29 Μαρ 2022

Η γενιά του Φοίνικα:Μια νέα εποχή σύνδεσης, συμπόνιας και συνείδησης

(Νικητής του βραβείου COVR 2015 για το καλύτερο εναλλακτικό επιστημονικό βιβλίο)

Σύμφωνα με τον μελλοντολόγο και κοινωνιολόγο συγγραφέα Kingsley L. Dennis, η ανθρωπότητα εισέρχεται σε μια σημαντική φάση της ιστορίας της. Σήμερα γεννιέται μια γενιά παιδιών που θα επαναπροσδιορίσει ριζικά την ανθρώπινη κοινωνία, μετακινώντας την κουλτούρα μας από τον ανταγωνισμό, τον έλεγχο και τη λογοκρισία προς τη σύνδεση, την επικοινωνία και τη συμπόνια. Ο αντίκτυπος της Γενιάς του Φοίνικα θα αρχίσει να γίνεται αισθητός το 2030, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε για να προετοιμαστούμε για την άφιξή τους.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος περιγράφει εν συντομία τα ακανθώδη ζητήματα (π.χ. υπερθέρμανση του πλανήτη, εθνικισμός και έλλειψη τροφίμων και νερού) που θα επιλύσουν οι προσανατολισμένοι στη λύση τρόποι της Γενιάς Φοίνικα.

Ο Dennis υποστηρίζει ότι οι γενιές των ενηλίκων που ζουν σήμερα αποτελούν τη γέφυρα προς τον Φοίνικα και δείχνει πώς εξελίξεις όπως ο παγκόσμιος ιστός και η έκρηξη των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας ανοίγουν το δρόμο γι' αυτούς. Το δεύτερο μέρος περιγράφει τις αλλαγές στη δική μας συνείδηση που επιφέρει η τεχνολογία και τι πρέπει να κάνουμε για να επιταχύνουμε την άφιξή τους. Το τρίτο μέρος δίνει λεπτομέρειες για το πώς η γενιά του Φοίνικα θα είναι διαφορετική από εμάς.

Η γενιά του Φοίνικα θα εργαστεί για τη διαμόρφωση μιας πλανητικής κοινωνίας, μια μετάβαση πιο ριζική από τη μετάβαση από την αγροτική στην αστική ζωή κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης. Τα παιδιά αυτά γεννιούνται με αυξημένη ενστικτώδη νοημοσύνη και με μεγαλύτερο βαθμό κληρονομικής σοφίας. Μαζί τους, η κβαντική επανάσταση που ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια θα γίνει κυρίαρχη. Αυτό θα επιφέρει μια μετατόπιση από τις εξωτερικές εξαρτήσεις (π.χ. η εξάρτησή μας από την τριτοβάθμια εκπαίδευση για την επαγγελματική ανέλιξη). Αυτή η εξισορρόπηση των νέων προοπτικών, της κοσμικής επίγνωσης και των πολυδιάστατων πραγματικοτήτων θα εγκαινιάσει ένα μεγάλο κύμα αλλαγής. Η Γενιά του Φοίνικα είναι μια βαθιά θετική εξέταση του συλλογικού μας μέλλοντος.  [π]


Οι Άνθρωποι πάντα κερδίζουν

Αναγενιόμαστε απ'τις στάχτες μας

Ζωντανοί Άνθρωποι

Εξασφαλισμένα μέρη©