4 Φεβ 2018

Μόνο με "αίμα" θα φύγουν. Όταν το καταλάβετε θα είναι αργά.Το πως θα αποφασίσουν να κινηθούν οι Έλληνες πολίτες είναι, εκ των πραγμάτων, καθοριστικό.


Οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια…!

Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι εδώ. Ακόμη και αυτοί που είναι δεμένοι ”χειροπόδαρα” συμφωνούν. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120. Αυτό είναι η αντίσταση κατά του Όχι. Όλα αυτά γίνονται όταν έχουμε κυβερνήσεις που από το 2010 λένε όλο ναι στη δουλεία. Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του».

Η Ελλάδα εδώ είναι ολόκληρη και λέει όχι στη δουλεία από το 2010. Όχι σε καμιά παραχώρηση ελληνικής σπιθαμής γης στους ξένους. Όλη η Ελλάδα ξεπουλιέται σήμερα».   [Γιώργος Κασιμάτης]

«Πρὸς τί ὁ ρεαλισμός; Κάποιοι δῆθεν ρεαλιστές, ποὺ τάσσονται ὑπὲρ τῆς συνδιαλλαγῆς μὲ τὰ Σκόπια μὲ πονηρὴ ἐκχώρηση τοῦ ὀνόματος τῆς Μακεδονίας, σὲ ἄλλο σκοποῦν. Μετὰ τὴν ἔνταξη τῶν Σκοπιανῶν στὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση θὰ ἀρχίσουν οἱ παχυλὲς ἐπιδοτήσεις. Καὶ τότε θὰ ὁρμήσουν τὰ δικά μας λυκόρνια καὶ μαζὶ μὲ Σκοπιανοὺς «ὁμοτράπεζους» θὰ τὶς καταβροχθίσουν -δῆθεν γιὰ ἐκτέλεση ἔργων!-, ὅπως καταβρόχθισαν καὶ τὶς δικές μας ἐπιδοτήσεις καὶ μᾶς ἔρριξαν σὲ ἄπατο βυθό. Καὶ τώρα ποὺ ξεπουλήθηκε σὲ ξένους το λιμάνι τῆς Θεσσαλονίκης, οἱ ἀγοραστὲς θὰ τὸ κάνουν σιγὰ-σιγὰ ἐπίνειο τῶν Σκοπίων. Ὁ ἀλυτρωτισμὸς θὰ πάρει οἰκονομικὴ μορφή».  [Σ.Καργάκος]

«Η πρόταση του Αμερικανού βουλευτή για τη διάλυση του κρατιδίου των Σκοπίων θα ήταν η καλύτερη λύση για όλους, γιατί πράγματι πρόκειται για μόρφωμα δήθεν κράτους, χωρίς συνοχή των κατοίκων του.  Η ελληνική Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα έπρεπε να υιοθετήσει αυτή τη δήλωση και τις συνέπειές της και να δουλέψει σοβαρά προς αυτή την κατεύθυνση, αντί:

- Να χάνουν τον πολύτιμο χρόνο τους με θλιβερού περιεχομένου δήθεν διαπραγματεύσεις με κ. Νίμιτς/Σόρρος ή με οποιονδήποτε άλλον "διαπραγματευτή" των ιερών εδαφών μας, χωρίς ο ελληνικός λαός να τους έχει ποτέ αναθέσει ένα τέτοιο καθήκον. Διότι, εξυπακούεται, ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, το ελάχιστο που όφειλε να προηγηθεί οποιασδήποτε "διαπραγμάτευσης" θα ήταν ένα δημοψήφισμα.

- Να επικαλούμαστε, συνεχώς, προκειμένου να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, το απορριπτέο γεγονός του ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αποδέχθηκαν να παραχωρήσουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (με κάποιες γελοίες ουρές είναι αλήθεια) στη γείτονα χώρα, η οποία όπως θα έπρεπε να είναι αναμενόμενο "αρνείται να αρνηθεί τις αλυτρωτικές της βλέψεις". Ποιός αλήθεια Έλληνας ανέθεσε σε αυτούς όλους να διαπραγματεύονται την ψυχή μας;

Ε, λοιπόν, τα μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό συλλαλητήρια είναι υπεραρκετά για να σβήσουμε τις εθνικά απαράδεκτες παραδοχές, που έγιναν στο παρελθόν, χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού, που διαφωνεί κατά 71% (σύμφωνα με τελευταίες σχετικές μετρήσεις).

Και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα που δηλώνει ΟΧΙ στο να παραχωρηθεί στα Σκόπια, το δικό μας όνομα, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΝΑΙ (όπως συνέβη με κάποιο άλλο για εξίσου σοβαρό ελληνικό θέμα). -Να τολμούν, κάποιοι, να βγαίνουν στα κανάλια της TV, σε αυτά που τους δέχονται βέβαια, και να δηλώνουν την ανεκδιήγητα προδοτική δήλωση, ότι... "τα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας οργανώνονται από... ακροδεξιούς και... αυτοί που συμμετέχουν σε αυτά είναι, επίσης... ακροδεξιοί. Ουδείς σχολιασμός τους αξίζει. Μια μόνο λέξη: ΝΤΡΟΠΗ.

- Να τρομοκρατούν οι ίδιοι αυτοί τύποι, από τα ίδια κανάλια, με διάφορα γελοία μέσα, τον ελληνικό λαό, που κινητοποιήθηκε από ολόκληρη την Ελλάδα για να παραστεί σε αυτά, ότι... κινδυνεύει αν παραστεί!!! Και πάλι, μια μοναδική λέξη τους αξίζει: ΝΤΡΟΠΗ.

Διακόπτω, τώρα, για να πάω στο συλλαλητήριο με τους υπόλοιπους "ακροδεξιούς Έλληνες". Και, λογικά, αναμένω σεισμικές εξελίξεις σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής επικράτειας». [Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη]

«Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος.

Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη». [Μίκης Θεοδωράκης]


Ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του παρέλαβαν σήμερα την απόλυσή τους. Η οποιαδήποτε παράτασή τους στην εξουσία θα είναι βλαπτική για τη χώρα, αλλά και για τους ίδιους. [προειδοποίηση προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, του Καρανίκα, των αντεξουσιαστών κουκουλοφόρων-γνωστών-αγνώστων χορηγούμενων του Σόρος]


Η Θεσσαλονίκη ήταν εκείνο το «κλικ» που έλεγε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως έχει πατήσει σε νάρκη. Η συγκέντρωση – συλλαλητήριο των Αθηνών είπε στον πρωθυπουργό της χώρας πως η (πολιτική και εθνική) «νάρκη» στην οποία έχει βρεθεί -με δική του πρωτοβουλία- δεν είναι απλά ενεργή, αλλά ικανή να τον εξαφανίσει οριστικά και αμετάκλητα από την πολιτική ζωή της χώρας.


Μόνο με "αίμα" θα φύγουν. Όταν το καταλάβετε θα είναι αργά.



Η επόμενη ημέρα και η ευθύνη των πολιτών


Η επόμενη ημέρα θα καταγράψει την συντονισμένη αντίδραση της κυβέρνησης μέσα από τα γνωστά της μέσα - όργανα ενημέρωσης, τα τρολ και τα πληρωμένα διαδικτυακά της φερέφωνα.

Την μεθεπόμενη ημέρα πιθανότατα θα δούμε μια απόπειρα συσπείρωσης όλων των γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων και συμφερόντων, πολιτικών προσώπων και φορέων, που είτε θα επιχειρήσουν να πείσουν ή να τρομοκρατήσουν, είτε θα καλέσουν σε «κοινή πορεία», «ένωση» και «σύμπραξη» για την διακυβέρνηση της χώρας, για το «καλό της χώρας και των πολιτών»…Ταυτόχρονα θα καταγραφούν νέοι διάττοντες αστέρες να εμφανίζονται ως «προτάσεις» και ως «ικανοί» να αντιπροσωπεύσουν την χώρα και τους πολίτες σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή.

Το πως θα αποφασίσουν να κινηθούν οι Έλληνες πολίτες είναι, εκ των πραγμάτων, καθοριστικό. Αυτή η κυβέρνηση θεωρείται, πλέον, τελειωμένη. Ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του παρέλαβαν σήμερα την απόλυσή τους. Η οποιαδήποτε παράτασή τους στην εξουσία θα είναι βλαπτική για τη χώρα, αλλά και για τους ίδιους.

Η μορφή, το σχήμα και ο προσανατολισμός της επόμενης κυβέρνησης, θα κρίνει όχι το μόνο μέλλον όσων θα συμμετάσχουν σε αυτήν, αλλά και το μέλλον της χώρας. Και την ευθύνη για την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να την έχει ο ελληνικός λαός, που σήμερα απαίτησε να τον σεβαστούν, ειδάλλως θα… διαγραφούν…

Αυτό το απέδειξαν οι πολίτες όταν αρνούνταν να αποχωρήσουν από το συλλαλητήριο, παρά τον τερματισμό των ομιλιών…

Η επόμενη ημέρα θα είναι διαφορετική. Ας ελπίσουμε πως θα είναι και καλύτερη για τη χώρα.


ΠΗΓΗ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.