2 Μαΐ 2022

Υπόδειγμα Διακήρυξης Δικαιωμάτων της πόλης (κοινότητας)


Όταν μια κοινότητα Ιδιωτών Ανθρώπων επιθυμεί να ασκήσει την κυρίαρχη εξουσία της επί των Δημοσίων Υπαλλήλων της στο Κοινό Δίκαιο, μπορεί να αναρτήσει ανακοίνωση για Λαϊκή Συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να επικυρώσει οποιαδήποτε απόφαση της πλειοψηφίας της κοινότητας.

Με αυτή τη διαδικασία, μια κοινότητα Ιδιωτών μπορεί να επιδώσει μια ειδοποίηση στους Δημόσιους Υπαλλήλους της, ή να συντάξει ένα κοινοτικό νομοσχέδιο δικαιωμάτων κ.ο.κ., αν το κρίνει απαραίτητο για την προστασία της κοινότητας της ζωής της.


Κοινότητα - Η Πόλη σας


Διακήρυξη Δικαιωμάτων


1. Εξουσίες αυτοδιοίκησης.


α. Διακήρυξη.

Η κοινότητα (Πόλη σας) έχει όλες τις εξουσίες αυτοδιοίκησης και μπορεί να διεξάγει οποιαδήποτε λειτουργία και να ασκεί κάθε εξουσία που δεν απαγορεύεται από το Κοινό Δίκαιο της χώρας ή τον παρόντα χάρτη. Η συγκεκριμένη αναφορά συγκεκριμένων εξουσιών στον παρόντα Χάρτη δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιορισμός σε οποιαδήποτε κυρίαρχη εξουσία του λαού που αναφέρεται στον παρόντα Χάρτη, είτε οι εξουσίες αυτές είναι σήμερα διαθέσιμες ή ενδέχεται να καταστούν διαθέσιμες στο μέλλον.

β. Ορισμοί.

Όπως χρησιμοποιείται στον παρόντα Χάρτη:

-"Εθιμικό Δίκαιο" σημαίνει το ανώτερο δίκαιο που ισχύει για τους ζωντανούς ανθρώπους, το οποίο προέρχεται από τα έθιμα και το δικαστικό προηγούμενο και όχι από τους νόμους, και το οποίο χρησιμεύει για την υποστήριξη της κοινότητας της ζωής μας.
-"Νόμος" σημαίνει τους νομοθετικούς κανόνες, κανονισμούς, κώδικες, που ισχύουν για τη νομική μυθοπλασία, εταιρικές οντότητες που δημιουργούνται και διοικούνται από το κράτος με σκοπό το εμπόριο, και οι οποίοι περιορίζονται εξ ορισμού. "Νόμος" σημαίνει αυτό που είναι είτε "Κοινό Δίκαιο" είτε "Νομικό".
-Ως "εμπόριο" νοείται η επιχειρηματική δραστηριότητα που διεξάγεται μεταξύ εταιρειών, ενώ ως "εμπόριο" νοούνται οι επιχειρήσεις που διεξάγονται μεταξύ ζωντανών ανθρώπων.
-"Κάτοικοι" σημαίνει τους ζωντανούς κυρίαρχους ανθρώπους που ζουν εντός των ορίων της Πόλης.
-"Αναφαίρετα δικαιώματα": τα έμφυτα, αρχικά, φυσικά, μόνιμα, κυριαρχικά δικαιώματα του κάθε ζωντανού άνδρα και γυναίκας που υπάρχουν χωριστά από το κράτος, και τα οποία μπορούν να είναι μόνο επιβεβαιωμένα και προστατευμένα από το κράτος, και τα οποία ως προγενέστερα του κράτους δεν μπορούν να υποταχθούν από το κράτος, με μόνη προϋπόθεση τη δέουσα διαδικασία του Κοινού Δικαίου.
-"Κυβέρνηση" σημαίνει την οργανική μη ενσωματωμένη κυβέρνηση του Κοινού Δικαίου, ή τη νομικά ενσωματωμένη κυβέρνηση και τις υπηρεσιακές της δικαιοδοσίες.
-"Οργανισμός" σημαίνει κάθε αρχή, υπηρεσία, συμβούλιο, επιτροπή ή διοικητικό δικαστήριο (υπηρεσία επίλυσης εμπορικών διαφορών για συναινούντα μέρη χωρίς σώμα ενόρκων), καθώς και κάθε οργανισμός που λαμβάνει κονδύλια της Πόλης αλλά δεν αποτελεί μέρος της κοινότητάς της.
-"Υγιής" σημαίνει αυτό που συντηρεί την πλήρη σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική ευημερία των ανθρώπων και της οργανικής κοινότητας της ζωής τους.

