TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Μαρ 2013

Γιατί οι τράπεζες έχουν συμφέρον να μην εξοφλούνται τα δάνεια
Σήμερα υπάρχει διάχυτη η αμφιβολία για όλα γύρω μας και αδυνατούμε να δούμε καθαρά ποιος ωφελείται από αυτό που μας συμβαίνει.

Ας διαβάσουμε προσεκτικά την παρακάτω άποψη γιατί είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα :

Οι τράπεζες είναι γνωστό ότι ενοχοποιούνται για κάθε οικονομική ύφεση.


Το απόφθεγμα λέει πολλά: «Οι τράπεζες σου δίνουν μια ομπρέλα όταν λιάζει και σου την παίρνουν όταν βρέχει» Μεχρι εκεί εχουν καταλάβει πολλοί αλλά το οτι προκαλούν και την βροχή αυτό δεν το εχουν καταλάβει δυστυχώς πολλοί.
Ας δούμε τα ακόλουθα ολιγόλεπτα βίντεο για να καταλάβουμε οτι τίποτα δεν είναι τυχαίο, και την οικονομική κρίση και την ύφεση δεν την στέλνει ο θεός...

Πάμε όμως να δούμε με απλά λόγια πως ωφελούνται από τις αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις.
Αυτό που στην πραγματικότητα γίνεται με κάθε ύφεση της οικονομίας είναι το εξής:

Οι τράπεζες εμφανίζουν υποτιθέμενες ζημιές –αντί για κέρδη- με αποτέλεσμα να μην φορολογούνται. Όμως οι ζημιές που εμφανίζονται από τα δάνεια που δεν πληρωθήκανε είναι διασφαλισμένες με ακίνητα μεγαλύτερης αξίας από ότι τα δάνεια που χορηγήσανε. Έτσι κατασχέτουν τα ακίνητα και τις επιχειρήσεις των δανειοληπτών. Μάλιστα το κόλπο είναι πλέον πιο εξελιγμένο γιατί πολύ περισσότερο καταστρέφονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανυποψίαστων εγγυητών. Έτσι σε περιόδους ύφεσης αδυνατούν να πληρώσουν οι δανειολήπτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία περνάνε στις τράπεζες.

Οι τράπεζες αφού τελειώσουν με τον δανειολήπτη και τα περιουσιακά του στοιχεία στρέφονται εναντίων του εγγυητή και συνεχίζουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς με τα δικά του περιουσιακά στοιχεία.

Στην συνέχεια όταν αργότερα αλλάξουν το οικονομικό κλίμα και περάσουν ξανά σε περιόδους υποτιθέμενης ανάπτυξης, χρησιμοποιόντας τα ΜΜΕ και βγάζοντας ειδήσεις για ανάπτυξη κ.τ.λ. αλάζουν το κλίμα στην αγορά και εκποιούν τα κατασχεμένα περιουσιακά στοιχεία των δανειολυπτών, τα οποία έχουν πάρει υπεραξία αφορολόγητη.

Έτσι πολύ απλά γίνονται τεράστιες οι τράπεζες και όχι από την ομαλή τους λειτουργία. (πάρε το δάνειο – εξόφλησε το δάνειο).


Η ομαλή λειτουργία είναι απλά η βιτρίνα πίσω από την οποία κρύβουν την πραγματική τους δράση.

Αυτό έχει γίνει κατ επανάληψη και έχει φέρει πλέον σαν αποτέλεσμα να χειρίζονται τις οικονομικές κρίσεις περίπου σαν τυποποιημένη δουλειά.


Αν πάρουμε παράδειγμα την πρόσφατη οικονομική κρίση θα δούμε κάποια στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Οι τράπεζες μετά το κόλπο του χρηματιστηρίου που είχε σαν αποτέλεσμα το 1999 ν αδειάσει εργαζόμενους και επιχειρηματίες από μετρητό, δίνανε επιθετικά δάνεια σε οποιονδήποτε.

Το χρήμα αυτό για να είναι ελκυστικό ήταν χαμηλότοκο και η ειδησιογραφία μιλούσε για μακροχρόνια ανάπτυξη και καλούς δείκτες που θα οδηγούσε σε μια περίοδο ευημερίας. Αυτό είναι το δόλωμα που δείχνει ότι και οι πολιτικοί, τα ΜΜΕ καθώς και οι κεντρικές κρατικές υπηρεσίες όπως το Υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι αμέτοχες σ αυτό που γίνεται σήμερα.

