11 Μαΐ 2020

Στο προτεκτοράτο της φαιδράς πορτοκαλέας καμία ανησυχία,όλα καλά και Τσιορδάτα!...Το ζήτημα είναι η COROΙ-δία με τη δήθεν "πανδημία"να πάρει μεγάλες διαστάσεις!

Οι αριθμοί στα εργασιακά για τους Αμερικανούς είναι συγκλονιστικοί, ακόμη και σε αυτούς που έχουν σκληρύνει από την εμπειρία της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η Disney θα θέσει σ΄αργία 100.000 εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της και στο θεματικό πάρκο. Η Uber μπορεί να μειώσει το προσωπικό της κατά ένα πέμπτο. Συνολικά 26 εκατομμύρια νέες αιτήσεις για ασφάλιση ανεργίας έχουν κατατεθεί στην Αμερική από τα τέλη Μαρτίου. Μέχρι τις 18 Απριλίου περισσότεροι από το ένα δέκατο των συμμετεχόντων στο εργατικό δυναμικό έλαβαν επιδόματα ανεργίας, το υψηλότερο ποσοστό.

Μόνο τον Μάρτιο, στις αμερικανικές εταιρείες χάθηκαν περισσότερες από 700.000 θέσεις εργασίας. Άλλα 2 εκατομμύρια μπορεί να έχουν περάσει στην ανεργία τον Απρίλιο, μια πτώση που προκαλεί πτώση ρεκόρ στην απασχόληση όπως το 1945, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Αμερικής αποστρατεύτηκαν.

Ο Coroidovid-19 έχει εξαπλώσει μεγάλη οικονομική αναστάτωση σε όλο τον κόσμο. Είναι όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η "πανδημία" φέρνει αντιμέτωπη την Αμερική με μια παγκόσμια κρίση στην αγορά εργασίας που δεν έχει παρατηρηθεί από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.

[Γιατί οι άνεργοι στην Αμερική θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια χαμένη δεκαετία : economist 8/5/20]

Η «Δημιουργική Λογιστική είναι το μεγαλύτερο κόλπο μετά το Δούρειο Ίππο».


Η σκόπιμη αποφυγή από την επιστημονική επιτροπή του Τσιόδρα των υφιστάμενων κανόνων, με στόχο την κατασκευή μιας εικόνας που εξυπηρετεί της εξουσιαστικές βλέψεις, θα απέδιδε περισσότερο εάν μπορούσε να συγκαταλέξει στα θύματα από covid 19 κι έναν πολιτικό πρώην υπουργό και γιατρό. Σε αυτό, όμως, θα έπρεπε να υπάρξει ομοφωνία από τις εξουσιαστικές μερίδες. Το πασοκ δεν είχε κανέναν λόγο να κάνει και αυτό το δώρο στην κυβέρνηση. Εκτός του ότι ήταν επίφοβη αυτή η κίνηση να αποκαλυφτεί από το περιβάλλον του θανόντα, η αμφισβήτηση δια στόματος Λοβέρδου ενισχύει πολιτικά τόσο τον ίδιο όσο και το χώρο του. Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει είναι το εξής: Όταν καθίσταται γνωστό, ότι ψεύδεσαι επανειλημμένα για τα θύματα από covid 19, για τί άλλο έχεις πει ψέματα; Διότι, όπως είναι γνωστό, το ένα ψέμα φέρνει το άλλο. Εάν, λοιπόν, διερευνήσουμε όλο το τοπίο πίσω από την δημιουργική λογιστική του κράτους και των σφογκοκωλάριων του, θα ανακαλύψουμε πολλά συμφέροντα που εξυπηρετούνται πίσω από αυτήν την κατασκευασμένη εικόνα.

Διεύρυνση της εξουσίας και περαιτέρω υποταγή των ανθρώπων, έως προώθηση πολυεθνικών εταιρειών του φαρμάκου και πάει λέγοντας.

Έχουμε κατανοήσει προ πολλού τις σκοπιμότητες, που εξυπηρετεί η εκμετάλλευση του covid 19 από την κυριαρχία ευρύτερα και σε όλα τα πεδία.

Το ζήτημα, λοιπόν, είναι, αυτό να πάρει ευρύτερες διαστάσεις.

Οι εγκλωβισμένοι στον φόβο άνθρωποι να αναθαρρήσουν. Να γίνουμε κοινωνοί της αλήθειας απελευθερώνοντας ένα μικρό κομμάτι τού πνεύματος μας και να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης ενάντια σε κάθε φόβο που σπέρνει η εξουσία μέχρι να φωνάξουμε φτου ξελευθερία!

Συνέχεια εδώ

Προσαρμογή/Φωτό:Α.Τ.

Το ζήτημα είναι η COROΙ-δία να πάρει μεγάλες διαστάσεις!