίγουρα έχει) δείχνει να εστιάζεται σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι πολύ πιό βίαιο, του οποίου την επόμενη ημέρα δεν μπορεί να προβλέψει.

Και αυτό το επίπονο φαίνεται πως έχει έδρα τον Λευκό Οίκο και μία ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος φαίνεται να πιέζεται πλέον του δέοντος από τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και από βουλευτές και μέλη της κυβέρνησής του, προκειμένου να δώσει το "πράσινο φως" για μία επίθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ κατά του Ιράν.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ προσπαθούν να πετύχουν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δημόσια δήλωση ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει στρατιωτική ισχύ κατά του Ιράν, γράφει η εφημερίδα «Μααρίβ».

Η ηγεσία του Ισραήλ υπολογίζει ότι ο Αμερικανός ηγέτης θα κάνει παρόμοια δήλωση στο άνοιγμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 25 Σεπτεμβρίου είτε σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο φόρουμ, αλλά πριν από αυτή την ημερομηνία. Αυτή τη στιγμή η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ και η αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ προσπαθούν να δράσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Και μία τέτοια εξέλιξη είναι βέβαιο πως δεν μπορεί να την αποτρέψει ο κύριος Σόρος, όμως δεν μπορεί να αφήσει την μοίρα να αποφασίσει για το πως θα τον βρει η επόμενη ημέρα ενός τέτοιου πολέμου, αφού είναι απολύτως βέβαιο πως ένας τέτοιος πόλεμος θα σημάνει κάτι πολύ μεγαλύτερο, αφού θα εμπλακεί η Ρωσία και ποιός ξέρει, ίσως και η Κίνα. 

Με την μετατροπή των 130 εκατομμυρίων, ο Τζορτζ Σόρος αποσκοπεί στην δημιουργία ενός ελάχιστου (ίσως) "σωσίβιου" για τον ίδιο. Εκτός, φυσικά, και αν θέλει απλά να δημιουργήσει εντυπώσεις, για να πιέσει και ο ίδιος ακόμη περισσότερο τον Λευκό Οίκο στην ανακοίνωση πολέμου κατά του Ιράν...

Mac Slavo
SHTF Plan
20 Αυγούστου 2012