Μια και αυτοί ξέρουν καλά που θα οδηγούσε αυτή η κατασπατάληση δανεικού χρήματος για καταναλωτικούς σκοπούς.

Αυτό είναι και το πιο τρανταχτό αποδεικτικό στοιχείο ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφερόταν για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Αφού σε μια χώρα που παράγει ελάχιστα πράγματα και στηρίζεται κυρίως στις εισαγωγές, αν τις δίνεις δανεικό χρήμα για κατανάλωση, αυτό θα φύγει γρήγορα έξω από την χώρα.

Το χρήμα λοιπόν όλοι ξέρουμε ότι έπεσε στην κατανάλωση και μάλιστα επιθετικά.
Δηλαδή μέχρι και που σου τηλεφωνούσαν στο σπίτι, στο γραφείο, οπουδήποτε για να σου βγάλουν πιστωτική κάρτα, δάνειο κ.α.

Μάλιστα είναι τέτοια η δράση των τραπεζών που ακόμα και τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προοριζόταν για επενδύσεις σε επιχειρήσεις που θα φέρνανε ανάπτυξη, έθαψαν.

Οι εβραίοι που βρίσκονται πίσω από τα διεθνή τραπεζικά συστήματα χρησιμοποιούν χειραγογούμενους δείκτες για να δείχνουν την άνοδο ή την πτώση κατά τα συμφέροντα τους.

Ο κόσμος δυστυχώς δεν κοιτάζει πίσω από τους δείκτες αυτούς κατά πόσο είναι αντιπροσωπευτικοί με αποτέλεσμα να πέφτει εύκολα θύμα της καλής η κακής ψυχολογίας που θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να φέρουν την οικονομική άνοδο ή ύφεση κατά τα συμφέροντα τους.

Επίσης σε χώρες μικρές όπως η Ελλάδα παίζει και το σενάριο του ξένου συνεταίρου.

Δηλαδή πρώτα οι τράπεζες μέσω της διαδικασίας που προαναφέραμε θα μαζέψουν τώρα εν έτη 2010, 2011 κ.τ.λ. τεράστια περιουσιακά στοιχεία στην συνέχεια φορτωμένες με την τεράστια περιουσία του Έλληνα, θα πουλιούνται στις ξένες γιατί υποτίθεται θα έχουν ακίνητη περιουσία αλλά δεν θα έχουν μετρητά για να κινηθούν και να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Με απλά λόγια οι τράπεζες εποφθαλμιούν την περιουσία μας και την περιουσία των εγγυητών μας -συχνά συγγενών και φίλων- που μας ζητούν να βάλουμε για να μας δώσουν τα λίγα χρήματα.


Η παγίδα στήνεται πάνω στην φυσική ανάγκη του ανθρώπου για βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Εκμεταλλεύονται αυτό και αφήνουν άστεγους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Τα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί είναι απλά τα εργαλεία που μας οδηγούν στην οικονομική και φυσική μας εξόντωση.

(βλέπε επίσης: Η απάτη των δεικτών http://kataggelies.com/kataggelies/?p=179)

Ο πατριάρχης του τραπεζικού συστήματος βαρόνος M. A. Rothschild είχε πει:
«Δώστε μου τον έλεγχο του νομίσματος ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος κάνει τους νόμους».
Αλλά ακόμα και να μην το είχε πει, είναι αυτονόητο.

ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 1915 ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΠΟΥ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ)1ο μέρος του DVD

(ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ ΚΡΥΦΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ)

Από το λεπτό 1,39,11 εως 1,40,28 λέει για τις οικονομικές κρίσεις που προκαλούν αυτοί που ελέγχουν το χρήμα για ν παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές μεγάλες περιουσίες.

Φτάνει στο φως της δημοσιότητας γράμμα μεταξύ των τραπεζιτών για την κρίση που θα προκαλούσαν, με όλες τις λεπτομέρειες και δείχνουν την πρακτική τους και ότι παίρνουν γραμμή από αυτά που έχουν κάνει κατά το παρελθόν στην Αγγλία.

Αναφέρεται στην χρονολογία: 1891 αναφέροντας αποδείξεις για το πώς και γιατί οι τράπεζες δημιουργούν τις οικονομικές κρίσεις.

