23 Μαΐ 2020

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ : Χάρτης των ΜΚΟ για διακινητές – Τα τουρκικά "Λευκά Κράνη" στη Λέσβο

Αν η Deutsche Bank άνοιγε υποκατάστημα στα Ψαρά, δεν θα ήταν κάτι παράξενο; Ποιοι συνειρμοί, αλήθεια, θα δημιουργούνταν; Το γεγονός ότι ένας οργανισμός με ετήσιο προϋπολογισμό κοντά στα 4 δισ. δολάρια (περισσότερο από τα μισά προέρχονται από δωρεές ΗΠΑ 1.450.360.238 δολάρια, Γερμανία 476.918.668 δολάρια, ΕΕ 436.036.986 δολάρια – προϋπολογισμός 2017) ανοίγει "υποκαταστήματα" σε πέντε ακριτικά ελληνικά νησιά πρέπει να μας χαροποιήσει;

Ειδικά όταν κανένας δεν γνωρίζει ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται, ποιοι δίνουν τις εντολές και ποιος ασκεί τον έλεγχο και τη διοίκηση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για το μεταναστευτικό. Η FRONTEX, το Λιμενικό, η Ελληνική Αστυνομία, η Ύπατη Αρμοστεία, οι ΜΚΟ, οι μεταφραστές, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Υπηρεσία Ασύλου, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ή οι δικηγόροι;

Λέγεται ευρέως ότι ο κεντρικός έλεγχος ασκείται από την Ύπατη Αρμοστεία. Πιθανόν, διότι το ελληνικό κράτος της έχει προσφέρει θεσμικές αρμοδιότητες. Έχει παρουσία εντός των κέντρων φιλοξενίας στα νησιά και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων που υποτίθεται ότι είναι βοήθεια προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό.

Πώς όμως έχουν φθάσει υπερεθνικοί οργανισμοί και πανίσχυρες ΜΚΟ να ασκούν εξουσία σε νευραλγικά σημεία της ελληνικής επικράτειας και μάλιστα σε ένα θέμα που έχει εθνικές διαστάσεις;

Επιβλήθηκαν εξαιτίας των "έκτακτων" συνθηκών, αφού υποτίθεται ότι παρέχουν τεχνογνωσία διαχείρισης. Πέντε χρόνια όμως μετά, δεν μπορούμε να μιλάμε για έκτακτες συνθήκες, ούτε να παραχωρούμε εξουσίες σε οργανισμούς που εκ του αποτελέσματος έχουν φέρει σε τραγική κατάσταση τα νησιά και την Ελλάδα.

Κανένας έλεγχος


Στις 19 Ιουλίου 2016 ο κ. Μουζάλας είχε ομολογήσει ότι «δεν τα καταφέραμε», καθώς δεν υπήρχε έλεγχος των ΜΚΟ από την Αθήνα για τα ποσά που έπαιρναν από την ΕΕ για δράσεις στην Ελλάδα. Κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες εξαγγελίες για τον έλεγχο των ΜΚΟ. Στις αρχές του χρόνου αναρτήθηκε μητρώο, το οποίο τώρα αναδιαρθρώνεται(!) εξαιτίας του νέου νόμου.

Η ουσία είναι, όμως, ότι μετά από τόσα χρόνια δεν υπάρχει κανένας έλεγχος ούτε στην δραστηριότητα ούτε στην χρηματοδότηση των ΜΚΟ. Τα χρήματα από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό συνεχίζουν να κατευθύνονται προς τις ΜΚΟ που προσφέρουν "υπηρεσίες" εντός ελληνικού εδάφους, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος τους να καταλήγουν σε ξένες τσέπες.

Έχουν πλέον δημιουργηθεί ισχυρότατα συμφέροντα που θέλουν η υπάρχουσα κατάσταση να μείνει ως έχει. Οι ΜΚΟ επιδιώκουν το αντίθετο από ό,τι επιτάσσει το ελληνικό συμφέρον: Τις συμφέρει να υπάρχουν μεγάλες μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά, όπως τις συμφέρει και η κατασκευή υπερκέντρων φιλοξενίας, που στην ουσία θα είναι μουσουλμανικές πόλεις στην καρδιά των νησιών.

