TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

13 Μαΐ 2015

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ: Δεν έκαναν τίποτα από όσα έπρεπε να κάνουν

Η Ελλάδα είναι στην αρχή μιας μεγάλης προσχεδιασμένης κρίσης


Ας δούμε πως έπρεπε να είχε ενεργήσει η παρούσα κυβέρνηση πρίν και αφού ανέλαβε την εξουσία.

Η κυβέρνηση πρίν τις εκλογές έπρεπε:

 1. Να είχε σχηματίσει μια σκιώδη κυβέρνηση και να ζητούσε παρεμβατικά πληροφορίες με λεπτομέρειες για όλα τα θέματα συνέχεια.
 2. Να είχε πρόσβαση σε όλες τις βάσεις δεδομένων και στατιστικών υπηρεσιών της επικράτειας
 3. Να έκανε αναλύσεις δεδομένων, προβλέψεις και να έχει έτοιμα σχέδια για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας π.χ. την έλλειψη παραγωγής
 4. Να είχε κάνει εναλλακτικά σχέδια ή ένα σχέδιο πολυπαραμετρικό που σε ελάχιστο χρόνο να παράγει απαντήσεις σε πολλά είδη ερωτημάτων
 5. Να είχε επικεντρωθεί σε σοβαρές μελέτες που αφορούν την ελάφρυνση του χρέους, τη παραγωγή, τις εξαγωγές την άμυνα, την ενέργεια κλπ
 6. Να είχε έλθει σε επαφή με το IMF και τους BRICS ακόμη και πρίν αναλάβει την εξουσία και να διαθέτει σχέδια για τη μία ή την άλλη επιλογή γραπτά.
 7. Να είχε επιλέξει το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται για κάθε εναλλακτική εφαρμογή σχεδίου, που θα έπρεπε να επεξεργάζεται το κάθε θέμα επι συνεχούς βάσης
 8. Να είχε προετοιμασθεί να κινηθεί με ταχύτητα αν εκλεγόταν

Η κυβέρνηση προεκλογικά:

 1. Έταξε στο λαό ευρώ χωρίς μνημόνιο, κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει λές και δεν ήξερε τί είναι δημοσιονομικό σύμφωνο (υποχρεωτικά η χώρα θα πρέπει να είναι στα μνημόνια για όσο καιρό είναι στην ευρωζώνη) και ποιός το υπέγραψε. Ψέμμα 1ο.
 2. Εταξε μισθό στα 750 ευρώ, συντάξεις και εργατικά δικαιώματα ενώ ήθελαν ΕΟΖ στην Ελλάδα (δεν γνωρίζουν τα εργατικά δικαιώματα που έχουν οι εργαζόμενοι στην Cosco στο Πειραιά;). EOZ και εργατικά δικαιώματα όπως υπήρχαν δεν γίνεται. Ψέμμα 2ο.
 3. Έταξε διορισμούς κατά χιλιάδες, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13ο μισθό κλπ χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί ότι τα λεφτά υπήρχαν. Δουλειές και φαγητό χωρίς λεφτά και χρηματοδότηση δεν υπάρχει. Ψέμμα 3ο.
 4. Μίλαγε για φορολόγηση εφοπλιστών και λίστες και γέμισε με ΘΑ το Ελληνκό Σύμπαν. Ψέμμα 4ο.
 5. Δεν μίλησε για το πλαστικό χρήμα που θα επέβαλλε Ψέμμα 5ο.
 6. Δεν μίλησε για τη πηγή των εσόδων της Τράπεζας Επενδύσεων που σχεδίαζε να κάνει (τιτλοποιήσεις ιδιωτικής, δημόσιας και εκκλησιαστικής περιουσίας), μίλησε μόνο για SWAPS. Δεν είπε ποιοί θα συμμετέχουν… Ψέμμα 6ο και 7ο.

Η κυβέρνηση μετά τις εκλογές:

 1. Αδιαφόρησε για τη σημασία του χρόνου ταχείας επίτευξης λύσης στη οικονομία της χώρας σαν ένας κοινός τεμπέλης που τον ταίζουν άλλοι.
 2. Δεν έκανε παράλληλες συζητήσεις με τους BRICS για να υπάρχει εναλλακτική λύση άμεσα σαν να έπαιζε θέατρο.
 3. Εμφανίστηκε απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τη πραγματικότητα κάτι που παραδέχτηκε 3 μήνες μετά, απαλλάσσοντας τον χρήσιμο ηλίθιο έμμεσα απο τις ευθύνες του.
 4. Δεν έχει πολιτική στην ενέργεια, παραμένει σε παλαιές τεχνολογίες, δεν φορολογεί τους εφοπλιστές όπως έταζε προεκλογικά και λαμβάνει αποφάσεις που ενισχύουν τα συμφέροντα τους (επιλογή LNG, προαναγγελία πολέμου στο ντήζελ για να μη καταναλώνεται βιοντήζελ ή άλλο καύσιμο απο ανακύκλωση μελλοντικά) ενώ συνεχίζει να μη τους φορολογεί
 5. Δεν ευνοεί τα ΑΠΕ και δεν κατεβάζει τη τιμή της κιλοβατώρας που παράγουν. Δεν χρησιμοποιεί τις μπαταρίες υψηλής ισχύος για τη σταθεροποίηση του Δικτύου τους.
 6. Επιμένει στη χρήση του καρκινογόνου και ραδιενεργού λιγνίτη για να κάνει πλουσιότερο τον Εθνικό ταμία που έχει ορυχεία και στον οποίο συνεχίζει να δίνει δουλίτσες απο τη πίσω πόρτα.
 7. Δεν προωθεί τη χρήση ενέργειας από άλλες πηγές π.χ. απο γεωθερμία ή απο καύσιμα παραγόμενα απο ανακύκλωση σκουπιδιών γιατί ο Εθνικός Ταμίας μόνο απο μπουλντόζες και λαγούμια ξέρει.
 8. Διόρισε παλαιά μέλη του ΠΑΣΟΚ σε θέσεις – κλειδιά και διατήρησε στην ΕΛΣΤΑΤ τον περίφημο Γεωργίου όπως και άλλους σε άλλες θέσεις – κλειδιά ή πρόσθεσε καί άλλους λές και είναι αναντικατάστατοι. Με κάποιους συμφώνησαν για να γίνει αυτό.
 9. Έδωσε πάλι αγύριστα δάνεια σε ΜΜΕ και ετοιμάζει το γνωστό παραμύθι Τράπεζες-ΑΕΙ-επιχειρήσεις-MME-επενδύσεις για καινοτομίες (με δάνεια απο τιτλοποιήσεις). Αυτοί οι τύποι αντιμετωπίζουν την ανάπτυξη σαν διαγωνισμό έκθεσης ιδεών. Η ανάπτυξη δεν γίνεται με τέτοιες μεθοδολογίες και δεν μελετάται απο βιβλία. Έχει τα μυστικά της. Πινέζα μπορούν να φτιάξουν στην Ελλάδα; Δεν μπορούν. Χαρτί υγείας;
 10. Αναφέρεται συνέχεια σε χρηματοδοτήσεις και δημοσιοποιεί σχέδια ανάπτυξης τα οποία βασίζονται σε καλύτερη διαχείριση, σε επενδύσεις απο δάνεια αλλά δεν αναφέρεται στο πώς θα αυξήσει τη χρηματοδότηση απο τη παραγωγή, τις εξαγωγές και πως θα μειώσει τις εισαγωγές άρα και το ΑΕΠ.
 11. Μιλάει για πιθανό δημοψήφισμα στην Ελλάδα ενώ λύση είναι οι εκλογές, στις οποίες όμως θα πρέπει να ακουστούν και Έλληνες του εξωτερικού για να καταλάβει ο Ελληνικός λαός ότι το έγκλημα που συντελείται δεν είναι απο λάθος αλλά εξεπίτηδες. Φοβούνται τη σύγκριση όπως η φωτιά της καταστροφής και της απόλυτης ερήμωσης τον άνεμο δημιουργίας…
 12. Δεν επέβαλλε περιορισμό στις κινήσεις κεφαλαίων στο εξωτερικό. Έτσι διέφυγαν δίς ευρώ απο τις Ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό. Κανείς δεν γνωρίζει τί είδους ρυθμίσεις έχει κάνει με τα κόκκινα δάνεια των ολιγαρχών. Έχει αφήσει τις λίστες των αφορολόγητων προσώπων της λίστας Λαγκάρντ, της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου κοκ. άθικτες, κάτι που σημαίνει διαπλοκή.
 13. Δεν συνέδεσε το μεταναστευτικό με ένα νέο Μνημόνιο 3 και τη παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτά είναι λάθη που πληρώνονται.
 14. Δεν συνέδεσε το εξοπλιστικό της πρόγραμμα με τους αναγκαίους εξοπλισμούς για το ΝΑΤΟ και την ανάπτυξή της (έλλειψη παραγωγής ακόμη και ανταλλακτικών).
 15. Συνεχίζει να δημιουργεί αντιπαραγωγικές θέσεις εργασίας αλλά και να κάνει αντιπαραγωγικούς σχεδιασμούς, σαν μόνος της σκοπός να είναι να παίρνει δάνεια και να ξεπουλάει πρωτογενείς της πηγές δύναμης π.χ. αεροδρόμια, λιμάνια κλπ. Η κυβέρνηση παραδίδει και τα κλειδιά του σπιτιού. Θα έλεγα πολλά εδώ και όποιον πάρει ο χάρος…
 16. Συνεχίζει να απεμπωλεί εθνικά δικαιώματα π.χ. οριοθέτηση της ΑΟΖ και να διατηρεί σε θέσεις-κλειδιά πρόσωπα βιτρίνες που δεν μπορούν να σκοτώσουν λαγό ακόμη και αν είναι ψόφιος…

Αυτά και πολλά άλλα δείχνουν μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων, που το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να κάνει στην άκρη για να μη φύγει τρέχοντας με τα πόδια στη πλάτη. Στη προηγούμενη κυβέρνηση δεν αξίζει να αναφερθώ. Σας κοίμησε πολύ και αυτή. Το παρόν πολιτικό σύστημα δεν αποτελεί λύση. Είναι νεκρό και λειτουργεί παρασιτικά.

ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.