27 Απρ 2024

Ο "νευροπόλεμος μέσω της διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή, επιδιώκεται επί δεκαετίες από το στρατιωτικό - πληροφοριακό σύμπλεγμα - και πλέον, μεθοδευμένα "κανονικοποιείται" στις κοινωνίες μας



Σε μια αμυντική λειτουργία ο νευροπόλεμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταστολή συγκρούσεων πριν αυτές ξεσπάσουν...

❗️Οι κατεχόμενοι πληθυσμοί θα μπορούσαν να ειρηνεύσουν ευκολότερα και οι αρχόμενες εξεγέρσεις θα μπορούσαν να κατασταλούν ευκολότερα πριν αποκτήσουν οποιαδήποτε δυναμική.

❗️Ηρεμιστικά θα μπορούσαν να μπουν στο πόσιμο νερό ή οι πληθυσμοί θα μπορούσαν να ψεκαστούν με ωκυτοκίνη για να γίνουν πιο ευκολόπιστοι. Οι πιθανοί τρομοκράτες θα μπορούσαν να ανιχνεύονται με τη χρήση εγκεφαλικών σαρώσεων και στη συνέχεια να ευνουχίζονται χημικά ή με άλλο τρόπο. Αυτό προφανώς δημιουργεί τη δυνατότητα δημιουργίας ενός συστήματος καταστολής υψηλής τεχνολογίας.

Ο επιθετικός νευροπόλεμος, θα μπορούσε να στοχεύει στη χειραγώγηση της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης σε ένα άλλο κράτος.

❗️Θα μπορούσε να μεταβάλει τις κοινωνικές αξίες, την κουλτούρα, τις λαϊκές πεποιθήσεις και τις συλλογικές συμπεριφορές ή να αλλάξει τις πολιτικές κατευθύνσεις, για παράδειγμα, μέσω της αλλαγής καθεστώτος μέσω του "εκδημοκρατισμού" άλλων κοινωνιών...

❗️Ωστόσο, επιθετικός νευροπόλεμος θα μπορούσε επίσης να σημαίνει κατάρρευση αντίπαλων κρατών με τη δημιουργία συνθηκών ανομίας, εξέγερσης και επανάστασης, για παράδειγμα, προκαλώντας φόβο, σύγχυση ή θυμό. Τα αντίπαλα κράτη θα μπορούσαν να αποσταθεροποιηθούν χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές υπονόμευσης, σαμποτάζ, περιβαλλοντικής τροποποίησης και "γκρίζας" τρομοκρατίας, ακολουθούμενες από άμεση στρατιωτική επίθεση.

❗️Ως αποτέλεσμα, το αντίπαλο κράτος δεν θα είχε την ικανότητα να αντισταθεί στις πολιτικές ενός συγκεκαλυμμένου επιτιθέμενου.


📢 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ»