24 Σεπ 2013

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ - ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΒΡΩΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ


Αν κανείς προσπαθήσει να θυμηθεί τον "απελευθερωτικό" πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας θα παρατηρήσει, ότι πέραν των ανθρωπιστικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν η χώρα έχασε τη βιομηχανική της παραγωγή. Όμως υπάρχει και κάτι κρυφό…


Η Γιουγκοσλαβία χωρίσθηκε στη Σλοβενία, τη φιλογερμανική Κροατία, την Βοσνία και Ερζεβοβίνη, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία. Μέσα στη Σερβία υπάρχουν υπό αναγνώριση η FYROM και το Κόσοβο ενώ αυτόνομη είναι η περιοχή της Boιβοδίνα.

Στον χάρτη αριστερά γνωστό απο το 2007, για τον οποίο έχουμε μιλήσει προηγουμένως φαίνονται μετρήσεις ΜΑD (Magnetic Anomaly Detection) που έχουν γίνει στην περιοχή. Οι περιοχές που έχουν κόκκινο χρώμα είναι περιοχές που είναι υποψήφιες να έχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Κατά σύμπτωση μια περιοχή είναι στην Αδριατική στις ακτές της Κροατίας που πρόσφατα ξεκίνησαν έρευνες απο Αμερικανικές εταιρείες, μια άλλη περιοχή είναι στη περιοχή της...Βοιβοδίνα που επιθυμεί να γίνει ανεξάρτητο κράτος και σε αυτό στηρίζεται από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ κλπ, μια άλλη περιοχή είναι στο Βόρειο Κόσοβο, το οποίο διακαώς δεν θέλει να χάσει η Σερβία και τέλος ένα μεγάλο κοίτασμα υπάρχει στη FYROM, που με πολύ αγάπη “στηρίζει” οικονομικά ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής.


Διπλό χτύπημα στη φίλη Σερβία και στη Κύπρο από τον πρώην Τούρκογλου


Η χτεσινή de facto αναγνώριση του Κοσόβου ως ανεξάρτητου κράτους απο τον πρώην Τούρκογλου ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον "πρωθυπουργό” του Κοσόβου Hashim Thaçi όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση και με τον "υπουργό Εξωτερικών” Εnver Hoxhaj είναι κατά των Ελληνικών και υπέρ των Τουρκικών συμφερόντων στη περιοχή αλλά και στο θέμα της Κύπρου.

Η Ελλάδα, η ΕΕ και ο ΟΗΕ δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της υπο απόσχιση περιοχής της Σερβίας, η οποία μέχρι χτές αποτελούσε για την Ελλάδα έδαφος της Σερβίας, χωρίς φυσικά "πρωθυπουργό" και χωρίς "υπουργό Εξωτερικών".

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ με τους χαρακτηρισμούς των ανωτέρω ως "πρωθυπουργού" και "υπουργού Εξωτερικών" συνιστά de facto αναγνώριση του Κοσόβου με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ως προς τις μελλοντικές προσπάθειες αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια και και στη Κύπρο.

       Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται:

  • “Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Hashim Thaçi και με τονΥπουργό Εξωτερικών κ. Εnver Hoxhaj
  • Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (πρώην Τούρκογλου) είχε, σήμερα, συνάντηση, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Hashim Thaçi, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Εnver Hoxhaj.
  • Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν η ευρωατλαντική προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, οι προτεραιότητες της επικείμενης Eλληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Κοσσόβου στην Αθήνα, η προοπτική των διμερών σχέσεων, καθώς και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή”.

Η παράδοση Ελληνικού εδάφους συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

ΠΗΓΗ