31 Δεκ 2021

Όλα είναι ξεκάθαρα από εδώ πάνω

{Σημειώσεις για την επιβίωση και την αναδιαμόρφωση του μέλλοντος από την κορυφή ενός βουνού.}

Δεν μπορείς να πάρεις έναν άγιο άνθρωπο από την κορυφή ενός βουνού.

Οι αφυπνισμένοι


Συχνά διακινούνται αυταπάτες για το τέλος της "πανδημίας" και την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς τα ψέματα συνεχίζουν να ξετυλίγονται μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα και στις ατέλειωτες αφηγήσεις που καταρρέουν. Για τους αιχμαλώτους που γοητεύονται από αυτή τη νέα εξέλιξη, η ελπίδα ξεπηδά για να τραβήξει την προσοχή και να ικανοποιήσει την απελπισμένη ανάγκη τους για αισιοδοξία. Η επιβίωση σε περιόδους κρίσης δεν εξαρτάται από την αισιοδοξία ή την ελπίδα, αν και η τελευταία μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο ψυχολογικό κίνητρο σε απελπιστικά δύσκολες συνθήκες. Η επιβίωση απαιτεί την αναγνώριση της αλήθειας και της πραγματικότητας, ώστε να μπορούν να ληφθούν λογικές αποφάσεις με βάση ακριβείς πληροφορίες. Η απόκτηση ακριβών πληροφοριών είναι μια επίπονη διαδικασία στις μέρες μας, όταν η λογοκρισία και η προπαγάνδα προσφέρονται ωριαία ως έγκυρες "ειδήσεις".

Αυτή η διαδικασία ξεκινά με την προθυμία να ανοίξει κανείς συνειδητά το μυαλό του και να απαλλαγεί από τις ενισχυμένες προκαταλήψεις, να αμφισβητήσει τις μακροχρόνιες πεποιθήσεις του, να απεγκλωβίσει την ψηφιακή του παρουσία από τους αλγοριθμικούς θαλάμους ηχούς, να αρνηθεί να παγώσει όταν σοκάρεται από τη φρίκη των νέων πληροφοριών, η οποία συχνά οδηγεί σε υποχώρηση στην ασφάλεια των παλαιών ή δημοφιλών πεποιθήσεων τυλιγμένων σε ζεστές αυταπάτες. Μόλις απορριφθεί αυτή η υποχώρηση, πρέπει κανείς να αμφισβητήσει τις πεποιθήσεις του για τρίτη και τέταρτη φορά και να αναγνωρίσει τα λάθη όπου υπάρχουν, μέχρις ότου αυτές οι παλιές πεποιθήσεις να μην παρεμποδίζουν πλέον την επεξεργασία των νέων πληροφοριών. Είναι μια μοναχική διαδικασία, που απαιτεί την αποδοχή μιας καταστροφικής μοναξιάς που αναπόφευκτα ακολουθεί. Πείτε το μια διαδικασία γνωστικής συμπεριφοράς για να ξεπλύνει κανείς τον εγκέφαλό του, ο οποίος βομβαρδίζεται τόσο διαρκώς με ψέματα και προπαγάνδα που συχνά δεν μπορεί να διακρίνει τη γραμμή μεταξύ του υγιούς σκεπτικισμού και της παράνοιας του σπιτιού των ζουζουνιών.

Ποιες πληροφορίες συλλέγει ένας μοναχικός υγιής σκεπτικιστής από μια παθιασμένη αναδρομική ανάλυση των τελευταίων δύο ετών;

Τα ψέματα είναι παντού. Είναι σκόπιμα. Ο εγκέφαλος και τα συναισθήματά σας είναι εργαλεία διαχείρισης και χειραγώγησης. Η συμπεριφορά σας πρέπει να παρακολουθείται και να διαμορφώνεται. Οι καρδιές και τα μυαλά εκατομμυρίων ανθρώπων θα αναγνωρίσουν σύντομα ότι οι κακοί κοινωνικοί μηχανικοί βρίσκονται παντού γύρω τους, στους διαδρόμους κάθε δημόσιου ή ιδιωτικού ιδρύματος. Επιδιώκουν να διαιρέσουν και να ελέγξουν απόλυτα. Αυτός είναι ο υγιής σκεπτικισμός που βασίζεται σε γεγονότα και αποδείξεις. Αυτό δεν είναι παράνοια του σπιτιού των ζουζουνιών.

