4 Φεβ 2020

Όταν τα κράτη φυλάνε τα σύνορά τους από το βίαιο εποικισμό (video)

Λαθρομετανάστες αποπειράθηκαν να παραβιάσουν τα Ουγγρικά σύνορα




Στη δημοσιότητα δόθηκε μαγνητοσκοπημένο από κάμερες ασφαλείας στιγμιότυπο, κατά το οποίο ομάδα πενήντα έως εβδομήντα λαθρομεταναστών αποπειράθηκε να παραβιάσει τα ουγγρικά σύνορα, νωρίτερα την εβδομάδα που πέρασε. Η απόπειρα απέτυχε, καθώς οι λαθρομετανάστες απωθήθηκαν από την ουγγρική συνοριοφυλακή.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα φυλάκιο στα ουγγροσερβικά σύνορα στο Ρέτσκε. Η συνοριοφυλακή έριξε προειδοποιητικές βολές για να αποθαρρύνει τους λαθρομετανάστες και να αναγκάσει όσους είχαν περάσει να επιστρέψουν στην πλευρά της Σερβίας.

Ο Ούγγρος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καιΥπουργός Εξωτερικών για αρμόδιος για τις Διεθνείς Σχέσεις της χώρας, Ζόλταν Κόβατς, ανήρτησε ένα βίντεο από το γεγονός στο Twitter την Τετάρτη το πρωί, αποκαλώντας τους λαθρομετανάστες «βίαιο όχλο».

Δείτε το βίντεο:




📹 In case you missed it: Here’s the VIDEO of the violent mob storming the Hungarian border crossing yesterday morning. BLOG: https://t.co/Ns370Bv5z0pic.twitter.com/LcMUQPXQwE — Zoltan Kovacs (@zoltanspox) January 29, 2020

Εν συνεχεία, ο Γκιόργκι Μπακόντι, Επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, επιβεβαίωσε το γεγονός δηλώνοντας: «Μία βίαιη οργανωμένη ομάδα μεταναστών αποπειράθηκε να επιτεθεί στην Ουγγαρία, στο Ρέτσκε»

Προσέθεσε ότι ένας άνδρας συνελήφθη και ότι λίγο μετά το βιντεοσκοπημένο περιστατικό πραγματοποιήθηκε και δεύτερη απόπειρα.

«Τα ουγγροσερβικά σύνορα βρίσκονται υπό έντονη πίεση, με περισσότερους από 3.400 ανθρώπους να έχουν αποπειραθεί να εισέλθουν παρανόμως στην Ουγγαρία μόνο τον Ιανουάριο», δήλωσε ο Μπακόντι.

«Οι παράνομες ομάδες εξακολουθούν να συσπειρώνονται αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για εξαιρετικά επιθετική και βίαιη ομάδα»

Το περιστατικό είναι ααποτέλεσμα της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών μέσω του βαλκανικού διαδρόμου τους τελευταίους μήνες, με τους Ούγγρους να σχεδιάζουν τον διπλασιασμό των συνοριοφυλάκων τους και τη Σλοβενία να συγκροτεί περίπολα πολιτοφυλάκων για να αποκρούσει τους παρανόμους.

Η Ελλάδα, αφετηρία των λαθρομεταναστών που διασχίζουν τα Βαλκάνια προς τη Δυτική Ευρώπη, αντιμετωπίζει και η ίδια μεγάλο αριθμό νέων αφίξεων με την ελληνική κυβέρνηση να εκτιμά ότι οι αφίξεις αυτές μπορεί να φτάσουν τις 100.000 μέσα στη χρονιά...

Πηγή

Στήν ψωροκώσταινα αντίθετα:



Θεσαλλονικη:ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ 'ΕΚΑΒ' ΠΗΓE ΝΑ ΒΟΗΘΗΣEI ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ» ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ  ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ!

Ακουστε σε τι κυκεώνα προβλημάτων εκτίθεται η πατρίδα και ο λαός απο την ξεπουλημένη "εξουσία":




Πηγή