Η κυβέρνηση
νομίζει αφελώς ότι η ψήφιση ενός νόμου για έλεγχο των ΜΚΟ, θα λύσει το πρόβλημα. Έκανε μάλιστα την οδυνηρή παραδοχή-έκκληση «να μην γίνεται χρήση από κάποιες ΜΚΟ της πρόσβασης σε πληροφορίες που έχουν αναπτύξει με την άλλη πλευρά», δηλαδή την Τουρκία.

Σε όλα τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται απέναντι από την Τουρκίας, εμφανίζονται όλες οι παθογένειες του τρόπου που η κεντρική εξουσία διαχειρίζεται το μεταναστευτικό. Η Λέσβος δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων όχι επειδή οι κάτοικοί του είναι πιο αλληλέγγυοι, ή επειδή τους έταξαν νόμπελ! Πολλοί αρέσκονται να υπεραπλουστεύουν γεγονότα, με σκοπό να συγκαλυφθούν γεωπολιτικοί σχεδιασμοί που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια.

Λέσβος, η σφηκοφωλιά των ΜΚΟ


Ενδεικτικά, το 2014, οι αφίξεις προσφύγων-μεταναστών στην Λέσβο ήταν 12.187 και στον Έβρο 2.280. Το 2015 εκτοξεύτηκαν, στη Λέσβο 512.327 και στον Έβρο 4.907. Είχαμε 42 φορές αύξηση στην Λέσβο, ενώ στον Έβρο μόλις 2! Γιατί κάποιος να προτιμήσει τον θαλάσσιο επικίνδυνο διάδρομο και μάλιστα μαζικά, αν οι ροές δεν ήταν καθοδηγούμενες;

Η Λέσβος συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό ΜΚΟ από κάθε άλλο νησί. Το 2018 στη Βουλή αναφέρθηκε ότι δραστηριοποιούνταν 18 ΜΚΟ μόνο στη Μόρια. Η Λέσβος έχει και άλλα δυο επίσημα καμπ, Καρά Τεπέ και ΠΙΚΠΑ. Αυτήν την στιγμή κανένας δεν γνωρίζει πόσες και ποιες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται και τι ακριβώς κάνουν.

Το θαλάσσιο πέρασμα από τη βόρεια πλευρά της Λέσβου (Μόλυβδος-Σκάλα Συκαμινιάς) είναι ιδανικό για αφίξεις. Πρόκειται για μεγάλο μήκος ακτών μόλις 5 μίλια από την Τουρκία, προσανατολισμένες Βορρά-Νότο, βοηθούμενες δηλαδή από τον βόρειο άνεμο που συνήθως πνέει στο Αιγαίο. Άλλωστε και η πλοήγηση μπορεί να γίνει εύκολα από τα smart phones, επειδή υπάρχει σήμα από την τουρκική κινητή τηλεφωνία. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι το 1/3 που μπαίνει παράνομα στην Ελλάδα μπαίνει από τη Λέσβο.

Η αποκάλυψη του χάρτηΠριν από λίγες ημέρες, και εν μέσω πανδημίας με τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έλαβαν χώρα τρία γεγονότα:

Πρώτον, η ανακάλυψη χάρτη που ήταν τοποθετημένος στο παράνομο φυλάκιο(!) που είχαν φτιάξει οι ΜΚΟ στην Σκάλα Συκαμιάς στο ακρωτήριο Κόρακας.

Πρόκειται για παρατηρητήριο αφίξεων με χάρτη που είχε χαρακτηριστικά σημεία του νησιού, ώστε να μην χάνεται κανένας. Εντύπωση προκαλεί ότι η Λέσβος είναι χωρισμένη στον χάρτη σε τέσσερις ζώνες, προφανώς σε περιοχές επιρροής και να μην τσακώνονται οι ΜΚΟ μεταξύ τους. Στο βορειότερο σημείο της Λέσβου είχε κατασκευαστεί φυλάκιο που βοηθούσε τις αφίξεις και ενώ όλοι το γνώριζαν, οι κρατικές υπηρεσίες σφύριζαν αδιάφορα!

