TRANSLATOR

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

11 Ιαν 2015

ΟΛΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ , ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΝΤΑΚΑ: Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και ο στoλίσκος που το συνοδεύει θα αναπτυχθεί στον Κόλπο για τη στήριξη των επιχειρήσεων κατά της ομάδας του ισλαμικού κράτους (IS) .


Ένα ναυτικό εξειδικευμένο ειδησεογραφικό μέσο ανάφερε την είδηση την Τρίτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Straits Times.

Την ανάπτυξη της θαλάσσιας ομάδας μάχης πρόκειται να ανακοινώσει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην ομιλία του προς τις ένοπλες δυνάμεις για το νέο έτος , που θα δοθεί πάνω στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στα ανοικτά της Τουλώνης , στις 14 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το ναυτικό ειδησεογραφικό μέσο «Mer et Marine» .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mer et Μarine , το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα ταξιδέψει στο κόλπο με το στόλο του από εναέρια και ναυτικά σκάφη ,που συμπεριλαμβάνουν 30 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale και Super Étendard και ένα επιθετικό υποβρύχιο , για να λάβουν μέρος στην αμερικανική εκστρατεία βομβαρδισμού εναντίον των δυνάμεων του IS στο Ιράκ.

Η Γαλλία έχει διαθέσει ως σήμερα εννέα μαχητικά Rafale για τις ανάγκες της εκστρατείας – που έχουν την βάση τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία – ως μέρος της Επιχείρησης Chammal, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, καθώς και ένα μεταφορικό αεροσκάφος τύπου C135, ένα αεροσκάφος παρακολούθησης και ελέγχου E-3F Awacs και ένα αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας τύπου Atlantique 2 .

Το αεροπλανοφόρο θα αποπλεύσει από την βάση του στην Τουλών της Γαλλίας στις 13 Ιανουαρίου 2015 και θα επιχειρήσει στην περιοχή του Περσικού έως τα μέσα Μαίου.

Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε ακόμα από την Γαλλική Προεδρία της Δημοκρατίας, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ή από την υπηρεσία ενημέρωσης του ναυτικού (Sirpa-Marine), αλλά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mer et Μarine θεωρείται λόγω εξειδίκευσης πολύ καλά πληροφορημένο,
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από μία αστυνομική σχολή στην πρωτεύουσα της Υεμένης,Σαναά νωρίς την Τετάρτη, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους,δήλωσαν αστυνομικές πηγές και κάτοικοι .

Ασθενοφόρα μετέφεραν τα θύματα μακριά από τον τόπο της έκρηξης, η οποία φαίνεται να είχε ως στόχο μια ομάδα σπουδαστών έξω από τη σχολή , μερικά από τα πτώματα των οποίων αργότερα εμφανίστηκαν ξαπλωμένα στο δρόμο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η έκρηξη ακούστηκε σε όλη την πόλη και μία μεγάλη στήλη καπνού ήταν ορατή στην περιοχή που βρίσκεται η σχολή.

Φωτογραφίες που υποτίθεται τραβήχτηκαν μετά την έκρηξη και οι οποίες διανεμήθηκαν στο Twitter, παρουσιάζουν τα παραμορφωμένα συντρίμμια ενός οχήματος και ματωμένους ανθρώπους ξαπλωμένους μπρούμυτα σε ένα πεζοδρόμιο.

Οι εικόνες δεν ήταν δυνατό να επαληθευτούν άμεσα.

Η Ασφάλεια στην Υεμένη διασαλεύθηκε από μια λαϊκή εξέγερση του 2011 που οδήγησε σε μια αλλαγή της κυβέρνησης και διασπάσεις στο στρατό.

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), ένα από τα πιο ενεργά παραρτήματα του κινήματος, έχει οργανώσει έναν αυξανόμενο αριθμό από βομβιστικές ενέργειες και πυροβολισμούς σε όλη τη χώρα.

Η Δυτικές και οι αραβικές χώρες του Κόλπου φοβούνται ότι περαιτέρω αστάθεια θα μπορούσε να αποδυναμώσει την κυβέρνηση της χώρας, δίνοντας στο AQAP περισσότερο χώρο για να σχεδιάσει τις επιθέσεις έξω από τα σύνορα της Υεμένης.

Την 1η Ιανουαρίου ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 26 ανθρώπους σε ένα πολιτιστικό κέντρο στην κεντρική πόλη της Υεμένης Ibb σε μια επίθεση που φαίνεται να στόχευε την σιιτική μουσουλμανική πολιτοφυλακή Houthi , που κατέλαβε την πρωτεύουσα τον Σεπτέμβριο και προωθήθηκε στη συνέχεια σε άλλες περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ


Η έκπληκτη Γαλλική κοινή γνώμη παρατηρεί τα πρόσφατα εξελισσόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις με νεκρούς και ομήρους.

