17 Αυγ 2018

Οι κακοί άνδρες και οι καλές γυναίκες

Η ιστορία ξεκινάει από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτες σουφραζέτες. Τέλη του 19ου αιώνα και αρχές του εικοστού, πολλές γυναίκες άρχισαν να διαμαρτύρονται γιατί ήθελαν να ψηφίζουν. Ακολούθησαν οι γνωστές ιστορίες με τους αστυνομικούς που μετρούσαν το μήκος της γυναικείας φούστας και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Είναι γεγονός ότι ο αυστηρός πατριαρχικός δυτικός πολιτισμός σε συνδυασμό με την κακώς εννοούμενη θρησκεία είχε φέρει τις γυναίκες σε μία κατάσταση «δούλας». Έμοιαζε λίγο με την σημερινή άθλια κατάσταση των γυναικών στις μουσουλμανικές χώρες.

Η γυναικεία κοινωνική απελευθέρωση έπρεπε να συμβεί για πολιτιστικούς και ηθικούς λόγους. Αλλά επειδή είναι χαρακτηριστικό του αφύσικου ανθρώπινου ψυχισμού να διαστρέφει τα πάντα η επανάσταση για την ισότητα των γυναικών κατέληξε να μετατραπεί σε καταδίωξη των ανδρών.

Η ''πολιτική ορθότητα'' της «ισότητας» έφτασε τα πράγματα σε επίπεδα γελοιότητας.

Για παράδειγμα οι περίφημες Femen. Η επιδρομή από μία γυμνόστηθη Φεμέν που προσπάθησε να κλέψει το μωρό-Ιησού από την φάτνη φωνάζοντας «ο θεός είναι γυναίκα» είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Η «πολιτικά ορθή» έχθρα και επιθετικότητα των γυναικών κατά οτιδήποτε «ανδρικού», έχει φτάσει στο σημείο να κάνει τα αγόρια θηλυπρεπή. Εξ ού [εν μέρει] και η μεγάλη πλέον αύξηση στον αριθμό ομοφυλοφίλων.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο δεκαετίες τώρα στην «πολιτισμένη» Δύση, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν και βιβλία τα οποία καταγγέλλουν αυτήν την διαστροφή σκοπών του φεμινιστικού κινήματος. Παράδειγμα το «The War Against Boys: How Misguided Feminism Is Harming Our Young Men» [Ο πόλεμος κατά των αγοριών. Πως ο παραπλανημένος φεμινισμός βλάπτει τους νέους άνδρες] της Christina Hoff Sommers που εκδόθηκε το 2001.

Αν βάλετε στο ψαχτήρι τις λέξεις «toxic masculinity» [τοξικός ανδρισμός] θα βρείτε πολλά άρθρα για να ενημερωθείτε σχετικά.

Φυσικά έχει αρχίσει πλέον να υπάρχει και αντίδραση στην ''πολιτικά ορθή'' εξαφάνιση των ανδρών.

Παράδειγμα η Allie Stuckey, παρουσιάστρια εκπομπής στο CRTV.

Δείτε το βίντεο, το οποίο βρήκα στο El.gr που έφτιαξε και τους υπότιτλους, και θα καταλάβετε.




ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ : Α.Τ.