γ. Όρια.

Τα όρια της κοινότητας της Πόλης είναι τα πραγματικά όρια της Πόλης κατά τη στιγμή που τίθεται σε ισχύ ο παρών Χάρτης, και όπως αυτά μπορεί στο μέλλον να είναι νόμιμα/νομικά να μεταβληθούν.

2. Ο χάρτης δικαιωμάτων της Πόλης.


α. Δικαίωμα στο νερό.

Όλοι οι κάτοικοι, οι φυσικές κοινότητες και τα οικοσυστήματα της Πόλης διαθέτουν ένα θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα στη βιώσιμη πρόσβαση, χρήση, κατανάλωση και διατήρηση του καθαρού νερού που αντλείται από τους φυσικούς κύκλους του νερού που παρέχουν το νερό που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ζωής στην Πόλη.

β. Δικαιώματα των φυσικών κοινοτήτων.

Φυσικές κοινότητες και οικοσυστήματα, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, υγροτόπων, ρεμάτων, ποτάμια, υδροφόρους ορίζοντες και άλλα υδατικά συστήματα, διαθέτουν αναφαίρετα και θεμελιώδη δικαιώματα στο να υπάρχουν και να ευδοκιμούν μέσα στην Πόλη. Οι κάτοικοι της Πόλης, κατέχουν νόμιμο/έννομο δικαίωμα να επιβάλλουν αυτά τα δικαιώματα για λογαριασμό αυτών των φυσικών κοινοτήτων και οικοσυστημάτων.

γ. Δικαίωμα σε ένα υγιές περιβάλλον.

Όλοι οι κάτοικοι της Πόλης έχουν το δικαίωμα να ζουν σε ένα υγιές περιβάλλον απαλλαγμένο από επιβλαβείς ανθρώπινες εισροές, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των ρύπων στο νερό, το έδαφος, τον αέρα ή τον ουρανό, των φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνα, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, βιομηχανικό ή μεταφορικό ή αεροπορικό θόρυβο, και είναι το δικαίωμα όλων των κατοίκων της Πόλης να καθορίσουν αν οποιαδήποτε τέτοια εισροή είναι επιβλαβής.

δ. Δικαίωμα στην αυτοδιοίκηση.

Όλοι οι κάτοικοι της Πόλης κατέχουν το θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα σε μια μορφή διακυβέρνησης εκεί όπου ζουν, η οποία αναγνωρίζει ότι όλη η εξουσία είναι εγγενής στους ανθρώπους, ότι όλες οι ελεύθερες κυβερνήσεις βασίζονται στην εξουσία και τη συναίνεση του λαού και ότι οι εταιρικές οντότητες και οι διευθυντές και οι διαχειριστές τους δεν απολαμβάνουν ειδικά προνόμια ή εξουσίες βάσει του νόμου που καθιστά τις κοινοτικές πλειοψηφίες υποτελείς σε αυτές.

ε. Ο λαός ως κυρίαρχος.

Η δημοτική εταιρεία "Πόλη" είναι η κυβερνητική αρχή που είναι υπεύθυνη και κυβερνάται από τον κυρίαρχο λαό της κοινότητας της Πόλης. Χρήση του όρου "Πόλη" δημοτικής εταιρείας από τον κυρίαρχο λαό της Πόλης για τη θέσπιση νόμων δεν θα  ερμηνεύεται ότι περιορίζει ή παραδίδει την κυρίαρχη εξουσία ή τις ασυλίες του λαού σε μια δημοτική εταιρεία που είναι υποδεέστερη από κάθε άποψη και ανά πάσα στιγμή. Ο κυρίαρχος λαός, του οποίου η εξουσία είναι η πηγή του νόμου, απολαμβάνει και διατηρεί ανά πάσα στιγμή αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα αυτοδιοίκησης στην κοινότητα όπου ζει.

στ. Δικαίωμα διαμόρφωσης της κοινότητας.

Όλοι οι κάτοικοι της Πόλης, κατέχουν το δικαίωμα να ζουν σε μια κοινότητα που διαμορφώνεται από την ελεύθερη αποφασιστικότητα και την κοινή συναίνεση της κοινότητας της Πόλης, που θα παρέχει ένα υγιές, ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον για τους σημερινούς και μελλοντικούς κατοίκους της Πόλης.

ζ. Δικαίωμα ελεύθερου λόγου και συνάθροισης.

Όλοι οι κάτοικοι της Πόλης κατέχουν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης και της ειρηνικής ένωσης και συνέλευσης, να έχουν πεποιθήσεις της δικής τους επιλογής, και να αυτοαποκαθιστούν την αυτοάμυνα με τη χρήση εύλογης βίας όταν απειλείται με κίνδυνο.

η. Δικαίωμα στη δέουσα διαδικασία του Κοινού Δικαίου.

Όλοι οι κάτοικοι της Πόλης κατέχουν το δικαίωμα στη δέουσα διαδικασία του Κοινού Δικαίου με ειδοποίηση και ευκαιρία υπεράσπισης και να θεωρούνται αθώοι μέχρι της αποδείξεως του εναντίον, χωρίς να υφίστανται καμία κράτηση ή σύλληψη, καμία έρευνα ή κατάσχεση, χωρίς σαφή εύλογη αιτία, να σιωπούν για να αποφύγουν την δυσχέρεια της θέσης τους και να ασκήσουν έφεση κατά της καταδίκης ή της ποινής ή και των δύο, και το δικαίωμα στη δίκη με ενόρκους, που είναι μια αμερόληπτη επιτροπή ομοίων του ατόμου σε ένα ακροατήριο.

θ. Δικαίωμα στην ειρήνη και την ιδιωτική ζωή.

Όλοι οι κάτοικοι της Πόλης έχουν το δικαίωμα να ζουν ειρηνικά, με ασφάλεια και σιγουριά, σε ιδιωτικές κατοικίες, χωρίς αδικαιολόγητη εισβολή, ή επιβολή απειλών, παρενόχληση, εκφοβισμού ή εξαναγκασμού, από οποιαδήποτε εταιρική ή κυβερνητική οντότητα.

ι. Δικαίωμα έκδοσης και χρήσης κυρίαρχου χρήματος.

Η κοινότητα των κυρίαρχων ανθρώπων της Πόλης έχει το δικαίωμα να εκδίδει και να συναλλάσσεται με τοπικό κυρίαρχο χρήμα, σε οποιαδήποτε μορφή κρίνουν κατάλληλη για μια υγιή τοπική οικονομία, συμπεριλαμβανομένου ενός αποκεντρωμένου, ομότιμου κρυπτονομίσματος, και έχουν επίσης το δικαίωμα να χρησιμοποιούν, για τις συναλλαγές ή το εμπόριο, οποιοδήποτε υφιστάμενο αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα ομότιμων χρηστών και οποιοδήποτε νόμιμο/νομικό σύστημα ανταλλαγής, χωρίς υποταγή σε οποιοδήποτε νομισματικό σύστημα ή αρχή.

κ. Δικαίωμα στη σταθερή οικονομία.

Όλοι οι κάτοικοι της Πόλης έχουν το δικαίωμα να ζουν σε μια σταθερή, βιώσιμη οικονομία, χωρίς την επιταγή ανάπτυξης του τοκοφόρου χρέους, ή οποιαδήποτε ποσοτική επιταγή ανάπτυξης με σκοπό το εταιρικό κέρδος, το όφελος ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό, είτε εταιρικό είτε πολιτικό, χωρίς την εκπεφρασμένη πλειοψηφική συγκατάθεση των κατοίκων της κοινότητας.

λ. Δικαιώματα ως αυτοεκτελούμενα.

Όλα τα δικαιώματα που περιγράφονται και διασφαλίζονται από τον παρόντα καταστατικό χάρτη είναι αυτοτελή και τα δικαιώματα αυτά είναι εκτελεστά έναντι εταιρειών και κυβερνητικών φορέων.

μ. Οι παραβάτες ευθύνονται με ιδιωτική ιδιότητα.

Οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων που περιγράφονται και διασφαλίζονται από τον παρόντα Χάρτη, από τους υπαλλήλους της Πόλης, ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας, καθιστά κάθε παραβάτη πλήρως υπεύθυνο και υπόλογο, υπό την ιδιωτική του ιδιότητα, για την καταπάτηση αυτών των δικαιωμάτων και για κάθε ζημία που προκύπτει.

