3 Ιουλ 2017

Δεν πρέπει να το βάζεις κάτω ούτε για αστείο. Πάντα ψηλά το κεφάλι. Και να ξέρεις ότι αυτή η ιστορία με τα κτήνη δεν θα πάει πολύ μακριά.


Ο γραπτός διαγωνισμός τους είναι κάτι άγνωστο. Κάτι άγνωστό και τα πτυχία


Ο/Η Ανώνυμος είπε :
είμαι 35 χρονών άνεργος και είμαι ανήσυχος ρε φίλε. Τι μπορώ να κάνω; οι προκηρύξεις μέσω AΣΕΠ είναι στημένες. είναι φωτογραφικές αφού ζητάνε προϋπηρεσίες. Βάζουν τα δικά τους παιδιά. Να μπω κάπου συμβασιούχος επίσης ΑΔΥΝΑΤΟ. Ο ιδιωτικός τομέας για απλός υπάλληλος θέλει πολύ ψάξιμο και γνωστούς. Τι μπορώ να κάνω? σκατά είναι όλα.


Απάντηση :

Το ΑΣΕΠ πάντα ήταν και είναι ένας άθλιος οργανισμός από κηφήνες. Δεν θα αλλάξει τώρα. Σχεδόν όλες οι θέσεις είναι φωτογραφικές και η μοριοδότηση άδικη. Ο γραπτός διαγωνισμός τους είναι κάτι άγνωστο. Κάτι άγνωστό και τα πτυχία. Για να μπεις κάπου συμβασιούχος πρέπει να γνωρίζεις απευθείας υπουργό ή κάποιον Δήμαρχο που θα πιάσει υπουργό η βουλευτή. Αρκετά δύσκολο...δύσκολος και ο ιδιωτικός τομέας αφού το πάνω χέρι έχει ο στημένος ΟΑΕΔ. Επίσης για να προσληφθείς σε ένα πρόγραμμα οκτώ μηνών για ανέργους είναι τραγικά αδύνατο.... Πρέπει να είσαι ανάπηρος, να έρχεσαι από οικογένεια πολυτέκνων, να είσαι παντρεμένος, να έχεις παιδιά....ή να έχεις κάρτα ανεργίας για πολλά χρόνια (όσο αντέξεις)...με λίγα λόγια να κλαίγεσαι....είναι δράμα η κατάσταση για έναν απλό νεαρό που δεν έχει αυτά τα "προσόντα". Είναι εφιάλτης. Είναι τραγωδία. Είναι σαν να του λένε φύγε από την Ελλάδα....Mιλάμε για ένα σιωπηλό έγκλημα που κανείς μα κανείς δεν έχει την τόλμη να το αγγίξει. Eίναι σιωπηλό γιατί έχουν ενοχές.....

Και σκέψου τι μαφίες είναι...έβαλαν μπροστά τους συμβασιούχους σκουπιδιάρηδες για να μονιμοποιήσουν ΟΛΟΥΣ τους συμβασιούχους μέσω ΑΣΕΠ. Τους "ήρωες" συμβασιούχους που χώθηκαν από το παράθυρο....και κλαίγονται στα παράθυρα της διαπλοκής. Το "αριστοκρατικό προλεταριάτο" της μεταπολίτευσης που δεν σηκώνει και πολλά....

Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε καλά. Αυτό είναι το σημαντικό. Δεν πρέπει να το βάζεις κάτω ούτε για αστείο. Πάντα ψηλά το κεφάλι. Και να ξέρεις ότι αυτή η ιστορία με τα κτήνη δεν θα πάει πολύ μακριά. Είναι αδύνατο να προχωρήσει......στο ΤΕΛΟΣ εμείς θα γελάσουμε!


ΠΗΓΗ - ΦΩΤΟ:Α.Τ.