18 Φεβ 2023

Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μην τον σπαταλάτε λοιπόν ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου


Αν σας δοθεί η δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα στο μονοπάτι με τα περισσότερα ταξίδια και στο μονοπάτι με τα λιγότερα ταξίδια, μην επιλέξετε κανένα από τα δύο. Επιλέξτε το δικό σας ταξίδι.

Μην πέσετε στην παγίδα να ακολουθήσετε τα σχέδια κάποιου άλλου. Αποδομήστε, αναλύστε και εξετάστε το σχέδιό τους και, στη συνέχεια, αυτοσχεδιάστε το. Εμπλουτίστε το με τη δική σας ουσία. Πάρτε τις γνώσεις που αποκτήσατε από το να στέκεστε στους ώμους των γιγάντων της προγονικής κοσμοθέασης και περάστε τις από το κόσκινο της φαντασίας σας. Προσαρμόστε τη ζωή σας στα μέτρα σας.

Πάρτε αυτό το κομμάτι από αυτή την ιδεολογία και εκείνο το κομμάτι από εκείνη την ιδεολογία, αλλά στη συνέχεια συνδέστε τα όλα με τη δική σας μοναδική προοπτική. Να είστε δημιουργικοί. Σκεφτείτε έξω από το κουτί. Σπρώξτε την πολιτισμικά προδιαγεγραμμένη ζώνη άνεσής σας μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει. Είναι όλα δικά σας για να τα φτιάξετε.

Είστε ένας άξονας με άποψη. Είστε ένα κύμα που χτυπά στις ακτές της αιωνιότητας. Είστε μια μοναδική ανάδυση από το συμπαντικό αλληλεξαρτώμενο μόριο του πνεύματος. Είστε το σύμπαν που αποκτά επίγνωση του εαυτού του. Και είστε ζωτικής σημασίας για την προοδευτική εξέλιξη της διασύνδεσης όλων των πραγμάτων, είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι.

Μην αφήσετε τίποτα άλλο να κλονίσει τη μοναδικότητά σας, είτε πνευματικά είτε ψυχολογικά. Αυτή είναι η ζωή σας. Αυτή είναι η δική σας ιστορία που πρέπει να πείτε. Όπως είπε ο Νίτσε: "Το άτομο έπρεπε πάντα να αγωνίζεται για να μην κατακλυστεί από τη φυλή. Αν το προσπαθήσετε, θα νιώθετε συχνά μοναξιά και μερικές φορές θα φοβάστε. Αλλά κανένα τίμημα δεν είναι πολύ υψηλό για να πληρώσεις για το προνόμιο να κατέχεις τον εαυτό σου".

Πράγματι. Κανένα τίμημα δεν είναι πολύ υψηλό για να πληρώσεις για το προνόμιο να ανακαλύψεις τον εαυτό σου μέσα από τη δική σου, ενισχυμένη με τη γνώση, φιλοσοφία. Κανένα τίμημα δεν είναι πολύ υψηλό για να πληρώσεις για το προνόμιο της αυτοκυριαρχίας.

Δεν απαιτεί θάρρος για να ακολουθήσετε τυφλά τις επιταγές των παράσιτων που ανέλαβαν τις εξουσίες στο κόσμο πριν από εσάς, αλλά απαιτεί θάρρος για να τους αμφισβητήσετε (χρησιμοποιώντας συμπαντικούς νόμους).

Να είστε τολμηροί. Να είστε θαρραλέοι.

Αναρωτηθείτε για τις γνώσεις σας...