9 Δεκ 2014

Το τέταρτο σε δύναμη κόμμα της βουλής ποιος το ψήφισε ;;;


Επειδή μας ρωτούν ασταμάτητα οι δημοσκόποι ποιο κόμμα θα ψηφίσουμε στις βουλευτικές εκλογές και μετά τα ΜΜΕ μας πρήζουν με το ποια κόμματα θα τις κερδίσουν, θα ήθελα να τους ρωτήσω και εγώ κάτι:

Το τέταρτο σε δύναμη κόμμα της βουλής ποιος το ψήφισε ;;; Ποιες εκλογές “κέρδισε” για να είναι εκεί ;;;

Εξηγώ: Αυτή τη στιγμή υπάρχει στην βουλή κόμμα το οποίο ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ούτε στις τελευταίες εθνικές βουλευτικές εκλογές (17 Ιουνίου 2012) ούτε σε κάποιες άλλες και δεν ψηφίστηκε από κανέναν! 

Το συγκεκριμένο κόμμα, το οποίο είναι για την ακρίβεια ένας συνασπισμός κομμάτων (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ λχ), ονομάζεται “Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές ”, η κοινοβουλευτική του ομάδα αποτελείται από 16 βουλευτές, έχει κανονικά γραφεία, δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως όλες οι υπόλοιπες πολιτικές ομάδες (κόμματα) και μπορεί υπό προϋποθέσεις να κυβερνήσει, μόνο του αν αποκτά αρκετές έδρες, ή σε συνεργασία αν δεν αποκτά μεγαλύτερη δύναμη, ενώ ο πρόεδρος του (Πάρις Μουτσινάς) μπορεί να γίνει πρωθυπουργός.

Είναι νόμιμα όλα αυτά;;; Ν Ο Μ Ι Μ Ο Τ Α Τ Α !

ΓΙΑΤΙ;;;;


ΕΠΕΙΔΗ οι βουλευτικές εκλογές δεν διεξάγονται για την επιλογή των κομμάτων που θέλουμε να υπάρχουν στην Βουλή των Ελλήνων για την επόμενη τετραετία, αλλά για την επιλογή των 300 αντιπροσώπων μας εκεί
ΚΑΙ  ΕΠΕΙΔΗ μετά την εκλογή τους, οι αντιπρόσωποι δεν παύουν να είναι Έλληνες πολίτες και να έχουν έτσι το απεριόριστο δικαίωμα να συμμετέχουν σε όποια πολιτική ομάδα (κόμμα) επιθυμούν, να την αλλάξουν κατά το δοκούν, να ιδρύσουν καινούργια ή να μένουν ουδέτεροι !

Συνεπώς ο κομματικός χάρτης της βουλής μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Προσοχή!


ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ (ένας ανά περίπου 35 000).

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Και τότε γιατί ρωτούν τι κόμμα θα ψηφίσουμε ΚΑΙ ΟΧΙ ποιον υποψήφιο, γιατί τα κόμματα μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να “τα ψηφίσουμε”, γιατί υπάρχει το πλαφόν του 3% για την “είσοδο” τους στη βουλή και 50 έδρες δώρο στο “πρώτο” ;;

ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!

ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΕΣ

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΥΝΑΜΟΙ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ….



ΑΛΛΕΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ:


Α) Πότε μπορεί το κόμμα Μουτσινά να κυβερνήσει;; Ο ίδιος ή ο επόμενος αρχηγός του, πότε μπορεί να ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ πρωθυπουργός ;;

Δείτε τι λέει το Σύνταγμα:

“Άρθρο 37

1.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς. 2.Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. 3.Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει κι αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή. 4.Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπος του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Βουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή· η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.

Ερμηνευτική δήλωση: Στις διερευνητικές εντολές, αν κόμματα είναι ισοδύναμα σε βουλευτικές έδρες, προηγείται εκείνο που έλαβε περισσότερες ψήφους στις εκλογές·νεοσχηματισμένο κόμμα με κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, έπεται του παλαιότερου με ίσο αριθμό εδρών. Στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν παρέχονται διερευνητικές εντολές σε περισσότερα από τέσσερα κόμματα.”

Β) Μπορεί ο αρχηγός κάποιας κοινοβουλευτικής ομάδας να ζητήσει από βουλευτή να παραδώσει την έδρα στο κόμμα του, έτσι όπως έκανε πρόσφατα ο κ Καμμένος στην περίπτωση του κ Μελά;;;

ΟΧΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ 300 ΕΔΡΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ. Γι΄αυτό άλλωστε λέμε ότι μονοεδρική είναι η Κεφαλλονιά και όχι η Χρυσή Αυγή λχ., και ότι, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ Ή ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ !

Αναλυτικότερα:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ 300 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ …


“ΤΜΗΜΑ Γ': Βουλή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Ανάδειξη και συγκρότηση της Βουλής

Άρθρο 51

1.Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους. 2.Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος. 3.Οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει. …4.Οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Επικράτεια. …5.Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.”

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ προτείνονται από τους εκλογείς κάθε εκλογικής περιφέρειας. Η πρόταση είναι γραπτή και υπογράφεται, το λιγότερο, από δώδεκα εκλογείς. Οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα επίσης να προτείνουν εγγράφως την υποψηφιότητά τους οι ίδιοι προσωπικά ή με τον πληρεξούσιό τους. Η κάθε πρόταση υποψηφιότητας κοστίζει 146,74 ευρώ (12,2 ευρώ ανά εκλογέα όταν γίνεται από 12 εκλογείς και λιγότερα αν γίνεται από περισσότερους) Αρθ. 32 ΠΔ 26 /2012

Οι βουλευτές εκλέγονται για τέσσερα συνεχή έτη που αρχίζουν από την ημέρα των γενικών εκλογών. Άρθρο 53Σ Ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ) θέλησης αναφορικά με την ανάδειξη των αντιπροσώπων τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.Άρθρο 52Σ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ :


Κατά την διάρκεια της θητείας τους, οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση και δεν καταδιώκονται ούτε εξετάζονται με οποιονδήποτε τρόπο για την άσκηση του δικαιώματος αυτού, δηλαδή για όποια γνώμη ή ψήφο τους. Για την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας τους αυτή, οι βουλευτές εισπράττουν από το Δημόσιο αποζημίωση και δαπάνες και απολαμβάνουν συγκοινωνιακή, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια. Άρθρ.60,61& 63Σ)

Τέλος, σύμφωνα με το κανονισμό της βουλής, από περίπτωση σε περίπτωση, 5 ή 10 βουλευτές μαζί μπορούν να συγκροτήσουν μια κοινοβουλευτική ομάδα. Oι Boυλευτές πoυ δεν ανήκoυν σε καμία Koινo – βουλευτική Ομάδα θεωρούνται ανεξάρτητοι (μεμονωμένοι) και λογίζονται, για τη συμμετoχή τoυς και μόνo στο Τμήμα διακοπής των εργασιών της Βουλής και στις Eπιτρoπές της Boυλής, ενιαία oμάδα.

Στις Koινoβoυλευτικές Oμάδες παραχωρείται ιδιαίτερη αίθoυσα στo βoυλευτήριo, με χωρητικότητα ανάλoγη με τoν αριθμό των μελών της. Στoυς Πρoέδρoυς των Koινoβoυλευτικών Oμάδων παραχωρείται ιδιαίτερo γραφείo. Σε περίπτωση πoυ δεν επαρκoύν oι αίθoυσες, η παραχώρηση ιδιαίτερoυ γραφείoυ στoυς Πρoέδρoυς των Koινoβoυλευτικών Oμάδων γίνεται σύμφωνα με τη σειρά της δύναμής τoυς. Στoυς ανεξάρτητoυς (μεμονωμένους) Boυλευτές, παραχωρείται μία αίθoυσα στo βoυλευτήριo.

ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΣ: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8 μην ενταγμένοι βουλευτές (μεμονωμένοι) :

Λυκούδης Διονυσίου Σπυρίδων βουλευτής επικρατείας (!)
Πολύδωρας Γεωργίου Βύρων βουλευτής Β’ ΑΘΗΝΩΝ (πρόεδρος κόμματος)
Ψαριανός Νικολάου Γρηγόριος βουλευτής Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Οικονόμου Αθανασίου Βασίλειος βουλευτής ΑΤΤΙΚΗΣ
Μάρκου Δημοσθένη Αικατερίνη βουλευτής Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μπούκουρας Νικολάου Ευστάθιος βουλευτής ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Αλεξόπουλος Δημητρίου Χρυσοβαλάντης βουλευτής ΛΑΡΙΣΗΣ
Μελάς Ιωάννη Παναγιώτης βουλευτής Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Υπενθύμιση: Όταν ο Π. Καμμένος έφυγε από την ΚΟ της ΝΔ δεν παρέδωσε την έδρα του στο κόμμα, πράγμα που σημαίνει ότι ξέρει πολύ καλά τους κανόνες και ότι το αίτημα του προς Α. Μελά το έθεσε για το θεαθήναι.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ :


1) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ


ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ … ΕΘΝΙΚΕΣ.