Φαινομενικά τα συμβάντα αυτά είναι απρόκλητα και δημιουργούν πολλές απορίες για το μένος των τζιχαντιστών κατά της Γαλλίας.

Δυστυχώς όμως όλα εξηγούνται λογικά ,αν διαβάσετε τα δύο παραπάνω άρθρα, που δημοσιεύθηκαν πριν αρχίσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με το πρώτο άρθρο, ο πρόεδρος Ολάντ σκοπεύει να στείλει αεροπλανοφόρο και δύναμη κρούσης στον Περσικό κόλπο για να αντιμετωπίσει ομάδα του IS στο Ιράκ.

Η απόφαση έχει ληφθεί και θα ανακοινωνόταν από τον ίδιο , πάνω στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στις 14 Ιανουαρίου, λίγο πριν αυτό αναχωρήσει για την αποστολή.

Δεν γνωρίζω αν η Γαλλική Βουλή είχε εξουσιοδοτήσει τον Ολάντ να κηρύξει τον πόλεμο συνολικά κατά του IS στην περιοχή του Περσικού κόλπου.

Φαντάζομαι όμως ότι θα έπρεπε κάποια στιγμή να τους το ανακοινώσει και ίσως και να το δικαιολογήσει.

Το ΙS ως σήμερα δεν διαθέτει πολεμικό ναυτικό , ούτε υποβρύχια και επιχειρεί ως τώρα στην ξηρά.

Πώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί λογικά η αποστολή επιθετικού υποβρυχίου και ενός αεροπλανοφόρου στην περιοχή στους Γάλλους βουλευτές και την κοινή γνώμη;

“Oπως αναφέρεται στο πρώτο άρθρο, η Γαλλία είχε ήδη στείλει από τον Σεπτέμβριο 9 αεροσκάφη της , που συμμετέχουν στην επιχείρηση Chammal.

Τα αεροσκάφη αυτά επιχειρούν από βάσεις στην Ιορδανία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τι άλλαξε τώρα και χρειάζονται αεροπλανοφόρο ως βάση; Πρόκειται να τους κάνουν έξωση από τα πολεμικά αεροδρόμια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων;

“Η μήπως η Σαναά θυμίζει όλο και περισσότερο την Σαιγκόν πριν την εισβολή των Βιετκόγκ;

To δεύτερο άρθρο νομίζω ότι δείχνει ένα κράτος στα πρόθυρα της διάλυσης.

Ακόμα και οι αστυνομικές του ακαδημίες βομβαρδίζονται…

Γιατί στέλνουν αεροσκάφος Awacs και αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας τύπου Atlantique 2, αφού οι αντίπαλοι τους δεν διαθέτουν ούτε υποβρύχια, ούτε πολεμική αεροπορία;

H σύνθεση της ομάδας κρούσης προιδεάζει για επέμβαση σε χώρα της περιοχής με οργανωμένες ένοπλες δυνάμεις, δηλαδή κάτοχο πολεμικής αεροπορίας και ναυτικού.

Ο εχθρός ξεκάθαρα δεν είναι το IS, για οποιοδήποτε νοήμονα άνθρωπο…

Mήπως ο στόχος είναι η Υεμένη ή το Ιράν;;;;

Aυτό θα φανεί σίγουρα μέχρι τα μέσα Μαίου 2015…

Και ερχόμαστε τώρα στα γεγονότα της Γαλλίας.

Γιατί μπορεί να έγιναν όλα αυτά ;;;;

Το εγχείρημα μίας πολεμικής επίθεσης κατά των δυνάμεων της Συρίας από την Αγγλία, αν θυμάσθε, είχε αναβληθεί από την αντίδραση του Αγγλικού Κοινοβουλίου, που δεν πίστεψε τον ισχυρισμό της κυβέρνησης του ότι δήθεν ο πρόεδρος Ασσάντ είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον αμάχων.

Οι “Αγγλοι ,έχοντας την εμπειρία της παραπλάνησης τους από την κυβέρνηση Μπλερ για την αναγκαιότητα επίθεσης κατά του Ιράκ, δεν έδωσαν την έγκριση τους και η επιχείρηση κατά της Συρίας ναυάγησε.

Για να μην ξανασυμβεί λοιπόν αυτό το φιάσκο ,στη Γαλλική Βουλή αυτή την φορά, πρέπει να προετοιμασθεί η Γαλλική κοινή γνώμη για την επερχόμενη επίθεση κατά των τζιχαντιστών…

Χωρίς εμφανές κίνητρο δύο αδέλφια επιτίθενται στο σατυρικό περιοδικό Charlie Ηebdo με θύματα 10 δημοσιογράφους και δύο αστυνομικούς.

Ο στόχος φυλασσόταν ,γιατί είχε ξαναδεχθεί επίθεση στο παρελθόν και η ευκολία με την οποία διεξήχθη η επιχείρηση δημιουργεί εύλογες απορίες.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκαλύπτεται η ταυτότητα των δραστών και μαθαίνουμε:

1ο “Oτι οι αρχές γνώριζαν ότι είχαν υποστεί στρατιωτική εκπαίδευση από τρομοκράτες στην Υεμένη

2ο “Οτι οι ύποπτοι βρίσκονταν σε λίστα και δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Αγγλία και την Αμερική τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω υποψιών διασύνδεσης τους με την τρομοκρατία

3ο “Οτι πριν επιτεθούν ανάφεραν σε αυτόπτη μάρτυρα ότι ανήκαν στο AQAP της Υεμένης.

Κατά περίεργο όμως τρόπο δεν φαίνεται να πέταξαν προκηρύξεις, ούτε παρείχαν κάποια άλλη ένδειξη για την αλήθεια των ισχυρισμών τους.

Οι δράστες φορούσαν μάσκες όταν χτύπησαν τον στόχο τους .

Αν υποθέσουμε ότι ήταν σε αποστολή αυτοκτονίας τζιχαντιστών, αυτό δεν συμβαδίζει με την προσπάθεια απόκρυψης του προσώπου τους.

Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα γίνονται άλλες δύο τρομοκρατικές επιθέσεις από άλλους δράστες και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας με θύματα και ομήρους.

Οι Γαλλικές αρχές βγάζουν στους δρόμους ένοπλους στρατιώτες για την αποτροπή και άλλων επιθέσεων.

Τελικά στις 9 Ιανουαρίου 2015 τα δύο αδέλφια εντοπίζονται οχυρωμένα σε ένα τυπογραφείο , κρατώντας ομήρους.

Οι Γαλλικές αρχές εισβάλουν στο χώρο και σκοτώνουν τους δράστες…

Με τον τρόπο αυτό , δεν έχουμε ούτε ομολογία, ούτε απόδειξη για το ποιός τους ανέθεσε αυτή την παράλογη αποστολή…

Πολύ βολικό δεν είναι;

O κος Ολάντ μπορεί τώρα να «καθησυχάσει» τον Γαλλικό λαό και να εκδικηθεί την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση.

Η Γαλλική Βουλή , αφού απειλήθηκε η ελευθεροτυπία και υπήρξαν Γάλλοι νεκροί, θα του εγκρίνει την αποστολή της αρμάδας στον Περσικό.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του…

“Οταν όμως αποκαλυφθεί ότι η αρμάδα στάλθηκε για να παρέμβει στρατιωτικά υπέρ του καθεστώτος της Υεμένης, ίσως κάποιοι δημοσιογράφοι θυμηθούν ότι με παρόμοιο τρόπο ξεκίνησε και η ανάμειξη των Αμερικανών στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Μόνο που τότε οι Αμερικανοί έσπευσαν να βοηθήσουν τους Γάλλους στις περιπέτειες τους στην Ινδοκίνα, ενώ τώρα οι Γάλλοι σπεύδουν να βοηθήσουν τους Αμερικανούς σε μία περιοχή, όπου δεν έχουν κρατικά συμφέροντα τους σε κίνδυνο…

Στο μεταξύ , αν συνεχισθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, η Ευρώπη ετοιμάζεται για μία σταυροφορία κατά του IS…

Αν οι τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν γνήσιες και έγιναν με εντολή του AQAP, οι επόμενες ίσως μοιάζουν με αυτή που περιγράφεται στο δεύτερο άρθρο.

Αυτά που έγιναν ως σήμερα ήταν ίσως μία πρόγευση για πιο αιματηρά χτυπήματα στο μέλλον.

Μέχρι να τα δούμε όμως , ας κάνουμε μερικές ρητορικές ερωτήσεις προς τους Γάλλους:

Aλήθεια , ποιές χώρες εξόπλιζαν τoυς τρομοκράτες του ISIS, όταν πολέμαγαν το καθεστώς του προέδρου “Aσσαντ στη Συρία;

Ποιός τους εκπαίδευε σε στρατόπεδα στην έρημο της Ιορδανίας;

Ποιοί πλήρωναν τον μισθό τους όσο πολεμούσαν στη Συρία και στο Ιράκ;

Ποιοί αγόραζαν τους Γιαζίντι σκλάβους και τα γυναικόπαιδα-λάφυρα πολέμου;

Ποιοί αγόραζαν σε μπουκαλάκια το αίμα των σφαγιασθέντων χριστιανών για να πλένουν τα χέρια τους;

Aπάντηση δεν πρόκειται να δοθεί.

Ειδικά αν καταφέρουν και τους σκοτώσουν πριν φτάσουν στη Σαουδική Αραβία και τα Αραβικά Εμιράτα για να πάρουν τους μισθούς τους «δια της βίας»…

Ποιός μπορεί να τους εμποδίσει να μεταφέρουν το χάος στις χώρες που έδρασαν εγκληματικά ως εργοδότες τους;

Oι Γάλλοι με τον (H)ollande;Δείτε επίσης :