(Ολόκληρο το DVD προβάλει αναλυτικά πολλές από τις οικονομικές κρίσεις που δημιούργησαν και τις μεθοδεύσεις τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα)

Οι αργυραμοιβοί (διαχειριστές χρήματος – τράπεζες) συγκέντρωναν δύναμη γρήγορα.

Αφήγηση του αποσπάσματος:
“Ξεκίνησαν να «κουρεύουν τα κοπάδια» δημιουργώντας οικονομικές κρίσεις, ακολουθούμενες από καταπτώσεις της οικονομίας, έτσι ώστε μπορούσαν να αγοράσουν ή να κατασχέσουν χιλιάδες μεγάλης αξίας σπίτια και φάρμες έναντι μικροποσών.

Το 1891 οι αργυραμοιβοί προετοιμάσθηκαν να γονατίσουν την αμερικανική οικονομία ξανά, οι μεθοδεύσεις και τα κίνητρα τους εμφανίσθηκαν με σοκαριστική σαφήνεια σ ένα υπόμνημα που στάλθηκε από την Αμερικανική Επιτροπή Τραπεζιτών, ABA, ένα οργανισμό στον οποίο οι περισσότεροι τραπεζίτες ήταν μέλη.

Σημειώστε ότι αυτό το υπόμνημα καλούσε τους τραπεζίτες να δημιουργήσουν μια συντονισμένη πτώση της οικονομίας σε μια ορισμένη ημερομηνία, τρία χρόνια αργότερα.!!!

Σύμφωνα με το αρχείο του Κογκρέσου, βλέπουμε τι έλεγε το υπόμνημα εν μέρει:

«Την 1η Σεπτεμβρίου, του 1894, δεν θα ανανεώσουμε τα δάνεια μας υπο οποιαδήποτε εξέταση. Την ημέρα αυτή θα ζητήσουμε τα χρήματα μας.
Θα αποκλείσουμε και θα γίνουμε υποθυκευτές σε κατοχή γης. Μπορούμε να πάρουμε τα 2/3 από τις φάρμες δυτικά από το Μισσισιπή και χιλιάδες από αυτές ανατολικά του επίσης, στις τιμές που εμείς επιθυμούμε…
Στη συνέχεια οι αγρότες θα γίνουν ενοικιαστές της γης όπως συνέβη και στην Αγγλία…»
–ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ—
(Το παρόν καταχωρήθηκε στο αρχείο του Κογκρέσου στις 29 Απριλίου του 1913)”


Περισσότερες λεπτομέρειες πιό κάτω:

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ…ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ, ΣΠΙΤΙΑ, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ Κ.Α.)… ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ “ΧΡΗΜΑΤΑ” ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ.


Για να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει, πρώτα από όλα πρέπει να χωρίσουμε τις τράπεζες σε δυο κατηγορίες :

Από την μια είναι οι τράπεζες που βρίσκονται στο παρασκήνιο και κρύβονται πίσω από εθνικά ονόματα π.χ. Κεντρική τράπεζα Ελλάδος (ΚτΕ), Ομοσπονιδακή τράπεζα Αμερικής (FED), Κεντρική τράπεζα Αγγλίας (BoE), κτλ για να παραπλανήσουν τον κόσμο ότι είναι δημόσιες και να νομίζει ο κάθε “νανουρισμένος” από τα ΜΜΕ, και την δικτατορική δημοκρατία, ότι λειτουργούν για το κοινό συμφέρον, ενώ στην πράξη είναι ιδιωτικές και λειτουργούν για τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, από την σύσταση τους εδώ και περίπου 200 χρόνια.

Αυτές έχουν αποσπάσει το καταστροφικό αποκλειστικό προνόμιο από κυβερνήσεις του παρελθόντος -την οποία κομπίνα συνεχίζουν οι σημερινές κυβερνήσεις- από την μια να τυπώνουν σε λευκά χαρτιά, χωρίς κανένα αντίκρισμα σε δικά τους περιουσιακά στοιχεία και μάλιστα μονοπωλιακά και αποκλειστικά, τα χρήματα που κυκλοφορούν στην χώρα (αν δηλαδή κάνετε και εσείς το ίδιο θα φυλακιστείτε ενώ δεν διαφέρετε σε τίποτα από αυτούς) και από την άλλη να ελέγχουν τις τράπεζες που γνωρίζει ο κόσμος και να θεσμοθετούν τους όρους λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και μέσω αυτών των δυο μηχανισμών να ελέγχουν την οικονομία της χώρας αντίστοιχα. Πράγμα που δίνει με την σειρά του τον έλεγχο στις επιχειρήσεις (ποιες θέλουν να κλείσουν και ποιες να επιβιώσουν), στο εμπόριο και στους δείκτες (τιμάριθμο, πληθωρισμό, χρηματιστήρια, ισοτιμίες νομισμάτων κ.τ.λ.), ουσιαστικά στην ζωή των πολιτών και σε κάθε τους δραστηριότητα…

