TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Μαΐ 2015

Όσους διώχνει ο Λαός ως μνημονιακούς θα επιστρέφουν via ΣΥΡΙΖΑ;

H επιλογη Παναριτη για το ΔΝΤ και άλλων σε διάφορες θέσεις έρχεται σε πλήρη κόντρα με την λαϊκή ετυμηγορία που (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) έστειλε πάρα πολύ κόσμο σπίτι του -για την στάση ή τον ρόλο που είχε στο 5ετη αγώνα κατά του Μνημονίου. Κι όμως τον βλέπει να επιστρέφει!

Δυσφορία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει η επιλογή της κ. Παναρίτη για την θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην θέση του... Θάνου Κατσάμπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διαδικασία επιλογής της κυρίας Παναρίτη υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια για την επιλογή του κ. Βαρουφάκη.

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος καταψήφισε την κα. Παναρίτη, ενώ ο κ. Δραγασάκης «έριξε» λευκό. Αντίθετα, οι κ.κ. Βαρουφάκης και Σταθάκης έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της.
Ωστόσο, δυο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Σοφία Σακοράφα και ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους προς την συγκεκριμένη επιλογή, μέσω μηνυμάτων τους στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι γραφαμε το Φλεβαρη του '15: «Σάλος στην κυβέρνηση από τη συμπεριφορά της «ειδικού συμβούλου» Έλενας Παναρίτη. Η κ. Παναρίτη και ο ύποπτος ρόλος της» .

Βίντεο-σοκ: Όταν ο Τσίπρας κατήγγειλε (μέσα στη Βουλή) την Παναρίτη για το ρόλο της στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας...
Από το "PRESS-GR"

Το 2011 ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,
έχοντας το ένα χέρι στην τσέπη είχε στραφεί εναντίον της Ελενας Παναρίτη, για τη θητεία της δίπλα στον πρώην πρόεδρο του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, ο οποίος καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη, αφού προηγουμένως είχε οδηγήσει τη χώρα του στον γκρεμό.


Μιλώντας στην Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση προς τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με θέμα την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, είχε πει τότε ο κ.Τσίπρας «Έχετε την τεχνογνωσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της κ. Παναρίτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που ήταν...ειδικευμένη στο real estate και σύμβουλος ενός προέδρου χώρας που αυτή τη στιγμή έχει είκοσι χρόνια κάθειρξη, του Περού».

Η κ. Παναρίτη, το 2011 ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προκαλούσε εγκεφαλικά λέγοντας «Δεν είναι το πρόβλημα, να κόψουμε λίγο τους μισθούς, να κόψουμε λίγο τις συντάξεις και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε τα ελλείμματα τα οποία δημιουργούν ατυπικότητες στον κόσμο, ατυπικότητες στην αγορά, ατυπικότητα στην κοινωνία»!

Η Αυγή έγραφε για την κ. Παναρίτη :«Όταν ο κ. Παπαδήμος αρνήθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η αγορά άρχισε να ανησυχεί. Γι’ αυτό και γρήγορα κυκλοφόρησε το όνομα της Έλενας Παναρίτη, που είχε δουλέψει για τη Διεθνή Τράπεζα και κατέχει τη 2η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Τράπεζα είναι οι δύο θεσμοί που, στον αναπτυσσόμενο κόσμο, θεωρούνται ελαφρώς πιο ευπρόσδεκτοι από το τέρας της αποκαλύψεως. Οι πολιτικές που πρότειναν και επέβαλαν οδήγησαν αποδεδειγμένα την Αργεντινή στην απόλυτη οικονομική καταστροφή και τη ΝΑ Ασία στη μεγάλη κρίση του 1997. Δεν είναι τυχαίο πως, μετά το 2000, οι περισσότερες χώρες φρόντισαν να απεμπλακούν και από τους δύο. Μέχρι το 2007 οι μοναδικοί μεγάλοι οφειλέτες του ΔΝΤ ήταν η Τουρκία και το Πακιστάν, χώρες στρατηγικά συνδεδεμένες με τις ΗΠΑ» είχε γράψει η εφημερίδα, ενώ ειδικά για το Περού η εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο "η κατάρα των καλών προθέσεων", αναρωτιόταν το Σεπτέμβριο του 2009, αν η κα Παναρίτη είναι "αρπακτικό".
Πόσα θα εισπράττει μηνιαίως η Παναρίτη στο ΔΝΤ...


Από το "PRESS-GR"

Ξέρετε ποσα θα εισπράτει μηνιαίως η Παναριτη στο ΔΝΤ; 18.000 ευρώ συν έξοδα παραστάσεις. Να σας θυμίσω ότι:

1. το βιογραφικό της ελέγχεται για την ορθότητά του

2. προσεληφθη απο την κυβέρνηση του Περου για την αντιμετώπιση της κρίσης με αποτέλεσμα ο περουβιο-γιαπωνεζος πρωθυπουργός Φουτζιμορι να καταλήξει στη φυλακή για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση χρήματος (μίζες) και το Περου να... βυθιστεί στην ύφεση.

3. Στην Ελλάδα την έφερε η Λούκα Κατσελη, αλλα γρήγορα την αγκάλιασε ο ΓΑΠ κανοντάς την Επικράτειας, και

4. Αυτοχαρακτηρίζεται ως...θεσμικός οικονομολόγος, αγαπημένη της φράση όταν δήθεν ειναι οργισμένη: "εξήλθα των ρούχων μου" και το σημαντικότερο θεωρεί τον Βαρουφακη...Θεό που της έκανε το ρουσφέτι και την αποκατάστησε επαγγελματικά στο ΔΝΤ.

Nicos HassapopoulosΠΗΓΕΣ : 1 , 2 , 3
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΖΕΥΞΗ/ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ:Α.Τ.