Πολιτικά δεν έχουμε γίνει μάρτυρες τίποτα λιγότερο από το τέλος της φιλελεύθερης δημοκρατίας. {Ο Ryszard Legutko προειδοποίησε γι' αυτό στο βιβλίο του του 2018 "Ο δαίμονας στη δημοκρατία: Totalitarian Temptations in Free Societies"}. Υποψιάζομαι ότι αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό επειδή είναι συντηρητικός και όλοι οι ισχυροί θεσμοί σε όλη τη Δύση, ιδίως ο ακαδημαϊκός χώρος, έχουν καταληφθεί από ιδεολογικούς αριστερούς της μιας ή της άλλης απόχρωσης (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Μαρξιστές, Κομμουνιστές), οι οποίοι έχουν καταστήσει τις συνθήκες για την τυραννία όχι μόνο δυνατές αλλά και αναπόφευκτες. Λατρεύουν τον απόλυτο έλεγχο, τη λογοκρισία, τον διαχωρισμό, την καταστροφή των πολιτικών εχθρών με κάθε μέσο, ιδίως με στρατόπεδα. Όπως παρατηρεί ο Legutko, το μετασοβιετικό "τέλος της ιστορίας" απέτυχε να δαιμονοποιήσει επαρκώς τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, αντίθετα, υπό το πρόσχημα της ανεκτικότητας, επέτρεψε σε αυτές τις δυνάμεις άμεσες θέσεις μέσα στα κοινοβούλια και τους πύργους από ελεφαντόδοντο σε όλη τη Δύση. Οι φιλελεύθερες δημοκρατίες φαγώθηκαν εκ των έσω από αυτές τις δυνάμεις, οι οποίες έχουν οπλιστεί από ανώτερες δυνάμεις - παγκόσμιους ολιγάρχες - για να απορρίψουν την αλήθεια ως μικρές κόκκινες φρουρές επιβολής της τυραννίας με πολιτικά κίνητρα, η οποία ντύνεται με ουτοπικές λέξεις όπως η ένταξη, η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη. Τώρα θερίζουμε αυτές τις συνέπειες παντού.

Οι έμποροι σας ήταν οι σημαντικοί άνθρωποι του κόσμου.
...... Με τα μαγικά σας ξόρκια όλα τα έθνη παρασύρθηκαν.

Αποκάλυψη 18:23 (Το τέλος της καταστροφής της Βαβυλώνας)

Ο δρόμος προς τη μεγαλύτερη τυραννία έχει ανοίξει επαρκώς με αυτή τη συμπαιγνία μεταξύ των παγκόσμιων ολιγαρχών και των ολοκληρωτικών λακέδων τους. Είμαστε όλοι μάρτυρες σε πραγματικό χρόνο της έναρξης των συντονισμένων παγκόσμιων ιατρικών αστυνομικών κρατών που υποστηρίζουν το φαρμακολογικό απαρτχάιντ, τα ψηφιακά διαβατήρια παρακολούθησης, τις εντολές για πειραματικά τοξικά εμβόλια για έναν εργαστηριακά κατασκευασμένο ιό που χρηματοδοτείται από εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία και είναι πρόθυμοι να καλύψουν τα εγκλήματά τους εξαλείφοντας την ομάδα ελέγχου, και διαφθείρουν και υποβαθμίζουν σκόπιμα την επιστήμη για να κατασκευάσουν την τεχνοκρατική Φαρμακεία της Βόρειας Κορέας τους. Θα καταστρέψουν τα πάντα για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, των ζωών, των συντάξεων των ηλικιωμένων (σκοτώνοντας τους συνταξιούχους) των εθνικών νομισμάτων fiat, των αλυσίδων εφοδιασμού, των κεντρικά ελεγχόμενων αγορών, της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, της κοινής λογικής, της επιστήμης, της αλήθειας, της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, της δικαιοσύνης, του κράτους δικαίου και όλων των ατομικών ελευθεριών για τις οποίες εκατομμύρια άνθρωποι θυσίασαν τη ζωή τους σε όλη την κάποτε λατρεμένη ιστορία μας.

Αυτές οι τεχνοκρατικές Φαρμακευτικές Βόρειες Κορέες απαιτούν τον απόλυτο έλεγχο ενός απόλυτα υποταγμένου και πειθήνιου πληθυσμού. Έχουν ενεργοποιήσει τη συνεργασία εταιριών-κράτους για τη λογοκρισία της αλήθειας όπου κι αν αυτή εμφανίζεται και την αντικατέστησαν με ατελείωτες ροές ψεύδους και προπαγάνδας που επιτρέπουν την ανόητη λατρευτική επιβολή ανθρώπινων ταπεινώσεων που στερούνται επιστήμης ή ακόμη και κοινής λογικής. Θα γλιτώσω το χρόνο και θα αντιγράψω και θα επικολλήσω απλώς τη λίστα από ένα από τα πολλά άλλα κομμάτια που έχω γράψει για το θέμα αυτό.

Περιλαμβάνουν τις άχρηστες μάσκες ενώ στέκεστε και κινείστε, αλλά όχι καθιστοί και τρώτε- τη μεθοδευμένη κοινωνική απομάκρυνση μέσω αυτοκόλλητων στο πάτωμα και βελών για να εκτρέφουν τους συμμετέχοντες σαν ζώα φάρμας- τη χειραγωγημένη τεχνολογία δοκιμών PCR που πυροδοτεί ψευδώς θετικά αποτελέσματα τα οποία ποτέ δεν προορίζονταν για να διαγνώσουν κάτι- τις αθώες υποθέσεις που μας χωρίζουν κοινωνικά και μας απομονώνουν ψυχικά, η μηχανική μαζική ψύχωση εναντίον των ανεμβολίαστων "βρώμικων" άλλων παρά όλα τα επιστημονικά στοιχεία που δεν δείχνουν καμία διαφορά μεταξύ των ομάδων- οι κανόνες για τις μάζες που ποτέ δεν ισχύουν για τις ελίτ στην εξουσία- η παρακολούθηση που εντοπίζει και φυλακίζει υγιείς ανθρώπους στα ίδια τους τα σπίτια- τα ανταποδοτικά καταναγκαστικά πρόστιμα και οι απολύσεις (τώρα φυλάκιση) για τη μη συμμόρφωση, οι συνεχείς εξετάσεις σε υγιείς ανθρώπους χωρίς συμπτώματα, που κάποτε ήταν συνήθεια των υποχόνδριων και των μανιακών- η κακοποίηση των παιδιών στα σχολεία καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με βακτηριακές πάνες, ενώ ταυτόχρονα τα απομακρύνουν, εμποδίζοντας την ψυχολογική και πνευματική τους ανάπτυξη, καταστρέφοντας την παιδική τους ηλικία- η μηχανική των τοξικών υποψιών με όπλο την ιδέα της πανταχού παρούσας "αόρατης βλάβης" σε δημόσιους χώρους που καθησυχάζουν τους νευρωτικούς και φοβισμένους εις βάρος όλων των λογικών και ορθολογικών, αγνοώντας τις έγκαιρες θεραπείες για τη διάσωση ζωών, έτσι ώστε μια συντονισμένη συστημική μέθοδος θανάτωσης για το κέρδος να επιδοτείται από την κυβέρνηση και να αντικαθίσταται ως "θεραπεία" από εταιρείες που μεταμφιέζονται σε νοσοκομεία.

Αφηγηματική κατάρρευση


Ναι, η "Όμικρον" είναι ένα χρήσιμο δώρο που δόθηκε από τη φύση, ή ενδεχομένως από ένα άλλο εργαστήριο. Είναι ένα δώρο με τη μεταδοτικότητά του, την ηπιότητα και τη αποφυγή του εμβολίου, καθιστώντας όλες τις "μαγικές" ενέσεις της Pfizer και της Moderna εντελώς άχρηστες, εκθέτοντας τα μαλακά υπογάστρια των θεσμικών μας εμπόρων, κερδοσκόπων και τρελών τεχνοκρατών σε εκατομμύρια ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν κατατονικοί στη δουλεία τους. Τα χρήσιμα ανδρείκελα αλλάζουν. Δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τη διαδικασία γνωστικής συμπεριφοράς για την απολύμανση του εγκεφάλου τους, ή μια συνολική αναδρομική ανάλυση των δύο τελευταίων ετών που πέρασαν κάτω από ένα τυφλό ξόρκι, αλλά έχουν βγει από το κώμα τους και δέχονται ένα νέο παράδειγμα. Ποιος ξέρει πραγματικά σε ποιους αριθμούς. Είναι αυτή η διαδικασία αύξησης του αριθμού τους και κατ' επέκταση της δύναμης του αντι-ολοκληρωτικού κινήματος που έχει προσφέρει νέα αισιοδοξία σε όσους έχουν γίνει τρομακτικά μάρτυρες αυτών των φρικαλεοτήτων επί δύο χρόνια, αναρωτώμενοι αν θα τελειώσουν ποτέ.

Αυτοί οι πρόσφατα ενεργοποιημένοι άνθρωποι βρίσκονται ως επί το πλείστον σε διάφορες καταστάσεις αφύπνισης, μία κατάρρευση της αφήγησης τη φορά. Υπάρχουν επίπεδα σε αυτό το ταξίδι προς την πλήρη συνειδητοποίηση των όσων συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια. Πρέπει να ενθαρρύνουμε όλους όσοι έχουν ξεκινήσει αυτό το ταξίδι, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο.

Ο άνθρωπος της πόλης


Αυτό το άτομο βρίσκεται στο επίπεδο μηδέν. Αγαπάει τις αλυσίδες του. Θα συνεργαστεί με τους τεχνοκράτες και θα υπερασπιστεί την τυραννία τους ως "επιστήμη και ασφάλεια για το κοινό καλό", ακόμη και αν πρέπει να στέκεται καθημερινά στην ουρά για μια σταγόνα σύντηξης Pfizer-Moderna-Nano-razorblade και την αδειοδοτημένη σάρωση QR code της υπακοής που ακολουθεί. Θα έχουν τη ρινική τους κοιλότητα εξετασμένη με κάθε είδους τρυπάνι, ώστε να νιώθουν μέρος της διαταραγμένης λατρείας που δίνει νόημα στη ζωή τους. Θα βιντεοσκοπήσουν ευχαρίστως τους εαυτούς τους να γαβγίζουν δημοσίως άλλους των οποίων τα χάρτινα φίμωτρα γλιστρούν κάτω από τη μύτη τους, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως "προβληματικό" και "επιβλαβές" για να δικαιολογήσουν την επιτελούμενη οργή τους. Το μεγαλύτερο μέρος της συμπεριφοράς τους καθοδηγείται από το να φαίνονται ενάρετοι στους άλλους Urban People παρά από το να είναι πραγματικά ενάρετοι.