Αυτές οι επονομαζόμενες συνήθως “κεντρικές τράπεζες” τυπώνουν χαρτιά τα οποία ονομάζουν χρήματα, ομόλογα κ.τ.λ. και με αυτά δανείζουν επίσης τις κυβερνήσεις (δανείζονται δηλαδή από αυτές οι κυβερνήσεις τα χρήματα που όφειλαν να τυπώνουν ίδιες οι κυβερνήσεις για να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους με αποτέλεσμα να είναι καταχρεωμένες σ αυτές και ασφαλώς εκεί που δανείζεσαι υποδουλώνεσαι και από εκεί τελικά κυβερνιέσαι)

Από την άλλη είναι οι τράπεζες τις οποίες γνωρίζει ο κόσμος οι οποίες επίσης δανείζονται αλλά και ελέγχονται από τις παραπάνω κεντρικές τράπεζες και με τον ίδιο τρόπο υποδουλώνονται στις επιθυμίες των προαναφερόμενων κεντρικών τραπεζών όπως οι κυβερνήσεις που προαναφέρθηκε.

Τα χρήματα λοιπόν που δανείζεστε από τις τράπεζες που γνωρίζετε ανήκουν -όπως θα διαβάσετε αν προσέξετε καλά τι γράφουν επάνω- στις πρώτες τράπεζες που προαναφέρθηκαν.

Τι λοιπόν να το κάνουν αυτές αν τους γυρίζατε πίσω τα χρήματα που σας δάνεισαν μέσω των τραπεζών που γνωρίζετε;;;
Αφού είναι λευκά χαρτάκια τυπωμένα με την φίρμα τους;;;

ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ –ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ- ΕΝΤΟΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ.
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ.
ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΕΝΤΟΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ «ΧΑΡΤΙΑ» ΠΩΣ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΠΙΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΠΩΣΕΙ;

Αυτή την απλή μαθηματική σκέψη δεν έκαναν τον κόπο να την συλλάβουν τόσα δισεκατομμύρια μυαλά στον κόσμο (και οποίοι την συνέλαβαν και προσπάθησαν να ξυπνήσουν τον κόσμο και να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους... ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.

Δεν θέλουν χρήματα… αφού είναι οι μόνες που έχουν την άδεια να τυπώνουν όσα θέλουν και χαρτί υπάρχει άφθονο…την περιουσία σας θέλουν (δηλαδή ότι δημιουργήσατε με τα “χαρτιά” που σας δάνεισαν) και τον έλεγχο στην καθημερινή σας ζωή, την υγεία σας και γενικά κάθε σας δραστηριότητα…
(βλέπε προσεκτικά: πρωτόκολλα της Σιών)

“Χρήματα” λοιπόν τυπώνουν όσα θέλουν, όπως θα δούμε παρακάτω, ο μηχανισμός αυτός που έχουν καθιερώσει με τον δανεισμό και τους κύκλους της οικονομίας με φούσκες, υφέσεις και πολέμους -όπως βλέπουμε στα σχετικά βίντεο παρακάτω- τους έδωσε τον έλεγχο αρχικά των μεγάλων χωρών όπως Αγγλία και Γαλλία και στην συνέχεια Αμερική, Αφρική, Ευρώπη κ.τ.λ.
(βλέπε όλα τα σχετικά μικρά βίντεο με τα στοιχεία εδώ)

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΥΜΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.


Γιατί οι τράπεζες δεν θέλουν να εξωφλούνται τα δάνεια;

Τα ακόλουθα βίντεο είναι πολύ κατατοπιστικά δείτε τα προσεκτικά.Ουσιαστικά το μάζεμα του κυκλοφορούν χρήματος, που πρίν έριχναν απερίσκεπτα οι τράπεζες στην αγορά, όπως θα δείτε στα ακόλουθα βίντεο, γίνεται κατ επανάληψη εδώ και πολλά χρόνια και είναι η βασική μεθόδευση κάθε οικονομικής κρίσης.

