TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

22 Ιαν 2015

Mήνυμα: Δεν πάμε σε καμμία διάλυση του ευρώ αλλά σε bail-in και με φόρα.Το πάνε για τρελλές καταστάσεις...


Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Μετά την απόφαση της ΕΚΤ, από το μηχανσιμό QE η Ελλάδα αν ήταν σε πρόγραμμα θα μπορούσε να πάρει 1 δις ευρώ το μήνα για 2 χρόνια. Τώρα της απομένει ο μηχανισμός ΕLA. Mε 8 δις ευρώ το χρόνο οι 4 Ελληνικές συστημικές τράπεζες απο το μηχανισμό ELA δεν αντέχουν.

Δυνατότητα επέκτασης στα 40 δις ευρώ απο τον ELA όπως γράφουν κάποια ΜΜΕ, ΔΕΝ αναφέρεται στον κανονισμό του. Nα τον άλλαξαν τη τελευταία στιγμή για την Ελλάδα των λαμογιών, που βάζουν το λαό μπροστά για να σώσουν τις γούνες τους; Να τον άλλαξαν γιατί τη τελευταία στιγμή έγινε παράδοση όπλων; Tα γραπτά ισχύουν πάντα.

Πολύ δύσκολα τα πράγματα για την Ελλάδα με αυτό το πολιτικό σύστημα που είναι για τα μπάζα και συνεχώς ψεύδεται.

Έξω απο το μνημόνιο και συνεργασία με τη Γερμανία δεν μπορεί να υπάρξει. Το ΣΥΡΙΖΑ να σοβαρευτεί, να κόψει τα παραμύθια και να αλλάξει “οικονομολόγους”. Αν θέλει ο μεγαλοεπενδυτής απο τις ΗΠΑ να επιτύχει αυτά που ζήταγε μέσω του ΓΑΠ να επιτύχει, να τα ζητήσει μόνος του απο την Ευρωζώνη και όχι να στοιχηματίζει το μέλλον των Ελλήνων πολιτών με 5 πιόνια και 20 κομπάρσους απο τα ΜΜΕ, που ο λαός γνωρίζει.

Η Ελλάδα με ανεπάγγελτους ηγέτες, με αφορόλογητους εφοπλιστές και καζίνο, όπως και με εγκάθετους, υπόλογους και προβεβλημένους απο καιρό απο τα κανάλια της καταστροφής οικονομολόγους δεν μπορεί να προχωρήσει. Το ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα των εφοπλιστών και αυτό όπως και όλα, θα πρέπει να με αντιλαμβάνεται.

Πράγματι, ο Γιούνκερ μοχλεύει 300 δις ευρώ και πράγματι μπορεί να στήνει φούσκες στην ΕΕ. Το πρόγραμμά του δεν χρειαζόταν για να γίνει κάτι σωστό. Αλλά αυτό δεν είναι θέμα στο οποίο μπορεί να πάρει θέση η Ελλάδα ενώ δεν συμμετέχει με ψήφο στις οικονομικές αποφάσεις τις Ευρωζώνης εδώ και χρόνια, κάτι που είναι σοβαρότερο να θιχθεί. Δεν την αφορά πλέον, αφού δεν ψηφίζει...


Το 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης δεν μπορεί να πουλάει τσαμπουκά στο 98% της Ευρωζώνης.


Διάλυση του ευρώ στο κοντινό μέλλον δεν βλέπω.

Η Ελλάδα έχει γίνει ΤΟ νούμερο στην Ευρωζώνη με τις απόψεις Βαρουφάκη. Στην Ιαπωνία γελάνε με αυτά τα μασκαρέματα.

Δεν εννούσα “αυτό” μιλώντας για το ψυχολογικό παράγοντα επίδρασης στις αγορές. Με το χρυσό η Ελλάδα τί έκανε;

Οι δύο επιλογές μέσα στην Ευρωζώνη, κάποια απο τα μεθεπόμενα και τα “ισοδύναμά” τους


Από τη στιγμή που το Reuters και οι NY TImes επαναλαμβάνουν όσα ξεχωριστά κατά καιρούς γράφω, θα πρέπει να ανησυχείτε… και μερικοί να ελέγχετε το σώβρακό σας.Βρέθηκαν λεφτά. Τo πλαστό χρήμα δεν θα το βλέπει κανείς αλλά θα είναι παράνομο…Το πάνε για τρελλές καταστάσεις

Η Ιρλανδία και το παράνομο κόλπο που έκανε με τα 51 δις πλαστά ευρώ, το οποίο “εξέδωσε” και έδωσε στις τράπεζες της για να σώσει τους εκεί τίμιους “ξεχωριστούς” επενδυτές που τα έφαγαν, φαίνεται ότι ενθουσίασε και το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το κόλπο όμως δεν μπορείς να το περάσεις εύκολα. Θέλει μακιγιάζ. ¨Εχει πλάκα.

Το ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει την ανάπτυξη ως εξής. Θα δώσει πλαστικό χρήμα σε ανθρώπους που υποφέρουν για να επιβιώσουν. Για την ακρίβεια θα δημιουργήσει χιλιάδες πλαστικές κάρτες με χρήματα επάνω, τις οποίες θα χρησιμοποιούν για να αγοράζουν πράγματα απο το super market και απο αλλού. Ο λόγος δεν είναι ότι το χρήμα θα γίνει αριθμός ούτε ότι θα κατέβει η αξία του ευρώ αλλά ότι δεν θα κυκλοφορεί πλέον πραγματικό χρήμα στην αγορά. Δεν θα κυκλοφορεί γιατί δεν υπάρχει…

Το αστείο είναι ότι η έκδοση του πλαστικού χρήματος θα γίνει σύμφωνα με το “σχέδιο” για να μη αισθάνονται λέει άσχημα όσοι θα χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες. Mόνο στη φυλακή σκέπτονται έτσι…

Απο τη στιγμή που η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα, η έκδοση τέτοιων καρτών θα της κάνει κακό στην ανταγωνιστικότητα, αφού θα υποβαθμιστεί η εσωτερική παραγωγή και θα ενισχυθεί η εξωτερική παραγωγή και οι εισαγωγές προιόντων.

Θα υπάρξει χρήμα στην αγορά αλλά η αξία του σταδιακά θα μειώνεται και θα ξεφτιλιστούν περισσότερο τα μεροκάματα.

Για να γίνονται εισαγωγές θα πρέπει τα ευρώπουλα να δίνονται μπροστά στους εισαγωγείς, εκτός αν το πλαστικό και πλαστό χρήμα χωρίς αντίκρυσμα γίνει παράδοση σε όλη την ΕΕ! Αυτό θα θέσει εκτός νοήματος όσα PSI έγιναν στην Ελλάδα. H μετανάστευση θα αυξηθεί και το βαπόρι θα καρφωθεί στο βυθό.

Ποιός Σοφός Μπακαλοσακάτης το σκέφτηκε αυτό στο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτός που το σκέφτηκε χάνεται στη πολιτική. Αυτός είναι για άλλα κόλπα... Πάει η Ελλάδα.

Στην ΕΚΤ το ξέρουν αυτό το κόλπο που θα γίνει; Έχουν ευθύνη. Απο τη στιγμή που θα “ξέρουν” είναι μπλεγμένοι.

Να γιατί στα κεντρικά κανάλια έβγαζαν και βγάζουν εγκληματίες να μιλούν, αντί για σοβαρούς επιστήμονες και πολιτικούς που αγαπούν την Ελλάδα.

Το μη χείρον βέλτιστον

Κρίμα για τη χώρα μας. Η Ελλάδα μπορεί να έφτασε εδώ με απάτες. Μπορεί να σωθεί και χωρίς απάτες. Δυστυχώς οι τίμιοι είναι λίγοι σε όλα τα κόμματα.


ΠΗΓΕΣ 1 , 2
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΖΕΥΞΗ:Α.Τ.