Δεν θα διστάσουν ποτέ να συμμετάσχουν στο ιατρικό θέατρο και σε κάθε μορφής τελετουργικούς παραλογισμούς που απαιτεί το κράτος από αυτούς. Όταν η κυβέρνηση είναι σκληρή απέναντι σε όσους ασκούν αυτονομία πάνω στο σώμα τους, απολύοντάς τους από τις δουλειές τους, αυτοί οι άνθρωποι πανηγυρίζουν τη σκληρότητα ως νίκη για την ασφάλεια και τη "δημόσια υγεία". Αν μπορούσαν να έχουν την κυβέρνηση αγκαλιά με αυτούς και τα αρκουδάκια τους τη νύχτα, θα το επικροτούσαν αμέσως. Θα κοιμούνται ακόμα βαθιά όταν οι πρώτοι ολιγάρχες και δυτικοί τεχνοκράτες της υγείας θα κρεμαστούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Θα ουρλιάζουν με τρόμο και δυσπιστία όταν οι πρώτοι λαιμοί θα σπάσουν με κομψό σύρμα πιάνου Steinway, "Οh! Μy! God! Σε τι έκαναν τόσο λάθος!";...  Δεν βλέπουν το κακό στην βίαιη ένεση τοξικών ουσιών σε 5χρονα παιδιά, ώστε η Pfizer να προστατεύεται από την ευθύνη με νομική ασυλία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι απολύτως θαυμάσιοι υπάκουοι υποτελείς για κάθε τύραννο που μπορεί να τους κινητοποιήσει. Μην μπαίνετε στον κόπο να προσπαθήσετε να τους αφυπνίσετε, το μόνο που κάνετε είναι να σπαταλάτε την ενέργειά σας. Ο εφιάλτης μας είναι η χαρά και η ευτυχία τους.

Οι άνθρωποι της ερήμου


Έχουν ξυπνήσει και βρίσκονται ολομόναχοι. Υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά έχουν περάσει τη ζωή τους κατευνάζοντας τους άλλους και φοβούνται να μιλήσουν. Περιμένουν να μιλήσει πρώτα κάποιος άλλος, ώστε να νιώσουν πιο άνετα που δεν θα ακουστούν σαν "θεωρητικοί συνωμοσίας". Οι κοινωνικοί τους κύκλοι είναι γεμάτοι με πάρα πολλούς ευαίσθητους και με γνώμονα την ασφάλεια αστούς που τους στέλνουν "ελεγμένες με γεγονότα" πληροφορίες από το NPR, το CBC ή το BBC. Όταν κανείς δεν κοιτάζει, θα επισκεφθούν κρυφά την ιστοσελίδα του Covid World ή τους γιατρούς της πρώτης γραμμής για να μάθουν την αλήθεια. Αν και οι συνθήκες για περαιτέρω αφύπνιση δεν έχουν φτάσει ακόμα, θα καλωσόριζαν την επιτάχυνσή της. Υποψιάζονται ότι η αλήθεια λογοκρίνεται και διψούν για κάθε σταγόνα που μπορούν να βρουν. Κάποιοι από αυτούς έχουν λάβει και ενέσεις και αναμνηστική δόση, αν και απρόθυμα. Θεωρούν τις εντολές σκληρές και απάνθρωπες και δεν τις υποστηρίζουν, αν και ορισμένοι έχουν κατεβάσει κυβερνητικές εφαρμογές για να συμμετάσχουν στο ιατρικό απαρτχάιντ. Πιθανότατα θα συνεχίσουν να περιπλανώνται στην έρημο μέχρι να φτάσουν στη θάλασσα ή στα βουνά. Μπορεί να χρειαστούν μήνες ή ακόμη και χρόνια, αλλά το σημαντικό είναι ότι έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους, καθώς η μία ή η άλλη αφήγηση καταρρέει γύρω τους. Ψάχνουν την αλήθεια και πρέπει να συνεχίσουμε να την λέμε για να ξεδιψάσουμε την ηθική τους αφυδάτωση, ώστε το ταξίδι τους να συνεχιστεί και να νιώσουν πιο θαρραλέοι στο να απεγκλωβιστούν από τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις του ανθρώπου της πόλης (Urban Men).