1)

Τράπεζες: Πως μεθοδεύουν τις οικονομικές κρίσεις και που αποσκοπούν

http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el&hl=el&hl=el&hl=el#p/a/u/0/cOyxM2Z9U98

2)
FED: ευθύνες για τις παγκόσμιες κρίσεις

http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el&hl=el#p/u/1/HpqRhvHI9ZQ
3)
FED: Ιδιωτική τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο


http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el&hl=el#p/u/3/fAPyVcJ_qCk

Δεν γίνεται σήμερα ακριβώς το ίδιο με αυτά που είδατε να επαναλαμβάνονται το 1894, 1929, στα παραπάνω βίντεο; και μάλιστα με στοιχεία και οχι υποθέσεις η θεωρίες συνομοσίας οπως θέλουν τα αποκαλούν αυτοί που θέλουν να τα υποβιβάζουν και να τα θάβουν…

Ετσι και στις μέρες μας, ολοι ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα όπου οι τράπεζες πλημμυρήσανε την αγορά με χρήμα, για άσκοπη κατανάλωση, φουσκώνοντας παράλληλα τις τιμές σε δυσθεώρητα ύψη και τώρα το μαζεύουν ρίχνοντας την αγορά σε βαθιά ύφεση.

Με τις όποιες δικαιολογίες την μεθόδευση αυτή που περιγράφεται στα βίντεο την βοηθά πάντα το κράτος, που αν παρακολουθήσετε προσεκτικά ολα τα μέτρα που παίρνονται, τελικά εχουν σαν αποτέλεσμα αυτό που περιγράφεται στα βιντεο αυτά, δηλαδή το μάζεμα του χρήματος που κυκλοφορεί. (αύξηση φόρων, για να πληρώνει τους τραπεζίτες δανειστές του -που σημειωτέων όλα δείχνουν ότι δημιούργησαν και αυτή την οικονομική κρίση- και περικοπή των μισθών, άρα και τα χρήματα που κυκλοφορούν στην αγορά και θα μπορούσαν να κινήσουν το εμπόριο και την παραγωγή, στραγγαλίζοντας έτσι μαζικά όλες τις επιχειρήσεις).
Όλα μοιάζουν με μια καλοστημένη παγίδα στον Έλληνα πολίτη ο οποίος οδηγείται σ αυτό το συμπέρασμα αν συνυπολογίσει το πόσο προσεκτικά αποφεύγουν να κάνουν πράξη οποιεσδήποτε εξαγγελίες τους περι ανάπτυξης. Με απλά λόγια, το να με φορολογείς όταν εργάζομαι είναι θεμιτό, αλλά όταν με φορολογείς για να μου κλείσεις την επιχείρηση, το σπίτι, την οικογένεια είναι το λιγότερο εγκληματικό. Και αυτά που συμβαίνουν σήμερα όπως φαίνεται καθαρά από τα παραπάνω βίντεο συμβαίνουν κατ εξακολούθηση και τα καταστροφικά αποτελέσματα για τους πολίτες είναι γνωστά σ αυτούς που χαράζουν την πολιτική και παίρνουν τις αποφάσεις.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο.


Τα χαμηλά επιτόκια 3 & 4% που του διαφημίζανε μαζί με όλη την ειδεισιογραφία του προηγούμενου διαστήματος ήταν μέρος του στημένου κόλπου για να πέσουν οι Έλληνες στην παγίδα και να δανειστούν για ν αγοράσουν αυτά που αύριο ίσως χάσουν στον πλειστηριασμό.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑΑΚΙΝΗΤΑ…!

Τα τότε δημοσιεύματα των ξένων «οικων» περί σταθερότητας και ανάπτυξης δεν καλλιεργήσανε την άποψη στον Έλληνα πολίτη που τώρα του ρίχνουν και την ευθύνη ότι φταίει αυτός που έφαγε το δόλωμα.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚτΕ (ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΠΟΥ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ και ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ. ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ...!Το αποτέλεσμα της μεθόδευσης αυτής, πάντα είναι το ίδιο.
Λιγοστεύει το κυκλοφορούν χρήμα στην αγορά, αυτή πέφτει σε βαθιά ύφεση, δεν υπάρχει χρήμα να καλύψουν οι άνθρωποι τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να περνάνε τα περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων και των πολιτών στις τράπεζες.

ΠΗΓΗ