2 Νοε 2015

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: «Θέλουμε να π ρ ο σ τ α τ ε υ θ ε ί ο λαός μας. Οι περισσότεροι μετανάστες έρχονται από χώρες που είναι ανοιχτά εχθρικές προς τον Ιησού Χριστό και διώκουν τους Χριστιανούς και εδώ απαιτούν να προστατεύονται τα δικαιώματά τους», λέει σε δήλωσή της η ουγγρική Aνασχηματισμένη Eκκλησία



Faith & Heritage / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Χθες, συμπληρώθηκαν 498 χρόνια από τότε (31 Οκτωβρίου 1517) που ο Μαρτίνος Λούθηρος ξεκίνησε την Προτεσταντική Μεταρρύθμιση, τοιχοκολλώντας στις θύρες του ρωμαιοκαθολικού Καθεδρικού Ναού της Βιττεμβέργης τις 95 θέσεις του.

Αν και ο Προτεσταντισμός σε γενικές γραμμές (όπως ακριβώς ο Ρωμαιοκαθολικισμός γενικά) κατάφερε επαρκώς στο παρελθόν να αντιμετωπίσει τον αντι-χριστιανικό Διαφωτισμό και αργότερα τα μαρξιστικά δόγματα, που σήμερα, έχουν δυστυχώς κατακτήσει τη Δύση, κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, σχεδόν το σύνολο των Προτεσταντικού κόσμου εγκατέλειψε τα δόγματά του, αγκαλιάζοντας τα ‘πολιτικά ορθά’ μαρξιστικά δόγματα. Τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο πολύ, οι παραδοσιοκράτες Προτεστάντες νιώθουν ότι έχουν πολύ περισσότερα κοινά με τους παραδοσιοκράτες Ορθόδοξους ή Ρωμαιοκαθολικούς Χριστιανούς απ’ ότι με τους mainline προτεστάντες ή ακόμη και με κάποιους που παρουσιάζονται ως «συντηρητικοί» προτεστάντες.


Διάβασε: «Φιλελεύθεροι» εναντίον «παραδοσιακών», ο νέος διαχωρισμός των χριστιανών


Σήμερα, οι περισσότερες προτεσταντικές εκκλησίες έχουν υποταχθεί πλήρως στην πολιτική ορθότητα. Τα παραδείγματα είναι πολλά, αλλά μία ιδιαίτερα συγκλονιστική πρόσφατη περίπτωση που ξεχωρίζει είναι αυτή της γερμανικής προτεσταντικής εκκλησίας της Ρηνανίας, η οποία νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσε ότι ο ευαγγελισμός ή ιεραποστολές μεταξύ των μουσουλμάνων κατακτητών στη Γερμανία είναι «άστοργες» και «έρχονται σε αντίθεση με το πνεύμα. . . του Ιησού Χριστού».


Διάβασε: Ο πολιτιστικός μαρξισμός αλώνει την δυτική χριστιανοσύνη
και : ΗΠΑ: Εκκλησίες αρωγοί στην εισβολή λαθρομεταναστών


Υπό αυτό το πρίσμα και με βάση πολλές άλλες αποθαρρυντικές περιπτώσεις στον mainline Προτεσταντισμό, αποτελεί έκπληξη η δήλωση της επισκοπής της ουγγρικής ανασχηματισμένης εκκλησίας στην επαρχία Csongrád, που συνορεύει με τη Σερβία προς τα νότια και έζησε την έντονη πολιορκία με την τρέχουσα εισβολή, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην δεξιά ουγγρική κυβέρνηση του Καλβινιστή πρωθυπουργού Viktor Orbán, για την προστασία του ουγγρικού λαού με τη σφράγιση των νοτίων συνόρων της χώρας.




Η δημόσια δήλωση που κυκλοφόρησε από την επισκοπή σημειώνει:


Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό που η χώρα μας έχει μια κυβέρνηση η οποία νοιάζεται για την προστασία της χώρας και του λαού μας ως ένα έργο που της ανατέθηκε από τον Θεό. . . . Ενώ εμείς προωθούμε και εφαρμόζουμε την αδελφική αγάπη προς εκείνους που φθάνουν στην πατρίδα μας,. . . γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι μετανάστες έρχονται από χώρες που είναι ανοιχτά εχθρικές προς τον Ιησού Χριστό και τον Χριστιανισμό και στις οποίες οι Χριστιανοί διώκονται για την πίστη τους. Όσοι έρχονται εδώ μπορεί να μην έχουν συμμετάσχει σε αυτό ενεργά, αλλά είναι αρκετό το εάν συμφωνούσαν με τις διώξεις ή δεν ύψωσαν τη φωνή τους εναντίον τους, και τώρα έρχονται εδώ απαιτώντας τα ανθρώπινα δικαιώματά τους να προστατεύονται. . . οποιαδήποτε κριτική [κατά της Ουγγαρίας για την προστασία των συνόρων της] είναι ως εκ τούτου, αβάσιμη και απαράδεκτη.


Σχολιάζοντας τη δήλωση, ο επίσκοπος Andras Juhasz, σημείωσε ότι ένιωθε ότι η εκκλησία έχει την ευθύνη να μιλήσει για τους χριστιανούς της Ουγγαρίας σε αυτές τις ατυχείς συγκυρίες.


Η ανασχηματισμένη ουγγρική εκκλησία της επαρχίας Csongrád αντιλαμβάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί τον ουγγρικό λαό εν μέσω της λυσσαλέας επίθεσης των πολιτιστικών μαρξιστών που έχουν στόχο τη θρησκευτική και εθνοτική συγχώνευση σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουν παραδοθεί στην αυτοκτονική θεολογία της πολιτιστικής καταστροφής, κάτι που δεν συμβαίνει σε ένα μεγάλο μέρος του χριστιανισμού σήμερα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ο Ορμπάν κατονόμασε τον Σόρος ως τον νούμερο 1 εκείνων των «ακτιβιστών» που θέλουν να υπονομεύσουν τα ευρωπαϊκά έθνη μέσω των «προσφύγων»