TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Ιουν 2017

Πόσοι από εσάς ξέρουν ότι…ο Τσίπρας σας πήδηξε χωρίς σάλιο;

Πόσες φορές πρέπει να σας πούμε ότι τα λεφτά μας έχουν διακτινιστεί στους τοκογλύφους, και οι δήθεν τράπεζες είναι τελείως κούφιες; Όταν συναλλάσσεστε με αυγά, θα το καταλάβετε;

Διαβάστε αλλά …διαβάστε:

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, Κλάους Ρέγκλινγκ Αναφερόμενος στήν καταβολή της δόσης που εγκρίθηκε από το Eurorgroup σημειώνει ότι η τρίτη δόση ανέρχεται σε 8,5 δισ. ευρώ και θα καλύψει τις αποπληρωμές του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας τους επόμενους μήνες. Η πρώτη εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου μετά την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών και θα ανέλθει σε 7,7 δισ. ευρώ.Θα υπάρξει άλλη μία εκταμίευση για την εκκαθάριση καθυστερούμενων οφειλών ύψους 0,8 δισ. ευρώ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι, και μόνο εάν η Ελλάδα έχει συνεισφέρει με δικούς της πόρους στην προσπάθεια εκκαθάρισης των καθυστερούμενων οφειλών, καταλήγει.

Χθες,
ο Τζανακόπουλος ανακοίνωσε με στόμφο ότι πολύ σύντομα θα αρθούν το capital controls, αλλά δεν προσδιόρισε το πότε. Να φανταστούμε ότι στο μυαλό του έχει μερικές εβδομάδες, το πολύ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι ήρθη η αβεβαιότητα για την οικονομία, έφτασε η ανάπτυξη, οι τράπεζες πετάνε και όλα είναι καλά.

Όμως, από τις αρχές του έτους και οι καταθέσεις μειώνονται και τα κόκκινα δάνεια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια στενότητα στο τραπεζικό σύστημα που αυξάνεται όσο ο κόσμος δεν έχει ακόμη εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Η αλήθεια είναι ότι η άρση των capital controls δεν μπορεί να γίνει με το πάτημα ενός κουμπιού ή επειδή η κυβέρνηση θέλει να κάνει… σόου. Ξέχασε όμως να πει ότι δεν υπάρχει φράγκο στα ταμεία των τραπεζών. Πως θα δώσουν στον κοσμάκη τα εξαερωμένα λεφτά του εάν πάει να τα ζητήσει;

Πόσα από εσάς βλήματα ξέρουν ότι…ο Τσίπρας σας πήδηξε χωρίς σάλιο; Οτι … με την ρύθμιση της συμφωνίας του Eurogroup, η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλλει για την εξυπηρέτηση του χρέους στους δανειστές κάθε χρόνο 27 δις (15% του ΑΕΠ) μέχρι το 2023 και 36 δις από το 2023 μέχρι το 2060 ! Η χώρα μπαίνει στο γύψο για πενήντα ολόκληρα χρόνια!

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα εισπράξουν τη δόση των 8,5 δις που θα επιστρέψουν ολόκληρη και με πανωτόκια στους δανειστές για προηγούμενα χρέη, με στόχο την παράταση της καρεκλοθηρίας τους.

Αυτή την μοναδική στα διεθνή χρονικά ρύθμιση αποκρύπτουν όλοι.

Η ρύθμιση μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα Μπανανία καταδικάζοντας την σε ένα αυτοτροφοτούμενο κύκλο ύφεσης, φτωχοποίησης, μιζέριας, καταστροφής των ελληνικών επιχειρήσεων, ανεργίας, μαζικής φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό. Και πλήρη αφελληνισμό της πατρίδας μας μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια.

Το IMF αφού υπέγραψε τη συμφωνία στο 3,5% στο eurogroup, κάτι που θα πρέπει να τηρηθεί στη συνέχεια, ξαφνικά ζητάει πλεόνασμα μόνο 1,5%. Τότε γιατί υπέγραψε; Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια. Ποιος τους έκανε νούμερο;

Ένας τρόπος για να φύγει χωρίς επιδέσμους κανείς μετά από πολιτική προδοσία είναι η μέθοδος της αυτοκτονίας. Ένα κορυφαίο πολιτικό «λάθος», δεν σβήνει με τίποτα . Η περίπτωση του Καρατζαφέρη που έκανε πρωθυπουργό τον Παπαδήμο που έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια μετά τη χρεοκοπία Καραμανλή ήταν μια από αυτές. Αυτό δεν σβήνει με τίποτα και τα αποτελέσματα φαίνονται. Μηδέν κόμμα πέντε παίρνει.

Η σύνδεση ΑΝΕΛ στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με το θέμα Καραμανλή και Γεωργίου. Αυτό φαίνεται ότι κλείνει λόγω παραγραφής κάποιων αδικημάτων, αλλά η παραγραφή από το εκλογικό σώμα δεν έχει έρθει ακόμη. Ίσως έχει χειρότερη τύχη από αυτή του Καρατζαφερίσκου.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΦΩΤΟ:Α.Τ.