ν. Εξασφάλιση και προστασία των δικαιωμάτων.

Για την περαιτέρω διασφάλιση και προστασία των δικαιωμάτων που απαριθμούνται από την παρούσα Διακήρυξη Δικαιωμάτων:

1. Είναι παράνομο για οποιαδήποτε εταιρεία να συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης που επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο το ανθρωπογενές ή φυσικό περιβάλλον της κοινότητας της Πόλης, χωρίς τη ρητή πλειοψηφική συγκατάθεση του κυρίαρχου λαού της κοινότητας της Πόλης.

2. Οι εταιρείες που παραβιάζουν την απαγόρευση των αναπτύξεων χωρίς την εκπεφρασμένη συναίνεση της πλειοψηφίας του κυρίαρχου λαού της κοινότητας της Πόλης δεν θα έχουν τα δικαιώματα των "προσώπων" που παρέχει το κράτος, ούτε την προστασία του εμπορίου ή των ρητρών συμβάσεων εντός οποιασδήποτε νομοθεσίας ή του Συντάγματος του Κράτους.

3. Οι εταιρείες που εμπλέκονται ή παραβιάζουν την απαγόρευση των εξελίξεων χωρίς την εκπεφρασμένη πλειοψηφική συγκατάθεση των κυρίαρχων κατοίκων της κοινότητας της Πόλης δεν θα έχουν την εξουσία ή την αρμοδιότητα να επιβάλλουν οποιονδήποτε κρατικό προληπτικό νόμο κατά του λαού της, ή να αμφισβητούν ή να ανατρέπουν δημοτικά διατάγματα ή διατάξεις του καταστατικού χάρτη που έχουν υιοθετηθεί από την κοινότητα.

4. Καμία άδεια, προνόμιο ή χάρτης που εκδίδεται από την Πολιτεία ή οποιαδήποτε υπηρεσία, Επιτροπή, ή συμβούλιο σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή σε οποιαδήποτε εταιρεία που λειτουργεί βάσει κρατικού καταστατικού, ή σε οποιοδήποτε διευθυντή, αξιωματούχο, ιδιοκτήτη ή διαχειριστή εταιρείας που λειτουργεί βάσει κρατικού καταστατικού, το οποίο θα παραβιάζει τις απαγορεύσεις της παρούσας διάταξης του Χάρτη ή στερεί οποιονδήποτε κάτοικο ή κατοίκους της Πόλης, φυσικό πρόσωπο κοινότητα ή οικοσύστημα οποιωνδήποτε δικαιωμάτων, προνομίων ή ασυλιών που διασφαλίζονται από τον παρόντα Χάρτη, ή οποιοδήποτε Σύνταγμα ή άλλους νόμους, δεν θα θεωρείται έγκυρη εντός της Πόλης

Για τα πρακτικά: Ο παρών καταστατικός χάρτης υπεγράφη την ____ ημέρα του _______ του έτους δύο χιλιάδες είκοσι δύο, από μια λαϊκή συνέλευση της Πόλης.

Μάρτυρας του χεριού μου:
Για το λαό Από:
................................................
(π.χ.) Γεώργιος : της οικογένειας Καραμήτρου©,

Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Για τον λαό από...........................

Επιβεβαίωση, μόνο για σκοπούς επαλήθευσης
ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ  ΕΝΏΠΙΟΝ ΜΟΥ,
από τους φυσικούς άνδρες και τις γυναίκες που είναι παρόντες εδώ και είναι γνωστοί σε μένα ή αποδεδειγμένοι σε μένα ως ζωντανοί άνδρες και γυναίκες που υπογράφουν την παρούσα δήλωση της Λαϊκής Συνέλευσης την ημέρα _____ του μηνός _____________ του έτους 2022.

ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΟ ΧΈΡΙ ΜΟΥ, ΤΟ ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ Η ΕΠΊΣΗΜΗ ΣΦΡΑΓΊΔΑ ΜΟΥ:


🔥 Σταματήστε να παραπονιέστε και ασχοληθείτε με τις ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ σας. Ασχοληθείτε με τους ΔΗΜΟΥΣ σας. Χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας και τα θεόσταλτα ταλέντα σας για να βοηθήσετε τους άλλους.

Τοπική δράση - Εθνικός αντίκτυπος!