TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

5 Ιαν 2015

ΔΝΤ: ''Οι άνθρωποι σημαίνουν δαπάνες και οι δαπάνες πρέπει να μειώνονται''

Άρθρο,Μάης 2014

Ακόμη και σε χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, σε χώρες ευρωπαϊκές, με ισχυρά εδραιωμένα συστήματα υγείας και συγκριτικά υψηλά επίπεδα διαβίωσης, ένα πέρασμα του ΔΝΤ είναι ικανό να διαλύσει και τα συστήματα υγείας και την υγεία του πληθυσμού μειώνοντας μάλιστα και το προσδόκιμο ζωής

Το ΔΝΤ, τον Ιούλιο του 2008, βρέθηκε στο στόχαστρο έρευνας η οποία υποστήριζε πως στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Ανατολικής Ευρώπης, όπου εφαρμόστηκαν τα γνώριμα πλέον ''προγράμματα διάσωσης'' του, σημειώθηκε αύξηση των θανάτων από φυματίωση, ενώ μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής των πολιτών.

Αντιδρώντας τότε, ο Γουίλιαμ Μούρεϊ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, είχε κάνει λόγο στους “Νιου Γιορκ Τάιμς” για «ψευτοεπιστήμονες». Οι «ψευτοεπιστήμονες» ήσαν έγκριτοι ερευνητές του Κέμπριτζ και του Γέιλ. Σύμφωνα με την έρευνά τους οι χώρες που εισέπραξαν χρήματα από το ΔΝΤ στα χρόνια από το 1989 μέχρι και το 2005 σημείωσαν 16% αύξηση στους θανάτους από φυματίωση, πρόκειται για έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 21 χώρες, μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου.

Είναι γνωστό πως μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ τα ποσοστά θανάτων από φυματίωση διπλασιάστηκαν, συγκεκριμένα, στις 100.000, από το 6,2 έφτασαν το 13,3. Πολλοί οργανισμοί υγείας υποστήριζαν καιρό τη σύνδεση ανάμεσα στα δάνεια του ΔΝΤ και τις συνέπειες που έχουν οι μειώσεις των δαπανών για την υγεία που έχουν ως άμεση συνέπεια τη χειροτέρευση της υγείας των πολιτών. Μεταξύ άλλων, το Κέντρο για την Σφαιρική Ανάπτυξη, δεξαμενή σκέψης της Ουάσιγκτον, σε έρευνα, το 2007, κατέληξε πως οι όροι των δανείων του ΔΝΤ περιορίζουν τις εναλλακτικές των χωρών αναγκάζοντας τες να περικόψουν τις δαπάνες για την υγεία, καθώς και τους μισθούς του ιατρικού προσωπικού.


Το ΔΝΤ, από την πλευρά του, υποστηρίζει πως ποτέ δεν θα συμβούλευε μια χώρα να περικόψει τις δαπάνες για την υγεία ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που ορίζει. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 1998, όταν η χώρα εντάχθηκε στον μηχανισμό στήριξης, τα μισά παιδιά στο πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Ινδονησίας, την Τζάβα, έπασχαν από υποσιτισμό. Όταν τα τρόφιμα λιγόστεψαν επικίνδυνα, ο τότε πρόεδρος Χαμπίμπι διέταξε τους πολίτες να νηστεύουν δύο φορές την εβδομάδα...

Στην Πορτογαλία του ΔΝΤ, τα ποσοστά θνησιμότητας έχουν αυξηθεί επικίνδυνα σε σύγκριση με αυτά των προηγούμενων ετών, αυτοί που πλήττονται περισσότεροι είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Σύμφωνα με το αρμόδιο όργανο, το DGS (General Directorate of Health), μόνο σε ένα μήνα πέθαναν 11.600 άνθρωποι, 1.600 περισσότεροι απ' ό,τι την ίδια περίοδο τα προηγούμενα χρόνια, οι περισσότεροι άνω των 75.

Η πορτογαλική κυβέρνηση, υπό τις οδηγίες του ΔΝΤ, μείωσε τις δαπάνες για την υγεία κατά 5%. Του χρόνου, αν οι αριθμοί δεν «βγαίνουν», ίσως ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος. Από τις οριζόντιες μειώσεις του ΔΝΤ πλήττονται κυρίως τα χαμηλότερα στρώματα των πληθυσμών που εξαρτώνται περισσότερο από τις προνοιακές παροχές υγείας. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε σχετική μελέτη προειδοποιεί: «υπάρχει επιστημονικά αποδεδειγμένη σχέση ανάμεσα στις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες του πληθυσμού μιας χώρας και της υγείας του», αλλά για το ΔΝΤ: ''άνθρωποι σημαίνουν δαπάνες και οι δαπάνες πρέπει να μειώνονται''.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ Τν !
ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!

1. ΔΕ ΔΙΑΠΡΑΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ

2., ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΟΔΟ

3. ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΘΥΤΕΣ

4. ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΘΥΤΕΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΕΞΟΦΛΗΣΕΩΣ ΚΑΙ

5. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ


“Η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ λογω προδοτών πολιτικών καταδικάστηκε σε χρεωκοπία”
Είναι γεγονός ότι η χώρα μας είναι η πλουσιότερη χώρα της Ε.Ε. σε πολύτιμα μεταλλεύματα οικονομικώς εκμεταλλεύσιμα. Ορισμένα από αυτά είναι στρατηγικής σημασίας, όπως χρυσός, πετρέλαια, φυσικό αέριο, ουράνιο, νικέλιο, βωξίτης, χρώμιο, και όμως χρεοκοπήσαμε!!! Είναι γνωστή η ιστορία των χρυσωρυχείων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Εκεί το χρυσό τον εξάγουν και τον καρπούνται οι εταιρείες των SOROS & ROTHSCHILD, και σε εμάς μένει η ρύπανση του περιβάλλοντος, το υδροκυάνιο στον υδροφόρο ορίζοντα, και τα κομμένα-καμένα δάση.

Οι αναπτυγμένες χώρες στηρίζουν την οικονομία τους στα πολύτιμα μεταλλεύματα που εισάγουν από άλλες χώρες. (χρυσό κ.λ.π.) Η Ελλάδα με το υψηλό μεταλλευτικό δυναμικό, και ορυκτό πλούτο, έπρεπε να κατέχει εξέχουσα θέση στο παγκόσμιο οικονομικό στίβο, όμως λόγω προδοτών πολιτικών καταδικάστηκε σε χρεοκοπία.

ΠΗΓΗ,μέσω anaktisis.net
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΦΩΤΟ : Α.Τ.