Οι Θαλάσσιοι ταξιδευτές


Μπορούν να δουν στεριά προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά δεν είναι σίγουροι για το ποια κατεύθυνση θα είναι η καλύτερη γι' αυτούς. Έχουν αφήσει τη γαλανή πολιτεία τους για μια κόκκινη πολιτεία όπου θα απολυθούν από τη δουλειά που αγαπούν επειδή δεν υποτάσσονται στο παιχνίδι των φαρμακευτικών πειραματόζωων. Προτιμούν να μην χρειάζεται να επιδεικνύουν "διαβατήριο" ή να φιμώνουν τα πρόσωπά τους για ιατρικό θέατρο για να συμμετέχουν στην κοινωνία. Δεν είναι ούτε νευρωτικοί, ούτε φοβισμένοι, αλλά δεν επιθυμούν να υπαγορεύει η νευρωτική και φοβισμένη μειοψηφία της κοινωνίας τους νόμους εκεί που ζουν. Είναι αρκετά περίεργοι ώστε να διαβάζουν δεδομένα και να τα επεξεργάζονται με τις δικές τους κριτικές σκέψεις. Κάποιοι μπορεί να έχουν δεχτεί ένα ή δύο τσιμπήματα, αλλά τώρα το μετανιώνουν και δεν θα τολμούσαν να στηθούν στην ουρά για ένα αναμνηστικό. Έχουν αναρωτηθεί γιατί άλλαξε ο ορισμός των εμβολίων, γιατί αγνοήθηκε η φυσική ανοσία, γιατί απολύονται ή φιμώνονται τόσοι πολλοί γιατροί επειδή λένε την αλήθεια. Γνωρίζουν ότι πρέπει να κατευθύνουν το σκάφος τους προς τη σωστή κατεύθυνση και να αφήσουν τους ανέμους της αλήθειας να τους μεταφέρουν προς μια μεγαλύτερη κατανόηση του τι πραγματικά συμβαίνει. Όταν φτάσουν στη στεριά, θα είναι τόσο διεξοδικά ενεργοποιημένοι για να μάθουν περισσότερα καθώς θα συνεχίζουν προς τα βουνά.

Οι άνθρωποι του δάσους


Έφτασαν πιο κοντά στα βουνά. Mεταπηδούν από δέντρο σε δέντρο, το καθένα μια νέα ιστορία για τον τρελό μας κόσμο, νέα στοιχεία, νέες αποδείξεις. Γνωρίζουν καλά το ιατρικό θέατρο και τα τοξικά εμβόλια και είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν άλλες θεωρίες, αλλά φοβούνται μήπως παραπλανηθούν. Αρνούνται να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, γνωρίζοντας ότι είναι ένα άχρηστο εργαλείο και απλώς ένα σήμα υπακοής και υποταγής. Αρνούνται τις τοξικές ενέσεις, έχοντας βαθιές υποψίες για τη βιασύνη του να βγει στην αγορά, την προέλευση του κατασκευασμένου ιού και έχουν συνδέσει μερικούς απεχθείς δισεκατομμυριούχους και θεσμούς με τις διαβολικές μηχανορραφίες γύρω τους.

Γνωρίζουν ότι η τυραννία είναι σκόπιμη, είναι κατασκευασμένη, αλλά δεν είναι σίγουροι για το πώς ακριβώς και σε ποιο βαθμό. Είναι έτοιμοι να ανέβουν στην κορυφή του βουνού, αλλά δεν μπορούν να χωνέψουν την πιθανότητα να υπάρχει τέτοιο κακό στον κόσμο μας σήμερα. Ως ψυχολογικός μηχανισμός άμυνας, αποκλείουν τα χειρότερα στοιχεία της σημερινής μας πραγματικότητας. Ωστόσο, συνεχίζουν να προσκρούουν σε δέντρα που τους αναγκάζουν να αμφισβητούν συνεχώς την ενδεχόμενη πιθανότητα, την ένδειξη με βάση όλα τα άλλα στοιχεία που έχουν μπροστά τους, ότι το κακό είναι πραγματικό και μπορεί να είναι σκόπιμο, και αν τα πράγματα συνεχίσουν να κινούνται προς την τρέχουσα κατεύθυνση, μπορούν να προβλέψουν το σκοτάδι, με περισσότερο θάνατο, τον ξεριζωμό ζωών, τον τρόμο και το τραύμα. Βλέπουν τα βουνά γύρω τους και θέλουν να τολμήσουν να ανέβουν ψηλότερα, όπου ίσως έχουν καλύτερη οπτική γωνία. Ένα άλλο δέντρο τους χτυπάει με τη μορφή μιας νέας μελέτης για την ανθεκτικότητα των εμβολίων στην τελευταία παραλλαγή και σταματούν να διαβάσουν αυτό αντί να συμμετάσχουν στον ήχο και τη μανία με άλλους που βρίσκονται ακόμα on-line στο δάσος του διαδίκτυο, μια πηγή αναγκαίας παρηγοριάς.

Ο άνθρωπος του βουνού


Πριν από πολλά χρόνια κοντά στην τελευταία ερώτηση μιας τελικής συνέντευξης για μια θέση εργασίας που χρειαζόμουν αλλά δεν την ήθελα πραγματικά, για κάποια εταιρεία που έκανε κάτι ασήμαντο στην Πράγα, μου έγινε από τον υπεύθυνο προσλήψεων η παλιά ερώτηση για το τι είδους ζώο θα ήσουν και γιατί. Είχα διαβάσει για διαφορετικές απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση και σε ποια σενάρια να χρησιμοποιήσει κανείς διαφορετικά ζώα, αλλά εκείνη τη στιγμή απλά εκτόνωσα όλο τον αέρα από μέσα μου και βούλιαξα στην καρέκλα μου. Δεν ήθελα πλέον τη δουλειά. Η ερώτηση ήταν ανόητη και είχα εν μέρει ξεχάσει ποια επιλογή ήταν η καλύτερη για αυτή τη συνέντευξη για μεσαίο στέλεχος, οπότε καθόμουν σε μια εριστική σιωπή που έκανε εκείνη και τον διευθυντή του τμήματος να αισθάνονται λίγο αμήχανα.

"Λοιπόν, τι ζώο;" ρώτησε τελικά.

Μη θέλοντας πλέον τη δουλειά στράφηκα στην ειλικρίνεια αντί για τα προσχήματα, πιστεύοντας ότι αυτό θα απέκλειε την υποψηφιότητά μου.

"Δεν ξέρω. Υποθέτω ένα γεράκι ή ένας αετός. Ένα ψηλά ιπτάμενο αρπακτικό πουλί".

"Και γιατί;"

"Υπάρχει ένα βουδιστικό ρητό που λέει ότι δεν μπορείς να πάρεις έναν ιερό άνθρωπο από την κορυφή ενός βουνού".

"Εντάξει. Τότε γιατί ένα γεράκι;"

"Λοιπόν, αυτά τα πουλιά μπορούν να πετάξουν ψηλότερα από μερικά βουνά. Μπορούν να δουν προς όλες τις κατευθύνσεις για εκατοντάδες χιλιόμετρα, αλλά έχουν επίσης εξελιχθεί με διόφθαλμη όραση για να βλέπουν και την παραμικρή λεπτομέρεια στο έδαφος. Μπορούν να διακρίνουν ένα ποντίκι από έναν βράχο από εκατοντάδες μέτρα στον αέρα. Κινούνται γρήγορα και έχουν ελάχιστους θηρευτές. Κυριαρχούν στον ουρανό, μπορούν να βλέπουν τα πάντα ταυτόχρονα, μεγάλα και μικρά, κοντινά και μακρινά, και κινούνται γρήγορα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Νομίζω ότι θα αισθανόμουν ελεύθερος εκεί πάνω"....

Με την ειλικρίνειά μου είχα περιγράψει ένα μέρος και μια κατάσταση όπου θα προτιμούσα να βρίσκομαι εκείνη ακριβώς τη στιγμή αντί για την αποπνικτική αίθουσα συνεδριάσεων, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τσέκαρα επίσης όλα τα μεταφορικά ψυχολογικά κουτάκια στο διάγραμμα ενός διευθυντή προσλήψεων. Μου ζήτησε να βγω έξω από την αίθουσα. Μετά από δύο λεπτά με κάλεσε ξανά μέσα και μου προσέφεραν τη θέση επί τόπου.Πήγα κατευθείαν στην παμπ με αγωνία κοπανώντας τον εαυτό μου πίντα με πίντα, αναρωτώμενος γιατί δεν είπα απλά Δράκος του Comodo  ή Βραδύποδας...

Τώρα θα έπρεπε να σιδερώσω το άλλο λευκό μου πουκάμισο, να βρω μια διαφορετική γραβάτα και να επιστρέψω τη Δευτέρα φορώντας το άλλο μου κοστούμι. Πριν από την Τετάρτη θα έπρεπε να αγοράσω κι άλλα πουκάμισα, ίσως και ένα τρίτο κοστούμι. Θα είχα ξοδέψει τον πρώτο μισθό πριν τον κερδίσω.

Το δεύτερο βράδυ της "νέας μου καριέρας" γύρισα σπίτι, έστειλα με email την παραίτησή μου, χαλάρωσα τη γραβάτα μου και άρχισα να γράφω ένα μονοσέλιδο επιχειρηματικό σχέδιο που είχα στο μυαλό μου εδώ και μήνες, πριν ανοίξω μια μπύρα και σπάσω την HTML, το CSS και το JavaScript για την ιστοσελίδα. Το επιχειρηματικό σχέδιο έγινε είκοσι σελίδες και ένα σχέδιο μάρκετινγκ. Ακολούθησε ένα φύλλο βημάτων και ένα ημερολόγιο με την πρόοδο των σημείων ελέγχου.Αγόρασα ένα domain για τον ιστότοπο και μια υπηρεσία φιλοξενίας, προσέλαβα έναν φοιτητή πληροφορικής στις καλοκαιρινές του διακοπές για να σπάσει την PHP και τη βάση δεδομένων. Δεν σταμάτησα για έξι εβδομάδες.

Δεν μπορείς να πάρεις έναν άγιο άνθρωπο από την κορυφή ενός βουνού, αλλά σίγουρα μπορείς να τρομάξεις έναν κατεργάρη από το γραφείο ενός μεσαίου διευθυντή. Δεν το ήξερα τότε, αλλά για αυτές τις έξι εβδομάδες ανέλαβα το δύσκολο και ριψοκίνδυνο ταξίδι από τον άνθρωπο της ερήμου στον άνθρωπο του βουνού.

Υπάρχει κάτι που έχει να κάνει με την πεζοπορία στην κορυφή ενός βουνού, ανεξαρτήτως μεγέθους. Η εξωφρενική μεγαλοπρεπής ανταμοιβή της θέασης 360 μοιρών το κάνει να αξίζει κάθε θερμίδα που δαπανάται. Αυτή η πρώτη εκπνοή στην κορυφή καθώς γέρνεις το βλέμμα σου προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα μικροσκοπικά στοιχεία στο βάθος που προσπεράσατε ανεβαίνοντας μοιάζουν με μικρά παιχνίδια Lego. Τα έχετε ήδη δει από κοντά, αλλά τώρα μπορείτε να δείτε τη θέση τους στην απεραντοσύνη των πάντων. Καθώς παίρνετε ανάσα συνειδητοποιείτε ότι αυτό είναι, δεν υπάρχει πουθενά αλλού να πάτε από εδώ, τα καταφέρατε.

- Για τον άνθρωπο της πόλης εκεί έξω, άντε γαμήσου!


- Για τον Άνθρωπο της Ερήμου, τον Θαλασσινό Ταξιδευτή - και όσους εξακολουθούν να χοροπηδούν από δέντρο σε δέντρο μέσα στον λαβύρινθο του δάσους - φορέστε τις μπότες σας και αρχίστε να σκαρφαλώνετε στο πλησιέστερο βουνό. Είναι παντού γύρω σας, διαλέξτε ένα και ξεκινήστε, και μη σταματήσετε μέχρι να φτάσετε στην κορυφή.

Από εδώ θα δείτε όλη την εικόνα, μεγάλες και μικρές, κοντινές και μακρινές. Θα δείτε τη ζωή σας, την ιστορία σας, τις εμπειρίες σας που σκιάζουν την αντίληψή σας για την τυραννική μας περίοδο και για το πιο σκοτεινό μέλλον που προμηνύει. Θα δείτε στο βάθος τον Άνθρωπο της Ερήμου, τους Θαλασσινούς Ταξιδιώτες, εκείνους που ανεβαίνουν προς την άπειρη διαύγεια για να σας συναντήσουν από το δάσος. Θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σε αυτούς και θα ανακαλέσετε λεπτότερες λεπτομέρειες του θαρραλέου ταξιδιού που μόλις κάνατε.

Θα δείτε μέσα από έναν διαυγή φακό του χρόνου ότι η διαπερατότητα είναι η ψευδαίσθηση κάθε εποχής και κάθε εποχή τυφλώνεται από την ψευδαίσθηση. Ότι τα ψεύτικα είδωλα δεν ήταν ποτέ με το μέρος σας, ούτε οι ευημερούντες επιχειρηματίες ή οι ειδήμονες που ακολουθούν τη γραμμή ή οι ηγέτες που επενδύσατε χρόνο, συναίσθημα και κεφάλαιο για να υποστηρίξετε, όλοι τους έχουν καρφώσει ένα μαχαίρι τόσο οδυνηρά βαθιά μέσα στην πλάτη σας που θα χρειαστεί να βρείτε κάθε ίχνος αυτοσυγκράτησης και συγχώρεσης για να μετριάσετε τον θυμό και την οργή σας και τη δίψα σας για εκδίκηση.

Θα δείτε από εδώ πάνω ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αγορές, δεν υπάρχουν σταθερά νομίσματα, δεν υπάρχει εγγύηση για τρόφιμα στα ράφια όπου θα ψωνίσετε αύριο. Θα συνειδητοποιήσετε ότι αν τα τελευταία δύο χρόνια μπορούν να σχεδιαστούν, να κατασκευαστούν και να πραγματοποιηθούν χωρίς συνέπειες και με τέτοια απόλυτη περιφρόνηση για την ανθρωπότητα, δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα κάνουν για να τρομοκρατήσουν ή να σκοτώσουν αθώους ανθρώπους για τους σκοπούς τους. Θα δείτε ότι δεν υπάρχουν επιστήμες αδιάφθορες, δεν υπάρχουν ακαδημαϊκοί που δεν μπορούν να εξαγοραστούν, δεν υπάρχουν γιατροί που δεν θα έπνιγαν μηχανικά τη γιαγιά σας αφού καταστρέψουν τα νεφρά της για μια ευκαιρία να αυξήσουν το μισθό τους και να διατηρήσουν την άδειά τους. Δεν υπάρχει εταιρική οντότητα ή κυβερνητική υπηρεσία που δεν θα έλεγε ψέματα, δεν θα εξαπατούσε, δεν θα έκλεβε, δεν θα έβαζε γκάζι για να κρατήσει την αλήθεια μακριά σας και εσάς μακριά από την αλήθεια. Θα δείτε ότι η ελευθερία δεν είναι μια υπόθεση, δεν μπορεί να υπάρξει πουθενά στη γη, αν δεν αγωνίζεστε διαρκώς γι' αυτήν, ενώ οι πύλες της δεν πρόκειται να μείνουν ποτέ ξανά αφύλακτες. Θα δείτε ότι αν θέλετε ξανά οποιαδήποτε υποψία ελευθερίας, θα πρέπει να βασιστείτε μόνο στον εαυτό σας και να μην εμπιστευτείτε κανέναν από εκείνους που κάποτε εμπιστευόσασταν, οι οποίοι δεν έχουν φτάσει ακόμα στην κορυφή του βουνού, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμα να δουν όλα όσα βλέπετε εσείς με τέλεια ατρόμητη διαύγεια. Σε αυτή τη βαθιά συνειδητοποίηση θα νιώσετε μόνοι, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι δεν είστε...