Ορίστε μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκε …


Δείτε εδώ όλη την δημοσκόπηση σε pdf

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΥΤΣΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ;; ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΝ ;;;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

Παρίσης (Πάρις) Ιωάννη Μουτσινάς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ



ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΩΝ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ”

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email:
p.moutsinas@parliament.gr
Διεύθυνση:
Αθήνα, Βουλής 4, Τ.Κ. 105 62, τηλ: 210 3706395, FAX: 210 3706595
Βόλος, Αντωνοπούλου 139, Τ.Κ. 38221, Τηλ: 24210 35735, FAX: 24210 20530

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:

Γεννήθηκε στο Τρίκερι Μαγνησίας από γονείς βιοπαλαιστές ( πατέρας ψαράς-ναυτικός, μητέρα εργάτρια γης).
Οικογενειακή Κατάσταση:
Παντρεμένος με την Αδαμαντία Μουτσινά- Κοινωνική Λειτουργό και πατέρας δυο αγοριών οι σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Επάγγελμα:
Είναι γεωπόνος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών από το 1973, ειδικός Ανθοκόμος.
Επαγγελματική Απασχόληση
1976-1980 Γεωπόνος –τεχνικός , υπεύθυνος των ανθοκομικών επιχειρήσεων «Φλεριανός» στην Αττική.
1980-1984 Δημιούργησε ανθοκομική επιχείρηση για παραγωγή κομμένου τριαντάφυλλου, στα Μεσόγεια Αττικής.
1984-2010 Γεωπόνος της Αγροτικής Τράπεζας , αξιολογητής επενδύσεων και αναπτυξιακών προγραμμάτων στον αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη της υπαίθρου.
Υπεύθυνος για την διαχείριση θερμοκηπιακών και ανθοκομικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Θεσσαλίας. Σήμερα συνταξιούχος.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Ενασχόληση με τα κοινά

1976-1984 Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συλλόγου Ανθοπαραγωγών (ΠΣΑ).
1978-1984 Γενικός Γραμματέας Κοινοπραξίας Ανθοκομικών Συνεταιρισμών Ελλάδος (ΚΑΣΕ) η οποία το 1983-84 δημιούργησε την σύγχρονη ανθαγορά στην περιοχή «Αμυγδαλέζα» Αχαρνών Αττικής.
1985-1994 Συνδικαλιστής μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων ΑΤΕ και του Νομαρχιακού Παρ/ματος Μαγνησίας.
1995-2002 Νομαρχιακός Σύμβουλος, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων.
Πρόεδρος Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης και Διευθύνων Σύμβουλος των Βιομηχανικών Σφαγείων Βόλου, τα οποία και τέθηκαν για πρώτη φορά σε λειτουργία.
2002-2006 Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωλκού Μαγνησίας. Επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής παράταξης « Ενωτική Πρωτοβουλία για την Ιωλκό».
2006-2010 Δήμαρχος Δήμου Ιωλκού Μαγνησίας.

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος
– Υποεπιτροπή υδατικών πόρων
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας

http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Viografika-Stoicheia/?MPId=7af0c36b-be04-49c4-99ef-d14f32956170

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ:

Αηδόνης Ευαγγέλου Χρήστος
Ανδρουλάκης Γρηγορίου Δημήτριος (Μίμης)
Βουδούρης Γεωργίου Οδυσσεύς – Νίκος
Γιοβανόπουλος Γεωργίου Κωνσταντίνος
Γιαταγάνα Θεοδώρου Χρυσούλα – Μαρία
Ιατρίδη Ιωάννη Τσαμπίκα (Μίκα)
Καπερνάρος Ηλία Βασίλειος
Κασαπίδης Δημοσθένη Γεώργιος
Κουράκος Θωμά Ιωάννης
Μακρή Κωνσταντίνου Ραχήλ
Μπόλαρης Ηλία Μάρκος
Νταβρής Χαραλάμπους Γεώργιος
Παραστατίδης Σωκράτη Θεόδωρος
Τατσόπουλος Ευαγγέλου Πέτρος – Γεώργιος
Τζάκρη Εμμανουήλ Θεοδώρα

2) ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ:


Κ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Ν.Δ.)
Πρόεδρος: Αντώνης Σαμαράς
Γενικός Γραμματέας Κ.Ο.: Αθανάσιος Μπούρας
Γραμματεία Κ.Ο.: τηλ.: 210-3708037, fax: 210-3707698
Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι: Σπυρίδων-‘Αδωνις Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Αναστάσιος Νεράντζης
Προϊστάμενος Γραφείου Κ.Ο. στη Βουλή: Γεώργιος Πανουργιάς τηλ. : 210-3708055, fax: 210-3707676


Κ.Ο. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ)
Πρόεδρος: Αλέξης Τσίπρας
Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι: Θεόδωρος Δρίτσας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παναγιώτης Λαφαζάνης,
Γραμματέας Κ.Ο.: Νικόλαος Βούτσης
Διευθυντής: Κωνσταντίνος Αθανασίου
Προϊσταμένη Γραφείου Κ.Ο.: Ειρήνη Πανταλού
τηλ.: 210-3708176, fax: 210-3707480


Κ.Ο. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) – 28 μέλη
Πρόεδρος: Ευάγγελος Βενιζέλος
Γραμματέας Κ.Ο. :
Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι: Ιωάννης Κουτσούκος, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος
Γενική Διευθύντρια Κ.Ο.:
Προϊστάμενος Γραφείου Κ.Ο.: Θωμάς Θεοδοσιάδης
Γραμματεία Κ.Ο.: τηλ. 210-3708075-77, fax: 210-3707680


Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ – 16 μέλη 

Πρόεδρος: Παρίσης (Πάρις) Μουτσινάς
Γραμματέας: Ιωάννης Κουράκος
Προϊστάμενος Γραφείου Κ.Ο.: Νικόλαος Μπάλτας
Τηλ.: 210-3708426, 210-3708422, 210-3708423, fax: 210-3708425



Κ.Ο. ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – 16 μέλη από τους οποίους κάποιοι είναι στην φυλακή
Πρόεδρος: Νικόλαος Μιχαλολιάκος
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος: Χρήστος Παππάς
Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος: Μιχαήλ Αρβανίτης – Αβράμης
Γραμματέας: Πολύβιος Ζησιμόπουλος


K.O. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – 12 μέλη
Πρόεδρος: Παναγιώτης (Πάνος) Καμμένος
Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι: Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Γενική Γραμματέας Κ.Ο.: Κουντουρά Έλενα
Αναπληρωτές: Μαρίνας Χρυσοβελώνη
Προϊσταμένη Γραφείου Κ.Ο.: Μαρία Καραγιαννάκου
Τηλ. 210-3708223, 210-3708226, fax: 210-3707976


Κ.Ο. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Κ.Κ.Ε.) – 12 μέλη
Πρόεδρος: Αλέκα Παπαρήγα
Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι: Αθανάσιος Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος
Γραμματέας: Κανταρτζής Αχιλλέας
τηλ.: 210-3708169, fax: 210-3707420


Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ -10 μέλη
Πρόεδρος: Φώτιος-Φανούριος Κουβέλης
Γραμματεία Προέδρου: 210-3708997
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος: Νικόλαος Τσούκαλης, Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη
Διευθυντής Κ.Ο.: Γιάννης Αμοιρίδης
Tηλ. 210-3708367, fax: 210-3707318



Διευκρίνιση:

Για την καλύτερη κατανόηση του κειμένου, χρησιμοποίησα στην αρχή του την επικρατούσα ορολογία σύμφωνα με την οποία τα κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές, ψηφίζονται και αποκτούν ποσοστά. Στην πραγματικότητα όμως τα κόμματα δεν έχουν εκλογικά δικαιώματα (εκλέγειν και εκλέγεσθαι) και δεν συμμετέχουν στις εκλογές. Πολιτικά δικαιώματα έχουν μόνο οι πολίτες, και συγκεκριμένα, το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες, οι οποίοι μέχρι την ημέρα των εκλογών έκλεισαν τα 18 τους, ενώ του εκλέγεσθαι, εκείνοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους, έχουν τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν και δεν κατέχουν άλλα δημόσια αξιώματα. (Αρθ. 4 & 29 ΠΔ26/2012)

Έπειτα, λέγοντας στην συνέχεια ότι όλα είναι νομιμότατα, εννοούσα ότι οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να οργανωθούν κατά το δοκούν σε πολιτικές ομάδες (κόμματα). Τα μέλη της παρούσας Βουλής των Ελλήνων όμως δεν είναι πραγματικοί βουλευτές και έτσι δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Δείτε εδώ γιατί: Βουλευτικές Εκλογές 2012: Έγκυρες ή Άκυρες; ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ!



Χριστίνα Σαλεμή



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Τι πάει να πει Σαμαράς ή Τσίπρας ;;;

Και 8ο Κόμμα στη Βουλή με την ονομασία “Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές”

Ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για τις ευρωεκλογές ! (έσχατη προδοσία) (Εδώ μπορείτε να βρείτε πολλές λεπτομέρειες που αφορούν τις βουλευτικές εκλογές)

Νέα κόμματα

Ο Μελάς απαντά σε Καμμένο: «Εγώ πήρα τις ψήφους στον Πειραιά, γιατί να δώσω την έδρα;»



ΠΗΓΗ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.