White Helmets: Αυτή η γη είναι δική μας!

Δεύτερον, προκλήθηκε σάλος από δύο ποσταρίσματα στο facebook των δραστηριοτήτων της MKO Moria White Helmets για την οποία πολλά λέγονται. Ας σημειωθεί ότι η ΜΚΟ White Helmets είναι τουρκική με μεγάλη δράση στη Συρία. Δίπλα στο Κέντρο της Μόριας, εκεί όπου τα αιωνόβια ελαιόδεντρα κόπηκαν, έγιναν εργασίες από την εν λόγω ΜΚΟ για το project στη νέα τους γη όπως διαφήμιζε, με φόντο κάποιους να σκάβουν και πίσω μηχανήματα διαμόρφωσης.

Σήμερα ξεκινήσαμε ένα καινούργιο σχέδιο στην "καινούργια μας γη" αναφέρει η ΜΚΟ Moria White Helmets.

Το πως βρέθηκε η γη να είναι δική τους, το αν έχουν άδεια να βρίσκονται στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και να προβαίνουν σε τέτοιες εργασίες είναι ερωτήματα που δεν απαντούν οι ελληνικές αρχές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αποκαλυπτική συνέντευξη της δημοσιογράφου που ανέσυρε το θέμα.

Επίσης, πως γίνεται ολλανδική ΜΚΟ να προβαίνει σε εργασίες, προφανώς χωρίς άδεια, επέκτασης του παράνομου καταυλισμού στον ίδιο χώρο του πρώην ελαιώνα; Η εν λόγω ΜΚΟ προέβη σε κανονική διαμόρφωση και σκυροδέτηση βάσεων για να τοποθετηθούν κοντέινερ. Και οι δύο ΜΚΟ "κατέβασαν" τις αναρτήσεις τους μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

O υπουργός κόβει κορδέλες


Τρίτον, Στο χειρότερο καμπ της Ευρώπης, σε μία περιοχή που έχει καταστραφεί από την υπερσυγκέντρωση λθρομεταναστών, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης έκοβε κορδέλες εγκαινίων και στη συνέχεια έδινε συγχαρητήρια στην Ύπατη Αρμοστεία και σε όλες τις ΜΚΟ για το έργο τους.

Και όμως ... είναι δυνατόν !

Όπως από την οικονομική κρίση δημιουργήθηκε μόνιμος μηχανισμός εποπτείας, μετά από πέντε χρόνια μεταναστευτικής κρίσης όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό μόνιμη εποπτεία και στο μεταναστευτικό. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, της οποίας την πατρότητα είχε μεγάλη ευρωπαϊκή ΜΚΟ, μετέτρεψε τα νησιά σε χώρο εγκλωβισμού. Αυτή την στιγμή υπερεθνικοί οργανισμοί και ΜΚΟ ασκούν εξουσία και καθορίζουν την τύχη των ακριτικών νησιών.

Δεν είναι τυχαίο ότι η επιτυχής άμυνα της Ελλάδας στον Έβρο προκάλεσε κατηγορίες εκ μέρους της Διεθνούς Αμνηστίας, της Ύπατης Αρμοστείας και πλήθους ΜΚΟ. Όλοι αυτοί δεν βρήκαν τίποτα αρνητικό να πουν για τον ρόλο της Τουρκίας, η οποία εργαλειοποίησε μετανάστες! Στα μικρασιατικά παράλια, το τουρκικό κράτος δρα παράλληλα και σε αγαστή συνεργασία με τους δουλέμπορους και τις ΜΚΟ.

Στην ελληνική πλευρά οι ΜΚΟ δρουν χωρίς απολύτως κανέναν έλεγχο, παρότι οι περισσότερες εξ αυτών διαθέτουν υποκαταστήματα και στην τουρκική πλευρά! Ανεχόμενη αυτή την κατάσταση η ελληνική Πολιτεία, εμμέσως πλην σαφώς υποθηκεύει την ελληνική κυριαρχία στο πιο εθνικά ευαίσθητο τμήμα της χώρας.

https://slpress.gr
Σιδεράτος Γιάννης
Διαμόρφωση/προσθήκη φωτό:Α.Τ.