Θα δείτε ότι δεν υπάρχει επιστροφή σε κάποιο παλιό φυσιολογικό, επειδή δεν υπάρχει παλιό φυσιολογικό για να επιστρέψετε, και δεν μπορεί να υπάρξει αποδοχή του νέου τους φυσιολογικού. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν, μαζί. Η αποκέντρωση είναι το ζητούμενο, αλλά να είστε προσεκτικοί με τα νέα αφεντικά αυτής της τάξης που χρηματοδοτούνται από τα παλιά αφεντικά της τυραννικής τάξης. Πολλοί καταλαμβάνουν τις ίδιες αίθουσες συνεδριάσεων του επιχειρηματικού κεφαλαίου της κοιλάδας του Silicon Valley. Δεν θα υπάρχει θέση γι' αυτούς σε οποιαδήποτε διαδικασία ανοικοδόμησης. Να είστε καχύποπτοι με την έλλειψη ιδιωτικότητας στην αλυσίδα μπλοκ (blockchain) και την κατασκευασμένη βεβαιότητά της, καθώς και με τους ακούραστους και αντιπαθητικούς υποστηρικτές της, όλοι κερδοσκόποι με τα μάτια στραμμένα στο δικό τους ψηφιακό πορτοφόλι σε λατρευτικές ακτίνες κόκκινου λέιζερ.

Καθώς τα παραδείγματα συνεχίζουν να καταρρέουν και οι αφηγήσεις δεν μπορούν πλέον να διατηρηθούν και εκατομμύρια άλλοι ξυπνούν από το κώμα τους για να ξεκινήσουν τα ταξίδια τους προς τις κορυφές των βουνών, θα υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε για το πώς θα ξαναχτίσουμε τον κατεστραμμένο κόσμο μας και πού θα κρεμάσουμε τους υπεύθυνους για την καταστροφή του, το τελευταίο ζωτικό μας μήνυμα και την τρομερή προειδοποίηση προς οποιονδήποτε τολμήσει να επιχειρήσει ξανά φρικαλεότητες που κάποτε θεωρούσαμε αδιανόητες. Μέχρι τότε πρέπει να καλέσουμε τους περιπλανώμενους, τους παραπλανημένους, τους εξαπατημένους, τους σκεπτικιστές που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει το ταξίδι τους προς τις κορυφές των βουνών. Σύντομα θα φτάσουν κατά δεκάδες εκατομμύρια και πρέπει να προετοιμαστούμε για την άφιξή τους. Όταν θα είμαστε αρκετοί από εμάς εδώ πάνω για να φτάσουμε σε μια κρίσιμη μάζα, από την κορυφή ενός παγκόσμιου σωρού στάχτης αποτεφρωμένων φιλελεύθερων δημοκρατιών και όλων των κάποτε ευγενών αλλά τυφλά λατρευόμενων θεσμών της, τότε και μόνο τότε μπορούμε να αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε εκ νέου.

Μέχρι να έρθει αυτή η μέρα, πηγαίνετε στην κορυφή του βουνού και όλη η τρέλα και η τυραννία και τα ψυχολογικά βασανιστήρια που έχετε προετοιμαστεί να υποστείτε, η εγκληματική κακοποίηση που έχουν υποστεί τα παιδιά σας, όλα τα πειράματα ευγονικής που έχουν επιβληθεί με κυβερνητική απόφαση για το κέρδος των εταιρειών, όλες οι γενοκτονικές επιταγές αποανάπτυξης που σοκάρουν την ψυχή σας και σας αναγκάζουν να αποσυρθείτε στην ασφάλεια των παρηγορητικών ψευδαισθήσεων, "Ω, αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί σήμερα!", όλα αυτά θα είναι ορατά προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν θα είναι εύκολο να τα επεξεργαστείτε, αλλά θα απαιτήσει να έρθετε να τα δείτε όλα αυτά κοντά και μακριά, νωρίτερα από ό,τι αργότερα. Η επιβίωση όλων όσων κάποτε αγαπήσατε, όλων όσων κάποτε πιστέψατε, όλων όσων σας ενδιαφέρουν και του μέλλοντος που τους περιμένει απαιτεί τη βαθιά και άμεση εξέταση αυτής της μίας απλής εντολής: Πηγαίνετε στην κορυφή του βουνού! Όλα είναι ξεκάθαρα από εδώ πάνω!

Καλή χρονιά καλοί πολίτες!

Όπου κι αν βρίσκεστε στο ταξίδι σας, να θυμάστε πάντα ότι η Ζωή είναι υπέροχη!



*Κοινοποιείστε. Αν δεν το κάνετε, δεν θα είμαστε ποτέ αρκετοί από εμάς στην κορυφή του βουνού...


Πηγή - Επιμέλεια/Μετάφραση/Προσθήκες : Α.Τ.