3 Ιουλ 2017

«Το στερεότυπο είναι πολιτικό φαινόμενο, κύρια γλώσσα κάθε ιδεολογίας. Ο κανόνας είναι η κατάχρηση. Η εξαίρεση είναι η ηδονή. Η ηδονή έρχεται όταν αρχίζεις να παίζεις. Με τον εαυτό σου, με το σύντροφο σου, με τους κανόνες, με τις λέξεις. Κανένας ολοκληρωτισμός δεν μπορεί να παίξει. Γιατί οι ολοκληρωτισμοί απεχθάνονται την εξαίρεση ... »




Η δράση είναι ο χαρακτήρας.


Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να μετέχει ενός αργού καθημερινού θανάτου, δηλ. μην επιτρέπετε να γίνετε μία εγωκεντρική μηχανή ψευδούς ευτυχίας. Ευτυχία σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ, ποτέ δεν ήταν κάτι τέτοιο, Ευτυχία είναι να μπορείτε να ζείτε στο Τώρα με Επίγνωση, Σεβασμό κι Ευγνωμοσύνη για όλα όσα ήδη διαθέτετε, δραστήριος και δημιουργικός.

Έχετε την επιλογή να γίνετε ένας άνθρωπος με χαρακτήρα κι αξίες, ένας άνθρωπος που δεν χρειάζεται συστήματα πίστης και ξένες ιδέες για να αποφύγει την πραγματικότητα, αλλά την διαμορφώνει ΜΟΝΟΣ του

Και επιπλέον «Δεν επιτρέπει να τον επηρεάσει, αυτό που δεν μπορεί ο ίδιος να επηρεάσει» Το να διαμορφώσετε τον προσωπικό σας χαρακτήρα, χρειάζεται πολύ, καθημερινή, συνεχή εργασία, αλλά είναι ένας δρόμος χαρούμενος, που μπορεί να σας υποσχεθεί την πραγματική ευτυχία, που όλοι την αναζητούν, μα σε λάθος τόπο και με λάθος τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ :
''Λα'ι'κή κουλτούρα'' και η συμβολή της στην πτώση του δυτικού πολιτισμού - Μαζάνθρωπος και αλλοτρίωση